Connect with us

Μαγειρική

Σουτζουκάκια πολίτικα με παπαρδέλες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σουτζουκάκια πολίτικα με παπαρδέλες 1

Σουτζουκάκια πολίτικα

Υλικά

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
3-4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
4 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα, μουσκεμένες και στυμμένες
1/2 – 1 κουτ. γλυκού κύμινο
2 αυγά
1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα
120 ml ελαιόλαδο, αλατοπίπερο
500 γρ. παπαρδέλες
θυμάρι φρέσκο ή ξερό, για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το κύμινο, 3 κουταλιές από το λάδι, αλατοπίπερο και τα αυγά μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε μικρά, μακρόστενα σουτζουκάκια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές από το λάδι, τις ντομάτες, αλατοπίπερο και 250 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σουτζουκάκια (χωρίς αλεύρωμα) για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και αφήνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα.

Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια. Πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Στο ποτήρι μας: Syrah, Κοτσιφάλι.

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Μαγειρική

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν 2

Πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν

Οι πατατοκροκέτες είναι το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

400 γραμμάρια βρασμένες πατάτες

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. αλεύρι

100 γραμμάρια ζαμπόν

100 γραμμάρια τυρί scamorza

1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς για αλμυρές πίτες

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τριμμένο μοσχοκάρυδο. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην είναι κολλώδης. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και την κόβουμε σε κυλινδρικά μέρη πάχος περίπου 5-6 mm. Στο μέσο κάθε κομματιού βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και κλείνουμε καλά τις άκρες πατώντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες πατάτας μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά 3

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα

Γλυκό με καραμέλα: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για το καλοκαίρι; Τότε, μία από τις επιλογές σας πρέπει σίγουρα να είναι ένα γλυκό, το οποίο να περιέχει καραμέλα. Επίσης, το καλό γάλα και το καλό παντεσπάνι συνδυάζουν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Γλυκό με καραμέλα

Υλικά συνταγής

– Για το παντεσπάνι: 6 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 2 βανίλιες 400 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ

– Για την καραμέλα: 3 κούπες καστανή ζάχαρη 3 κούπες κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Για το πανεσπάνι: Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους,ρίχνουμε τις βανίλιες,και το αλεύρι σιγά σιγά. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ασπραδιών πολύ απαλά με μαριζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 32 νούμερο και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε και από τις δυο πλευρές με ξυλάκι από σουβλάκι. Βάζουμε σε ενα μπολ 1 λίτρο φρέσκο γάλα,200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στο ταψί και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από τα γάλατα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

– Για την καραμέλα: Τοποθετούμε την ζάχαρη λίγη λίγη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύοντας την να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε δυο λεπτά. Την κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να δέσει. Την κατεβάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την ρίχνουμε επάνω.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου 4

Ελληνική μακαρονάδα με φέτα

Μπορεί οι Ιταλοί να φημίζονται για τις μακαρονάδες τους και τις σάλτσες που τα συνοδεύουν, αλλά με τόσα φρέσκα και νόστιμα υλικά, ήταν θέμα χρόνου οι Έλληνες σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση τα μακαρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική φέτα βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου, και ενώ χρειάστηκε καιρός μέχρι να πειστούν οι ξένοι να τη δοκιμάσουν, ο χρόνος που χρειάστηκε για να την λατρέψουν ήταν ελάχιστος.

Έτσι λοιπόν οι σέφ ακολούθησαν την τάση και χρησιμοποίησαν την φέτα για να φτιάξουν μια ελληνική μακαρονάδα και πολύ σύντομα έγινε το πιάτο στα ξένα μενού που έγινε ανάρπαστο.

Δείτε πως θα τη φτιάξετε:

  • Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη
  • ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες

Και τώρα μαγείρεμα…

Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι και το ζωμό βοδινού.

Σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μία άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι, μαλακή φέτα, σκόρδο και τις πιπεριές.

Αν δούμε ότι η φέτα κολλάει ρίχνουμε λίγο ζωμό βοδινού, ζεστό όμως για να μη σταματήσει το βράσιμο.

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κάππαρη και τη ρίχνουμε πριν το σβήσιμο της σάλτσας

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Στο τέλος ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ