Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Βασίλης Κοσμόπουλος “18 δεσμεύσεις για το Α΄ Τρίμηνο”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βασίλης Κοσμόπουλος "18 δεσμεύσεις για το Α΄ Τρίμηνο" 1
Κοινοποιησέ το

Βασίλης Κοσμόπουλος “18 δεσμεύσεις για το Α΄ Τρίμηνο”

18 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για άμεση υλοποίηση, το πρώτο τρίμηνο της νέας δημοτικής περιόδου ανέλαβε, εφ’ όσον εκλεγεί, ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Κοσμόπουλος σε μεγάλη εκδήλωση του συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά» στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι παλιοί αυτοδιοικητικοί της Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης, Θεόδωρος Μπρεδήμας, Διονύσης Αλευράς, Γιώργος Σκαλαίος, Γιώργος Μπρούμας και Γιώργος Νταγιόπουλος.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Μετά το τέλος της ομιλίας του Βασίλη Κοσμόπουλου έγινε συζήτηση για τον αθλητισμό με την συμμετοχή επωνύμων του χώρου, όπως ο Σωτήρης Κυρανάκος, ειδικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ για τον αθλητικό τουρισμό, ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, εθνικός προπονητής στίβου, η Βούλα Τσιαμήτα, παγκόσμια πρωταθλήτρια Άλματος Τριπλούν, ο Βασίλης Πολύμερος, ολυμπιονίκης Κωπηλασίας και ο Λούης Τσάτουμας, πρωταθλητής στίβου, που αναφέρθηκαν στις μεγάλες δυνατότητες της Καλαμάτας, στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού.

Βασίλης Κοσμόπουλος "18 δεσμεύσεις για το Α΄ Τρίμηνο" 2

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

Επίσης ο Βασίλης Κοσμόπουλος σαν άνθρωπος του αθλητισμού (έχει υπάρξει αθλητής μπάσκετ) και έχοντας στον συνδυασμό του ανθρώπους του ποδοσφαίρου, όπως τον παλιό ποδοσφαιριστή Βασίλη Μπλέτσα και τους παράγοντες Παναγιώτη Νινιό, Γιώργο Χουλιάρα, ζήτησε από τους φίλους του ποδοσφαίρου να στηρίξουν σήμερα την προσπάθεια της “Μαύρης Θύελλας” να πετύχει την άνοδο στη Β΄ Εθνική.

Βασίλης Κοσμόπουλος "18 δεσμεύσεις για το Α΄ Τρίμηνο" 3

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος στην ομιλία τόνισε ότι η συμμετοχή των πολιτών μπορεί να δώσει νέα διάσταση στην αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους πολίτες. Στην εκδήλωση, που ξεκίνησε με παρουσίαση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού «Καλαμάτα μπροστά» και παρακολούθησε πολύς κόσμος, ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε τις βασικές πτυχές του προγράμματός του για την περιβαλλοντική και πολεοδομική αναβάθμιση, καθώς και την τουριστική ανάπτυξη της Καλαμάτας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα συμμετοχικό δήμο και μίλησε για την ανάγκη «αποκατάστασης κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας» της Δημοτικής Αρχής με τις μειοψηφίες ώστε όλοι μαζί να πάμε την «Καλαμάτα μπροστά», βάζοντας στην άκρη διχαστικές λογικές και στείρες αντιπαραθέσεις.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος προχώρησε στη δέσμευσή του ότι με τη συμπλήρωση 3 μηνών από την έναρξη της θητείας θα έχουν μπει μπροστά 18 κοστολογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες παρεμβάσεις που εγγυώνται την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου και τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών στο σύνολο των χωριών και των συνοικιών του Δήμου. Αυτές είναι:

Βασίλης Κοσμόπουλος "18 δεσμεύσεις για το Α΄ Τρίμηνο" 4

ΟΙ 18 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ

 1. Διαμόρφωση πλαισίου λειτουργίας και διοίκησης του Μεγάρου Χορού ώστε να καταστεί ατμομηχανή πολιτιστικής άνθησης όχι μόνο για το  δήμο μας  αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου . Παρά το γεγονός ότι κάποιοι πανηγύριζαν επειδή κατόρθωσαν ύστερα από 12 χρόνια να πάρουν την πιστοποίηση για τη λειτουργία του μεγάρου ,εχθές αυτό δεν μπόρεσε λειτουργήσει   λόγω βλάβης στο σύστημα πυρόσβεσης .
 2. Πολεοδομική Ανασυγκρότηση με Ενέργειες για την αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης ,   να αξιοποιεί τις περιουσίες των συνδημοτών μας, να  προσελκύει επενδύσεις και να αλλάζει δυναμικές περιοχές του δήμου μας όπως η Βέργα, η Μ. Μαντινεία και το Ασπρόχωμα.
 3. Αντιπλημμυρικά έργα θωράκισης της πόλης με προτεραιότητα τη διαμόρφωση της κοίτης του Νέδοντα. Καθαρισμός όλων των ρεμάτων στην Καλαμάτα και στις Δημοτικές Ενότητες Αριος, Αρφαρών και Θουρίας. Η κλιματική αλλαγή δεν επιτρέπει καμία καθυστέρηση.
 4. Εξωστρέφεια και  αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών είναι σταθερές  επιλογές μας  για τη διαμόρφωση ενός Δήμου πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη,  τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τη νέα γενιά , τη βελτίωση των υπηρεσιών του δήμου στους δημότες . Έτσι η συγκρότηση Γραφείου Ευρωπαϊκών Σχέσεων και η στελέχωση του με εξειδικευμένους επιστήμονες, δεν είναι  απλή δέσμευση είναι η πράξη μας  για την ουσιαστική πορεία του δήμου  μας.
 5. Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας τόσο σε συμβουλευτικό χαρακτήρα αλλά και έμπρακτα με την 3/τη απαλλαγή από τα δημοτικά  τέλη των  νέων επιχειρηματιών έως 35  ετών.
 6. Ίδρυση Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης από καταρτισμένους γεωπόνους και επιστήμονες για να νιώθουν οι αγρότες, ιδιαίτερα οι νέοι το δήμο δίπλα τους στην προσπάθεια τους να προεκτείνουν  τις δράσεις τους , να προστατέψουν και να  διευρύνουν το εισόδημά τους. Έχουμε ήδη σε ειδικό ένθετο παρουσιάσει τις προτάσεις μας για την Αγροτική Ανάπτυξη.
 7. Νέα κυκλοφοριακή μελέτη – Ασφαλτοστρώσεις- Διανοίξεις οδών –Λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής  – ουσιαστική λειτουργία των ποδηλατοδρόμων είναι η άμεση απάντηση στον κίνδυνο της κυκλοφοριακής συμφόρησης  που διαμορφώνεται στην πόλη.
 8. Εκσυγχρονισμός του  Βιολογικού καθαρισμού προκειμένου να μην διακινδυνεύσει το συγκριτικό πλεονέκτημα του δήμου μας που είναι η ποιότητα των θαλασσίων υδάτων στις παραλίες  μας. Ταυτόχρονα Διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή, κομποστοποίηση και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με έμφαση τα σχολεία.
 9. Κατασκευή ενός τουλάχιστον κλειστού γυμναστηρίου – προπονητηρίου.
 10. Εργα στις Δημοτικές Ενότητες. Συγκεκριμένα:

Α. Υλοποίηση της μελέτης αποχέτευσης λυμάτων της Θουρίας.

Β. Αντιπλημμυρικά έργα στη Δ.Ε. Αρφαρών

Γ. Συντήρηση – επέκταση αγροτικής οδοποιϊας στη Δ.Ε. Αριος

 1. Συγκρότηση Μόνιμου Συνεργείου Άμεσης Παρέμβασης από το χώρο του Πρασίνου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και της Καθαριότητας που θα έχουν ως έργο τη μέριμνα και τη φροντίδα των γειτονιών της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων καθημερινά σε ζητήματα, καθαριότητας, κατάστασης των οδών, των πεζοδρομίων , των κοινόχρηστων  χώρων, του πρασίνου.
 2. Μέριμνα για την Εκπαίδευση. Απόκτηση οικοπέδων και δημιουργία κτιριακών υποδομώνγια τη στέγαση των σχολικών μονάδων 4ου Νηπιαγωγείου στη Ράχη, 17ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Σπάρτης και του Ειδικού Γυμνασίου.  Δημιουργία υποδομών για τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας στο κτίριο «Παναγιώταρου» στη Μ. Μαντίνεια.
 3. Κατασκευή 7 παιδικών χαρών σε Βέργα, Θουρία, Ασπρόχωμα, Λιανέϊκα (Πλάκα) και στα προαύλια των 6ου, 12ου και 9ου Νηπιαγωγείων.
 4. Κατάρτιση τοπικού προϋπολογισμού και χρηματοδότηση των Τ.Σ. και των προέδρων των κοινοτήτων για άμεση και απρόσκοπτη παρέμβαση σε προβλήματα καθημερινότητας.
 5. Δράσεις για την Αξιοποίηση και Προβολή του Ταϋγέτου
 6. Αναδιάρθρωση των δημοτικών υπηρεσιών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και τη χρήση της τεχνολογίας μέσω εφαρμογών π.χ. παροχής εγγράφων, συντηρήσεις δρόμων, σχολικών κτιρίων, βλάβες στο φωτισμό  στην ύδρευση, κυκλοφοριακά προβλήματα, ενημέρωσης πολιτικής προστασίας,  δρομολογίων αστικής συγκοινωνίας κ.α.
 7. Την επέκταση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΚ που αφορά όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και σε αυτούς με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
 8. Την ένταξη της Καλαμάτας στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων με Ποτάμια.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η συνέχιση  και ολοκλήρωση έργων που υλοποιούνται είναι αυτονόητη. Θέλουμε όμως να επισημάνουμε πως σε ζητήματα ποιότητας των εκτελούμενων   έργων και ασφάλειας των δημοτών μας  θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί».


Κοινοποιησέ το

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 9
Κοινοποιησέ το

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 10
Κοινοποιησέ το

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 11


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 12
Κοινοποιησέ το

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 13Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 14

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 15


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ