Connect with us

Μεσσηνία

Λάβρος ο Χάρης Βγενής κατά Π. Νίκα για την τουριστική έκθεση στην Καλαμάτα!

Ανέβηκε

στις

Λάβρος ο Χάρης Βγενής κατά Π. Νίκα για την τουριστική έκθεση στην Καλαμάτα! 5
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Λάβρος ο Χάρης Βγενής κατά Π. Νίκα για την τουριστική έκθεση στην Καλαμάτα!

Ως μια κοστοβόρα εκδήλωση εν καιρώ κρίσης, χαρακτήρισε πρόσφατα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, την έκθεση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων “Alte Peloponnese”, η οποία θα γίνει με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Νίκας είχε παρουσιαστεί ιδιαίτερα επικριτικός λέγοντας μεταξύ άλλων στο «BEST TV»: «Η εκδήλωση, η οποία διάβασα σήμερα σε ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας, θα στοιχίσει 104 χιλιάδες ευρώ σε εποχές φτώχειας, σε εποχές δυσκολίας. Ερχόμαστε στο παρά πέντε πριν από τις εκλογές – 70 ημέρες πριν από τις εκλογές – και πετάμε όλα αυτά τα χρήματα μέσω Αναπτυξιακής, για να μην ελέγχεται μέσω Διαύγειας, και στήνουμε μια εκδήλωση – σας το λέω ευθέως – για να εξυπηρετήσουμε γνωστούς και φίλους. Να ψηφοθηρήσουμε!
Τίποτε άλλο. Περί τέτοιας εκδηλώσεως πρόκειται!»

Λάβρος ο Χάρης Βγενής κατά Π. Νίκα για την τουριστική έκθεση στην Καλαμάτα! 6

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΣΤΟΝ ΠΑΝ. ΝΙΚΑ
Η επικριτική στάση και τα λόγια του δημάρχου για την πρώτη αυτή Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων θα πραγματοποιηθεί 19 με 21 Απριλίου στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα με την συμμετοχή 60 και πλέον εκθετών απ’ όλη την Πελοπόννησο, δεν έμειναν ασχολίαστα!
Οι διοργανωτές, λοιπόν, δια στόματος Χάρη Βγενή με την ευκαιρία της χθεσινής συνέντευξης Τύπου εν όψει της έκθεσης «Alte Peloponnese», έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις απευθύνοντας βολές κατά του δημάρχου και της γενικότερης στάσης του η οποία, όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ήταν εξ αρχής αρνητική, αφού πριν λίγο καιρό η απάντηση του Δήμου Καλαμάτας στο αίτημα των διοργανωτών να διαθέσει είτε την κεντρική πλατεία είτε έναν χώρο στο Λιμάνι ήταν αρνητική. (Οι χώροι που ζητήθηκαν με έγγραφο αίτημα τον περασμένο Δεκέμβριο και τέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας). Εν τέλει η έκθεση θα διοργανωθεί στον περιβάλλοντα χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην πλατεία «Παν.Φωτέα».

«Ως δημότης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και επαγγελματίας του τουρισμού θέλω να δηλώσω τη λύπη μου για τις παρωχημένες δηλώσεις του κου Νίκα, όσον αφορά την έκθεση. Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ανέφερε ο κ. Νίκας ότι το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας αποτελεί το 2,6% των εισοδημάτων μας.

● Ποιος τον εμπόδισε 13 ολόκληρα χρόνια να κάνει ενέργειες για την αύξηση αυτού του ποσοστού;
● Βρισκόμαστε στο λιμάνι, γιατί πριν και μετά την πετυχημένη διοίκηση του ΔΛΤΚ είχαμε 5-6 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, φτάσαμε τις 37 και γυρίσαμε πάλι στις 5-6.
Απαντήσεις του τύπου προβλήματα με τον τουρισμό, καταρρίπτει ο αριθμός των αφίξεων στο Ναύπλιο, για να μην μιλήσω για το Ανατολικό Αιγαίο!
● Σε τί θα πείραζε να γινόταν η έκθεση στον χώρο της κεντρικής προκυμαίας μια περίοδο κατά την οποία θα δίναμε οικονομική ανάσα στα μαγαζιά της παραλιακής;

Για να μην πω ότι, θα διπλασιάζαμε σχεδόν τον αριθμό των εκθετών γιατί θα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε για λίγες ημέρες πολλά από τα επαγγελματικά σκάφη, τα οποία σε ένα μήνα θα βρίσκονται στη μεγάλη κλαδική έκθεσή τους, στο Ναύπλιο!

Ακούσαμε δηλώσεις περί «φίλων και κολλητών». Εάν κάποιοι κρίνονται από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτοί – παλαιοκομματικά και πίσω από κλειστές πόρτες και θεωρούν ότι το σύνολο των επαγγελματικών της Πελοποννήσου, όπως επίσης οι θεσμικοί φορείς οι οποίοι τους εκπροσωπούν, όπως όλα τα Επιμελητήρια, οι Ενώσεις Καταλυματιών και Ξενοδόχων λειτουργούν έτσι – πάει να πει ότι δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί η κοινότητα του τουρισμού!

Ακούσαμε επίσης να στρέφεται κατά του brand name «Μυθική Πελοπόννησος», μη γνωρίζοντας ότι μόνο ένα έχουμε όλοι μαζί ένα συγκεκριμένο προϊόν τουρισμού μπορούμε να επιβιώσουμε στη παγκόσμια αγορά του τουρισμού! Να του το πούμε με το πιο τρανό παράδειγμα: του παγκόσμιου αναψυκτικού στο κόκκινο κουτάκι ότι, από τότε που ανακαλύφθηκε έως και σήμερα δεν έχει αλλάξει ούτε όνομα ούτε έχει κάνει σχεδιαστικές αποκλίσεις μακριά από το αρχικό σχέδιο και οι διαφημιστικές καμπάνιες του, κάθε χρόνο είναι από τις πιο ακριβές στην αντίστοιχη αγορά!

Λάβρος ο Χάρης Βγενής κατά Π. Νίκα για την τουριστική έκθεση στην Καλαμάτα! 7

Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τα μαγαζιά του λιμανιού και της παραλίας, τα οποία θέλαμε με τον πιο φυσικό τρόπο να τα στηρίξουμε τώρα που δοκιμάζονται οικονομικά, πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα γι’ αυτά.
Να κλείσω λέγοντας ότι, όλοι εμείς, αντίθετα με ανθρώπους τους οποίους διακατέχουν εγωιστικά συναισθήματα, παρωχημένες αντιλήψεις, απειρία επάνω στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού, απειρία γύρω από το επιχειρείν -καθότι κρατικοδίαιτοι μια ζωή – παντελής άγνοια για τα προβλήματα των εξειδικευμένων επαγγελματιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα βρισκόμαστε στην έκθεση, θα δημιουργήσουμε ελκυστικά πακέτα διακοπών, συνεργασίας, δραστηριότητες, διαμονή και διατροφή, και αποδεικνύοντας το πνεύμα φιλοξενίας του Έλληνα, θα αποστείλουμε προσκλήσεις και σε όσους στήριξαν τη δημιουργία αυτής της έκθεσης –τους οποίους ευχαριστούμε – αλλά και σε όσους την πολέμησαν ή τη πολεμούν μέχρι και σήμερα!

Γιατί για εμάς τουρισμός σημαίνει σύμπραξη, δημιουργία εμπειριών, κοινή πορεία. Εύχομαι να το αντιληφθούν και όλοι όσοι αδυνατούν, αλλιώς το χρονοντούλαπο της ιστορίας έχει μια θέση γι’ αυτούς!»

Σ.Τρ.

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ