Connect with us

Μαγειρική

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Υλικά συνταγής

250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 100 γρ. βούτυρο 2 κ.σ. κακάο 3 κ.σ. καρύδα 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ. Για την επικάλυψη

250 γρ. κουβερτούρα 1 κ.σ. σπορέλαιο Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

5. Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.

6. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.

7. Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

μακαρονάδα
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Κάθε Δευτέρα η ομάδα μας σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

σούπα με καλαμπόκι

Δευτέρα 21/9
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με μία ελαφριά σούπα. Θα τη φτιάξουμε με καρότα και καλαμπόκι και για να δώσουμε και ένα ενδιαφέρον και τραγανό στοιχείο στο πιάτο, μπορούμε να τη σερβίρουμε με ποπ κορν.

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 6

Τρίτη 22/9
Έχουμε όρεξη για ψαράκι και έτσι, ψήνουμε στο φούρνο κολιούς με σάλτσα ντομάτας. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι.

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 7

Τετάρτη 23/9
Τι θα λέγατε για χορτοφαγικά σουτζουκάκια από ρεβίθια σήμερα; Θα τα συνοδεύσουμε φυσικά με σάλτσα ντομάτας.

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 8

Πέμπτη 24/9
Δίνουμε ethnic γεύση στο τραπέζι της Πέμπτης με το κλασικό και αγαπημένο γλυκόξινο κοτόπουλο. Συνδυάζεται ιδανικά με ρύζι basmati.

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 9

Παρασκευή 25/9
Μανιάτικη τσουχτή έχετε δοκιμάσει; Είναι μία εύκολη αλλά απίστευτα νόστιμη μακαρονάδα, που φτιάχνουμε με χοντρό μακαρόνι, μυζήθρα και τηγανητά αβγά. Τόσο απλά!

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 10

Σάββατο 26/9

Στη Βέροια οι κεφτέδες γίνονται «ξεστημένοι» και ψήνονται στο φούρνο με μία πλούσια σάλτσα γιαουρτιού. Αυτή τη νόστιμη παραδοσιακή συνταγή, λέμε να ετοιμάσουμε για το τραπέζι του Σαββάτου.

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 11

Κυριακή 27/9

Για το κυριακάτικο τραπέζι ψήνουμε πανσέτες μαριναρισμένες σε μέλι και ξίδι, παρέα με αρωματικά καρότα και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Θα τις συνοδεύσουμε με μία σαλάτα που μας περνάει από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 12

και για ορεκτικό, νόστιμα σουφλεδάκια με σπανάκι.

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 13

Για το τέλος, σερβίρουμε μια ενδιαφέρουσα γλυκιά τάρτα με γλυκοπατάτα και πετιμέζι.

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 14

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Τορτίγιες με κοτόπουλο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τορτίγιες με κοτόπουλο
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Για αυτή την συνταγή θα χρειαστείς λίγο χρόνο και μερικά υλικά που σίγουρα μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρύζι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. το ρύζι, το νερό, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το λεμόνι σε φέτες και τα φύλλα δάφνης.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  • Το σπάμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε στα κομμάτια κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια, τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. τσένταρ και ανακατεύουμε.
  • Σφήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και δέσουν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

  • Στρώνουμε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και βάζουμε μία τορτίγια. Βάζουμε 3 κ.σ. ρύζι, 3-4 κ.σ. γέμιση και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. τσένταρ. Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολλα και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
  • Κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Τεμπέλικο παστίτσιο ή παστίτσιο χωρίς κιμά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τεμπέλικο παστίτσιο ή παστίτσιο χωρίς κιμά 15
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Έχοντας πολλά πακέτα μακαρόνια βίδες κι ελάχιστα υλικά στο ψυγείο μου (ποιος πηγαίνει σούπερ-μάρκετ με τέτοια καταιγίδα;) αποφάσισα να τα συνδυάσω όλα και να κάνω πρώτη φορά το τεμπέλικο παστίτσιο που κάνουν όλες οι φίλες μου όταν βαριούνται. Λογικά το δικό μου θα είναι από τα πιο απλά και τεμπέλικα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αν αυτό δε σας αποθαρρύνει αλλά  ίσα-ίσα σας ευχαριστεί, ορίστε η δική μου συνταγή:

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια πέννες ή βίδες ή χοντρό μακαρόνι ή ότι όποιο άλλο είδος τέλος πάντων θέλετε (το ένα πακέτο αντιστοιχεί σε μισό κιλό)
  • Μερικές φέτες μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • Τυρί φέτα 100 γραμμάρια
  • Λίγη πράσινη ή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικό)
  • Λάδι κι αλάτι

Υλικά για τη μπεσαμέλ: 125 γραμμάρια βούτυρο, 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 6 κούπες του καφέ γάλα, αλάτι, πιπέρι ή μοσχοκάρυδο, 2 κρόκους αυγών, τυρί Γκούντα τριμμένο.

Εκτέλεση:

Προετοιμασία μακαρονιών: Βράζουμε το ζυμαρικό μας σε αλατισμένο νερό για περίπου 10-12 λεπτά (ανάλογα με την ένδειξη που αναγράφεται στη συσκευασία). Αφού τα στραγγίξουμε μετά το βράσιμο τους, τα ανακατεύουμε καλά στην κατσαρόλα με το λάδι, το αλλαντικό κομμένο σε κομματάκια, το τριμμένο τυρί φέτα και την πιπεριά.

Προετοιμασία μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να δέσουν τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μ’ ένα σύρμα. Έχουμε το νου μας μη μας σβολιάσει, αλλά ακόμη και κάτι να πάει στραβά συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο ακόμη γάλα έτσι ώστε να δέσει μεν η μπεσαμέλ αλλά να μην έχει σβόλους αλευριού μέσα της. Προς το τέλος προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι (αν έχετε μοσχοκάρυδο ακόμη καλύτερα) και τους κρόκους των αυγών.

Προετοιμασία για ψήσιμο: Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί την πρώτη στρώση μακαρόνια κι έπειτα στρώνουμε τη μπεσαμέλ όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Από πάνω της ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Τι άλλο μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι σας:

  • Σαλάτα με τομάτες και αγγούρι
  • Ζεστό ψωμί με σως βουτύρου-σκόρδου από πάνω

Περισσότερες νόστιμες Συνταγές στο tisfanistisfanikeoraio.wordpress.com


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ