Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Χρυσό για τις SONORAE που μάγεψαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ΙΝΕRKULTUR

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χρυσό για τις SONORAE που μάγεψαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ΙΝΕRKULTUR 1
Κοινοποιησέ το

Χρυσό για τις SONORAE που μάγεψαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ΙΝΕRKULTUR

Λίγα λόγια για τη Χορωδία Ομοίων Φωνών SONORAE του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας που έκανε περήφανη την πόλη μας, συμμετέχοντας με μεγάλη επιτυχία στο 3o Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας INTERKULTUR που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου, μαζί με 38 χορωδίες από 14 χώρες.

Χρυσό για τις SONORAE που μάγεψαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ΙΝΕRKULTUR 2

ΠΟΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ

Η Χορωδία SONORAE του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με υπεύθυνη για τη διδασκαλία και τη διεύθυνση την καθηγήτρια του σχολείου Κατερίνα Τσίτσα και τον καθηγητή και πιανίστα Γιάννη Σιψάκο στην πιανιστική συνοδεία. Είναι γυναικεία χορωδία που αποτελείται από μαθήτριες του Λυκείου. Τον Οκτώβριο του 2018 (ενόψει του διαγωνισμού) συμπεριλήφθηκε και ένας μικρός αριθμός επιλεγμένων μαθητριών από το γυμνάσιο.

ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΗΣ SONORAE

Το ρεπερτόριο της SONORAE ποικίλλει, καθώς η Χορωδία έχει ερμηνεύσει αναγεννησιακά, κλασικά, ισπανικά, αγγλικά, εβραϊκά, ελληνικά, μουσικά και σύγχρονα κομμάτια. Έχει επίσης συνεργαστεί με την ορχήστρα του σχολείου, με μικρότερα ενόργανα σύνολα, με σύνολο κρουστών, και με μοντέρνο σχήμα. Επιπλέον συμμετείχε στην 25η Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής το Σάββατο του Λαζάρου 2019 στον Ιερό ναό Ταξιαρχών Καλαμάτας αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, δίπλα στη βραβευμένη χορωδία Rosarte με μαέστρο την καταξιωμένη Ρόζη Μαστροσάββα.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

 

Οι μαθήτριες που αποτελούν τη Χορωδία SONORAE είναι οι εξής: Αγγελή Ζωή, Ασημακοπούλου Βανέσσα, Ασημακοπούλου Κλειώ, Βασιλειάδη Κυριακή, Βουγιουκλή Γαλήνη, Γεωργαντά Μαριάννα, Γκότση Πένυ, Δημητροπούλου Άννα-Μαρία, Καζάκου Ευτυχία, Κακλαμάνου Χαρά, Κακούρου Μαρία, Καράμπελα Αφροδίτη, Κάργα Εύα, Κάρτσωνα Κική, Κατσιρέα Σοφία, Κιούλου Κων/να, Κοντοράβδη Βασιλική, Κουδούνη Βασούλα, Κουμανάκου Ευρυδίκη, Κουτίβα Ηλιάνα, Κυριακουλάκου Βάλια, Κωνσταντινίδου Μελίντα, Μαράντου Σοφία, Μάρκοβα Μαρία, Μαυρίκη Δέσποινα, Μηλίτση Άλκηστη Μητσέα Ευτυχία, Μπαλίκου Άννα, Μπούζα Αφροδίτη, Νικολοπούλου Ευγενία, Πανταζή Ελένη Πετροπουλέα Μαριέτα, Πετροπούλου Βασιλίνα, Πιφέα Αφροδίτη, Πράσινου Σταυρούλα, Σκαφιδά Άννα, Σπηλιάδη Λυδία, Τριανταφυλλοπούλου Κων/να, Τσίρου Αγάπη, Τσίτουρα Λίνα, Τσότρα Μαρτασώ.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ Η ΧΟΡΩΔΙΑ

Η Χορωδία διαγωνίστηκε με τα εξής κομμάτια:

  1. DAYS OF BEAUTY (με συνοδεία πιάνου) Ola Gjeilo
  2. ΣΤΑ ΝΗΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ (a capella) Νίκος Τσότρας

(1η εκτέλεση)

  1. CANTATE DOMINO (a capella) Rupert Lang

  1. DUETTO BUFFO DI DUE GATTI (με συνοδεία πιάνου) Gioacchino Rossini

(σκηνική δράση)

Στον τελικό παρουσίασε τα εξής κομμάτια:

 

  1. SZELLO ZUG (a capella) Lajos Bardos

  1. THE WORD WAS GOD (a capella) Rosephanye Powell

ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας είναι ένα δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο, όπου, εκτός από τα μαθήματα γενικής παιδείας, διδάσκονται και μαθήματα μουσικής. Έτσι, οι πρόβες του Συνόλου της Χορωδίας «SONORAE» πραγματοποιούνται μόνο μια φορά την εβδομάδα μέσα στο σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Προκειμένου, ωστόσο, να επιτευχθεί ένας τόσο υψηλός στόχος και προκειμένου να μπορέσουν οι μαθήτριες να ανταποκριθούν σε ένα θεσμό υψηλών απαιτήσεων όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Interkultur, προσετίθεντο πρόβες και Σαββατοκύριακα ενώ τα κορίτσια αφιέρωσαν για το σκοπό αυτό και μέρος από τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ H ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ SONORAE ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ INTERKULTUR

Η Χορωδία στο διαγωνισμό της INTERKULTUR  2019 διαγωνίστηκε στην κατηγορία G2 – νεανικές χορωδίες ομοίων φωνών. Η διεθνής επιτροπή αποτελούνταν από τους Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου (Ελλάδα) Μαίρη Κωνσταντινίδου (Ελλάδα), Luvien Posman (Βέλγιο), Külli Kiivet (Εσθονία), Baoping Ren (Κίνα). Βγήκε πρώτη στην κατηγορία της με βαθμό 26,09 και απέσπασε το χρυσό βραβείο κατηγορίας VI. Ο βαθμός ήταν ο 3ος υψηλότερος σε όλο το διαγωνισμό, στον δε τελικό ήταν η μόνη ελληνική χορωδία και η μόνη νεανική χορωδία που παρουσιάστηκε για το Μεγάλο Βραβείο!

 

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ KAI MAEΣΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΤΣΑ

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης να απονείμει και ένα ειδικό βραβείο στη μαέστρο της χορωδίας και καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «για την εξαιρετική και ενθαρρυντική δουλειά με νέους τραγουδιστές για την άριστη μουσική ανάπτυξη» (for the outstanding and motivating work with young singers for excellent musical development). Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμεται για πρώτη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό και για το λόγο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αναδεικνύει την παιδαγωγική προσφορά της εκπαιδευτικού.

Χρυσό για τις SONORAE που μάγεψαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ΙΝΕRKULTUR 3

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H SONORAE με βάση την επίδοσή της κρίθηκε κατάλληλη για τις ακόλουθες σημαντικές εκδηλώσεις της INTERKULTUR μέσα στα επόμενα 5 χρόνια: Παιχνίδια Παγκόσμιων Χορωδιών – Ο Διαγωνισμός Πρωταθλητών. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορωδιών – Ο Γύρος των Πρωταθλητών Μεγάλο βραβείο χορωδιακής μουσικής (The choir has qualified to perform at the following INTERKULTUR major Events within the next 5 years: World Choir Games–The Champions Competition; World Choir Championships–The Champions Round; Grand Prix of Choral Music)

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

“Συναρπαστική εμπειρία!”… “η μουσική συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε άτομα που δεν περιμένουν ποτέ να ξανασυναντηθούν” … “γνωρίσαμε άτομα από όλο τον κόσμο με την ίδια τρέλα με εμάς για το τραγούδι!”… “συγκλονιστικές στιγμές”… “οι πιο υπέροχες 5 ημέρες!!!” … “ανεβαίνοντας στη σκηνή οι σκέψεις λιγοστεύουν και αρχίζει η μουσική …Ο χρόνος πάνω στη σκηνή λίγος αλλά το χειροκρότημα ατελείωτο… κατεβαίνουμε από τη σκηνή και το ενδιαφέρον ή η αγωνία για το αποτέλεσμα περιορίζεται ή εξαλείφεται γιατί τη θέση τους έχει πάρει η ικανοποίηση και η συγκίνηση που διαγράφεται στα βλέμματα όλης της ομάδας” … “μας σταματούν στο δρόμο και μας μιλάνε για τις γάτες!” … “άγχος και κούραση στις πολλές πρόβες, αλλά γέλια και δάκρυα χαράς μετά την παρουσίασή μας” … “Sonorae: μια λέξη, χίλιες εμπειρίες!!!”…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου “SONORAE” σε όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Πιο συγκεκριμένα στον Δήμαρχο Καλαμάτας , τον πολιτιστικό οργανισμό Φάρις, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στην καθηγήτρια μονωδίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Ρόζα Πουλημένου, στην κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Δρ. Κατερίνα Βασιλάκη, λέκτορα στο Παν/μιο DUNDEE (U.K.), στην σοπράνο και καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Χριστίνα Γιαννακοπούλου, στην Άννα Μαρία Νταβουντιάν (ενδυμασίες).

Επίσης ευχαριστίες απευθύνει και στους: Ασφάλειες Κουρής – Σούπερ Μάρκετ Μουργής – ΑΛΑΓΟΝΙΑ (ξύλινα καταλύματα) – Αρτοποιία Φραγγέας – Βάνα Παναγιωτοπούλου (κοσμήματα)  και τέλος στην Fame Dance Academy.

Χρυσό για τις SONORAE που μάγεψαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ΙΝΕRKULTUR 4

Χρυσό για τις SONORAE που μάγεψαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ΙΝΕRKULTUR


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 17
Κοινοποιησέ το

Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας

H Καλαμάτα, μία από τις πιο όμορφες παραλιακές πόλεις της Ελλάδας, είναι ένας προορισμός που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε, αν δεν θέλετε να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα.

Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας θα σας κλέψει την καρδιά με τα αστραφτερά της φώτα, τις δυνατές μουσικές, τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τις ψαγμένες ψησταριές και ουζερί και, φυσικά, τις ατέλειωτες παραλίες.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 18

Ανακαλύψτε την Ιστορία της πόλης, που κρύβεται σε κάθε δρόμο, σε κάθε κτίριο. Αξιοθέατα θα συναντήσετε παντού στην Καλαμάτα: Η εκκλησία της Υπαπαντής, που ξεχωρίζει στην πόλη, με τα κωδωνοστάσια και τους ασημένιους τρούλους. Βόρεια του ναού, το Δημοτικό Ωδείο στην οδό Αλεξανδράκη. Στη συμβολή των οδών Κυριακού και Αγίου Ιωάννου, το νεοκλασικό κτίριο, που στεγάζει το ενδιαφέρον Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 19

Στην οδό Παπάζογλου, η Δημοτική Πινακοθήκη σε ένα ακόμη νεοκλασικό και, σχεδόν απέναντι, το αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλαμάτας. Ο παραλιακός δρόμος της Καλαμάτας, η λεωφόρος Ναυαρίνου, είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης και ένα από τα ομορφότερα σημεία για βόλτα, ποδηλατάδα και, φυσικά, δροσερές βουτιές. Μόλις 30 χλμ. από την Καλαμάτα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Αρχαία Μεσσήνη, που χρονολογείται τον 4ο αι. π.Χ.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 20

Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ναούς, οικίες, τείχη και δημόσια κτίρια, που σώζονται σε καλή κατάσταση. Η Καλαμάτα αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τον Νομό Μεσσηνίας, αφού βρίσκεται στο κέντρο του νομού.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 21

Συνδυάζοντας αρμονικά βουνό και θάλασσα, η αρχοντική πόλη της Καλαμάτας σάς προσκαλεί να τη γνωρίσετε και να εξερευνήσετε τον παραδεισένιο τόπο της Μεσσηνιακής Μάνης.

Παραλίες

Η παραλία της Καλαμάτας μέσα στην πόλη είναι κατάλληλη και για μπάνιο, καθώς έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Εάν πάλι έχετε διάθεση για εξορμήσεις εκτός πόλης, έξι χιλιόμετρα ανατολικά της Καλαμάτας, λίγο πριν από τη στροφή που οδηγεί προς τη Μεσσηνιακή Μάνη, βρίσκεται η παραλία του Αλμυρού, που κρύβει φυσικές ομορφιές και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 22

Αλλες κοντινές παραλίες είναι η Σάντοβα και η Μικρή Μαντίνεια. Κατευθυνόμενοι από την Καλαμάτα προς τη Μεσσηνιακή Μάνη θα συναντήσετε και άλλες πανέμορφες ακρογιαλιές, όπως οι Αβία, Καρδαμύλη, Στούπα και Αγιος Νικόλαος.

 

Επιλογές διαμονής

«Elysian Luxury Hotel & Spa»

Ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη δυτική παραλία της πόλης

Το «Elysian Luxury Hotel & Spa» είναι ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη δυτική παραλία της Καλαμάτας, όσο πρέπει μακριά από το κέντρο, αλλά σε απόσταση αναπνοής από την «καρδιά» της πόλης. Μια καλαίσθητη συλλογή από 44 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με 22 ιδιωτικές πισίνες υποδέχεται τον επισκέπτη με εκλεπτυσμένη διακόσμηση και αίσθηση αποκλειστικότητας.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 23

Ολα τα δωμάτια και οι σουίτες διαθέτουν αυτόνομο κλιματισμό, TV, mini bar, σεσουάρ, χρηματοκιβώτιο, Wi-Fi, τηλέφωνο, επώνυμα κλινοσκεπάσματα, υπέρδιπλα αναπαυτικά κρεβάτια, επιπλωμένες βεράντες. Οι σουίτες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες και χρήση των κήπων!

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 24

Το «Elysian Luxury Hotel & Spa» προσφέρει μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες, από το πρωί έως το βράδυ, στους όμορφους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων και του «Elysian Cafe» ή στον κήπο δίπλα από την πισίνα, μπροστά στη θάλασσα. Στο καφέ μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία καφέδων από τα πιο εκλεκτά χαρμάνια, τσάι, smoothie, cocktail, κρασί. Στο Spa του ξενοδοχείου θα βρείτε εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με καταρράκτη, χαμάμ και σάουνα, θεραπείες μασάζ, δύο γυμναστήρια. Στην εντυπωσιακή εξωτερική πισίνα δίπλα από τη θάλασσα, στις ιδιωτικές πισίνες των σουιτών και στην όμορφη παραλία του Κορδία μπροστά από το ξενοδοχείο, το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που θα απολαύσετε ιδιαίτερα.

Πληροφορίες: elysianhotel.gr

«Elite City Resort»

To «Elite City Resort», προκειμένου να σας προσφέρει την ποιότητα και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την καλύτερη και πιο άνετη διαμονή σας, έχει δημιουργήσει δύο χώρους καταλυμάτων και φιλοξενίας, το «Elite City Hotel» και τα «Elite Villas». Ολα τα δωμάτια είναι ανακαινισμένα και διακοσμημένα με μοντέρνο τρόπο, ώστε να συγχρονίζονται με τις προτιμήσεις της εποχής και παράλληλα να σας φιλοξενούν με άνεση και πολυτέλεια. Χτισμένο στους πρόποδες του Ταϋγέτου και ακριβώς δίπλα στην παραλία της Καλαμάτας, με θέα τον Μεσσηνιακό Κόλπο, επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαύσει τη διαμονή του στην πόλη. Το «Yiamas Gastro Bar» είναι η νέα πρόταση του ξενοδοχείου «Elite City Resort» στον χώρο της εστίασης που οραματίστηκαν οι άνθρωποί του επαναπροσδιορίζοντας τη λέξη «διασκέδαση».

Πληροφορίες: elite.com.gr

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Μάκαρης για την Ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Υπαπαντή
Κοινοποιησέ το

Ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής

Η μερική αποκάλυψη των αρχαίων της πλατείας της Υπαπαντής έχει τεθεί μετ’ επιτάσεως από την παράταξή μας  τόσο στην προηγούμενη όσο και στην τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο με παρεμβάσεις στα αντίστοιχα θεσμικά όργανα (δημοτικό συμβούλιο, επιτροπή ποιότητας ζωής) αλλά και με δημοσιεύσεις στον ημερήσιο τοπικό τύπο.

Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό ότι πληθαίνουν οι φωνές (με πρόσφατο το δημοσίευμα του πρώην δημάρχου Γ. Κουτσούλη) που ζητούν την αποκάλυψη των αρχαίων στην πλατεία της Υπαπαντής που μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο συνδετήριο κρίκο του παρελθόντος της Καλαμάτας (αρχαίες Φαρές) με το παρόν της.

Αξίζει να σημειωθούν τα ακόλουθα:

  1. Υπάρχει επικαιροποιημένη προμελέτη της πλατείας, η οποία υπεβλήθη το 2010 από τη «ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΕ – Γ. ΑΛΜΠΑΝΗΣ – Ν. ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ» κατά την οποία προβλέπεται ειδική κατασκευή από άθραυστο γυαλί, που θα σκεπάζει το χώρο τον αρχαίων, κατάλληλος φωτισμός για τη νυχτερινή ανάδειξή τους, ενώ από απόψεως Η/Μ εγκαταστάσεων ειδικός κλιματισμός για τη συντήρησή τους.
  2. Υπάρχουν ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της συγκεκριμένης κατασκευής στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αλλά και του προγράμματος Urban Innovative Actions (Αστικές Καινοτόμες Δράσεις) στο πεδίο εφαρμογής της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας θα πρέπει  να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί  η μερική αποκάλυψη των αρχαίων στην επικείμενη ανάπλαση της πλατείας της Υπαπαντής.

Μανώλης Μάκαρης

Ιατρός Καρδιολόγος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»

ΜSc Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Συστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας σε ποδηλάτες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας σε ποδηλάτες
Κοινοποιησέ το

Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας σε ποδηλάτες

Προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση από ποδηλάτες, σε τμήματα της πόλης όπου δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος αλλά ταυτόχρονα καταγράφεται αυξημένη κίνηση πεζών (πλατείες, πεζόδρομοι κ.λπ.) γίνεται τις τελευταίες ημέρες από τη Δημοτική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι έχουν καταγραφεί αρκετά παράπονα για την ταχύτητα που αναπτύσσουν ποδηλάτες τόσο σε πεζοδρόμους όσο και στην Κεντρική Πλατεία, αλλά και την επικινδυνότητα από σλάλομ ανάμεσα σε πεζούς. Στην κατεύθυνση αυτή, Δημοτικοί Αστυνόμοι προχωρούν σε ευγενικές συστάσεις και ενημέρωση προς ποδηλάτες.

Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας σε ποδηλάτες Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας σε ποδηλάτες


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ