Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δήμου Καλαμάτας από το 12ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς

Ανέβηκε

στις

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δήμου Καλαμάτας από το 12ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς 13
kafemauroeidis

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου του Δήμου Καλαμάτας από το 12ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος συγκαταλέγεται μεταξύ των υποστηρικτών της διοργάνωσης.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δήμου Καλαμάτας από το 12ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς 14

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, συγκέντρωσε σημαντική προσέλευση κόσμου και ανέδειξε για ακόμη μία χρονιά τη δυναμική του ελαιοκομικού τομέα. Επιστήμονες, ερευνητές, επαγγελματίες του αγροδιατροφικού κλάδου, αλλά και πλήθος πολιτών έδωσαν το «παρών», παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την ελιά και το ελαιόλαδο, σε ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δήμου Καλαμάτας από το 12ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς 15

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό χώρο. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία Περικλής Μάντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας και πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος. Παρών ήταν επίσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Καλαμάτα Μετά», Βασίλης Τζαμουράνης.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δήμου Καλαμάτας από το 12ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς 16

Στον επιστημονικό τομέα ξεχώρισε η παρουσία του Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, καθώς και ακαδημαϊκών φορέων. Το φεστιβάλ υποστηρίχθηκε από τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το New York College με τον Μεσσήνιο Ηλία Φούτση.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δήμου Καλαμάτας από το 12ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς 17

Παρόντες ήταν επίσης η διευθύντρια της ΔΑΠ Μεσσηνίας κα Γεωργακοπούλου, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Πετρόπουλος, μεταξύ άλλων.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δήμου Καλαμάτας από το 12ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς 18

Παρά τη μαζική συμμετοχή και τη στήριξη πλήθους φορέων, η απουσία εκπροσώπου του Δήμου Καλαμάτας δεν πέρασε απαρατήρητη, προκαλώντας σχόλια στους παρευρισκόμενους, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν θεσμό που προβάλλει την περιοχή και ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της, την ελιά και το ελαιόλαδο.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δήμου Καλαμάτας από το 12ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς 19

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοργανωτής του φεστιβάλ, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμο Καλαμάτας για τη στήριξή του στη διοργάνωση. Ωστόσο, η φυσική απουσία εκπροσώπησης από πλευράς Δημοτικής Αρχής αποτέλεσε ένα στοιχείο που σχολιάστηκε, σε μια κατά τα άλλα άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απουσία του Δημάρχου Καλαμάτας πιθανόν να οφείλεται στο ιδιαίτερα αυξημένο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, καθώς την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές εκδηλώσεις στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, εκτιμάται ότι ενδέχεται να υπήρξε ζήτημα συντονισμού ως προς την εκπροσώπηση της Δημοτικής Αρχής, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία της στήριξης που έχει εκφραστεί προς τη διοργάνωση.https://www.youtube.com/watch?v=Efzc_T6dGok

ancientmessenefestival.messinikafemauroeidishttps://spourgitis.gr/en/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ