Connect with us

Επιχειρήσεις

Μπαρμπούνι σκέτη αρχοντιά από τα Frost foods σε προσφορά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μπαρμπούνι σκέτη αρχοντιά από τα Frost foods σε προσφορά 1

Είναι μεγαλειώδες ψάρι το μπαρμπούνι. Ίσως το μόνο που μπορεί να μπαίνει σε ένα «χυδαίο» τηγάνι με λάδι και να μετουσιώνει το κοκκινωπό τηγανόλαδο σε αμβροσία! Μπορεί να υπερβάλλω, αλλά όχι πολύ. Στις θάλασσές μας και στη Μεσόγειο γενικότερα υπάρχουν 3 είδη από την μεγάλη οικογένεια των μπαρμπουνιών (mullidae). Τα δύο είναι μπαρμπούνια και το άλλο κουτσομούρα. Tα μπαρμπούνια είναι τα πετρομπάρμπουνα (mullus surmuletus) και τα μπαρμπούνια της Ανατολής (upeneus molluccensis). Oι διαφορές μεταξύ τους είναι μόνον για ειδικούς και το κρέας τους είναι το ίδιο νόστιμο. Η κουτσομούρα πάλι, ενώ ανήκει στην ίδια οικογένεια, διαφέρει και σε χαρακτηριστικά αλλά και ως προς τη νοστιμιά.

Τα μπαρμπούνια και οι κουτσομούρες ζουν σε κοπάδια σε βυθούς μέχρι και 300 μέτρα. Τα μεγαλύτερα, που μπορεί να φτάσουν τα 800 γραμμάρια, ζουν μοναχικά. Μέσα στη θάλασσα ούτε τα μπαρμπούνια ούτε οι κουτσομούρες είναι κόκκινες. Στο φυσικό τους περιβάλλον έχουν χρώμα καφέ πρασινωπό και λίγο άσπρο-ασημί στην κοιλιά. Όταν αισθανθούν κίνδυνο γίνονται καφεκόκκινα και όταν πεθαίνουν παίρνουν τις λαμπερές αποχρώσεις του κόκκινου που εμείς τις έχουμε συνδυάσει με τα μπαρμπούνια. Βεβαίως, όσο περνάει η ώρα τα χρώματα γίνονται πιο μουντά, ενώ κάποιες αποχρώσεις εξαφανίζονται.

Μπαρμπούνι ή κουτσομούρα

Τα μπαρμπούνια έχουν αρκετές διαφορές από την κουτσομούρα αλλά η κυρίως διαφορά είναι στο κεφάλι. Στο μεν μπαρμπούνι η μούρη οξύνεται ομαλά, στην κουτσομούρα είναι κοντή σαν να ’ναι κομμένη κάθετα. Από εκεί και το όνομα «κουτσομούρα». Αν δεν σας φτάνει αυτό για να ξεχωρίσετε το μπαρμπούνι από την κουτσομούρα, τότε προσέξτε δύο σημεία. Πρώτον, το μπαρμπούνι έχει κατά μήκος του σώματός του μία καφεκόκκινη ρίγα που ξεκινά από το μάτι και καταλήγει στην ουρά, η οποία πλαισιώνεται από 3 κίτρινες γραμμές. Όλα αυτά δεν υπάρχουν στην κουτσομούρα. Δεύτερον, το μεγάλο ραχιαίο πτερύγιο στο μπαρμπούνι είναι πολύχρωμο, ενώ στην κουτσομούρα τελείως άχρωμο.

Επίσης, η κουτσομούρα έχει πιο παχύ κρέας από το μπαρμπούνι. Στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ των δύο ψαριών. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία υπάρχει σαφής αγορανομική διάταξη και διαχωρίζεται το μπαρμπούνι από την κουτσομούρα.

Αγοράζοντας αυτά τα «κόκκινα» ψάρια

Αυτήν την εποχή στην αγορά θα βρείτε τα πάντα. Μπαρμπούνια ελληνικά, διχτυάρικα ή τρατιάρικα, αλλά και εισαγωγής από Ιταλία ή Γαλλία. Οι τιμές για τα ντόπια είναι 15-17 € για τα μικρά, 20-22 €  τα μεσαία και 28-32 € τα μεγάλα. Οι κουτσομούρες στην αγορά είναι κυρίως ελληνικές και υπάρχουν σε μεγέθη μικρό-μεσαίο-μεγάλο με τιμές αντίστοιχα 5 € 15 €, 22 €.

Στο κατάστημα με κατεψυγμένα προϊόντα «Frost food» Ψαρών 42 στην Καλαμάτα, μπορείτε να βρείτε μπαρμπούνι 150-300gr 4 ευρώ το κιλό μόνο!

Μπαρμπούνι σκέτη αρχοντιά από τα Frost foods σε προσφορά 2

Τι πρέπει να προσέχουμε

Πέραν του γνωστού και χιλιοειπωμένου, ότι δηλαδή με τον ψαρά μας έχουμε φιλικές σχέσεις, αν θέλουμε να τρώμε καλό ψάρι, θα πρέπει από μόνοι μας να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες, μικρές και μεγάλες.

  1. Προσέχουμε το δέρμα του ψαριού, που δεν θα πρέπει να έχει ανοίγματα και σκασίματα.
  2. Τα φρέσκα ελληνικά μπαρμπούνια είναι είτε από δίχτυα είτε από μηχανότρατα. Τα της μηχανότρατας έχουν υποστεί ταλαιπωρία λόγω της φύσεως του εργαλείου. Θα δείτε στα διχτυάρικα τα χρώματα του ψαριού πολύ έντονα. Το κόκκινο αλλά και η καφεκόκκινη ρίγα με τις 3 παράλληλες κίτρινες μαζί με κάποιες «νότες» πράσινης απόχρωσης, είναι πολύ έντονα στα διχτυάρικα. Αντίθετα, τα ψάρια της μηχανότρατας είναι συνήθως χτυπημένα, συνεπώς η ρίγα φαίνεται είτε μερικώς ή και καθόλου.

Μπαρμπούνι σκέτη αρχοντιά από τα Frost foods σε προσφορά 3

Επιχειρήσεις

25 χρόνια Ταπητοκαθαριστήρια Χόχολης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ταπητοκαθαριστήρια Χόχολης

Ταπητοκαθαριστήρια Χόχολης

Στα ταπητοκαθαριστήρια Χόχολης η φροντίδα των χαλιών έχει 25 χρόνια ιστορία!

Η οικογενειακή επιχείρηση έχει καταστεί συνώνυμο του καθαρισμού χαλιών για πάσης φύσεως χώρους, από οικίες και επιχειρήσεις μέχρι τουριστικά λεωφορεία. Χάρη στην γνώση, την εμπειρία, την επαγγελματική κατάρτιση και τον σύγχρονο εξοπλισμό καθαρίζονται πάσης φύσεως λεκέδες και οσμές (π.χ. λάδι, σοκολάτα, βούτυρο, χώμα, μελάνι, γάλα, καφές, σάλτσα κ.α.) σε καναπέδες, χαλιά, παπλώματα και στρώματα.

Δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα των καθαριστικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό και την φροντίδα των χαλιών, επενδύοντας σε αλκαλικά, βιοδιασπώμενα προϊόντα. Οικολογικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον για τον βαθύ καθαρισμό των χαλιών, στις πιο ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς.

Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, εκπαιδευμένο προσωπικό και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από το κατώφλι του σπιτιού ή της επιχείρησής σας στον χώρο μας καθώς προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού, φύλαξης και παράδοσης κατ’ οίκον.

Ταπητοκαθαριστήρια Χόχολης

Τα ταπητοκαθαριστήρια Χόχολης προσφέρουν πληθώρα υπηρεσιών ιδανική για κάθε ανάγκη:

  • πλύσιμο χαλιών σε βάθος, περιτύλιξη και φύλαξη
  • αντικατάστασης σε φθαρμένα κρόσσια και ρέλια
  • καθαρισμό παπλωμάτων, κουβερτών και σαλονιών
  • αναζωογόνησης χρωμάτων και πέλους
  • επισκευή σε όλα τα είδη χαλιών (χειροποίητα, μηχανής)
  • καθάρισμα με ξηρή μέθοδο για τον καθαρισμό ευαίσθητων χαλιών (μεταξωτών, χειροποίητων) χωρίς νερό

 

Τα ταπητοκαθαριστήρια Χόχολης προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες με εγγυημένα αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χάρη στην 25ετή της πείρα η τοπική οικογενειακή επιχείρηση συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες καθαρισμού χαλιών στην Μεσσηνία.

 

Ταπητοκαθαριστήρια Χόχολης

Παραλία Βέργας

Τηλ. 27210 41137- 27210 26617

Κιν. 6946 057 295

Email: info@xoxolis.gr

 

Συνέχεια ανάγνωσης

NightLife

Ροδανθός Bar: Rock night και 30 lit δωρεάν μπύρα για όλους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ροδανθός Rock Bar

Ροδανθός Rock Bar

Βραδιά αφιερωμένη στο προσωπικό  αλλα και στους φίλους του Rodanthos Rock n Roll Beer Bar στην Αμφείας, με dj set τους Γιάννη Κουτίβα και Δημήτρη Μπρεζεράκο, σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου.

Δυο από τους καλύτερους djs σε ένα από τα πιο πετυχημένα rock bar της πόλης, θα βρεθούν μαζί για άλλη μια φορά ώστε να σας προσφέρουν μια αξέχαστη βραδιά με πολύ rock και αρκετή μπύρα, καθώς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Γιάννης Κουτίβας φρόντισε να δοθούν δωρεάν για όλο τον κόσμο που θα έρθει να διασκεδάσει στο  ιστορικό rock bar της πόλης, στον Ροδανθό 30 λίτρα μπύρα.

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά οι νύχτες δροσερές και η διασκέδαση στο αποκορύφωμα της… καλή διασκέδαση!!!

Ροδανθός Rock Bar

 

Συνέχεια ανάγνωσης

NightLife

Full Moon live με Βαγγέλη Γερμανό και Μιρέλα Πάχου στις Ammothines

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ammothines με Βαγγέλη Γερμανό και Μιρέλα Πάχου

Ammothines με Βαγγέλη Γερμανό και Μιρέλα Πάχου

Ο Βαγγέλης Γερμανός και η Μιρέλα Πάχου συναντιούνται επί σκηνής στις Ammothines, για να ταξιδέψουν τον κόσμο σε ένα ονειρικό και μελωδικό καλοκαίρι.

Κρουαζιέρα για δυο αυτή την Κυριακή 5 Ιουλίου στο εξωτικό beach bar “ammothines restaurant” στο Πετροχώρι Πύλου

Ammothines με Βαγγέλη Γερμανό και Μιρέλα Πάχου

ammothines.gr

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ