Connect with us
dagiopoulos

Εκλογές Μεσσηνία

Καταγγελίες Κουκούτση για 50άρικα που κάποιοι δίνουν στους Ρομά για ψήφους!

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Καταγγελίες Κουκούτση για 50άρικα που κάποιοι δίνουν στους Ρομά για ψήφους!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ «ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ» ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…

ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ότι αρκετά κόμματα κυρίως του δεξιού χώρου, τον έχουν προσεγγίσει για να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία, έκανε μιλώντας στον Best 97.3 ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας και ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος δε θέλησε να αναφέρει ονόματα, για να μην… τους δημιουργήσει πρόβλημα, όπως είπε χαριτολογώντας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Κουκούτσης, ξεκαθάρισε ωστόσο πως δε θα ασχοληθεί ξανά με την κεντρική πολιτική σκηνή, αφού όπως είπε, ο ρόλος των βουλευτών της Περιφέρειας κυρίως και ειδικότερα των ανεξάρτητων, είναι… διακοσμητικός. «Ξέρετε, όποιος δεν είναι σε «μαντρί» νιώθει ότι είναι παρίας! Σου δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχεις μόνο σε μια Επιτροπή, ενώ σε σοβαρά νομοσχέδια, το λόγο έχουν τα κόμματα», ανέφερε και μίλησε για όλα, απαντώντας και στα της Χρυσής Αυγής, από την οποία έχει αποχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως σημείωσε, νιώθει περήφανος γιατί δεν έχει συμμετάσχει ούτε σε μνημόνια, ούτε  ψήφισε ποτέ, κάτι που να έχει θίξει τους εργαζομένους και γενικότερα τον ελληνικό λαό, ενώ στην ίδια κατεύθυνση, αναφέρθηκε και σε όσους με ευκολία χαρακτηρίζουν στην Ελλάδα, ακροδεξιούς ορισμένους ανθρώπους, στο… φόντο όσων συμβαίνουν στην Ευρώπη.

«Μέσα από τέτοιους χαρακτηρισμούς, προσπαθούν να καλύψουν τη δική τους ιδεολογική κυρίως ανυπαρξία», ανέφερε ο κ. Κουκούτσης, που έδωσε και παραδείγματα μιλώντας ειδικά για το Σκοπιανό και την κοινωνική αποδρομή. «Είναι της… μόδας τώρα, πολλοί, να κάνουν «ρεσιτάλ» δημοκρατικότητας. Δεν κοιτάνε καλύτερα το εξευτελιστικό αλισβερίσι; Στα 8 χρόνια που είμαι εγώ στη Βουλή, έχω δει βουλευτή που έχει περάσει από 4 διαφορετικά κόμματα… Αυτός είναι ο ηθικός και ο δημοκράτης; Εγώ που δεν αποδέχομαι την τσαλαπάτηση των εθνικών μας συμβόλων, την καταπάτηση της Μακεδονίας μας, την κοινωνική αποδρομή, εγώ είμαι φασίστας, ακροδεξιός ή δεν ξέρω τι άλλο; Εγώ και τόσοι χιλιάδες Έλληνες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία; Μπορούν να με πουν όπως θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πουν ο,τι ο Κουκούτσης είναι κλέφτης, ψεύτης και μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έκανε το χρέος του, απέναντι σε αυτούς που τον έστειλαν εκεί», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, που στάθηκε εκτενώς στα του Δήμου Καλαμάτας και με αφορμή την απλή αναλογική και τα… αλισβερίσια που γίνονται, έθιξε το «καυτό» θέμα των Ρομά.

Η ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ,  ΤΑ 50ΑΡΙΚΑ ΣΕ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ!

«Πιστεύετε ότι δε θα μοιραστούν 50άρικα και 100άρικα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες για να αποσπάσουν την ψήφο τους;», διερωτήθηκε με νόημα ο κ.Κουκούτσης και ξεκαθάρισε πως διαχωρίζει τους οικογενειάρχες τσιγγάνους, από κάποιους παραβατικούς Ρομά, επισημαίνοντας πως η οποιαδήποτε βοήθεια δοθεί σε αυτούς, θα γίνει με την τήρηση της νομιμότητας και αφού προσκομίσουν τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τη φορολογική τους δήλωση και έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, όπως θα πράξει με όλους τους δημότες! Για τον Δημήτρη Κουκούτση άλλωστε, όπως δήλωσε, προμετωπίδα είναι η ασφάλεια, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι εναντίον καμιάς συγκεκριμένης ομάδας…

ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τέλος, αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία που παρουσίασε βάσει ερευνών και των ισολογισμών του Δήμου Καλαμάτας, αναφορικά με την οικονομική διαχείριση, τονίζοντας πως σε έναν Δήμο που μεταξύ άλλων έχει 11% υψηλότερες δαπάνες ανά κάτοικο και αυξανόμενο δανεισμό, μπορεί να… εξηγηθούν οι αδυναμίες που υπάρχουν. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουκούτσης, χρησιμοποίησε τα στοιχεία του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ), το οποίο συνέταξε πιλοτικά τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων ο οποίος βασίζεται στον αντίστοιχο λιθουανικό δείκτη που δημοσιεύεται σε ετησία βάση από το Lithuanian Free Market Institute και αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για την αποτελεσματικότητα των Δημοτικών Αρχών στη χώρα.

Το ΚΕΦίΜ λοιπόν, χώρισε τους Δήμους σε κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας την Καλαμάτα στους μικτούς, που είναι συνολικά 169 και ανέλυσε τη διαχειριστική αποτελεσματικότητα, συμπεραίνοντας αρχικά, πως έχει 11% υψηλότερες συνολικές δαπάνες από το μέσο των 169. Όπως σημειώνει, αυτό, δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό με την προϋπόθεση ότι οι δαπάνες αυτές μεταφράζονται σε περισσότερες και υψηλότερου επιπέδου κοινωνικές παροχές προς τους δημότες και ότι η απορροφητικότητα των κρατικών και ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων είναι υψηλή. «Με λίγα λόγια, εάν ο δήμος Καλαμάτας καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων του (κυρίως των επενδύσεων του)  μέσω επιχορηγήσεων και οι παροχές προς τους δημότες είναι υψηλές, τότε θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο Δήμος ξοδεύει πολύ περισσότερο ανά δημότη από τους υπόλοιπους Δήμους.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Καλαμάτας επενδύει περίπου 10% περισσότερα χρήματα ανά κάτοικο σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους που μελετήσαμε. Η απάντηση στο εάν το υψηλότερο επίπεδο επενδύσεων είναι θετικό ή αρνητικό κρύβεται πίσω από δυο άλλα βασικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα: Πως χρηματοδοτούνται αυτές οι επενδύσεις;  Έχει φροντίσει ο Δήμος Καλαμάτας έτσι ώστε οι επενδύσεις να αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες που έχουν οι δημότες;», σημειώνεται με τον Δημήτρη Κουκούτση καταλήγοντας να επισημαίνει πως ένας Δήμος με 11% υψηλότερες δαπάνες ανά κάτοικο, 10% υψηλότερες επενδύσεις ανά κάτοικο, αυξανόμενο τραπεζικό δανεισμό και μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις, προφανώς και θα έχει προβλήματα, όπως αυτό των απορριμμάτων, τα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, τις αγροτικές και άλλες υποδομές, την προώθηση της κρουαζιέρας και την κατάσταση του λιμανιού.

 

biostalis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ