Connect with us

Πολιτικά

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Τι δεν έχει καταλάβει για το ρόλο του ο νέος Περιφερειάρχης;

Ανέβηκε

στις

νεα πελοποννησοσ: τι δεν έχει καταλάβει για το ρόλο του ο νέος περιφερειάρχης; 1
Κοινοποιησέ το

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Τι δεν έχει καταλάβει για το ρόλο του ο νέος Περιφερειάρχης;

Η πραγματοποίηση του άπιαστου ονείρου της επικράτησης στο Β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν δικαιολογεί την εσαεί συμπεριφορά παραζάλης του νέου Περιφερειάρχη.

Έπρεπε 3 μήνες σχεδόν διοίκησης, να έχει εγκλιματιστεί, να έχει σταματήσει να παραπληροφορεί για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου, να έχει κατανοήσει πως η αλαζονεία των πρώτων ημερών που δεν τον άφησε να δρομολογήσει ούτε την ομαλή διαδοχή στην έδρα της Περιφέρειας, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες όπως ταιριάζει στις Δημοκρατίες , πρέπει να λήξει και με δύο λόγια, να βάλει ένα τέλος στην «αταξία» που έχει ο ίδιος δημιουργήσει.

Ο ρόλος του Περιφερειάρχη περιγράφεται σαφέστατα και στο Νόμο Καλλικράτη και στο νέο νόμο Κλεισθένη.

Πουθενά δεν αναφέρεται, πως ο περιφερειάρχης ενεργεί αυτοβούλως, πως όποια ιδέα του έρθει στο νου χωρίς διαδικασίες που προβλέπονται, μπορεί να τις υλοποιεί και φυσικά επ΄ουδενί, μπορεί να αγνοεί το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ίσως η θητεία του σε δημαρχιακό αξίωμα να τον έχει μπερδέψει και θεωρεί πως ο αυτοδιοικητικός θεσμός της Περιφέρειας, αφορά ενός ανδρός Αρχή.

Επίσης, αγνοεί πως είναι άλλος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και άλλος της κεντρικής πολιτικής.
Δεν αφορούν όλα τα θέματα την κεντρική πολιτική, διότι υπάρχουν και υπουργεία που δεν διαθέτουν καν τομεακά προγράμματα και την πολιτική που τα αφορά στις περιφέρειες, την ασκεί ο Περιφερειακός θεσμός, με τα μέσα και τα εργαλεία που έχει εκ του νόμου στα χέρια του.

Έτσι οι συχνές-πυκνές αναφορές του κ. Περιφερειάρχη περί ανάμειξης στα πάντα της κεντρικής πολιτικής, ξενίζουν και όταν ιδίως κάθε λίγο, αλαζονικά στο περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρεται στον Πρωθυπουργό της Χώρας, προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία.

Έτσι τον ακούσαμε πριν λίγες μέρες να αναφέρει πως θα επισκεφθεί την Υπουργό Παιδείας και όχι π.χ. τον Γενικό Γραμματέα ή κάποιον ανώτατο υπάλληλο του αρμόδιου Υπουργείου για ένα γραφειοκρατικό θέμα που αφορούσε ένα λάθος σχετικά με τον αποκλεισμό από τα συσσίτια σχολείων τη Καλαμάτας, κάτι το οποίο ήδη, είχαν δρομολογήσει υπηρεσιακά οι υπηρεσίες της Α΄βαθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Επίσης, εκ των καθηκόντων του ο κ. Περιφερειάρχης, έχει εντολή να συνεργάζεται και με άλλους φορείς διοίκησης, να εκτελεί τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, να θέτει προτάσεις προς ψήφιση στο Συμβούλιο, να ανακοινώνει εγκαίρως τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Πελοποννήσου και με την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου να τον υλοποιεί.

Όμως τι βλέπουμε μέχρι σήμερα;

Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.

Συνεχίζει να ενεργεί αποσπασματικά και επιδεικτικά περί των επαφών και συναντήσεών του με τα κυβερνητικά στελέχη και να προωθεί δικές του σκέψεις και ζητούμενα, που δεν έχουν λάβει νόμιμη έγκριση των συλλογικών οργάνων.

Αναφέρω παραδείγματα ενεργειών που προκαλούν:

1)Για το ζήτημα των στρατοπέδων Κορίνθο , Ναυπλίου και Τριπόλεως που τα ζητά για μετεγκατάσταση υπηρεσιών, μάθαμε από δελτία τύπου πως είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό κ.Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ερωτώ: Ποία συνεννόηση είχε προτού μεταβεί και με ποιούς;

Έλαβε εξουσιοδότηση από το Περιφ. Συμβούλιο για τέτοια πρωτοβουλία;

Με ποιες Δημοτικές Αρχές συνεργάστηκε που του έδωσαν το πράσινο φως για αυτήν την πρόταση;
Γιατί δεν εξετάστηκαν άλλες αναπτυξιακές προοπτικές ανάπτυξης αυτών των εκτάσεων και των κτιρίων των στρατοπέδων που θα έχουν φυσικά τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και θα βοηθήσουν ποικιλοτρόπως την ανάπτυξη του τόπου και δημιουργίας θέσεων εργασίας ;

Οι φαραωνικές κτιριακές εγκαταστάσεις εργασιακής χλιδής που επιδιώκει, δεν αφορούν την κοινωνία που θέλει μόνο δουλειές και ευημερία.

2)Διαβάσαμε ακόμη πως διεκδικεί την παραχώρηση του Ξενία Βυτίνας .

Βάσει ποίου ολοκληρωμένου σχεδιασμού αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας αθλητικού κέντρου στο συγκεκριμένο χώρο;

Ως γνωστόν, το Ξενία Βυτίνας συνιστά ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία του Βrand Xenia και κατασκευάστηκε το 1965, με αρχιτέκτονα τον ο Κ. Μπίτσιο.

Η Δημοτική Αρχή Γορτυνίας, άραγε είναι σύμφωνη με αυτήν την προοπτική;

Πως προχωρούν διαδικασίες συζητήσεων με τις κρατικές αρχές και τον υπουργό Τουρισμού από τον κ. Περιφερειάρχη, χωρίς να έχει ενημερωθεί το Περιφ. Συμβούλιο και κατόπιν των αποφάσεων που θα λάβει , αν λάβει, να τον εξουσιοδοτήσει σε λοιπές ενέργειες ;

Όλες αυτές οι καθημερινές ανακοινώσεις και φωτογραφίσεις με υπουργούς κλπ προβληματίζουν για το αν πραγματικά έχει αντιληφθεί η νέα Περιφ. Αρχή το πραγματικό διακύβευμα του ρόλου που έχει αναλάβει .

Παρά ταύτα , καλοπροαίρετα επισημαίνω αυτές τις παραδοξότητες και ελπίζω για το καλό του τόπου, να κινηθεί ανάλογα , δυναμικά και στοχευμένα, διότι η Πελοπόννησος δεν μπορεί να ανακόψει πορεία, ούτε να περιμένει μέχρι να μάθει η νέα Περιφερειακή Αρχή το ρόλο της .-

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Τι δεν έχει καταλάβει για το ρόλο του ο νέος Περιφερειάρχης;

maisonplussesamisesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ