Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Στον Δήμαρχο ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας των Ρομά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Συνάντηση με αντικείμενο θέματα που απασχολούν την κοινότητα των Ρομά στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Στη συνάντηση που έγινε υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλειος Πάντζος, το μέλος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Κώστας Βιλανάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Φυλή Χαλκιδαίων Αγ. Τριάδας Καλαμάτας Βασίλης Δημητρίου και η εθελόντρια Βενετία Λιακουνάκου. Επίσης στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου έλαβαν μέρος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης και η Γενική Γραμματέας Μαρία Νταμάτη.

Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν την ενσωμάτωση της κοινωνικής ομάδας, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις στο πλαίσιο εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων και εμπλεκόμενων με το θέμα φορέων.

Ακόμα έγινε αναφορά σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ θα ακολουθήσει νέα συνάντηση όπου θα υπάρξει εξειδίκευση πρωτοβουλιών και δράσεων για την περιοχή.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Δήμαρχος στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για τη μελέτη του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η μελέτη για το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμάτας αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, το αντικείμενο συνάντησης του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Τίμο Κατσίπο και τον Δ/ντα Σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., έχει αναπτυχθεί ένα πλαίσιο πολύ καλής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη για το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμάτας θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με τον Οργανισμό, η οποία και θα έρθει στα αρμόδια συλλογικά όργανα προς έγκριση την ερχόμενη εβδομάδα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Πρόταση για το έργο συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Πρότασης, συνολικού προϋπολογισμού 917.012,20 € υπέβαλε σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στην ΕΥΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» του Δήμου Καλαμάτας. Η υποβολή της πρότασης έγινε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ10 «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ»,  του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στους άξονες προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός».

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «Συντήρηση – βελτίωση εξωτερικών αποδυτηρίων Δημοτικού ανοικτού κολυμβητηρίου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 62.000,00 € με ΦΠΑ.

Η μελέτη αφορά την βελτίωση χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), την δυνατότητα πρόσβασης τους στους χώρους της αθλητικής εγκατάστασης με την δημιουργία νέων κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) για την άνετη εξυπηρέτησή τους, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Επιπλέον θα γίνει αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων εξωτερικών κουφωμάτων του κολυμβητηρίου, με νέα κουφώματα ενεργειακής απόδοσης και τεχνολογίας, στο νότιο συγκρότημα κτιρίου αποδυτηρίων, του Δημοτικού ανοικτού κολυμβητηρίου.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων Δ. Καλαμάτας», προϋπολογισμού 849.060,20 € με ΦΠΑ.

Προβλέπεται η εκτέλεση καταλλήλων εργασιών επισκευών και μικρών τροποποιήσεων των κτιρίων και των αύλειων χώρων των εξής σχολικών μονάδων: α) Νηπιαγωγείο Άνθειας, β) 3ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, γ) 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, δ) 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ε) 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στ) 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και ζ) συγκρότημα 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας – 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας και 4ου Λυκείου Καλαμάτας.

ΥΠΟΕΡΓΟ 3 (Οριζόντια δράση) : «Προετοιμασία – σύνταξη – συμπλήρωση φάκελου για υποβολή πρότασης στην πρόσκληση με αριθμό ΑΤ10 «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ» (Α.Μ. 103/2020), προϋπολογισμού 5.952,00 € με ΦΠΑ.

Αντικείμενο της παρούσας, αποτελεί η ανάθεση παροχής υπηρεσιών συμβούλου για την σύνταξη και την προετοιμασία του φακέλου υποβολής αίτησης – πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου Καλαμάτας στη συγκεκριμένη Πρόσκληση.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας – Π.Ε. Μεσσηνίας για θέματα υδροδότησης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Συνάντηση εργασίας υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, στο Δημαρχείο Καλαμάτας με αντικείμενο θέματα υδροδότησης περιοχών της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Δυτ. Μάνης.

Στη συνάντηση που είχε υπηρεσιακό χαρακτήρα, συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου Ύδρευσης Γιώργος Φάβας και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης.

Εξετάστηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις δυνατότητες υδροδότησης μέσω πηγών του Δήμου Καλαμάτας σε όμορες περιοχές. Συγκεκριμένα υπήρξε συζήτηση για τα θέματα της μεταφοράς του νερού από τις πηγές του Αγ. Φλώρου στο Πήδημα. Επίσης για τη μεταφορά του νερού από τη Βέργα έως τις Κιτριές, την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης αλλά και απαιτούμενα έργα στις δεξαμενές.

Σημειώνεται ότι ήδη η ΔΕΥΑΚ έχει προχωρήσει σε ανάθεση, υδρογεωλογικής μελέτης για να αποτυπωθούν οι ποσότητες νερού στις πηγές του Αγ. Φλώρου, ενώ κομβικής σημασίας είναι η υλοποίηση του έργου της νέας δεξαμενής στον Άη Γιάννη Καρβούνη στην Καλαμάτα.

Κεντρικός αναμένεται να είναι ο ρόλος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία μέσα από τη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων τόσο με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης, όσο και με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν σε μελέτες και συνοδά έργα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ