Connect with us

Επιχειρήσεις

Εξαιρετικής ποιότητας τυριά και dairy προϊόντα με την υπογραφή της Τυροκομικής Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τυροκομική Μεσσήνης

Τυροκομική Μεσσήνης – Αφοί Γ. Πετρόπουλοι

«Οίον εν τη του γάλακτος πήξει το μεν σώμα το γάλα εστίν, ο δε οπός η πυτία το την αρχήν έχον την συνιστάσαν» [Αριστοτέλης, Περί Ζώων”]

Στην Ελληνική μυθολογία λέγεται ότι οι Θεοί του Ολύμπου έκαναν στον άνθρωπο “δώρο με παντοτινή αξία” και αυτό ήταν το τυρί. Αναφορά στα ελληνικά τυριά υπάρχει στον Όμηρο η οποία μιλά για ένα τυρί φτιαγμένο από αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο παραπέμπει στη σημερινή φέτα. Ο Όμηρος επίσης αναφέρει ότι ο Κύκλωπας Πολύφημος ασχολούνταν καθημερινά με το άρμεγμα του γάλακτος και το πήξιμο του τυριού.

Η ιστορία του τυριού στον κόσμο, άρχισε το 8.000 π.Χ. όταν στα οροπέδια του Ιράν, εξημερώθηκαν τα πρώτα μηρυκαστικά. Χίλια χρόνια μετά, εξημερώνεται στην βόρεια Ευρώπη η άγρια αγελάδα. Χιλιάδες χρόνια αργότερα περί την τέταρτη χιλιετηρίδα π.Χ. εμφανίζεται η κατσίκα και η προβατίνα στις ακτές της Μεσογείου. Έκτοτε η ιστορία του τυριού ταυτίζεται αλλά και εξελίσσεται με αυτήν της Ευρώπης και φυσικά στην Ελλάδα.

Η τέχνη της τυροκομίας εμφανίζεται σε διάφορα μεγέθη, χρώματα, σχήματα, συσκευασίες και επικαλύψεις κι αυτές οι διαφορές στα χαρακτηριστικά του τυριού, οφείλονται στα διαφορετικά είδη γάλακτος από το οποίο είναι φτιαγμένο, στις συνθήκες ωρίμανσης, καθώς και στη χημική σύσταση των τυριών.

Η παραγωγή τυροκομικών προϊόντων μπορεί να είναι βιομηχανική ή βιοτεχνική και η ποιότητα σε κάθε περίπτωση παίζει σπουδαίο ρόλο. Αυτή ακριβώς η ποιότητα διακρίνει και χαρακτηρίζει απόλυτα τα προϊόντα της Τυροκομική Μεσσήνης – Αφοί Γ. Πετρόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.Τ. τα οποία βρίσκουμε καθημερινά στο τραπέζι μας από το 1950 μέχρι και σήμερα… Η μεγαλύτερη τυροκομική μονάδα στη Μεσσηνία, η Τυροκομική Μεσσήνης παράγει τα εξαιρετικά τυριά της στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, σε ένα περιβάλλον που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και εγγυήσεις ποιοτικών παραδοσιακών αλλά και νέων προϊόντων όπως το Κεφαλοτύρι Μεσσηνίας, το Γίδινο Τυρί, τα Επιδόρπια Κρέμας καθώς και μία σειρά από Παραδοσιακά Γιαούρτια σε πήλινο και σε κεσεδάκι.

Η Τυροκομική Μεσσήνης – Αφοί Γ. Πετρόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.Τ.

Απασχολεί συνολικά 30 άτομα προσωπικό, συνεργάζεται από πάνω από 150 κτηνοτρόφους οι οποίοι συνεργάζονται χρόνια με την εταιρία και πληρούν αυστηρά κριτήρια, συγκεντρώνοντας συνολικά 2.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ετησίως.

Η ποιότητα και γεύση των τυροκομικών προϊόντων της Τυροκομικής Μεσσήνης έχει επιβραβευτεί επανειλημμένα με διακρίσεις από σημαντικούς φορείς στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα, από το 2007 μέχρι σήμερα τα τυροκομικά προϊόντα της βραβεύονται σε κάθε συμμετοχή σε διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης κι αυτό βεβαίως οφείλεται στον παραδοσιακό χαρακτήρα και τρόπο παραγωγής που εφαρμόζει η μεσσηνιακή παραγωγική μονάδα, στην ποιότητα του γάλακτος και των σύγχρονων εγκαταστάσεών της.

Τυροκομικής Μεσσήνης

  • Τα εκλεκτά προϊόντα

Η Τυροκομική Μεσσήνης φημίζεται για τα εξαιρετικά υγιεινά και νόστιμα dairy προϊόντα της, όπως οι βραβευμένες και πιστοποιημένες από τον Ελληνικό γεωργικό οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» με το πιστοποιητικό AGROCERT ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.) Φέτα και Σφέλα. Μεγάλη ποικίλα προϊόντων που παρασκευάζονται από 100% ελληνικό γάλα από πρόβατα και αίγες  που διατρέφονται από την εκλεκτή μεσσηνιακή χλωρίδα και σύμφωνα με ντόπιες παραδοσιακές συνταγές που εξελίχτηκαν από την Τυροκομική Μεσσήνης και την οικογένεια Πετρόπουλου.

Η Φέτα παρασκευάζεται αποκλειστικά από 100% ελληνικό, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, από αιγοπρόβατα που διατρέφονται από την ιδιαίτερα εκλεκτή χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας. Διαθέτει γλυκιά, υπόξινη, και ελαφρώς πικάντικη γεύση και ωριμάζει δυο μήνες πριν βρεθεί στο τραπέζι σας.

Η Σφέλα της Τυροκομικής Μεσσήνης είναι αναμφίβολα τα παραδοσιακό Π.Ο.Π. τυρί της Μεσσηνίας και της Λακωνίας. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από 100% ελληνικό, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, που προέρχεται αυστηρά μόνο από την περιοχή της Μεσσηνίας. Είναι ημίσκληρο τυρί άλμης με γεύση ελαφρώς αλμυρή και πικάντικη και ωριμάζει τουλάχιστον για τρείς μήνες πριν σερβιριστεί στο τραπέζι σας.

Ιδιαίτερη θέση στη «φαρέτρα» της μεσσηνιακής τυροκομικής μονάδας κατέχει το επίσης βραβευμένο για την ποιότητα και την γεύση του από εγκεκριμένους οργανισμούς γευσιγνωσίας Γίδινο Τυρί,

Το πιο βραβευμένο τυρί της Τυροκομικής Μεσσήνης είναι η γλυκη, ελαφρώς πικάντικη με πλούσιο άρωμα Γραβιέρα Μεσσηνίας. Έχει λάβει πλήθος από βραβεία για την ποιότητα και την γεύση της από εγκεκριμένους οργανισμούς γευσιγνωσίας.

Τη δική το «τροπαιοθήκη» διαθέτει και το Κεφαλοτύρι Μεσσηνίας, με βραβεία από εγκεκριμένους οργανισμούς γευσιγνωσίας για την ποιότητα και την γεύση του. Τρίμηνης ωρίμανσης με ευχάριστη, ελαφρώς αλμυρή και πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα απολαμβάνεται σκέτο, ως σαγανάκι ή και τριμμένο.

Βραβευμένη από εγκεκριμένους οργανισμούς γευσιγνωσίας για την ευχάριστη ελαφρώς αλμυρή γεύσης και το πολύ πλούσιο άρωμά της η Ξηρή Μυτζήθρα, παρασκευάζεται από 100% ελληνικό τυρόγαλο σκληρών τυριών αιγοπρόβειου γάλακτος, στο οποίο προστίθεται 10% από 100% Ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα.

Το υγιεινό τυρί που συνδυάζεται ποικιλότροπα δεν είναι είναι το Ανθότυρο. Με πλούσια γεύση, δροσερή, γλυκιά με αρώματα κρέμας γάλακτος και φρεσκοχτυπημένου βουτύρου. Παρασκευάζεται από 100% ελληνικό τυρόγαλο σκληρών τυριών αιγοπρόβειου γάλακτος, στο οποίο προστίθεται 10% από 100% Ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα και με ελάχιστο αλάτι, ιδανικός «σύντροφος» για εκείνους που επιθυμούν έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Το φυσικό προβιοτικό: Γιαούρτι Πρόβειο και Στραγγιστό. Το παραδοσιακό και το στραγγιστό γιαούρτι της Τυροκομικής Μεσσήνης παρασκευάζεται από 100% ελληνικό, παστεριωμένο πρόβειο γάλα. Το παραδοσιακό έχει κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την πέτσα στο επάνω μέρος. Το γάλα που χρησιμοποιείται για την Παρασκευή του προέρχεται από πρόβατα που διατρέφονται από την ιδιαίτερα εκλεκτή μεσσηνιακή χλωρίδα.

Βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές της Μεσσηνίας που εξελίχτηκαν από την Τυροκομική Μεσσήνης, τα περίφημα Επιδόρπια με Κρέμα Βανίλια , Κρέμα Κακάο και Ρυζόγαλο συμπληρώνουν έναν υγιεινό γεύμα. Παρασκευάζονται από 100% ελληνικό, παστεριωμένο πρόβειο γάλα.

 

Εξαιρετικής ποιότητας τυριά και dairy προϊόντα με την υπογραφή της Τυροκομικής Μεσσήνης 1

  • Στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού στη Νότια Πελοπόννησο πλέον  Τυροκομική Μεσσήνης – Αφοί Γ. Πετρόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.Τ. έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα με τα προϊόντα της να διατίθενται στα ράφια καταστημάτων στη Μεσσηνία καθώς και στους νομούς Λακωνίας, Αχαΐας, Αττικής και Θεσσαλονίκης. Η φήμη της δεν περιορίζεται μόνο εντός των ελληνικών συνόρων, αλλά έχοντας ήδη ξεκινήσει εξαγωγές προϊόντων στο εξωτερικό, με στόχο να τις επεκτείνει, κερδίζει συνεχώς μια θέση στο τραπέζι και των ευρωπαίων καταναλωτών.

Η τρίτη γενιά της οικογένειας Πετρόπουλου με μεράκι και εμπειρία πάνω από 60 χρόνια στην παρασκευή τυριών και σειράς dairy προϊόντων, διατηρώντας την εξαιρετική ποιότητα και παράλληλα εξελίσσοντας την τυροκομική τέχνη, έχει εξασφαλίσει μια μόνιμη θέση στο τραπέζι μας.

Τυροκομική Μεσσήνης

Έδρα: Μουλαβασίλη 34, 24200, Μεσσήνη Μεσσηνίας

Τυροκομείο: Θέση Παναγίτσα, Μαυρομμάτι Μεσσήνης

fb Τυροκομική Μεσσήνης – Αφοί Γ Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ

Τηλέφωνο Παραγγελιών: 27220 24087

Τηλέφωνο Τυροκομείου: 27220 23139

E-mail: info@tyrokomikimessinis.gr

Επιχειρήσεις

Οι Ammothines στο Πετροχώρι Πυλίας άνοιξαν και πάλι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι Ammothines στο Πετροχώρι Πυλίας άνοιξαν και πάλι 8

Ammothines Restaurant

Στο Πετροχώρι Πυλίας, σε μια πανέμορφη τοποθεσία γεμάτη Αμμοθινες και φοβερή καταγάλανη παραλία, άνοιξε ξανά μετά την άρση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, το συγκρότημα Ammothines Restaurant, που όλοι έχετε αγαπήσει και προτιμάτε για τις κοντινές σας αποδράσεις.

Ένας πολυχώρος, ενα μαγευτικό τοπίο όπου διασκεδάζουμε με ταξιδιάρικα live, παίρνοντας «άρωμα» από θάλασσα και δοκιμάζοντας άφθονους μεζέδες από το εστιατόριο του καταστήματος, παρέα με τη μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων που βρίσκονται σε παράταξη στα ράφια στο έμπα του μαγαζιού.

Ammothines Restaurant για κοντινές αποδράσεις γεμάτες εκπλήξεις και εμπειρίες. Όλα υπέροχα και ξεχωριστά … εσείς διαλέγετε τις δικές σας στιγμές

Ammothines Restaurant

Ammothines Restaurant

Ammothines Restaurant

Συνέχεια ανάγνωσης

Επιχειρήσεις

30φυλλοπουλος: Αντρικά ποιοτικά ρούχα για όλες τις ώρες τις ημέρας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων

Το όνομα 30φυλλοπουλος αποτελεί εγγύηση ποιότητας και στυλ στο ανδρικό ντύσιμο. Το κατάστημα Τριανταφυλλόπουλος ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 40 χρόνια και παίζει κυρίαρχο ρόλο στο χώρο της ανδρικής ένδυσης στην Μεσσηνία.

30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το κατάστημα 30φυλλοπουλος δίνει έμφαση στις επιταγές της μόδας επιλέγοντας κορυφαία brands προσφέροντας επίσης διαχρονικές προτάσεις στα ανδρικά ρούχα. Επιλέγει ρούχα που συνδυάζουν ποιότητα και κομψότητα σε ιδανικές τιμές.

30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ανδρικά σακάκια, γαμπριάτικα κομμάτια, κοστούμια, παντελόνια και casual ενδύματα σε προτάσεις για κάθε περίσταση. Πολυάριθμες επιλογές και συνδυασμοί χρωμάτων και στυλ με την εμπειρία 30φυλλοπουλος.

30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η 40χρονη παρουσία της επιχείρησης στο χώρο συμπληρώνεται από την σταθερή αξία του έμπειρου προσωπικού, που αναδεικνύει την υψηλή αισθητική των ρούχων, δημιουργώντας παράλληλα μια ιδιαίτερη σχέση με τους πελάτες.

Επιλέξτε everyday casual και βραδινό ντύσιμο με την εγγύηση «30φυλλοπουλος» για κάθε άνδρα που σέβεται τον εαυτό του!

Αριστομένους 34-36

Τηλ. 27210 21019

Συνέχεια ανάγνωσης

Επιχειρήσεις

Η Τυροκομική Μεσσήνης διακρίθηκε με το “Χρυσό Βραβείο Αυθεντική Γεύση Ελλάδος 2020 και 2021”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοί Γ Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ

Τυροκομική Μεσσήνης – Αφοί Γ Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ

Σπουδαία διάκριση έλαβε η Τυροκομική Μεσσήνης – Αφοί Γ Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ κερδίζοντας πιστοποίηση με το ” Χρυσό Βραβείο Αυθεντική Γεύση της Ελλάδος 2020 και 2021 ” “AUTHENTIC TASTE OF GREECE 2020 -2021 – GOLD AWARD” που την καθιερώνουν ως πρέσβειρα της αυθεντικής Ελληνικής γεύσης παγκοσμίως.

Χρυσό Βραβείο Αυθεντική Γεύση ΕλλάδοςΗ πιστοποίηση έγινε από τον οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB που κυριαρχεί στην προώθηση της ελληνικής γεύσης και γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους branding και την πιο αποτελεσματική επιχειρηματική πλατφόρμα δικτύωσης για την 🇬🇷Ελλάδα και την παγκόσμια εκπροσώπησή της. Τα διάσημα βραβεία που αναφέρονται ως «top honors» από την GTBB διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και απονέμονται αποκλειστικά σε κορυφαίες ελληνικές μάρκες για τα άριστα ποιοτικά τους πρότυπα και τη συμμόρφωσή τους με τις βασικές αξίες.

Η διαδικασία πιστοποίησης υλοποιήθηκε με το Πρωτότυπο GTBB, το οποίο υιοθετεί μια πολιτική συγκεκριμένου πρωτοκόλλου και μια εκσυγχρονισμένη μέθοδο αξιολόγησης, που πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων GTBB σχετικά με τα πρότυπα ποιότητας και γεύσης υψηλής αξίας.

Τυροκομική Μεσσήνης - Αφοί Γ Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ

Η Τυροκομική Μεσσήνης – Αφοί Γ Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ θα συμμετάσχει στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Greek Taste Beyond Borders® GTBB – AMBASSADORS OF TASTE® GLOBAL CONFERENCE στην Αθήνα, μεταξύ άλλων πιστοποιημένων εμπορικών σημάτων από τον οργανισμό GTBB. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFCC) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ. και της Πόλης των Αθηνών.

Χρυσό Βραβείο Αυθεντική Γεύση Ελλάδος

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ