Connect with us

Events

Πρώτη ημέρα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρώτη ημέρα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών 1
Κοινοποιησέ το

Πρώτη ημέρα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών

Χορωδιακή μουσική από θεσπέσιες φωνές, παντού στην πόλη, ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Καλαμάτας κατά την πρώτη ημέρα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, που από κοινού διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur. Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του Διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκαν από το βράδυ και με αντίστροφη χρονική σειρά:

  • Η συναυλία gala, στην οποία συμμετείχαν οι χορωδίες του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, Männerchor Horbach από τη Γερμανία, Palanga Chamber Choir από τη Λιθουανία, Toraya Choir Jakarta από την Ινδονησία και Female Vocal Ensemble FRESCO από τη Ρωσία
  • Προηγήθηκε και εξελίχθηκε παράλληλα με το gala το πρώτο τμήμα του Διαγωνισμού Θρησκευτικής Μουσικής, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου μετείχαν οι εξής χορωδίες Kulturno Umetniško Društvo Duri Col, Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Vox Animae από την Ελβετία, VIVA από τη Νορβηγία, Gideonsbergs Vokalensemble από τη Σουηδία και Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο από την Ελλάδα
  • Οι συναυλίες φιλίας, λόγω αναμενόμενης βροχής που όντως έπεσε, πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», η πρώτη στις 18:00 και η δεύτερη στις 20:00
  • Με ώρα έναρξης 14:00 και αφού προηγήθηκαν το πρωί οι πρόβες, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός στην κατηγορία «Παράδοση», με τη συμμετοχή των ακολούθων χορωδιών: Palanga Chamber Choir από τη Λιθουανία, Toraya Choir Jakarta από την Ινδονησία, Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας από την Ελλάδα, Mitchell House Choir από τη Νότια Αφρική, Shiran Choir από το Ισραήλ, Adhisvara Choir από την Ινδονησία, Πεντάτονο από την Ελλάδα, Suurupi Female Choir “Meretule” από την Εσθονία, Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Η Ταϋγέτη» και Χορωδία του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου, αμφότερες από την Ελλάδα
  • Το πρωί και ώρα 11:00, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας έγινε η πρώτη συναυλία φιλίας, στην οποία μετέσχον οι χορωδίες: Sonorae από την Ελλάδα, Treenighedskirkens Drengekor από τη Δανία, Mitchell House Choir από τη Νότια Αφρική και Mešani Pevski Zbor Primorje από τη Σλοβενία.
  • Η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ενώ συναυλίες φιλίας προγραμματίζεται να διεξαχθούν στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου στις 17:30 και 19:00, καθώς και στην πλατεία Αγίων Αποστόλων και ώρα 20:30, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
  • Το διαγωνιστικό κομμάτι κορυφώνεται αύριο Σάββατο και ώρα 14:30, με το διαγωνισμό μεταξύ των καλυτέρων χορωδιών για Μεγάλο Βραβείο. Στις 18:00 θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση με τη συμμετοχή πολλών Φιλαρμονικών, που θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής και κατάληξη την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Η τελετή λήξης και βραβεύσεων θα γίνει στην «Τέντα», με ώρα ενάρξεως 21:00.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Σημειώνεται πως οι χορηγοί του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2019 είναι:
• το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η Περιφέρεια Πελοποννήσου ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η WIND
• η ΑΙΓΕΑΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου
• η ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ.

Οι φωτογραφίες είναι του Χρόνη Χρονόπουλου.


Κοινοποιησέ το

Events

Σήμερα Δευτέρα 3/8 η συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
Κοινοποιησέ το

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Η προγραμματισμένη για Κυριακή 2/8 συναυλία του Θοδωρή Βουτσικάκη «Ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη» της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής,  στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου στον ίδιο χώρο, αμέσως μετά το «Γκαλά μονωδών όπερας», στις 21.30, στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

 

Ισχύουν οι ίδιες προκρατήσεις θέσεων.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

«Οι στίχοι αυτοί…» από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και το Καλλίεργον στο προαύλιο του Μεγάρου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Οι στίχοι αυτοί...» από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και το Καλλίεργον στο προαύλιο του Μεγάρου 14
Κοινοποιησέ το

Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας με την “Καλλίεργον” στο προαύλιο του Μεγάρου

Η ορχήστρα δωματίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας σε συνεργασία με την “Καλλίεργον“, μέσω της δράσης “Ποιητικοί Δρόμοι“, παρουσιάζουν τη μουσική εκδήλωση με τίτλο “Οι στίχοι αυτοί…” Θα ακουστούν μελοποιημένα έργα σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Γιώτας Αργυροπούλου και αρχοντορεμπέτικα.

Τραγουδούν: Γιάννης Θωμόπουλος, Ευτυχία Δημητρακοπούλου & Ελένη Κατσούλη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας την Τρίτη 4 Αυγούστου στις 21.00. Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου.

  • Τα δελτία εισόδου μπορείτε να τα προμηθεύεστε καθημερινά στο κτήριο της Φιλαρμονικής 18:00-20:00 μ. (Υπαπαντής 25 3ος όροφος)

Το κοινό κατά την είσοδο και έξοδό του από το χώρο της εκδήλωσης, θα πρέπει να τηρεί αποστάσεις 1,5 μέτρου, ώστε να υπάρχει ασφαλή αναμονή, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο.

Το κοινό τοποθετείται στο χώρο της παράστασης, στις προκαθορισμένες θέσεις με βάση τα δελτία εισόδου. Καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων και υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας του κοινού και των εργαζομένων κατά την είσοδο και έξοδο.

Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με την "Καλλίεργον" στο προαύλιο του Μεγάρου


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

FOLOI TRAIL RUN 2020: Aνοιξαν οι εγγραφές και οι πύλες του επίσημα, για τις 23 Αυγούστου!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

FOLOI TRAIL RUN 2020
Κοινοποιησέ το

FOLOI TRAIL RUN 2020

Το “FOLOI TRAIL RUN” ανοίγει τις πύλες του και επίσημα στις 23 Αυγούστου 2020, για να σας υποδεχτεί στο πρώτο ορεινό αγώνα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «ΟΡΕΙΒΑΤΕΙΝ» στο Δρυοδάσος της Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας μέσα σ’ ένα διαμάντι της Ηλειακής γης.

Εκεί όπου ο Ηρακλής συναντήθηκε με τον φίλο του Κένταυρο Φόλο σ’ έναν τόπο “μυθικό” και “μαγευτικό” συνάμα! Όλους αυτούς του μήνες βιώσαμε δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους. Κάποιοι αγώνες αναβλήθηκαν, κάποιοι ακυρώθηκαν. Τίποτα δεν ήταν δεδομένο πια. Ήρθε η ώρα όμως να αφήσουμε στο παρελθόν τις δύσκολες μέρες και να βρούμε τους ρυθμούς μας κοντά στη φύση που τόσο αγαπάμε πάντα με προσοχή και μέτρα προστασίας με στόχο την ασφάλεια των διαγωνιζομένων και την συνέχιση της αντιμετώπισης του COVID 19.

 

Έτσι λοιπόν η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών από το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 για τους αγώνες των 20 και 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Ένα είναι σίγουρο. Aν επιχειρήσεις να τρέξεις σ’ ένα ορεινό αγώνα, αυτός μόνο να σε ανταμείψει μπορεί, με οφέλη σε όλους τους τομείς, χαρίζοντάς σου εμπειρίες και βιώματα που ελάχιστες άλλες δραστηριότητες μπορούν να σου προσφέρουν.

Λοιπόν φίλε δρομέα παίρνεις μια βαθιά ανάσα, γεμίζεις τα πνευμόνια σου αέρα, ελευθερία αισιοδοξία και ξεκινάς για το FOLOI TRAIL RUN στις 23 Αυγούστου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες και οδηγίες για τον αγώνα. Εσείς απλά ξεκινήστε την προετοιμασία!

 

Με εκτίμηση

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα

Καλλιμάνης Γεώργιος – Βασιλικοπούλου Ελένη – Ανδριόλα Καλλιρόη

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ