Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Εξαιρετική η έναρξη του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εξαιρετική η έναρξη του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 1

Εξαιρετική η έναρξη του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Μουσική πανδαισία προσέφερε στους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες η συναυλία έναρξης του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, το βράδυ της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2019. Στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα», πάνω από 1.500 ξένοι και Έλληνες φίλοι της μουσικής τραγούδησαν ποίηση Γιώργου Σεφέρη, δηλαδή «Στο περιγιάλι το κρυφό», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη (διασκευή Agneta Sköld / Christian Ljunggren), αλλά και την «Ψαροπούλα» του Δημήτρη Γκόγκου (Μπαγιαντέρα), ενώ ταυτόχρονα χόρευαν τα κορίτσια του «Μελίφωνου» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα πρόβαλε τον πολιτισμό και την τέχνη της, την ώρα που η Καλαμάτα μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα, όπως επεσήμανε κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαγωνισμού Romāns Vanags, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.200 ΧΟΡΩΔΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 13 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

e

Στην Καλαμάτα, από τις 9 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιείται ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur. Πρόκειται για μια γιορτή της χορωδιακής μουσικής, στην οποίαν εκπροσωπούνται η Ελλάδα και άλλες 13 χώρες, με 37 χορωδίες (μία δεν ήλθε, διότι τα μέλη της δεν κατόρθωσαν να λάβουν visa), από τις οποίες 19 χορωδίες διαφόρων κρατών του εξωτερικού και 18 από την Ελλάδα, εκ των οποίων 9 είναι Καλαματιανές.

Στη χθεσινή συναυλία έναρξης, η Καλαμάτα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στιγμές από προηγούμενους διαγωνισμούς, αλλά και τις ομορφιές της πόλης, την πεντακάθαρη θάλασσά της και τα πανέμορφα βουνά της, τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της, μέσα από ένα βίντεο έξι λεπτών, με μουσική που ξεσήκωσε τους χορωδούς και το λοιπό κοινό.

Ακολούθησε η είσοδος των σημαιών από κάθε χώρα, που εκπροσωπείται στο Διαγωνισμό με χορωδία. Τις σημαίες κρατούσαν Καλαματιανές και Καλαματιανοί με παραδοσιακές ενδυμασίες
Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η Έλενα Οικονόμου, η οποία κάλεσε καταρχήν στη σκηνή την παιδική και τη νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τις οποίες διηύθυνε ο Ιβάν Μάτζαρης. Τραγούδησαν τα «Άσπρα καράβια» του Γιάννη Σπανού και το «Εφτά τραγούδια θα σου πω» του Μάνου Χατζιδάκη. Συνολικά, στη σκηνή ανέβηκαν 3 ελληνικές και 3 ξένες χορωδίες, που απέδωσαν τραγούδια εμπνευσμένα από την παράδοσή τους.

ΑΘ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ
ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ»

h

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό (αναγνώσθηκε και στην αγγλική), στον οποίο ανέφερε τα εξής:

«Φίλες και φίλοι της χορωδιακής μουσικής,

Η Καλαμάτα υποδέχεται αυτή τη βραδιά εσάς, τους εκατοντάδες φίλους της χορωδιακής μουσικής, που ήλθατε εδώ από διάφορα μέρη του κόσμου.
Η πόλη μας διαθέτει μεγάλη παράδοση στις καλές τέχνες, μεταξύ των οποίων η μουσική και μάλιστα η χορωδιακή μουσική, την οποία οι κάτοικοι της Καλαμάτας ιδιαίτερα αγαπούν και την ασκούν εδώ και έναν αιώνα.

Ευχαριστώ τον εταίρο μας, το διεθνή πολιτιστικό οργανισμό Interkultur, τον Πρόεδρό του, τον κ. Günter Titsch και τα στελέχη του, με τους οποίους συνεργασθήκαμε άψογα για τη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2019. Με τη βοήθεια όλων σας, ο Διαγωνισμός θα είναι και φέτος πολύ επιτυχημένος.

Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη της Χορωδιακής Μουσικής, του αείμνηστου Christian Ljunggren, επιτίμου Προέδρου της Interkultur και παλιού φίλου της Καλαμάτας, που έθεσε μαζί με τον Günter Titsch τα θεμέλια αυτού του Διαγωνισμού.
Ευχαριστώ τον πρώην Δήμαρχο Καλαμάτας και σημερινό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, που αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια και πρωτοστάτησε στη διοργάνωση των δύο πρώτων Διαγωνισμών, οι οποίοι ήταν πολύ πετυχημένοι. Επίσης, τον ευχαριστώ διότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει από φέτος αυτήν την εκδήλωση και οικονομικά.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και των κατοίκων της Καλαμάτας, τις χορωδίες που ήλθαν εδώ από άλλες χώρες: από Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ινδονησία, Ισραήλ, Κίνα, Λιθουανία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία και, βεβαίως, από την Ελλάδα.

Ευχαριστώ το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την πολύτιμη συνεισφορά του.
Θερμές είναι οι ευχαριστίες μας προς όλους τους χορηγούς μας, με πρώτο το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης.
Ευχαριστώ, τέλος, τους δεκάδες εθελοντές μας και όλους εσάς για την παρουσία σας.

ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΄21
ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Η Καλαμάτα απευθύνεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο, με τις διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει. Με την ευκαιρία αυτή, επισημαίνω ότι πλησιάζει ο καιρός για να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στην Καλαμάτα. Τα μηνύματα του αγώνα για την Ελευθερία του Ελληνικού Έθνους ταυτίζονται με τις αξίες του Διαφωτισμού, που είναι κατά βάση ελληνικές αξίες ήδη από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας. Όπως καταλαβαίνετε, ο εορτασμός θα είναι λαμπρός, όπως θα είναι λαμπρός και ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας του 2021, χρονιάς που συμπίπτει με την προαναφερθείσα επέτειο.
Εύχομαι καλή επιτυχία στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας!
Καλή διαμονή στην πάντοτε όμορφη και φιλόξενη Καλαμάτα!
Σας ευχαριστώ όλους και κηρύσσω την έναρξη του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας».

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Εξαιρετική η έναρξη του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2

Ακολούθως, τραγούδησαν η χορωδία Gideonsbergs Vokalensemble από τη Σουηδία και η χορωδία Adhisvara από την Ινδονησία.

R.VANAGS: «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

m

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στη σκηνή ο Romāns Vanags, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας και ο τοπικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στάθης Γυφτάκης,

Ο κ. Vanags απηύθυνε χαιρετισμό, με απόδοση των λόγων του στην ελληνική από τον κ. Γυφτάκη, στο πλαίσιο του οποίου ανέφερε τα ακόλουθα:
«Αγαπητοί επίσημοι προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί φίλοι της χορωδιακής μουσικής,
Θα ήθελα από την πλευρά μου να σας καλωσορίσω όλους στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.
Εκ μέρους της Interkultur και με την ιδιότητα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σας εκφράζω τη μεγάλη μου χαρά και τιμή να σας υποδεχθώ σε αυτήν την υπέροχη, ηλιόλουστη πόλη, για μερικές φανταστικές μέρες μιας μεγάλης μουσικής γιορτής.
Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να σας μεταφέρω τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Interkultur κ. Günter Titsch. Σας εύχεται καλή επιτυχία σε αυτό το σπουδαίο Φεστιβάλ. Είναι σίγουρος πως θα απολαύσετε τον ήλιο, τα αξιοθέατα της περιοχής και, φυσικά, όλα τα κονσέρτα και τους διαγωνισμούς.
Θυμάμαι πολύ καλά τα δύο προηγούμενα Φεστιβάλ και τώρα είμαι ευτυχής που το Φεστιβάλ συνεχίζεται για 3η φορά και πιστεύω πως σε δύο χρόνια θα συναντηθούμε και πάλι στην Καλαμάτα.
Οι επιτυχημένες διοργανώσεις του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα – μπορώ να σας το βεβαιώσω – την καθιστούν σιγά σιγά πρωτεύουσα της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα. Η χορωδιακή μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσεις γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους και το αποδεικνύετε με την παρουσία σας εδώ: 37 χορωδίες από 14 χώρες έχουν έρθει στην Καλαμάτα για να διαγωνιστούν, να δώσουν συναυλίες, να μοιραστούν τη μουσική τους και να γνωριστούν μεταξύ τους.
Ένα τέτοιο Φεστιβάλ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τους σπουδαίους συνεργάτες μας και θα ήθελα γι’ αυτό να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, τον πολύ καλό μας φίλο, νυν Περιφερειάρχη και πρώην Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο».

Ο κ. Vanags εξέφρασε, επίσης, θερμές ευχαριστίες προς τον Στάθη Γυφτάκη για την καλή συνεργασία και ο κ. Γυφτάκης ανταπέδωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Vanags προσέθεσε τα εξής, απευθυνθείς προς τους χορωδούς και τους μαέστρους: «Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο και καλή επιτυχία. Γνωρίζω καλά τη σκληρή προετοιμασία, τις πολλές πρόβες που έχετε κάνει για να προετοιμαστείτε γι’ αυτό το Φεστιβάλ. Τώρα, αγαπητοί φίλοι, ήλθε η ώρα να απολαύσετε τα αποτελέσματα της δουλειάς σας στον διεθνή κόσμο της χορωδιακής μουσικής.
Και μην ξεχάσετε να απολαύσετε τις παραλίες, τη θάλασσα, να γευθείτε τις διάσημες ελιές της Καλαμάτας και, φυσικά, τον ήλιο».

ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ!

Κατόπιν, τη σκυτάλη έλαβε η χορωδία Kulturno Umetniško Društvo Duri Col, από τη Σλοβενία, ενώ η βραδιά έκλεισε με όλους τους χορωδούς και το κοινό να τραγουδούν από κοινού την «Ψαροπούλα», ενώ στο σκοπό της χόρεψαν τα κορίτσια του «Μελίφωνου», και να μεταφέρονται «Στο περιγιάλι το κρυφό», συνοδεία της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «Ορφεύς», της Λαϊκής Ορχήστρας Καλαμάτας και του Λουκά Γεώργα στο πιάνο, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Σημειώνεται πως οι χορηγοί του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2019 είναι:
• το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η Περιφέρεια Πελοποννήσου ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η WIND
• η ΑΙΓΕΑΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου
• η ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ.

Ειδησεις απο Καλαματα

Καταγγελία εργαζόμενης: Κλείνουν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βρεφονηπιακός Σταθμός

“Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλαμάτας

ιδρύθηκε το 1989 από τον Οργανισμό  Εργατικής  Εστίας. Όταν το 2012 καταργήθηκε ο Οργανισμός από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τότε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλαμάτας πέρασε υπό την διοίκηση του ΟΑΕΔ. Από τότε μέχρι και σήμερα λειτουργεί σε κτήρια του Δήμου Καλαμάτας στην θέση Αγία Τριάδα μέσω χρησιδανείου, το οποίο έχει λήξει από το 2011.

Από την πρώτη στιγμή ο Βρεφονηπιακός Σταθμός εγκαταστάθηκε σε ακατάλληλο κτίριο για την αποστολή του. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει καταγγελίες και έχει αναδειχθεί η ανάγκη για τον κτιριακό εκσυγχρονισμό του. Παρά τα διαβήματα, τα έγγραφα και τις καταγγελίες, όλα αυτά τα χρόνια, καμία κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του παιδικού σταθμού.

Έγιναν μόνο ορισμένα “πασαλείμματα” – διορθωτικές παρεμβάσεις, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του σταθμού, χωρίς να εξασφαλίζεται ουσιαστικά η αναβάθμιση του σταθμού και η ασφάλεια των παιδιών.

Πριν από λίγες ημέρες μας ανακοινώθηκε από την διοίκηση του ΟΑΕΔ η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Β.Ν.Σ, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες.

Αυτή η κίνηση ουσιαστικά κλείνει τον παιδικό σταθμό με πρόσχημα το κτιριακό. Ουσιαστικά πετά έξω τα δεκάδες παιδιά για την επόμενη χρονιά και οδηγεί τους εργαζόμενους σε εργασιακή περιπέτεια.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί πρόκληση. Ειδικά σε μια περίοδο που το θέμα των παιδικών σταθμών είναι κύριο για τα νέα ζευγάρια εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη της Καλαμάτας (δεκάδων χιλιάδων κατοίκων) οι βρεφικοί σταθμοί είναι μόλις 3 (2 του Δήμου, 1 του ΟΑΕΔ όπου οδηγείται σε κλείσιμο).

Μεθοδευμένα όλα αυτά τα χρόνια υπονόμευσαν τον συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό οδηγώντας τον στην απαξίωση και στο κλείσιμο. Ενώ οι δυνατότητες του είναι για 20 βρέφη και 60 νήπια, λόγω υποστελέχωσης (μόλις 7 μόνιμοι υπάλληλοι και 4 συμβασιούχοι) αυτή την στιγμή εξυπηρετεί 8 βρέφη και 27 νήπια.

Όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός, αλλά να στελεχωθεί πλήρως ώστε να λειτουργεί στο 100% και να φτιαχτούν επιπλέον καινούριοι, ώστε να εξασφαλιστεί κάθε παιδί στην πόλη. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το 2020 να μην είναι εξασφαλισμένο το δικαίωμα σε βρεφικό και παιδικό σταθμό για κάθε παιδί, για κάθε νέο ζευγάρι.

Πρέπει άμεσα:

 • Με ευθύνη του Κράτους, της Κυβέρνησης και του Δήμου Καλαμάτας να δοθεί προσωρινή λύση ώστε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλαμάτας να λειτουργήσει την νέα χρονιά κανονικά, μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες κτιριακές αναβαθμίσεις.
 • Να φτιαχτεί σύγχρονο κτίριο για τον βρεφονηπιακό Σταθμό που να εξασφαλίζει την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων
 • Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας, ώστε ο παιδικός να λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων.
 • Καμιά οικογένεια να μην στερηθεί το δικαίωμα σε βρεφικό και παιδικό σταθμό. Η προσχολική αγωγή ΔΕΝ είναι πολυτέλεια.
 • Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες των εργαζομένων στον ΒΝΣ Καλαμάτας.

  Ως εργαζόμενη στον 21ο αιώνα δεν δέχομαι να γίνω έρμαιο των πολιτικών κόστους- οφέλους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Μιας πολιτικής που από την μία χτυπά εργασιακά δικαιώματα και από την άλλη κάνει πολυτέλεια το δικαίωμα των νέων ζευγαριών σε βρεφικό και παιδικό σταθμό.”

Αγγελική Ρηγανάκου

Εργαζόμενη στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλαμάτας,
Πρόεδρος του Συλλόγου Για Τα Δικαιώματα Της Γυναίκας Καλαμάτας- Μέλους της ΟΓΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός “My Traveller” by KalamataTimes κυκλοφόρησε!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

My Traveller

My Traveller by KalamataTimes

Κυκλοφόρησε ένας νέος ταξιδιωτικός οδηγός με πλούσια θεματολογία και φωτογραφικό υλικό με επίκεντρο την Δυτική Πελοπόννησο. Το My Traveller by KalamataTimes είναι η νέα πρόταση με επίκεντρο τον «Μοριά» που αποκαλύπτει την ιστορία και αναδεικνύει τις ομορφιές έξι σημαντικών πόλεων: της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Πύλου, της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης και της Σπάρτης!

Σε 88 σελίδες παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για όλα τα σημεία αναφοράς του τόπου και τα σωστά tips που θα πρέπει να «σημαδέψει» στον χάρτη του κάθε επισκέπτης, ώστε να απολαύσει ένα μοναδικό ταξίδι σε έναν τόπο πραγματικά αξέχαστο!

Ο ταξιδιωτικός οδηγός “My Traveller” by KalamataTimes

 • Συστήνει τη Δυτική Μάνη και τη Μικρά Μαντίνεια
 • Αποκαλύπτει τις κρυστάλλινες, καταγάλανες, καθαρές και ορισμένες …«μυστικές» παραλίες αλλά και τα περίφημα beach bar της Δυτικής Πελοποννήσου.
 • Προβάλλει μέρη μαγικά κι ονειρεμένα σε ένα τόπο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική ιστορία, την επανάσταση καθώς και τη σύγχρονη Ελλάδα.
 • Φανερώνει μνημεία ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας, προτείνοντας τοποθεσίες ιδανικές για Θρησκευτικό Τουρισμό
 • Προτείνει εναλλακτικές εξορμήσεις γεμάτες άθληση…
 • Παρουσιάζει τα πιο must καταστήματα όπου θα ντυθείτε ποιοτικά και φθηνά, θα γευθείτε λιχουδιές του τόπου και θα απολαύσετε καφέ και ποτό δίπλα στο κύμα…
 • Διασκεδάζει και …νυχτοπερπατά σε γραφικά σοκάκια, πλατείες γεμάτες στυλάτα καφέ και bar, ξεδιπλώνοντας τη νυχτερινή ζωή μιας πόλης που ζει στο maximum: στη στήλη «Night life in Kalamata».
 • Ψυχαγωγεί με all year long φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 • Συμβουλεύει, με λίγα αλλά σημαντικά tips στη στήλη «Φεύγοντας μην ξεχάσετε» …πριν κουνήσετε μαντήλι να πάρετε μαζί πολλές αναμνήσεις, σουβενίρ και μυρωδιές από τον ευλογημένο τούτο τόπο…

My Traveler by KalamataTimes

Όλα αυτά ….made by “My Traveller by KalamataTimes», τον απόλυτο ταξιδιωτικό οδηγό που φέρνει την Δυτική Πελοπόννησο …στην τσέπη σας!

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020 και 1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020

1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 από το Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. Φάρις, το πρόγραμμα για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020» και το «1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας».

Για το πρόγραμμα, μίλησαν ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις Παντελής Δρούγας, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Γιάννης Μαργαρίτης, ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Κώστας Νικολέας και η Διευθύντρια της Σχολής Χορού Θωμαΐς Σταμούλη.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 3 Ιουλίου

Εικαστικό Εργαστήρι «Φάρις» «ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ »

Έκθεση εικαστικών έργων εκπαιδευτικής χρονιάς 2019-2020

Διάρκεια: 3 /07– 31 /08/2020

Ωράριο: Δευτέρα έως Κυριακή,

10.00 – 13.00 & 19.00 – 21.00

Ναυαρίνου 8, παραλία Καλαμάτας | τ. 2721028864

Δευτέρα 20 Ιουλίου, 21:00

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΡΟΑΥΛΙΟ

ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΔΕΜΙΡΗ

«Τα καλοκαιρινά»

και το νέο άλμπουμ

“Μαγική Συνταγή”

Τετάρτη 22 Ιουλίου, 21:00

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΡΟΑΥΛΙΟ

ΕΡΩΦΙΛΗ

& ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ

«Σε τυλίγω μ ένα χάδι…»

Δευτέρα 27 Ιουλίου , 21:00

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΡΟΑΥΛΙΟ

Μπάμπης Τσέρτος – Ειρήνη Τουμπάκη – Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

«Ο μήνας έχει 9»

Τετάρτη 29 Ιουλίου, 21:00

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΡΟΑΥΛΙΟ

ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Πήρα απ΄ τη νιότη χρώματα…»

Αφιέρωμα στην ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πέμπτη 30 Ιουλίου, 21:00

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΡΟΑΥΛΙΟ

Bit gia Bit

Μια βραδιά γεμάτη μουσική!

Με αγαπημένα τραγούδια που παρουσιάζονται με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Παρασκευή 31 Ιουλίου

& Σάββατο 1 Αυγούστου, 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Οδυσσέως σχεδία”

Σκηνοθεσία. Γιάννη Μαργαρίτη

Θα ακολουθήσει περιοδεία σε αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Καθώς και σε επιλεγμένους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αττική και Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη 5 Αυγούστου, 21:00

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΡΟΑΥΛΙΟ

ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ & ΤΟ ΣΧΗΜΑ «ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ»

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΣΜΥΡΝΈΪΚΑ ΤΡΑΓΟΎΔΙΑ.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ

ΜΙΚΡΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Σάββατο 25 Ιουλίου

ΠΡΟΒΟΛΗ: Balkan roots/Chris Rabbitt & Anthony Fletcher (83’)

ΑΡΙΣ

Κυριακή 26 Ιουλίου, 21.00

«ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ»

ΘΟΥΡΙΑ

Τετάρτη 29 Ιουλίου

ΠΡΟΒΟΛH: Pera Beauty /Η καλλονή του Πέρα/ Σονέρ Σεβγκιλί(53’) Τουρκία

ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ

Παρασκευή 31 Ιουλίου

ΠΡΟΒΟΛH: Queen Mimi | by Yaniv Rokah, 75′

ΘΟΥΡΙΑ

Κυριακή 2 Αυγούστου. 21.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ»

ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Κυριακή 2 Αυγούστου

ΠΡΟΒΟΛH: Pittore della Tenda / Ο ζωγράφος της Σκηνής / Renato Lisanti (72’)

ΠΗΔΗΜΑ

Σάββατο 8 Αυγούστου

ΠΡΟΒΟΛH: Zagros / Ζάγκρος / Ariane Lorrain (58’) Παραγωγή: 2018, Iran/Canada

ΑΡΦΑΡΑ

Κυριακή 9 Αυγούστου. 21.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ»

ΑΡΙΣ

Παρασκευή 21 Αυγούστου

ΠΡΟΒΟΛH: I’ m still Kachκaniraqmi

/JavierCorcuera, Peru(70’)

Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας στο πλαίσιο του πολιτιστικού καλοκαιριού θα παρουσιάσει έργα από οπερέτες, μιούζικαλ, ιταλικές καντσονέτες, και μουσική από ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

Τραγουδά η Μαριλένα Κυριακόπουλου και ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος.

Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21.00

ΜΩΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΑΥΤΟΙ

μελοποιημένη ποίηση σε συνεργασία με τον οργανισμό “Καλλίεργων” και τους “Ποιητικούς Δρόμους” τραγούδι: Γιάννης Θωμόπουλος και Ευτυχία Δημητρακοπούλου

Τετάρτη 28 Ιουλίου, 21:00

ΛΙΜΑΝΙ – ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ

Κυριακή 19 Ιουλίου, 21:00

ΜΙΚΡΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:00

ΛΙΜΑΝΙ – ΜΩΛΟΣ

Παρασκευή 7 Αυγούστου, 21:00

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κυριακή 9 Αυγούστου, 19:30

ΑΡΦΑΡΑ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, 21:00

ΛΙΜΑΝΙ – ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, 20:30

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, 20:30

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Θα υλοποιηθούν στο τέλος του καλοκαιριού οι:

“9η Ανθοκομική” και “9ο Άρτος Οίνος Έλαιων”

1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

15 Ιουλίου – 26 Αυγούστου

Κάθε Τετάρτη οι μικροί μας δημότες γίνονται μια μεγάλη παρέα στο αγαπημένο Πάρκο Σιδηροδρόμων της πόλης μας, με δραστηριότητες που προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την παιδεία, τηρώντας πάντα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Τετάρτη 15 Ιουλίου | 20:00 – 22:00

Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ | Χώρος Πατινάζ

Καλοκαιρινά Χοροπαιχνιδίσματα

με τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας

Τετάρτη 22 Ιουλίου

Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ | Υπαίθρια γηπέδα

Μίνι Τουρνουά Βόλεϊ και Μπάσκετ

09:00-12:00 & 17:00-21:00

Τετάρτη 29 Ιουλίου | 21:00

Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ | Πλατεία Ευκαλύπτων

Παιδικό υπαίθριο σινεμά από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Χωρίς Οικογένεια – Rémi sans famille Family

105΄ | σκηνοθεσία: Antoine Blossier

Τετάρτη 5 Aυγούστου | 20:00 – 22:00

Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ

Μουσικός Περίπατος στο Πάρκο

από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Τετάρτη 12 Αυγούστου | 19:00 – 21:00

Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ | Χώρος Πατινάζ

Προσκοπικά παιχνίδια

για το περιβάλλον και τα ζώα (7 ετών-13 ετών)

Από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Τετάρτη 19 Αυγούστου | 20:00 – 22:00

«Τα μυστικά του Πάρκου»

Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ | Χώρος Πατινάζ

Aφήγηση λαϊκών παραμυθιών

με τους παραμυθάδες Χριστίνα Δήμιζα,

Λίλυ Τριαντάρη, Σπύρο Τσίρο

Τετάρτη 26 Αυγούστου | 20:00 – 22:00

Κουκλοθέατρο από την Πειραματική

Σκηνή Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ θα πραγματοποιήσoυν τις εκδηλώσεις με τίτλο«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020», ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων συστήνονται στο κοινό τα ακόλουθα:

Α. Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

– θα πρέπει απαραίτητα προηγουμένως να έχει προμηθευτεί δελτίο ελευθέρας εισόδου. Διαφορετικά η είσοδος δεν θα επιτρέπεται

-Τα δελτία ελευθέρας εισόδου θα διανέμονται την ημέρα της πραγματοποίησης της εκδήλωσης, κατά σειρά προτεραιότητας 9:00-13:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

-Κάθε θεατής δικαιούται να προμηθευθεί έως δύο δελτία εισόδου, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά κάθε ηλικίας

-Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, παρακαλούμε να προσέρχεστε 60΄ πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

-Η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης δεν επιτρέπεται .

-Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στην θέση του καθώς και κατά την έξοδό του

Β. Λοιποί υπαίθριοι χώροι

-Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του στο χώρο της εκδήλωσης

-Τήρηση απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων – θεατών

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

27213 60700, 27210 83086

www.kalamata.gr | www.kalamatafaris.gr

Kalamata_GR

Δήμος Καλαμάτας– Municipality of Kalamata,

ΦΑΡΙΣ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ