Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Σπυρόπουλος για την μετεγκατάσταση των Ρομά σε Μακαρία – Μπιρμπίτα

Ανέβηκε

στις

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Σπυρόπουλος για την μετεγκατάσταση των Ρομά σε Μακαρία – Μπιρμπίτα 1
Κοινοποιησέ το

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Σπυρόπουλος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, εναντιώνεται σε ενδεχόμενη μετεγκατάσταση των Ρομά στη Μακαρία – Μπιρμπίτα και προτείνει λύση για την αξιοποίηση της περιοχής σε τόπο ανάπτυξης με ποιοτικό επίπεδο διαβίωσης και όχι σε κέντρο παραβατικότητας και ανασφάλειας!

Μας τους στέλνουν…

Θα αποδεχτούμε τους σχεδιασμούς τους;;;

Ο λόγος για την μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή Μακαρία – Μπιρμπίτα

 

Εκ του νόμου, μόνοι υπεύθυνοι  για την διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος είναι οι Δήμαρχοι. Αν ο κύριος Αθανασόπουλος  υπογράψει και αυτό τότε βάζει ταφόπλακα στην πόλη της Μεσσήνης (την μετατρέπει σε “χαβούζα” της Μεσσηνίας), θέτει άμεση ημερομηνία λήξης  στην ασφάλεια και ποιότητα ζωής του Δήμου μας, αβεβαιότητα και  άγχος  στην καθημερινότητά μας και φυσικά  τίτλους τέλους στην όποια ελπίδα για ανάπτυξη (αφού ο Πάμισος και οι παραλίες Αγίου Νικολάου & Μπούκας είναι άμεσα εκτεθειμένα!).

Το πείραμα της Μπιρμπίτα απέτυχε, αποδεικνύοντας ότι η “γκετοποίηση” δεν αποτελεί λύση, επομένως η μόνη κερδισμένη θα είναι η Καλαμάτα (και φυσικά η Περιφέρεια / Κυβέρνηση), που θα “πετάξει” από πάνω της τους, επί χρόνια, εγκατεστημένους  στην Αγία Τριάδα (δηλαδή εντός του αστικού ιστού της πόλης) Ρομά!

Το ίδιο έκαναν και με την Μπιρμπίτα πριν μερικά χρόνια, τους αρκούσε που τους πέταξαν έξω από τη Βιομηχανική Περιοχή της Μικρομάνης – ήταν ολοφάνερο ότι οι Ρομά δεν θα έμεναν για πολύ στην Μπιρμπίτα (βάλτος). Το ίδιο θα γίνει και τώρα, θα τους στοιβάξουν στα όρια του Δήμου μας (Μακαρία – Μπιρμπίτα), θα ελευθερωθεί η Καλαμάτα (Αγία Τριάδα) και μετά  άσ τους να “διαχυθούν” στην πλησιέστερη περιοχή (Μεσσήνη και πέριξ αυτής)!!!

Είναι όμως καιρός οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να κοιτάξουν έστω για μια φορά το συμφέρον του τόπου μας και να πουν  ΟΧΙ στην υποβάθμιση.  Φτάνουν πια οι θυσίες για να εξασφαλίσουν το κομματικό χρίσμα!!

«Υπηρετεί» ο απερχόμενος, Δήμαρχος τους δημότες ή τους κομματικούς προϊσταμένους του;

Μέχρι τώρα έχει αποδείξει το δεύτερο…

Ας γνωρίζει, λοιπόν, ο ίδιος αλλά και οι φιλικά προσκείμενοί του  πως  θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους. Μας αξίζουν καλύτερα και αυτά θα διεκδικήσουμε πιστοί στις εξαγγελίες μας για έναν Δήμο Μεσσήνης ποιοτικό και αέναα αναπτυσσόμενο.

 

ΥΓ: Για να μην βιαστούν κάποιοι να μας κατηγορήσουν για έλλειψη προτάσεων, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πως υπάρχει και η «πρόβλεψη» ότι αν δεν δεχτούμε τους Ρομά σε μία δομή γκέτου τότε θα χαθεί για το Δήμο Μεσσήνης η κρατική (Περιφέρειας) έκταση των 60 στρεμμάτων στην περιοχή της Μακαρίας, εμείς προτείνουμε την αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης (με αλλαγή χρήσης φυσικά) για τη δημιουργία κλειστής Γενικής Λαϊκής Αγοράς (λαχαναγοράς, κρεαταγοράς, αλλά και αγοράς ενδυμάτων και υποδημάτων), για την οποία έχουμε ήδη κάνει λόγο στις δημόσιες τοποθετήσεις μας.

Εμείς θέλουμε τη Μεσσήνη και τον Δήμο μας τόπο προορισμού ανάπτυξης με ποιοτικό επίπεδο διαβίωσης και όχι κέντρο παραβατικότητας και ανασφάλειας. Αν μας αγαπάτε λοιπόν κύριοι της Περιφέρειας ”αφήστε ” μας την περιοχή να την μετατρέψουμε σε μοχλό δημιουργικής ανάπτυξης, απορρίπτοντας κάθε ”ιδέα” για ιδιόμορφες δομές υποχρεωτικής εγκατάστασης και δοκιμασμένης αποτυχίας!

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Θ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ