Connect with us

Πολιτικά

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Τι δεν έχει καταλάβει για το ρόλο του ο νέος Περιφερειάρχης;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Τι δεν έχει καταλάβει για το ρόλο του ο νέος Περιφερειάρχης; 1
Κοινοποιησέ το

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Τι δεν έχει καταλάβει για το ρόλο του ο νέος Περιφερειάρχης;

Η πραγματοποίηση του άπιαστου ονείρου της επικράτησης στο Β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν δικαιολογεί την εσαεί συμπεριφορά παραζάλης του νέου Περιφερειάρχη.

Έπρεπε 3 μήνες σχεδόν διοίκησης, να έχει εγκλιματιστεί, να έχει σταματήσει να παραπληροφορεί για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου, να έχει κατανοήσει πως η αλαζονεία των πρώτων ημερών που δεν τον άφησε να δρομολογήσει ούτε την ομαλή διαδοχή στην έδρα της Περιφέρειας, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες όπως ταιριάζει στις Δημοκρατίες , πρέπει να λήξει και με δύο λόγια, να βάλει ένα τέλος στην «αταξία» που έχει ο ίδιος δημιουργήσει.

Ο ρόλος του Περιφερειάρχη περιγράφεται σαφέστατα και στο Νόμο Καλλικράτη και στο νέο νόμο Κλεισθένη.

Πουθενά δεν αναφέρεται, πως ο περιφερειάρχης ενεργεί αυτοβούλως, πως όποια ιδέα του έρθει στο νου χωρίς διαδικασίες που προβλέπονται, μπορεί να τις υλοποιεί και φυσικά επ΄ουδενί, μπορεί να αγνοεί το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ίσως η θητεία του σε δημαρχιακό αξίωμα να τον έχει μπερδέψει και θεωρεί πως ο αυτοδιοικητικός θεσμός της Περιφέρειας, αφορά ενός ανδρός Αρχή.

Επίσης, αγνοεί πως είναι άλλος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και άλλος της κεντρικής πολιτικής.
Δεν αφορούν όλα τα θέματα την κεντρική πολιτική, διότι υπάρχουν και υπουργεία που δεν διαθέτουν καν τομεακά προγράμματα και την πολιτική που τα αφορά στις περιφέρειες, την ασκεί ο Περιφερειακός θεσμός, με τα μέσα και τα εργαλεία που έχει εκ του νόμου στα χέρια του.

Έτσι οι συχνές-πυκνές αναφορές του κ. Περιφερειάρχη περί ανάμειξης στα πάντα της κεντρικής πολιτικής, ξενίζουν και όταν ιδίως κάθε λίγο, αλαζονικά στο περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρεται στον Πρωθυπουργό της Χώρας, προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία.

Έτσι τον ακούσαμε πριν λίγες μέρες να αναφέρει πως θα επισκεφθεί την Υπουργό Παιδείας και όχι π.χ. τον Γενικό Γραμματέα ή κάποιον ανώτατο υπάλληλο του αρμόδιου Υπουργείου για ένα γραφειοκρατικό θέμα που αφορούσε ένα λάθος σχετικά με τον αποκλεισμό από τα συσσίτια σχολείων τη Καλαμάτας, κάτι το οποίο ήδη, είχαν δρομολογήσει υπηρεσιακά οι υπηρεσίες της Α΄βαθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Επίσης, εκ των καθηκόντων του ο κ. Περιφερειάρχης, έχει εντολή να συνεργάζεται και με άλλους φορείς διοίκησης, να εκτελεί τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, να θέτει προτάσεις προς ψήφιση στο Συμβούλιο, να ανακοινώνει εγκαίρως τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Πελοποννήσου και με την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου να τον υλοποιεί.

Όμως τι βλέπουμε μέχρι σήμερα;

Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.

Συνεχίζει να ενεργεί αποσπασματικά και επιδεικτικά περί των επαφών και συναντήσεών του με τα κυβερνητικά στελέχη και να προωθεί δικές του σκέψεις και ζητούμενα, που δεν έχουν λάβει νόμιμη έγκριση των συλλογικών οργάνων.

Αναφέρω παραδείγματα ενεργειών που προκαλούν:

1)Για το ζήτημα των στρατοπέδων Κορίνθο , Ναυπλίου και Τριπόλεως που τα ζητά για μετεγκατάσταση υπηρεσιών, μάθαμε από δελτία τύπου πως είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό κ.Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ερωτώ: Ποία συνεννόηση είχε προτού μεταβεί και με ποιούς;

Έλαβε εξουσιοδότηση από το Περιφ. Συμβούλιο για τέτοια πρωτοβουλία;

Με ποιες Δημοτικές Αρχές συνεργάστηκε που του έδωσαν το πράσινο φως για αυτήν την πρόταση;
Γιατί δεν εξετάστηκαν άλλες αναπτυξιακές προοπτικές ανάπτυξης αυτών των εκτάσεων και των κτιρίων των στρατοπέδων που θα έχουν φυσικά τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και θα βοηθήσουν ποικιλοτρόπως την ανάπτυξη του τόπου και δημιουργίας θέσεων εργασίας ;

Οι φαραωνικές κτιριακές εγκαταστάσεις εργασιακής χλιδής που επιδιώκει, δεν αφορούν την κοινωνία που θέλει μόνο δουλειές και ευημερία.

2)Διαβάσαμε ακόμη πως διεκδικεί την παραχώρηση του Ξενία Βυτίνας .

Βάσει ποίου ολοκληρωμένου σχεδιασμού αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας αθλητικού κέντρου στο συγκεκριμένο χώρο;

Ως γνωστόν, το Ξενία Βυτίνας συνιστά ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία του Βrand Xenia και κατασκευάστηκε το 1965, με αρχιτέκτονα τον ο Κ. Μπίτσιο.

Η Δημοτική Αρχή Γορτυνίας, άραγε είναι σύμφωνη με αυτήν την προοπτική;

Πως προχωρούν διαδικασίες συζητήσεων με τις κρατικές αρχές και τον υπουργό Τουρισμού από τον κ. Περιφερειάρχη, χωρίς να έχει ενημερωθεί το Περιφ. Συμβούλιο και κατόπιν των αποφάσεων που θα λάβει , αν λάβει, να τον εξουσιοδοτήσει σε λοιπές ενέργειες ;

Όλες αυτές οι καθημερινές ανακοινώσεις και φωτογραφίσεις με υπουργούς κλπ προβληματίζουν για το αν πραγματικά έχει αντιληφθεί η νέα Περιφ. Αρχή το πραγματικό διακύβευμα του ρόλου που έχει αναλάβει .

Παρά ταύτα , καλοπροαίρετα επισημαίνω αυτές τις παραδοξότητες και ελπίζω για το καλό του τόπου, να κινηθεί ανάλογα , δυναμικά και στοχευμένα, διότι η Πελοπόννησος δεν μπορεί να ανακόψει πορεία, ούτε να περιμένει μέχρι να μάθει η νέα Περιφερειακή Αρχή το ρόλο της .-

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Τι δεν έχει καταλάβει για το ρόλο του ο νέος Περιφερειάρχης;


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Ανασχηματισμός: Δείτε τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανασχηματισμός: Δείτε τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης 6
Κοινοποιησέ το

Ανασχηματισμός

Η συζήτηση των τελευταίων ημερών περί ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα επιβεβαιώθηκε καθώς ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τις «λειτουργικές βελτιώσεις» όπως τις επεξεργάστηκε το Μαξίμου.

Ο όρος «λειτουργικές βελτιώσεις» δεν είναι τυχαίος καθώς οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι περιορισμένες.

Ο πρωθυπουργός θα είχε προβεί στις κινήσεις του άμεσα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η τουρκική Navtex με αποτέλεσμα να στραφεί πλήρως η προσοχή του Μαξίμου στο Καστελόριζο και στα εθνικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία. Διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας.

Με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές. Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον Πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών.

“Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο. Κλείνω σημειώνοντας ότι με την ανακοίνωσή μου θα λάβετε και την πλήρη σύνθεση της Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων” είπε κλείνοντας ο Στέλιος Πέτσας.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός ‑ Πότε θα έχουμε τις ανακοινώσεις των ονομάτων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός ‑ Πότε θα έχουμε τις ανακοινώσεις των ονομάτων 7
Κοινοποιησέ το

Ανασχηματισμός

Θέμα ωρών είναι πλέον ο ανασχηματισμός. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι αλλαγές στην κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη, έπειτα από την παρουσίαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη της πλατφόρμας για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι αλλαγές αναμένεται να είναι περιορισμένες και θα σχετίζονται με τη διαχείριση του πακέτου των 32 δισ. ευρώ και με την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Θεωρείται βέβαιη η αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό, με πιθανότερο διάδοχό του τον γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής Θάνο Πετραλιά, ενώ ακούγεται έντονα και η αναβάθμιση σε αναπληρωτή υπουργό του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Οι κενές θέσεις

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να καλυφθεί η θέση του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης στην Κομισιόν.

Αντιθέτως κενή φαίνεται ότι θα μείνει η θέση του επίσης παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημητρίου Κράνη.

Επίσης, αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι θέσεις των υφυπουργών, με την αναβάθμιση ορισμένων γενικών γραμματέων αλλά και την είσοδο στην κυβέρνηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή τις διακοπές της στη Νάξο, για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Τσίπρας για κορονοϊό: Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο μηδέν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τσίπρας για κορονοϊό: Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο μηδέν 8
Κοινοποιησέ το

Τσίπρας για κορονοϊό

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, στις 23 Μαρτίου 2020, όταν είχαν ανακοινωθεί 71 νέα κρούσματα, η κυβέρνηση ανακοίνωνε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έκτοτε η ζωή μας άλλαξε.

Όλοι μας ανταποκριθήκαμε σε μια δύσκολη συνθήκη και η χώρα προσωρινά τα κατάφερε. Περιορίσαμε όσο το δυνατόν την εξάπλωση του ιού και προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Και κυρίως, προστατεύσαμε το ΕΣΥ που άντεξε γιατί δεν επιβαρύνθηκε πέραν των ορίων του.

Αυτή τη συλλογική επιτυχία, η κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης προσωπικά, επιχείρησαν με χυδαίο τρόπο να την κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά. “Ευτυχώς που είμαστε εμείς και σας σώσαμε”, ήταν τα βασικό μήνυμα που εξέπεμπαν σε κάθε τους εμφάνιση.

Και αμέσως μετά, αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα τη πολιτική σκοπιμότητα.

Με τις πανηγυρικές εμφανίσεις τους και τη βιασύνη του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, έσπευσαν να δημιουργήσουν εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα. Εξέπεμπαν διαρκώς μηνύματα αντιφατικά, που ανέτρεψαν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συλλογικής αναγκαιότητας για τη διατήρηση των μέτρων προστασίας».

Το ένα λάθος μετά το άλλο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι:

«Ταυτόχρονα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να μετατρέψουν την επιτυχία σε φιάσκο.

Είχαν τρεις μήνες να σχεδιάσουν το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια, σε μια χώρα που αν είχε, ειδικά φέτος, κάτι επιπλέον να παρουσιάσει, ήταν τα θετικά αποτελέσματα από τη μη εξάπλωση του ιού. Και αντί αυτό να το αξιοποιήσουν, διασφαλίζοντάς το με ειδικά πρωτόκολλα και όρους, άνοιξαν τα πάντα όπως να ‘ναι. Χωρίς σχέδιο, χωρίς αποτελεσματικά μέτρα προφύλαξης.

Αντί να επιβάλουν για κάθε τουρίστα που έρχεται από όλες τις πύλες εισόδου, υποχρεωτικά αρνητικό τεστ 72 ωρών, όπως δηλαδή επέβαλαν μόνο στον Προμαχώνα, υιοθέτησαν τελικά διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα από πύλη εισόδου σε πύλη εισόδου.

Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Και ακόμη και σήμερα συνεχίζουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική.

Ενώ προχθές ανακοινώθηκαν 110 κρούσματα, σχεδόν 40 περισσότερα από όσα είχαμε την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown, η κυβέρνηση αυξάνει τη πληρότητα των πλοίων από 65% σε 80% και ανοίγει την κρουαζιέρα.

Ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες αναγκάζονται να συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτέλεσμα της μείωσης των δρομολογίων, ενώ συγχρόνως απειλούνται και με πρόστιμα».

Η ατομική ευθύνη

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ακόμα ότι:

«Μετά από όλα αυτά, το να εμφανίζεται με τη σκούρα μάσκα ο αρμόδιος Υφυπουργός, για να κάνει ανακοινώσεις στους τηλεοπτικούς δέκτες, υπογραμμίζοντας ξανά και ξανά την ατομική ευθύνη, είναι τουλάχιστον προκλητικό. Η επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών είναι τουλάχιστον ανήθικη.

Αυτοί που κατασκεύασαν ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας, αποσκοπώντας στην μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Αυτοί που έπαιξαν με το φόβο των ανθρώπων και προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Αυτοί που σπατάλησαν κατά το δοκούν 20 εκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο ταμείο, σε ΜΜΕ της αρεσκείας τους, για μια άχρηστη επικοινωνιακή εκστρατεία για το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», ενώ το θέμα ήταν πρώτη παγκόσμια είδηση και η παραμονή στο σπίτι υποχρεωτική, το ελάχιστο που έχουν να κάνουν σήμερα είναι να σταματήσουν αμέσως το παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών στους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν.

Ας σταματήσουν τουλάχιστον να μας κουνάνε και το δάχτυλο».

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ