Connect with us
dagiopoulos

Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι μπούτι γεμιστό με φέτα & πιπεριές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

dagiopoulos

O Πέτρος Συρίγος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα κρέατα και φτιάχνει θεϊκό αρνάκι μπούτι γεμιστό με φέτα και πιπεριές.

 

Υλικά

1 μπουτάκι από αρνάκι γάλακτος (χωρίς κόκαλο) 550 γραμμ.
400 γραμμ. φέτα κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
100 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
3 φρέσκα κρεμμύδια ολόκληρα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι

Διαδικασία

Ανοίγετε το μπουτάκι και το ξεκοκαλίζετε. Με ένα μεταλλικό σφυρί το χτυπάτε για να ανοίξει. Περνάτε το εσωτερικό με λίγο βούτυρο και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με ρίγανη. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Βάζετε κατά μήκος τις πιπεριές Φλωρίνης, τη φέτα από πάνω και, τέλος, τα φρέσκα κρεμμύδια κατά μήκος.

Διπλώνετε το μπούτι κάνοντας ένα ρολό και το δένετε με σχοινί. Πασαλείβετε το μπουτάκι απέξω με ένα μίγμα από το βούτυρο, το λεμόνι, λίγο σκόρδο, αλάτι, χοντροαλεσμένο πιπέρι και τη ρίγανη. Ψήνετε βάζοντας σε σχάρα, από κάτω τοποθετείτε ένα ταψί με νερό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα.

Αφαιρείτε τον σπάγκο και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα ζουμιά από το ταψί τα κάνετε ντεγκλαζέ με λίγο νερό και τα βάζετε σε ένα κατσαρόλι και το δένετε με λίγο μπεν-μαρί. Περιχύνετε από πάνω τις φέτες και βάζετε κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης για διακόσμηση.

ΠΗΓΗ EleftherosTypos.gr

kalamata 2021
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ