Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Γιώργος Σπυρόπουλος (Υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Το Πρόγραμμά μας

Ανέβηκε

στις

Γιώργος Σπυρόπουλος (Υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Το Πρόγραμμά μας 1
Κοινοποιησέ το

Με δεδομένο πως ο πολιτισμός κάθε λαού, όπως δημιουργήθηκε και εξελίχτηκε μέσα στο χρόνο, αντικατοπτρίζει τις γνώσεις, τις ανησυχίες, την κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα αλλά και την ανάγκη έκφρασής του, αποτελεί χρέος όλων μας η διατήρηση και η προβολή του. Ειδικότερα για μας τους Έλληνες ο πολιτισμός είναι συνώνυμο της ύπαρξής μας και εγγύηση της συνέχειάς μας.

Σχεδιάζοντας, λοιπόν, από άλλη οπτική γωνία την πολιτισμική ταυτότητα του Δήμου μας και με σεβασμό στην βαριά κληρονομιά μας σκοπεύουμε να καταστήσουμε τον Δήμο Μεσσήνης σημείο αναφοράς πολιτισμού .Βασικό πλεονέκτημά μας η ύπαρξη του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, που αναδείχθηκε με την υπερπροσπάθεια του κ. Πέτρου Θέμελη.

Πρωταρχικό μέλημά μας η ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου ως κέντρου πολιτισμού και η δημιουργική αξιοποίησή του για ακόμα περισσότερες δράσεις πολιτισμού.

Επιθυμούμε ,επίσης, τη δημιουργία δημοτικού θεάτρου, την πραγματοποίηση φεστιβάλ αρχαίου δράματος που θα φιλοξενεί επαγγελματικές αλλά και ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και φεστιβάλ χορωδιών που θα ξεπεράσουν τα όρια του Δήμου μας, και γιατί όχι και τα ελληνικά σύνορα μεταφέροντας ήθη και έθιμα, διαδίδοντας πολιτισμό.

Στοχεύουμε “εκμεταλλευόμενοι” τους τοπικούς πολιτιστικούς, θεατρικούς και αθλητικούς συλλόγους και ενισχύοντάς τους, ακολουθώντας τις επιβεβλημένες ελεγκτικές διαδικασίες, να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε ένα ”φυτώριο” δημιουργικότητας.

Θέλουμε να σταθούμε αρωγοί στους εθελοντές μας που πραγματικά προσφέρουν αναμφισβήτητα σημαντικό έργο, ενισχύοντας την προσπάθειά τους.

Στις προθέσεις μας τέλος, είναι να ανακαινιστούν και να αναβαθμιστούν χώροι που θα στεγάσουν και θα αγκαλιάσουν κάθε πολιτισμική δράση.

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως οι εκπρόσωποι της παρούσας δημοτικής αρχής αντί να δημιουργήσουν προϋποθέσεις και συνθήκες, ως έχουν υποχρέωση, συνέχισης κάθε προσπάθειας πολιτιστικής δράσης από τους ανθρώπους που άοκνα αγωνίζονται γι’ αυτό, τους αποκλείουν αναίτια και αδικαιολόγητα από δημοτικούς χώρους, οδηγώντας τους σε αδιέξοδο και απομόνωση. Ξεχνούν, φαίνεται, πως η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός και ο πολιτισμός, που σε συνδυασμό, μπορούν να παράξουν σπουδαία ανάπτυξη τραβώντας τα βλέμματα εντός και εκτός συνόρων, σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί, να κινηθεί η τοπική οικονομία σε όλες τις βαθμίδες και όλα τα επίπεδα , όλο το χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες.

Πάμε, λοιπόν, δυνατά – κρατώντας ό,τι μας ενώνει, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς παλιομοδίτικες τακτικές Μαυρογιαλούρου, με πρωτεργάτη τον Δήμο Μεσσήνης, να γράψουμε ιστορία με μοναδικό στόχο την ανάδειξη του τόπου μας, αφουγκραζόμενοι τους δημότες μας. Θα είναι χαρά μας να καταθέσετε τις προτάσεις σας και υποχρέωσή μας να τις εξετάσουμε με τη δέουσα προσοχή.

 

Με εκτίμηση,

Γιώργος Σπυρόπουλος,

υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης.

Αποστολία Τερζή,

υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού.

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ