Connect with us
Επιμελητηρίο

Μαγειρική

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, όπως στο χωριό

Ανέβηκε

στις

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, όπως στο χωριό 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, όπως στο χωριό

Για Κυριακάτικα τραπέζια από τα παλιά

Θα χρειαστούμε:
  • 2 κιλά κατσικίσιο κρέας για  το φούρνο
  • 1-1,5 κιλό πατάτες 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά λεμόνια
  • 2 κ.τ.γλ μουστάρδα ντιζόν (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.τ.σ βούτυρο ή φυτίνη

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες (αν είναι μικρές τις κρατάμε και ολόκληρες με τη φλούδα) και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε ½ φλ ελαιόλαδο, πιπέρι και μυρωδικά και ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν καλά.
  2. Στεγνώνουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας, και το τοποθετούμε μέσα σε λαδωμένο ταψί. Το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το λιωμένο σκόρδο και το πασπαλίζουμε με πιπέρι, λίγη ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο.
  3. Τοποθετούμε γύρω γύρω τις πατάτες και προσθέτουμε νερό και λίγη φυτίνη ή βούτυρο για άρωμα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 -200 βαθμούς και όταν πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, το βγάζουμε, το γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε προσεκτικά τις πατάτες να ροδίζουν και από κάτω.
  4. Χρειάζεται ψήσιμο περίπου 2,5 ώρες. Στο διάστημα αυτό το γυρίζουμε άλλες δύο φορές. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε ζεστό. Μισή ώρα πριν γίνει, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αλατίζουμε και ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν το κρέας είναι τραγανό και κριτσανιστό και οι πατάτες ροδοκόκκινες.

 

ΠΗΓΗ

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ