Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Λίγα λόγια για το…. περιβόητο πρόστιμο στην Περιφέρεια των 30.000 ευρώ που πλήρωσε ο κ.Νίκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λίγα λόγια για το…. περιβόητο πρόστιμο στην Περιφέρεια των 30.000 ευρώ που πλήρωσε ο κ.Νίκας 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

30.000 ευρώ πρόστιμο για την Alte Peloponnese

της Αντωνίας Μπούζα

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

 

Την άνοιξη του 2019 η τότε Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, επέλεξε να στηρίξει μία πρόταση για ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, με την ανάπτυξη συγχρόνως ενός cluster επιχειρηματιών, που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Μέχρι τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιώντας σχετικό σχεδιασμό, μετείχε σε εξειδικευμένες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού και είχε δρομολογήσει δράσεις προς ανάδειξή του κυρίως στο εξωτερικό της Χώρας.

Η συγκεκριμένη συνάντηση επιχειρηματιών στην Καλαμάτα και η προβολή της εκδήλωσης, μέσω των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, έδινε τη γνώση στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες ανά την Ελλάδα, πως η Πελοπόννησος είναι τόπος όπου υποστηρίζονται όλες οι δραστηριότητες στη φύση, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Άρα η φιλοσοφία ήταν να γίνει εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να αναδειχθεί η ετοιμότητά της στην υποδοχή επισκεπτών εναλλακτικού τουρισμού.

Η έκθεση αυτή δεν άρεσε στον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και προσπάθησε παντοιοτρόπως  να την εμποδίσει. Είτε ο ίδιος απέρριπτε τα αιτήματα της Περιφέρειας για την παραχώρηση χώρου ως όφειλε να το κάνει, στην Πλατεία Καλαμάτας ή στο λιμάνι της Καλαμάτας που συγχρόνως θα έδινε ζωή και στη νεκρή παραλιακή ζώνη την άνοιξη και θα βοηθούσε συγχρόνως και τους επαγγελματίες της παραλίας, είτε μέσω των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ προσπάθησε να την ευτελίσει. Μάλιστα επέβαλε και …. εμπάργκο  φυσικής παρουσίας συνεργατών του κλπ.

 

Alte Peloponnese

Την ημέρα των εγκαινίων της Παμπελοποννησιακής έκθεσης, ALTE PELOPONNESE τον Απρίλιο 2019, σε χώρο που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πέριξ του Διοικητηρίου, έστειλε τη Δημοτική Αστυνομία, μαζί με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα στην εκδήλωση, με το ….πρόσχημα της άνευ αδείας εκδήλωσης και της ….ανώνυμης καταγγελίας για ανύπαρκτη κατάληψη μέρους του ποδηλατοδρόμου.

Τέτοια ήταν η αγωνία του κ .Δημάρχου,  που μόλις απεχώρησε η Δημοτική Αστυνομία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αμέσως και σε παράβαση του Ν. 4512/2018 , προσέτρεξε στην ανάρτηση ανακοίνωσης με υπογραφή του στο site του Δήμου Καλαμάτας, απόφασης που έλαβε ο ίδιος και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο ως ορίζει η Νομοθεσία, για 10.000 ευρώ πρόστιμο ημερησίως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις παραπάνω δήθεν παραβάσεις.

Αυτά έγιναν τον Απρίλιο 2019.

Τον Ιούνιο-Ιούλιο 2019, όντας  νέος Περιφερειάρχης,  ακολουθώντας τη γνωστή διχαστική συμπεριφορά των τελευταίων 3 ετών, προσπάθησε να νομιμοποιήσει την απόφαση του προστίμου που παρατύπως είχε επιβάλει και το έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με άλλη αιτιολογία (για  χρήση όρου έκθεσης), προκειμένου να συνεχίσει αυτήν την παράδοξη συμπεριφορά.

Μάλιστα δείγμα της παραδοξότητας αυτής, είναι και η ανακοίνωση στο site της Περιφέρειας Πελοποννήσου πριν λίγες ημέρες, περί της πληρωμής του προστίμου από την Περιφέρεια και όχι την Πελοπόννησος Α.Ε. ως θα ήταν το σωστό, χωρίς όμως να έχει μεριμνήσει ως όφειλε από τη νέα του θέση, να ασκήσει ένδικα μέσα προκειμένου να μην πληρωθεί το πρόστιμο.

30.000 ευρώ των Πελοποννησίων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ένα χρήσιμο έργο στον τόπο, πετάχθηκαν για το γινάτι του κ.Νίκα .

Όντας Αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας την περίοδο εκείνη, όπου είχα γνώση όλων των γεγονότων, έχω υποχρέωση να ενημερώσω την κοινωνία για όσα τραγελαφικά έγιναν .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Την Θεία Λειτουργία στο Μετόχι της Μονής Βουλκάνου τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, στην πόλη της Μεσσήνης, τέλεσε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 την Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την ευκαιρία της κατ’ έτος οκταήμερης παραμονής της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης στο Μετόχι. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Αρχιμ. Προκόπιος Σμυρνής, οι πατέρες της Μονής και οι εφημέριοι της πόλεως της Μεσσήνης.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή και ιδιαιτέρως στο γεγονός της υπακοής του Σίμωνος Πέτρου στο θέλημα του Θεού έναντι κάθε λογικής και εμπειρικής γνώσης. Τόνισε πως ο Πέτρος στο άκουσμα και μόνο της προτροπής του Ιησού “ἐπανάγαγε εἰς τὸ βάθος καὶ χαλάσατε τὰ δίκτυα ὑμῶν εἰς ἄγραν” βάζοντας την πίστη πάνω από την εμπειρία του ως ψαράς, και υπακούοντας στη φωνή της πίστης έναντι της λογικής έτυχε της χάριτος του Θεού και της ευλογίας Του, η οποία αντικατοπτρίζεται στο πλήθος των ιχθύων. Εν συνεχεία προέτρεψε τους πιστούς σε κάθε δύσκολη περίσταση να πορεύονται στο δρόμο της λογικής στη ζωή τους αλλά με οδηγό την πίστη στο Θεό.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

“Είναι λυπηρό όταν κάποιοι για οποιονδήποτε λόγο κλείνουν τα σχολεία” σημειώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

κατάληψη
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ερωτώμενος σχετικά με το κύμα καταλήψεων σε σχολεία που εκδηλώνεται και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Θλίβομαι με τις καταλήψεις που γίνονται στα δημόσια σχολεία και δηλώνω ότι είμαι δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που θέλουν ανοιχτά τα σχολεία, γιατί είναι οπωσδήποτε λυπηρό όταν για οποιονδήποτε λόγο κάποιοι τα κλείνουν.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι υποκινητές και ποιοι επιδιώκουν οφέλη κάθε είδους από αυτή την ιστορία.

Προσωπικά, θα κάνω ως περιφερειάρχης ό,τι μπορώ για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Παρακαλώ όμως τα σχολεία να είναι ανοιχτά, καθώς τα ανοιχτά δημόσια σχολεία θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά φτωχών οικογενειών, τα οποία δεν έχουν δυνατότητες να λάβουν γνώσεις από κάπου αλλού.

Καλώ δε, όλους όσοι έχουν θέση ευθύνης στην κοινωνία να τοποθετηθούν ευθέως απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, που έχει καταντήσει να είναι μια κακοφορμισμένη πληγή για το εκπαιδευτικό σύστημα και για την κοινωνία μας”.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Εργασίες βελτίωσης στον δρόμο Καλαμάτα – Μεσσήνη – Πύλος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εργασίες βελτίωσης στον δρόμο Καλαμάτα – Μεσσήνη – Πύλος 6
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βελτίωσης, κατά θέσεις, του οδοστρώματος της 82ης εθνικής οδού Καλαμάτα – Μεσσήνη – Πύλος, με εγκατάσταση αντιολισθηρού τάπητα σε επικίνδυνες στροφές λίγο πριν την Καζάρμα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο υφιστάμενης εργολαβίας για την βελτίωση της ασφάλειας κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Μεσσηνίας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ