Connect with us

Μαγειρική

Γιαουρτογλυκό με ζελέ, φράουλες και λίγες θερμίδες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιαουρτογλυκό με ζελέ, φράουλες και λίγες θερμίδες 1
Κοινοποιησέ το

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες που θα λατρέψετε, Από τον Άκη Πετρετζίκη.

Μόλις το φτιάξετε και θα καταλάβετε ότι πέρα από πεντανόστιμο, είναι και το πιο γρήγορο γιαουρτογλυκό που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Οι μεγάλοι θα το λατρέψουν και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν. Ιδανικό για το καλοκαίρι και ιδιαίτερο ανάλαφρο και δροσιστικό. Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείτε και πως ακριβώς θα το ετοιμάσετε.

Γιαουρτογλυκό:

Υλικά

Για τη βάση

180 γρ. μπισκότα τύπου digestive

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα γιαουρτιού

700 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
500 γρ. νερό
2 συσκευασίες ζελέ φράουλα
300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια ½ εκ.

Για το ζελέ

1 συσκευασία ζελέ φράουλα
400 γρ. νερό
200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

Γιαουρτογλυκό: Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση

Ρίχνουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Ετοιμάζουμε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση βάζοντας γύρω-γύρω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα και το πιέζουμε με ένα ποτήρι.
Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο.

Για την κρέμα

Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βράζουμε τα 500 γρ. νερό, ρίχνουμε μέσα τα 2 κουτιά ζελέ φράουλα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και αδειάζουμε το μείγμα αυτό πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
Βάζουμε τη φόρμα μέσα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και να δέσει η κρέμα μας.

Για το ζελέ

Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και, όταν έχει παγώσει το γλυκό στο ψυγείο και το ζελέ μας έχει κρυώσει λίγο, το βάζουμε και αυτό μέσα στη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φράουλες.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: enimerotiko.gr


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 12
Κοινοποιησέ το

Υλικά συνταγής

250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 100 γρ. βούτυρο 2 κ.σ. κακάο 3 κ.σ. καρύδα 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ. Για την επικάλυψη

250 γρ. κουβερτούρα 1 κ.σ. σπορέλαιο Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

5. Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.

6. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.

7. Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ – Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά
Κοινοποιησέ το

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά

Αυτή η συνταγή είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού περιλαμβάνει κιμά, τυρί και ζυμαρικά.

Το αγαπημένο πιάτο λαζάνια, σε μια συνταγή που φαίνεται πως έχει αναζητηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια. Αναρτήθηκε σε αμερικανικό ιστότοπο από έναν απλό χρήστη -ούτε σεφ ούτε ειδικός- λίγο μετά το 2000.

Δέκα χρόνια αργότερα ήταν η συνταγή με τα περισσότερα σχόλια, αλλά και το πιάτο που έφτιαξαν περισσότερο οι χρήστες. Τη συνταγή για τα διάσημα λαζάνια έχουν συμβουλευτεί περισσότεροι από 12.000.000 χρήστες, εκ των οποίων 35.000 δήλωσαν πως την έχουν μαγειρέψει!

Μπορεί να περιλαμβάνει αρκετά υλικά και μια διαδικασία για να την ετοιμάσετε, φαίνεται όμως πως αυτή η συνταγή υπήρξε για καιρό η πιο διάσημη στον κόσμο του διαδικτύου. Εμείς έχουμε αντικαταστήσει κάποια υλικά με πιο… ελληνικές γεύσεις και σε προτρέπουμε να πειραματιστείς.

Υλικά

  • ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 700 ml τομάτες κονκασέ
  • 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι ξηρό βασιλικό
  • ½ κουταλάκι μαραθόσπορο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε σκεύος σοτάρουμε το λουκάνικο (ανοίξτε το και κάντε το κιμά) με τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την τομάτα, τον πελτέ και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, τη ρίγανη και δύο κουταλιές από τον φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 με 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σε μεγάλο σκεύος προσθέτουμε νερό να βράσει, και βράζουμε τα λαζάνια για 8 με 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό.

Σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το αυγό, τον υπόλοιπο μαϊντανό και αλατίζουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση του κιμά στον πάτο του σκεύους (20 επί 20 εκατοστά). Στρώνουμε 6 φύλλα και απλώνουμε πάνω τους τη μισή ποσότητα του ανθότυρου. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε φέτες μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε με μια στρώση κιμά, την οποία πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να το κόψουμε.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν 13
Κοινοποιησέ το

Πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν

Οι πατατοκροκέτες είναι το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

400 γραμμάρια βρασμένες πατάτες

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. αλεύρι

100 γραμμάρια ζαμπόν

100 γραμμάρια τυρί scamorza

1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς για αλμυρές πίτες

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τριμμένο μοσχοκάρυδο. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην είναι κολλώδης. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και την κόβουμε σε κυλινδρικά μέρη πάχος περίπου 5-6 mm. Στο μέσο κάθε κομματιού βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και κλείνουμε καλά τις άκρες πατώντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες πατάτας μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ