Connect with us

Μαγειρική

Το τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες 1

Το τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

Θα χρειαστούμε:

για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες baby, πλυμμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • θυμάρι ξερό
  • ρίγανη ξερή
  • 2 σκελίδες σκόρδο

για το κοτόπουλο

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • ½ – 1 λεμόνι, κομμένο σε τέταρτα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

1. Αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 – 1 ½ ώρα.

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210oC, στις αντιστάσεις.

3. Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα (αναλόγως το μέγεθός τους) και τις βάζουμε σε ταψί.

4. Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, να πάνε παντού τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη.

5. Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε πολύ καλά γύρω-γύρω. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το εσωτερικό του και το γεμίζουμε με τα κλωναράκια θυμάρι, το λεμόνι και τα σκόρδα.

6. Δένουμε με σπάγγο μαγειρικής τα μπουτάκια σφιχτά το ένα με το άλλο.

7. Αλείφουμε με ελαιόλαδο γύρω-γύρω το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

8. Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες, με το στήθος προς τα επάνω.

9. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210οC για περίπου 1 ώρα και 30-50 λεπτά (μέχρι και 2 ώρες, αναλόγως το μέγεθός του), μέχρι να χρυσοψηθεί.

10. Βγάζουμε το κοτόπουλο απ’ το φούρνο. Εάν δεν έχουμε θερμόμετρο, για να ελέγξουμε ότι έχει ψηθεί σωστά, τρυπάμε με πιρούνι το σημείο ανάμεσα στο μπούτι και το στήθος, φροντίζοντας το ζουμί να μην είναι κόκκινο.Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, για 10-15 λεπτά.

11. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις ψημένες πατάτες, περιχύνοντας με λίγο ζουμί απ’ το ταψί. Λίγη μουστάρδα στο πλάι του πιάτου και είμαστε έτοιμοι!

Το τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες 2

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Το τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

 

Μαγειρική

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου 13

Ελληνική μακαρονάδα με φέτα

Μπορεί οι Ιταλοί να φημίζονται για τις μακαρονάδες τους και τις σάλτσες που τα συνοδεύουν, αλλά με τόσα φρέσκα και νόστιμα υλικά, ήταν θέμα χρόνου οι Έλληνες σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση τα μακαρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική φέτα βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου, και ενώ χρειάστηκε καιρός μέχρι να πειστούν οι ξένοι να τη δοκιμάσουν, ο χρόνος που χρειάστηκε για να την λατρέψουν ήταν ελάχιστος.

Έτσι λοιπόν οι σέφ ακολούθησαν την τάση και χρησιμοποίησαν την φέτα για να φτιάξουν μια ελληνική μακαρονάδα και πολύ σύντομα έγινε το πιάτο στα ξένα μενού που έγινε ανάρπαστο.

Δείτε πως θα τη φτιάξετε:

  • Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη
  • ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες

Και τώρα μαγείρεμα…

Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι και το ζωμό βοδινού.

Σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μία άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι, μαλακή φέτα, σκόρδο και τις πιπεριές.

Αν δούμε ότι η φέτα κολλάει ρίχνουμε λίγο ζωμό βοδινού, ζεστό όμως για να μη σταματήσει το βράσιμο.

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κάππαρη και τη ρίχνουμε πριν το σβήσιμο της σάλτσας

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Στο τέλος ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Φτιάξε την πίτσα της τεμπέλας σε χρόνο ρεκόρ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Φτιάξε την πίτσα της τεμπέλας σε χρόνο ρεκόρ 14

Πίτσα της τεμπέλας

Φτιάξτε την πιο εύκολη πίτσα με τη μαγική συνταγή του Live Kitchen! Η πίτσα είναι έτοιμη υπέροχη,πεντανόστιμη σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με άλλες συνταγές για πίτσα.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
300 γρ νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
50 γρ βούτυρο
1 κτσ αλάτι
1 κτγ ζάχαρη
20 γρ ελαιόλαδο
Σάλτσα για πίτσα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ χοιρινή ωμοπλάτη
300 γρ γκούντα
300 γρ μοτσαρέλα
ταψί σε διαστάσεις 35×40

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό νερό.Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(για να μην καψουμε την μαγιά).

Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί με το 1κτσ αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η ζύμη θα έχει μορφή ελαστική και θα κολλάει. Ρίχνουμε 20 γρ ελαιόλαδο στην ζύμη και λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας. Πιάνουμε την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια και την βάζουμε σε ένα ταψί 35χ40 αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.

Ανοίγουμε σε όλες τις πλευρές του ταψιού το ζυμάρι με τα χέρια. Μόλις το έχουμε ανοίξει καλά προσθέτουμε την σάλτσα για πίτσα. Συνεχίζουμε βάζοντας τα κασέρια να καλυφθεί καλα όλη η επιφάνεια και με ένα πίλνερ κόβουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε λεπτές φέτες. Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και βάζουμε την πίτσα για ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c και για ακόμη 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση.

Μόλις ψηθεί βγάζουμε την πίτσα και την αποσύρουμε από την λαδόκολλα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε κομμάτια(βγάζει περίπου 13 μεγάλα κομμάτια).

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες σε 20 λεπτά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες σε 20 λεπτά 15

Τηγανιά λουκάνικο με πατάτες

Κάθε τρόπος μαγειρέματος είναι πάντα καλός ειδικά αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, και το καλύτερο, φτιάχνετε πατάτες στο τηγάνι χωρίς όμως να είναι αυτό που λέμε “τηγανητές”, αφού δεν βουλιάζουν σε ανθυγιεινά λάδια αλλά όλο το φαγητό έχει 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστείτε:

5 μεσαίες πατάτες, περίπου 2 κιλά, κομμένες σε ροδέλες.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα (αλλά μπορειτε και με Φρανκφούρτης) κομμένα σε φέτες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει. Έπειτα τσιγαρίστε για μερικά λεπτά το κρεμμύδι, και προσθέστε το λουκάνικο. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το λουκάνικο έως ότου τα κρεμμύδια είναι τρυφερά και το λουκάνικο αρχίζει να γίνεται τσιγαριστό.

Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι. Ανακατεύετε απαλά. Μειώστε τη θερμοκρασία, σε μέτρια ή χαμηλή, ανάλογα την κουζίνα. Καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, ανακατεύοντας συχνά (περίπου 3 ή 4 φορές). Όταν οι πατάτες έχουν μαλακώσει, ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Όταν το σερβίρετε ρίξτε από πάνω φρέσκο κρεμμυδάκι κατά το δοκούν.

Παραλλαγή

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε αντί για πατάτες να προσθέσετε κομμένο λάχανο (ή iceberg) που δίνει μια άλλη γεύση στο πιάτο αλλά και άλλα λαχανικά, όπως καρότο ή πιπεριές, που θα κάνουν παρέα στις πατάτες! Η αυθεντική συνταγή όμως είναι η κλασική….

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ