Connect with us

Μεσσηνία

1.200 άτομα από 15 χώρες στην Καλαμάτα για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών

Ανέβηκε

στις

1.200 άτομα από 15 χώρες στην καλαμάτα για το 3ο διεθνές φεστιβάλ χορωδιών 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Περισσότερα από 1.200 άτομα από 15 χώρες, θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα, καθώς την Τετάρτη το απόγευμα στο γήπεδο της Τέντας, ανοίγει… αυλαία το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών! Το Φεστιβάλ – θεσμός για την περιοχή, το οποίο υλοποιείται κάθε δύο χρόνια, αναμένεται να τονώσει οικονομικά την πόλη σε μια… νεκρή τουριστικά περίοδο, προβάλλοντας παράλληλα τις ομορφιές της, με εικόνες και ειδήσεις απ’ όσα θα διεξαχθούν, να «ταξιδεύουν» κυριολεκτικά, σε όλον τον κόσμο.

«Πρόκειται για μια σπουδαία εκδήλωση με παρελθόν, αφού ήδη έχουμε καταγράψει δύο μεγάλες διαγωνιστικές διαδικασίες με επιτυχία , με παρόν, αφού φέτος συμμετέχουν 38 χορωδίες, περισσότεροι από 1.200 χορωδοί και συνοδοί, από 15 χώρες και σίγουρα, λαμπρό μέλλον», δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μιλώντας για την μεγάλη αυτή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται σε συνέχεια εκείνων που γίνονται στην πόλη, προβάλλοντας την Καλαμάτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε την INTERKULTUR για την επιλογή, τους πολλούς εθελοντές και… συμβολικά, στο πρόσωπο του Θανάση Ηλιόπουλου, την Οργανωτική Επιτροπή, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, πως δεν βάζει… ταμπέλες και στέκεται στην ουσία για το καλό της πόλης. Παρά τα όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί λοιπόν, την ξεκάθαρη προτίμησή του, στον Παύλο Μπουζιάνη και την απόφαση να μην είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον Θανάση Βασιλόπουλο, ο Θανάσης Ηλιόπουλος ήταν χθες δίπλα στον δήμαρχο και είναι… και αυτή τη φορά εδώ, έχοντας σε έναν βαθμό, την επιμέλεια –και- της φετινής εκδήλωσης.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που γίνεται στην πόλη μας, το οποίο πολύ σύντομα ξεκίνησε να ριζώνει καλά, διότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χορωδών και χορωδιών όχι μόνο από την Καλαμάτα, αλλά και όλον τον κόσμο», είπε ο Θανάσης Βασιλόπουλος, τονίζοντας πως φέτος, θα συμμετάσχουν χορωδίες από διάφορα μέρη του κόσμου, την Κίνα, τη Ρωσία και την Ευρώπη, δεδομένου ότι αυτό το Φεστιβάλ, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως. Στις πολλαπλές εκδηλώσεις και τις καινοτομίες, αναφέρθηκαν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Ωδείου και της Φιλαρμονικής, Στάθης Γυφτάκης και Κώστας Νικολέας, αντίστοιχα. «Η πόλη της Καλαμάτας έχει κατακτήσει τη θέση της στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι», σημείωσε ο κ. Γυφτάκης, ευχαριστώντας τον νυν και τον προηγούμενο δήμαρχο, που του ανέθεσαν την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης. «Οι χορωδίες, προτείνουν την Καλαμάτα σε άλλες κι έτσι κάπως, έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο», ανέφερε ο διευθυντής του Ωδείου, επισημαίνοντας πως στη διοργάνωση πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε με τον τρόπο μας, δεδομένου ότι έτσι, η πόλη, ανανεώνεται και οικονομικά και πολιτισμικά.

Φέτος, εκτός από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, θα συμμετάσχει και αυτή της Τρίπολης και κυρίως, η μπάντα της Αεροπορίας, που όπως σημείωσε ο κ. Νικολέας, είναι μια από τις σημαντικότερες της χώρας. Παράλληλα, θα γίνουν και σχηματισμοί, με τις εκδηλώσεις, πραγματικά ξεχωριστές. Η συμμετοχή, πέραν του Gala και του grand prix, είναι δωρεάν με ντόπιους και επισκέπτες να απολαμβάνουν ένα εντυπωσιακό θέαμα, για μια ακόμη φορά

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ