Connect with us

Μεσσηνία

Με το Διαγωνισμό Μεγάλου Βραβείου κορυφώθηκε ο Διαγωνισμός Χορωδιών

Ανέβηκε

στις

με το διαγωνισμό μεγάλου βραβείου κορυφώθηκε ο διαγωνισμός χορωδιών 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Με το Διαγωνισμό Μεγάλου Βραβείου κορυφώθηκε ο Διαγωνισμός Χορωδιών

Με το Διαγωνισμό για το Μεγάλο Βραβείο Χορωδιών Καλαμάτας 2019, κορυφώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2019 το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.
Από το πρωί στο Μέγαρο Χορού πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Μικτές και Χορωδίες Ίδιων Φωνών με βαθμό δυσκολίας».

a synaylies filias 4

Το μεσημέρι στις 12.00 διεξήχθη συναυλία φιλίας στην Κεντρική Πλατεία-Βασ. Γεωργίου, όπου τραγούδησαν χορωδίες από την Ελλάδα, τη Γερμανία και το Ισραήλ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

b megaro diagvnismos 3

b megaro diagvnismos 9

Φέτος, για δεύτερη φορά, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με ώρα έναρξης 14:30 το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ο Διαγωνισμός για το Μεγάλο Βραβείο Χορωδιών, μεταξύ εκείνων των χορωδιών που είχαν διακριθεί κατά τομέα στη διαγωνιστική διαδικασία. Επρόκειτο για τις εξής 7 χορωδίες, οι χορωδοί των οποίων τραγούδησαν a cappella για πρώτη φορά στο Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2019 δύο τραγούδια:

• VIVA (Νορβηγία) με Διευθύντρια την Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen
• Shenzhen Luohu Sound of Harmonies Choir (Κίνα) με Διευθύντρια την Ya Qin Liu
• Shenzhen Luohu Philharmonic Chamber Choir (Κίνα) με Διευθύντρια την Ya Qin Liu
• Sonorae (Ελλάδα) με Διευθύντρια την Αικατερίνη Τσίτσα
• Toraya Choir Jakarta (Ινδονησία) με Διευθυντή τον Rainier Revireino
• Female Vocal Ensemble Fresco (Ρωσσία) με Διευθύντρια τη Larisa Romodina και
• Männerchor Horbach (Γερμανία) με Διευθυντή τον Ernie Rhein

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ

c teleti vravefsevn a

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή βραβεύσεων στο κλειστό γυμναστήριο Τέντα.
Υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη, άπαντες τραγούδησαν «Στο περιγιάλι το κρυφό», σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, ένα τραγούδι που σφράγισε το Φεστιβάλ Καλαμάτας και το οποίο είχε αποδοθεί και στην τελετή έναρξης αλλά και στα δύο προηγούμενα Φεστιβάλ Καλαμάτας. Συνόδευσε η Παιδική και η Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Κατόπιν προβλήθηκε και βίντεο με στιγμιότυπα του Διαγωνισμού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Romāns Vanags

Στη συνέχεια, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας Romāns Vanags, εκ μέρους του πολιτιστικού οργανισμού Interkultur και του Προέδρου του Günter Titsch, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το λαό της Καλαμάτας, που αγκάλιασε για άλλη μια χρονιά το Διαγωνισμό και Φεστιβάλ δείχνοντας πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη χορωδιακή μουσική, προς το Δήμο Καλαμάτας και προσωπικά προς το Δήμαρχο Αθανάσιο Βασιλόπουλο, προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου «Φάρις», προς το προσωπικό του Δήμου και τους εθελοντές που υποστήριξαν την προετοιμασία και διενέργεια του Διαγωνισμού, καθώς και προς την ομάδα της Interkultur, αλλά και προς τους κριτές.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο Καλαμάτας και την Interkultur για την άρτια διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας-2019 και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου για τη διοργάνωση και των επόμενων Διαγωνισμών και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 3η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ,
ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2021

c teleti vravefsevn h

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Α. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας-2019, οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχία του και ανανέωσε το ραντεβού για το 2021 για τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που θα συμπίπτει και με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Κλείνοντας ο Δήμαρχος ανέφερε: «Η Καλαμάτα, μια πόλη με τη δική της μεγάλη ιστορία στην τέχνη και τον πολιτισμό, θα έχει και πάλι ανοιχτή την αγκαλιά της για να υποδεχθεί τους φίλους της χορωδιακής μουσικής απ’ όλο τον κόσμο. Σας εύχομαι καλή επιστροφή και αναμένουμε να σας ξαναδούμε στη φιλόξενη Καλαμάτα».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ακολούθησαν οι επιδόσεις των βραβείων, σε κλίμα ενθουσιασμού. Τα βραβεία επέδωσαν ο Περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Θανάσης Ηλιόπουλος ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Γιάννης Μαυρέας ως εκπρόσωπος των εθελοντών, η Σύλβια Καρέλια, ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Μεγάλου Χορηγού του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, η Τζίνα Καρέλια ως εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας καθώς και οι κριτές.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

c teleti vravefsevn zb

Το Μεγάλο Βραβείο επιδόθηκε στη γυναικεία χορωδία VIVA από τη Νορβηγία με Διευθύντρια την Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen. Η χορωδία διαγωνίσθηκε σε δύο κατηγορίες: στη θρησκευτική Μουσική a cappella  και στην κατηγορία Α2-Χορωδίες Ίδιων Φωνών με βαθμό δυσκολίας Ι. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας προσφέρει την καλλιτεχνική σύνθεση του βραβείου, ενώ η Interkultur το έπαθλο των 1.500 ευρώ.

 

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

c teleti vravefsevn zg

Διακρίθηκαν, όμως, και πολλές Καλαματιανές χορωδίες:
• Ο Μουσικός όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς» υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη κατέκτησε χρυσό δίπλωμα επιπέδου Ι στην κατηγορία των μεικτών χορωδιών με βαθμό δυσκολίας ΙΙ
• Η Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, με διευθυντή το Χρήστο Τσιαμούλη απέσπασε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου V, στην κατηγορία του παραδοσιακού τραγουδιού
• Η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη κατέκτησε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου Χ στην κατηγορία των παιδικών χορωδιών
• Η χορωδία Sonorae του Μουσικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση της Αικατερίνης Τσίτσα απέσπασε χρυσό δίπλωμα επιπέδου VΙ, στην κατηγορία των νεανικών χορωδιών ίδιων φωνών και στην ίδια κατηγορία η νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη κατέκτησε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου Χ.
• Η μικτή χορωδία των αποφοίτων του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας -Creating Memories με διευθυντή το Νικόλαο Πρίγκα, απέσπασε χρυσό δίπλωμα επιπέδου IΙ, στην κατηγορία των νεανικών χορωδιών μικτών φωνών
• Στην κατηγορία της θρησκευτικής μουσικής η χορωδία Μελίφωνο υπό τη διεύθυνση της Αθανασίας Κυριακίδου απέσπασε χρυσό δίπλωμα επιπέδου I και η Νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με διευθυντή τον Ιβάν Μάτζαρη κατέκτησε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου VII.

Όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Στο τέλος και υπό τους ήχους μοντέρνων επιτυχιών, πολλοί χόρεψαν κι όλοι έδωσαν ραντεβού για τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, το 2021!

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Σημειώνεται πως οι χορηγοί του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας ήταν:
• το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η Περιφέρεια Πελοποννήσου ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η WIND
• η ΑΙΓΕΑΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου
• η ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ.

Οι φωτογραφίες είναι του Χρόνη Χρονόπουλου


Με το Διαγωνισμό Μεγάλου Βραβείου κορυφώθηκε ο Διαγωνισμός Χορωδιών

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ