Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Καταγγελίες Κουκούτση για 50άρικα που κάποιοι δίνουν στους Ρομά για ψήφους!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καταγγελίες Κουκούτση για 50άρικα που κάποιοι δίνουν στους Ρομά για ψήφους! 1

Καταγγελίες Κουκούτση για 50άρικα που κάποιοι δίνουν στους Ρομά για ψήφους!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ «ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ» ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…

ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ότι αρκετά κόμματα κυρίως του δεξιού χώρου, τον έχουν προσεγγίσει για να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία, έκανε μιλώντας στον Best 97.3 ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας και ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος δε θέλησε να αναφέρει ονόματα, για να μην… τους δημιουργήσει πρόβλημα, όπως είπε χαριτολογώντας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Κουκούτσης, ξεκαθάρισε ωστόσο πως δε θα ασχοληθεί ξανά με την κεντρική πολιτική σκηνή, αφού όπως είπε, ο ρόλος των βουλευτών της Περιφέρειας κυρίως και ειδικότερα των ανεξάρτητων, είναι… διακοσμητικός. «Ξέρετε, όποιος δεν είναι σε «μαντρί» νιώθει ότι είναι παρίας! Σου δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχεις μόνο σε μια Επιτροπή, ενώ σε σοβαρά νομοσχέδια, το λόγο έχουν τα κόμματα», ανέφερε και μίλησε για όλα, απαντώντας και στα της Χρυσής Αυγής, από την οποία έχει αποχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως σημείωσε, νιώθει περήφανος γιατί δεν έχει συμμετάσχει ούτε σε μνημόνια, ούτε  ψήφισε ποτέ, κάτι που να έχει θίξει τους εργαζομένους και γενικότερα τον ελληνικό λαό, ενώ στην ίδια κατεύθυνση, αναφέρθηκε και σε όσους με ευκολία χαρακτηρίζουν στην Ελλάδα, ακροδεξιούς ορισμένους ανθρώπους, στο… φόντο όσων συμβαίνουν στην Ευρώπη.

«Μέσα από τέτοιους χαρακτηρισμούς, προσπαθούν να καλύψουν τη δική τους ιδεολογική κυρίως ανυπαρξία», ανέφερε ο κ. Κουκούτσης, που έδωσε και παραδείγματα μιλώντας ειδικά για το Σκοπιανό και την κοινωνική αποδρομή. «Είναι της… μόδας τώρα, πολλοί, να κάνουν «ρεσιτάλ» δημοκρατικότητας. Δεν κοιτάνε καλύτερα το εξευτελιστικό αλισβερίσι; Στα 8 χρόνια που είμαι εγώ στη Βουλή, έχω δει βουλευτή που έχει περάσει από 4 διαφορετικά κόμματα… Αυτός είναι ο ηθικός και ο δημοκράτης; Εγώ που δεν αποδέχομαι την τσαλαπάτηση των εθνικών μας συμβόλων, την καταπάτηση της Μακεδονίας μας, την κοινωνική αποδρομή, εγώ είμαι φασίστας, ακροδεξιός ή δεν ξέρω τι άλλο; Εγώ και τόσοι χιλιάδες Έλληνες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία; Μπορούν να με πουν όπως θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πουν ο,τι ο Κουκούτσης είναι κλέφτης, ψεύτης και μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έκανε το χρέος του, απέναντι σε αυτούς που τον έστειλαν εκεί», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, που στάθηκε εκτενώς στα του Δήμου Καλαμάτας και με αφορμή την απλή αναλογική και τα… αλισβερίσια που γίνονται, έθιξε το «καυτό» θέμα των Ρομά.

Η ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ,  ΤΑ 50ΑΡΙΚΑ ΣΕ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ!

«Πιστεύετε ότι δε θα μοιραστούν 50άρικα και 100άρικα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες για να αποσπάσουν την ψήφο τους;», διερωτήθηκε με νόημα ο κ.Κουκούτσης και ξεκαθάρισε πως διαχωρίζει τους οικογενειάρχες τσιγγάνους, από κάποιους παραβατικούς Ρομά, επισημαίνοντας πως η οποιαδήποτε βοήθεια δοθεί σε αυτούς, θα γίνει με την τήρηση της νομιμότητας και αφού προσκομίσουν τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τη φορολογική τους δήλωση και έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, όπως θα πράξει με όλους τους δημότες! Για τον Δημήτρη Κουκούτση άλλωστε, όπως δήλωσε, προμετωπίδα είναι η ασφάλεια, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι εναντίον καμιάς συγκεκριμένης ομάδας…

ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τέλος, αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία που παρουσίασε βάσει ερευνών και των ισολογισμών του Δήμου Καλαμάτας, αναφορικά με την οικονομική διαχείριση, τονίζοντας πως σε έναν Δήμο που μεταξύ άλλων έχει 11% υψηλότερες δαπάνες ανά κάτοικο και αυξανόμενο δανεισμό, μπορεί να… εξηγηθούν οι αδυναμίες που υπάρχουν. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουκούτσης, χρησιμοποίησε τα στοιχεία του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ), το οποίο συνέταξε πιλοτικά τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων ο οποίος βασίζεται στον αντίστοιχο λιθουανικό δείκτη που δημοσιεύεται σε ετησία βάση από το Lithuanian Free Market Institute και αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για την αποτελεσματικότητα των Δημοτικών Αρχών στη χώρα.

Το ΚΕΦίΜ λοιπόν, χώρισε τους Δήμους σε κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας την Καλαμάτα στους μικτούς, που είναι συνολικά 169 και ανέλυσε τη διαχειριστική αποτελεσματικότητα, συμπεραίνοντας αρχικά, πως έχει 11% υψηλότερες συνολικές δαπάνες από το μέσο των 169. Όπως σημειώνει, αυτό, δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό με την προϋπόθεση ότι οι δαπάνες αυτές μεταφράζονται σε περισσότερες και υψηλότερου επιπέδου κοινωνικές παροχές προς τους δημότες και ότι η απορροφητικότητα των κρατικών και ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων είναι υψηλή. «Με λίγα λόγια, εάν ο δήμος Καλαμάτας καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων του (κυρίως των επενδύσεων του)  μέσω επιχορηγήσεων και οι παροχές προς τους δημότες είναι υψηλές, τότε θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο Δήμος ξοδεύει πολύ περισσότερο ανά δημότη από τους υπόλοιπους Δήμους.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Καλαμάτας επενδύει περίπου 10% περισσότερα χρήματα ανά κάτοικο σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους που μελετήσαμε. Η απάντηση στο εάν το υψηλότερο επίπεδο επενδύσεων είναι θετικό ή αρνητικό κρύβεται πίσω από δυο άλλα βασικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα: Πως χρηματοδοτούνται αυτές οι επενδύσεις;  Έχει φροντίσει ο Δήμος Καλαμάτας έτσι ώστε οι επενδύσεις να αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες που έχουν οι δημότες;», σημειώνεται με τον Δημήτρη Κουκούτση καταλήγοντας να επισημαίνει πως ένας Δήμος με 11% υψηλότερες δαπάνες ανά κάτοικο, 10% υψηλότερες επενδύσεις ανά κάτοικο, αυξανόμενο τραπεζικό δανεισμό και μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις, προφανώς και θα έχει προβλήματα, όπως αυτό των απορριμμάτων, τα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, τις αγροτικές και άλλες υποδομές, την προώθηση της κρουαζιέρας και την κατάσταση του λιμανιού.

 

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 12

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 13

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 14

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 15

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 16Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 17

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 18

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ