Connect with us
COSTA-NAVARINO

Μαγειρική

Σφυρίδα φρικασέ: Μοναδική συνταγή από τα «Frost foods» στην Καλαμάτα

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

RESTARTdagiopoulos

Μια μοναδική συνταγή για να μαγειρέψεις σφυρίδα φρικασέ, ένα τέλειο πιάτο για όλη την οικογένεια που θα πείσει ακόμα και τα παιδιά να φάνε το ψάρι τους! Μια τέλεια σάλτσα που συνοδεύει άριστα το ψάρι και αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση για μεσημεριανό που βέβαια αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε και με ρύζι.

Υλικά

4 φιλέτα σφυρίδας
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Χόρτα (σταμναγκάθι, άγρια χόρτα, σέλινο, μαρούλι)
1/3 κούπας λευκό κρασί
Λίγο ελαιόλαδο
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι-πιπέρι
1 αυγό
Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

1.Κόβουμε τη σφυρίδα σε μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε
2. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
3. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και σβήνουμε με κρασί
4. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά
5. Ρίχνουμε τα χόρτα και λίγο νερό
6. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για ένα τέταρτο
7. Προσθέτουμε το ψάρι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά
8. Ρίχνουμε άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά
9. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού και προσθέτουμε τον κρόκο
10. Ρίχνουμε το λεμόνι και χτυπάμε καλά
11. Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας
12. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε λίγο να πάει παντού
13. Η σφυρίδα φρικασέ είναι έτοιμη!

Σημείωση: Στο κατάστημα με κατεψυγμένα «Frost food» στην Καλαμάτα, με ένα τηλεφώνημα στο 27210 95377 σας καθαρίζουν το ψάρι

kafemauroeidisbiostalis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ