Connect with us
dagiopoulos

Μαγειρική

Η συνταγή της ημέρας: Τέλεια μελομακάρονα από τον Πέτρο Συρίγο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αυτά τα μελομακάρονα του Πέτρου Συρίγου είναι τα καλύτερα που έχετε δοκιμάσει…

Υλικά

1.100 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμ. ελαιόλαδο (ελαφρύ)
300 γραμμ. ηλιέλαιο
50 γραμμ. κονιάκ
160 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
200 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Καρύδια σπασμένα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι των μελομακάρονων

500 γραμμ. νερό
500 γραμμ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα από λεμόνι

Διαδικασία

Βάζετε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διαλύετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνετε στο μίγμα (προσοχή, γιατί θα φουσκώσει). Ανακατεύετε με το σύρμα, ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε απαλά μέχρι το μίγμα να γίνει ένα.

Πλάθετε τα μελομακάρονα στο σχήμα και το μέγεθος που θέλετε (περίπου 30 γραμμ.) και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (στους 160 βαθμούς στον αέρα) μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.

Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζετε για 3 λεπτά. Τα βουτάτε στο σιρόπι περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Πασπαλίζετε με καρύδια ή φιστίκια.

ΠΗΓΗ eleftherostypos.gr

crystal-kyriakopoulos
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ