Connect with us

Μεσσηνία

Με το Διαγωνισμό Μεγάλου Βραβείου κορυφώθηκε ο Διαγωνισμός Χορωδιών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Με το Διαγωνισμό Μεγάλου Βραβείου κορυφώθηκε ο Διαγωνισμός Χορωδιών 1

Με το Διαγωνισμό Μεγάλου Βραβείου κορυφώθηκε ο Διαγωνισμός Χορωδιών

Με το Διαγωνισμό για το Μεγάλο Βραβείο Χορωδιών Καλαμάτας 2019, κορυφώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2019 το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.
Από το πρωί στο Μέγαρο Χορού πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Μικτές και Χορωδίες Ίδιων Φωνών με βαθμό δυσκολίας».

a synaylies filias 4

Το μεσημέρι στις 12.00 διεξήχθη συναυλία φιλίας στην Κεντρική Πλατεία-Βασ. Γεωργίου, όπου τραγούδησαν χορωδίες από την Ελλάδα, τη Γερμανία και το Ισραήλ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

b megaro diagvnismos 3

b megaro diagvnismos 9

Φέτος, για δεύτερη φορά, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με ώρα έναρξης 14:30 το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ο Διαγωνισμός για το Μεγάλο Βραβείο Χορωδιών, μεταξύ εκείνων των χορωδιών που είχαν διακριθεί κατά τομέα στη διαγωνιστική διαδικασία. Επρόκειτο για τις εξής 7 χορωδίες, οι χορωδοί των οποίων τραγούδησαν a cappella για πρώτη φορά στο Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2019 δύο τραγούδια:

• VIVA (Νορβηγία) με Διευθύντρια την Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen
• Shenzhen Luohu Sound of Harmonies Choir (Κίνα) με Διευθύντρια την Ya Qin Liu
• Shenzhen Luohu Philharmonic Chamber Choir (Κίνα) με Διευθύντρια την Ya Qin Liu
• Sonorae (Ελλάδα) με Διευθύντρια την Αικατερίνη Τσίτσα
• Toraya Choir Jakarta (Ινδονησία) με Διευθυντή τον Rainier Revireino
• Female Vocal Ensemble Fresco (Ρωσσία) με Διευθύντρια τη Larisa Romodina και
• Männerchor Horbach (Γερμανία) με Διευθυντή τον Ernie Rhein

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ

c teleti vravefsevn a

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή βραβεύσεων στο κλειστό γυμναστήριο Τέντα.
Υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη, άπαντες τραγούδησαν «Στο περιγιάλι το κρυφό», σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, ένα τραγούδι που σφράγισε το Φεστιβάλ Καλαμάτας και το οποίο είχε αποδοθεί και στην τελετή έναρξης αλλά και στα δύο προηγούμενα Φεστιβάλ Καλαμάτας. Συνόδευσε η Παιδική και η Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Κατόπιν προβλήθηκε και βίντεο με στιγμιότυπα του Διαγωνισμού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Romāns Vanags

Στη συνέχεια, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας Romāns Vanags, εκ μέρους του πολιτιστικού οργανισμού Interkultur και του Προέδρου του Günter Titsch, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το λαό της Καλαμάτας, που αγκάλιασε για άλλη μια χρονιά το Διαγωνισμό και Φεστιβάλ δείχνοντας πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη χορωδιακή μουσική, προς το Δήμο Καλαμάτας και προσωπικά προς το Δήμαρχο Αθανάσιο Βασιλόπουλο, προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου «Φάρις», προς το προσωπικό του Δήμου και τους εθελοντές που υποστήριξαν την προετοιμασία και διενέργεια του Διαγωνισμού, καθώς και προς την ομάδα της Interkultur, αλλά και προς τους κριτές.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο Καλαμάτας και την Interkultur για την άρτια διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας-2019 και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου για τη διοργάνωση και των επόμενων Διαγωνισμών και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 3η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ,
ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2021

c teleti vravefsevn h

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Α. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας-2019, οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχία του και ανανέωσε το ραντεβού για το 2021 για τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που θα συμπίπτει και με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Κλείνοντας ο Δήμαρχος ανέφερε: «Η Καλαμάτα, μια πόλη με τη δική της μεγάλη ιστορία στην τέχνη και τον πολιτισμό, θα έχει και πάλι ανοιχτή την αγκαλιά της για να υποδεχθεί τους φίλους της χορωδιακής μουσικής απ’ όλο τον κόσμο. Σας εύχομαι καλή επιστροφή και αναμένουμε να σας ξαναδούμε στη φιλόξενη Καλαμάτα».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ακολούθησαν οι επιδόσεις των βραβείων, σε κλίμα ενθουσιασμού. Τα βραβεία επέδωσαν ο Περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Θανάσης Ηλιόπουλος ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Γιάννης Μαυρέας ως εκπρόσωπος των εθελοντών, η Σύλβια Καρέλια, ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Μεγάλου Χορηγού του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, η Τζίνα Καρέλια ως εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας καθώς και οι κριτές.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

c teleti vravefsevn zb

Το Μεγάλο Βραβείο επιδόθηκε στη γυναικεία χορωδία VIVA από τη Νορβηγία με Διευθύντρια την Ina Cecilie Hjelmervik Olufsen. Η χορωδία διαγωνίσθηκε σε δύο κατηγορίες: στη θρησκευτική Μουσική a cappella  και στην κατηγορία Α2-Χορωδίες Ίδιων Φωνών με βαθμό δυσκολίας Ι. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας προσφέρει την καλλιτεχνική σύνθεση του βραβείου, ενώ η Interkultur το έπαθλο των 1.500 ευρώ.

 

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

c teleti vravefsevn zg

Διακρίθηκαν, όμως, και πολλές Καλαματιανές χορωδίες:
• Ο Μουσικός όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς» υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη κατέκτησε χρυσό δίπλωμα επιπέδου Ι στην κατηγορία των μεικτών χορωδιών με βαθμό δυσκολίας ΙΙ
• Η Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, με διευθυντή το Χρήστο Τσιαμούλη απέσπασε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου V, στην κατηγορία του παραδοσιακού τραγουδιού
• Η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη κατέκτησε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου Χ στην κατηγορία των παιδικών χορωδιών
• Η χορωδία Sonorae του Μουσικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση της Αικατερίνης Τσίτσα απέσπασε χρυσό δίπλωμα επιπέδου VΙ, στην κατηγορία των νεανικών χορωδιών ίδιων φωνών και στην ίδια κατηγορία η νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη κατέκτησε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου Χ.
• Η μικτή χορωδία των αποφοίτων του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας -Creating Memories με διευθυντή το Νικόλαο Πρίγκα, απέσπασε χρυσό δίπλωμα επιπέδου IΙ, στην κατηγορία των νεανικών χορωδιών μικτών φωνών
• Στην κατηγορία της θρησκευτικής μουσικής η χορωδία Μελίφωνο υπό τη διεύθυνση της Αθανασίας Κυριακίδου απέσπασε χρυσό δίπλωμα επιπέδου I και η Νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με διευθυντή τον Ιβάν Μάτζαρη κατέκτησε ασημένιο δίπλωμα επιπέδου VII.

Όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Στο τέλος και υπό τους ήχους μοντέρνων επιτυχιών, πολλοί χόρεψαν κι όλοι έδωσαν ραντεβού για τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, το 2021!

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Σημειώνεται πως οι χορηγοί του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας ήταν:
• το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η Περιφέρεια Πελοποννήσου ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• η WIND
• η ΑΙΓΕΑΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου
• η ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ.

Οι φωτογραφίες είναι του Χρόνη Χρονόπουλου


Με το Διαγωνισμό Μεγάλου Βραβείου κορυφώθηκε ο Διαγωνισμός Χορωδιών

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 12

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 13

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 14

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 15

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 16

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 17

«Η μπάντα των απορριμματοφόρων»

Η μουσική και ο ήχος στην εκπαίδευση μέσα από την επανάχρηση υλικών.

Αυτός ήταν το κύριο θέμα επιμορφωτικής ημερίδας για εκπαιδευτικούς που πραγματοποίησαν το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης) και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, το πρωινό του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στην ημερίδα, με  τίτλο «Η μπάντα των απορριμματοφόρων»,  ακούστηκαν και συζητήθηκαν σημαντικές σύγχρονες πρακτικές για το περιβάλλον.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 18

Οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Καλαμάτας, Ιωάννα Ραβάνη και Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, παρουσίασαν τους στόχους της ημερίδας και έδωσαν το λόγο στην Σοφία Θεοδωρίδου, Υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, η οποία με την εισήγησή της, «Δημιουργική σκέψη, διαφοροποιημένη προσέγγιση στη διαχείριση της καθημερινότητας» παρουσίασε πρακτικές που έχουν συντονίσει και εφαρμόσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας για μείωση της πλαστικής σακούλας καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο που πλαισίωσε τις εκπαιδευτικές δράσεις. Βασική παράμετρος των καλών πρακτικών που παρουσίασε ήταν η πραγμάτωση διαβούλευσης μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων, της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και των εμπορικών και επιχειρηματικών συλλόγων της περιοχής καθώς και άλλων φορέων για την απόφαση των δράσεων ευαισθητοποίηση αλλά και την υποστήριξή τους από όλους τους εμπλεκόμενους.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 19

Τη σκυτάλη ανέλαβε ο Δημήτριος Σαρρής, Μουσικός του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ο οποίος εκπροσωπώντας τη συντονιστική ομάδα του Εθνικού Δικτύου για τον Ήχο στην Εκπαίδευση μας γνώρισε βιωματικά με το εθνικό πρόγραμμα «Διάφανες σημαίες». Οι «διάφανες σημαίες» (http://edulab.sch.gr/flags/) αναρτούνται σε σημεία με προνομιακό ηχητικό περιβάλλον, σύμφωνα με μετρήσεις και αξιολογήσεις που κάνουν οι σχολικές μονάδες.  Η Ευαγγελία Μακρή, Νηπιαγωγός, έχοντας υλοποιήσει πρόγραμμα ανάρτησης διάφανης σημαίας στο 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, πέρυσι, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα που ακολούθησε, τις δυσκολίες που συνάντησε αλλά και σπουδαία συμπεράσματα και αποτελέσματα που είχε στο σχολείο της σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών της.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 20

Οι εισηγητές της ημερίδας (από αριστερά: Ιωάννα Ραβάνη, Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Σοφία Θεοδωρίδου, Δημήτριος Σαρρής, Ευαγγελία Μακρή)

Το εργαστηριακό μέρος της ημερίδας ανέλαβε ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, οποίος μέσα από τη μαγεία ενός παραμυθιού μας παρουσίασε μουσικά όργανα από άχρηστα υλικά, τρόπους αξιοποίησής τους στην εκπαίδευση με αποκορύφωμα τη δημιουργία ανάλογης μπάντας στο σχολείο. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κατασκευάσαμε ένα «φλάουτο» (slide flute) από πλαστικούς σωλήνες και μαζί με «σείστρα» από κλαδιά ελιάς και καπάκια από αναψυκτικά, με γυάλινα μπουκάλια καθώς και διαφόρων ειδών κρουστά από πλαστικά δοχεία και σακούλες, δημιουργήσαμε την πρώτη «μπάντα των απορριμματοφόρων» στην Καλαμάτα και καταφέραμε να αναπαράγουμε τη μελωδία από τρία τραγούδια που ακούμε συνήθως στις σχολικές εορτές.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 21

Κατασκευή «φλάουτου» (slide flute) από ανακυκλώσιμα υλικά

Το γεγονός ότι καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε μια ορχήστρα, αναπαράγοντας ρυθμικά ήχους αλλά και μελωδίες (με 4 νότες, για αρχή), ενθουσίασε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και με την καθολική υποστήριξη από τους εισηγητές σίγουρα θα έχουμε σύντομα στη Μεσσηνία διαφορετικού τύπου μπάντες στα σχολεία να πλαισιώνουν τις σχολικές εορτές.

 

Η Ημερίδα στηρίχτηκε στη συνεργασία των Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

  • του τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω» που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας
  • του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, με τίτλο ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ «ΑΧΡΗΣΤΑ»,  το οποίο συντονίζει το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών
  • του Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης «Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός» που συντονίζει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ