Connect with us

Επιχειρήσεις

Βράζει η εστίαση στην Καλαμάτα μετά τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, με δελτίο τύπου χαρακτηρίζει ατυχής και άστοχες τις δηώσεις του κ. Γεωργιάδη, με φόντο το νέο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων και των «τσουχτερών» προστίμων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα τα καταστήματα εστίαση

O Υπουργός κ. Γεωργιάδης προέβη σε μια ατυχής δήλωση, όλοι μας έχουμε «άστοχες» στιγμές στην επαγγελματική αλλά και την προσωπική μας ζωή. Το φυσιολογικό είναι όταν συνειδητοποιούμε το λάθος μας να προβαίνουμε σε διόρθωση.  Αναμένουμε λοιπόν από τον κ. Υπουργό να διορθώσει αν κατάλαβε ότι έσφαλε με τον τρόπο που μίλησε και αντιμετώπισε έναν ολόκληρο κλάδο.

Η διαμαρτυρία των επιχειρηματιών της εστίασης έχει συμβολικό και πολιτισμένο χαρακτήρα. Δεν επιδιώξαμε ποτέ να κλείσουμε την Αθήνα και να δημιουργήσουμε χάος και πρόβλημα στην Κυβέρνηση. Απλά με όμορφο και πολιτισμένο τρόπο εκφράζουμε την πικρία μας και την αγανάκτηση μας για την κατάσταση την οποία βιώνουμε.

Οι επιχειρηματίες τις εστίασης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά της πανδημίας θυσιάζοντας κόπους και αγώνες μιας ζωής. Ο πόλεμος θα έχει θύματα το γνωρίζουμε. Όπλα χρειαζόμαστε να πολεμήσουμε. Όπλα ζητήσαμε τίποτα άλλο!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση δεν υιοθετεί την δήλωση του κ. Γεωργιάδη. Η δήλωση του χαρακτηρίζεται από εμάς ως μηδενιστική απαξιωτική και διχαστική. Αν λοιπόν η επίσημη απάντηση της Κυβέρνησης είναι αυτή που εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης τότε μας θλίβει ιδιαίτερα και μεγαλώνει την ανασφάλεια μας για το αύριο. Δηλώσεις όπως αυτή μεγεθύνουν τα προβλήματα και δεν βοηθούν στη λύση τους.

Η απάντηση μας στην δήλωση του κ. Γεωργιάδη θα μπορούσε να είναι το ίδιο μηδενιστική και απαξιωτική όπως η δική του.

Αν ένας υπουργός όπως ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη κατάσταση με σύνεση και λογική ας παραδώσει τα κλειδιά του υπουργείου του σε εμάς. Ευχαρίστως τα παραλαμβάνουμε και να είναι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα.

 

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το

Επιχειρήσεις

Ανάκαμψη των Μικρoμεσαίων επιχειρήσεων: Εργαλεία και πηγές χρηματοδότησης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Το ζήτημα της ανάκαμψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη συνδρομή των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων κυριάρχησε στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη με τίτλο “Ανάκαμψη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Εργαλεία και Πηγές Χρηματοδότησης” με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 57 εμπορικά και βιοτεχνικά Επιμελητήρια και συλλογικές οργανώσεις επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα.

 

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ κος Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, κος Γιάννης Τσακίρης, η κα Δήμητρα Παπανδρέου, Principal Manager της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, επικεφαλής του προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και ο κος Μάκης Τικφέσης, εκ μέρους του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με ειδίκευσή στην στήριξη των ΜμΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Enterprise Europe Network».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς και ο κος Γιάννης Μπρατάκος, Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι περισσοτέρων από 55 Επιμελητήρια από όλη την Ελλάδα ενώ συμμετείχε και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος αλλά και εκπρόσωποι του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, κος Παπαθανάσης ανακοίνωσε την ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο,  319 επιχειρήσεων με επιχειρηματικά σχέδια ύψους 2,5 δις ευρώ, ενώ ενημέρωσε και για τα τρία προγράμματα ενισχύσεων που είναι αυτή τη στιγμή ανοικτά, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκ. ευρώ. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες και έχουν ως στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων με ανώτατο όριο τις 70 ημέρες αλλά και την διασφάλιση της σταθερότητας του επενδυτικού περιβάλλοντος με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων.

Ο Υφυπουργός κος Τσακίρης εξήγγειλε την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα λαμβάνουν μέρος τόσο το μέγεθος των επιχειρήσεων όσο και τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Ο κ. Τσακίρης αφού επεσήμανε ότι σχεδόν το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων λογίζονται ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενημέρωσε για το σύνολο των μέτρων που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για τη στήριξή τους. Η στήριξη που έχει δοθεί μέχρι τώρα έχει φτάσει σε πάνω από 550.000 επιχειρήσεις και αφορά τόσο την επιστρεπτέα προκαταβολή, όσο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας και το Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει από την αρχή της πανδημίας ένα πλέγμα μέτρων ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία που δεν αφήνει σχεδόν καμία επιχείρηση εκτός.  Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει πλήρως την Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία έχει πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολύπλοκα χρηματοδοτικά εργαλεία, αναφέροντας ενδεικτικά ότι το Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα, το οποίο χρησιμοποίησε πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους 2 δις ευρώ, έχει μέχρι τώρα φέρει στην ελληνική αγορά ρευστότητα πάνω από 6 δις ευρώ. Τέλος επεσήμανε τη σημασία των μικροπιστώσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και την μελλοντική ανάπτυξη των επενδύσεων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital).


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Επιχειρήσεις

Αίτημα επαναφοράς έκπτωσης & επιβράβευσης για την έγκαιρη εξόφληση υποχρεώσεων των επιχειρήσεων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Aίτημα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στους αρμόδιους υπουργούς, για επαναφορά του μέτρου έκπτωσης και επιπλέον παρεμβάσεις για την επιβράβευση της έγκαιρης εξόφλησης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Εκπροσωπώντας τα Επιμελητήρια και τους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας, σας καταθέτουμε αίτημα επαναφοράς του μέτρου (ν.4690/2020) της έκπτωσης ποσοστού είκοσι πέντε τοις εκατό (25%), σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του COVID-19 που εφαρμόστηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας καθώς και επιπλέον παρεμβάσεις ώστε να αναγνωριστεί και να επιβραβευθεί η συνέπεια των επιχειρηματιών.

Το ποσοστό των επιχειρηματιών που συνεχίζουν να αποπληρώνουν ανελλιπώς τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία υπολογίζεται σε σημαντικό. Αν θέλουμε οι συνεπείς επιχειρηματίες που στην πλειονότητα τους διατηρούν μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις, να παραμείνουν βιώσιμοι ή ακόμα καλύτερα να αναπτυχθούν και να συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία, θα πρέπει να τις επιβραβεύσουμε.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας με το ν.4690/2020, αρ.3, εξέπεσε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των δόσεων των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών των επαγγελματιών με ημερομηνία καταβολής από τις 30 Μαρτίου 2020 έως και τις 30 Απριλίου 2020, εφόσον αυτές είχαν καταβληθεί εμπρόθεσμα και σε περίπτωση οφειλών που τελούσαν σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, εξέπεσε ποσοστό εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) του ποσού της δόσης της ρύθμισης. Από το ευεργέτημα εξαιρέθηκαν οι οφειλές από ΦΠΑ και οι παρακρατούμενοι φόροι που δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής.

Ζητάμε την επαναφορά αυτού του μέτρου και την προσθήκη σε αυτό,  των οφειλών από ΦΠΑ και συγκεκριμένα του 1ου τριμήνου 2021 για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία και για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία ( μέτρο που είχε εφαρμοστεί με την Ε.2056/2020 εγκύκλιο «Ευεργέτημα συμψηφισμού με άλλες οφειλές κατά 25% σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφληση οφειλών ΦΠΑ» της από 13.4.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου), καθώς και την δυνατότητα πληρωμής δόσεων ρυθμίσεων με έκπτωση 25% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο έτους 2021.

 

Επιπλέον, ζητάμε να καθιερωθεί bonus επιβράβευσης των επιχειρήσεων που άντεξαν και αντέχουν την περίοδο της πανδημίας μέσω επιπλέον ποσοστού μείωσης της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος της χρήσεως 2020 (π.χ. επιπλέον bonus μείωσης 30% της προκαταβολής του φόρου, για αυτές που με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης είναι πλήρως ενήμερες φορολογικά και ασφαλιστικά)    

Κύριοι Υπουργοί, 

Η έγκαιρη εξόφληση των υποχρεώσεων των επιχειρηματιών που συνεχίζουν να αποπληρώνουν ανελλιπώς τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να ενθαρρύνεται.

Οι ανωτέρω προτάσεις έχουν χαμηλό δημοσιονομικό κόστος, ενώ θα δώσουν κίνητρο στους επιχειρηματίες να παραμείνουν συνεπείς και να μην «παγώσουν» τις πληρωμές των οφειλών τους,  διαφορετικά γιατί να το κάνουν;

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.

 

Με τιμή,

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΑΚΗΣ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Επιχειρήσεις

Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα: «ΕΣΤΙΑΣΗ & COVID-19 από την θεωρία στην πράξη η βιώσιμη λειτουργία»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ένας από τους κλάδους που αναμφίβολα πλήττεται και δοκιμάζεται από την πανδημία είναι η Εστίαση. Η πρωτοβουλία estiasigreece σε συνεργασία με τα Μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19, διοργανώνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 18:00 την διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «ΕΣΤΙΑΣΗ & COVID-19 από την θεωρία στην πράξη η βιώσιμη λειτουργία» όπου καλεσμένοι ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν τα μέτρα πρόληψης, τους κινδύνους, αλλά και την διαχείριση τους. Στην ημερίδα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι ασχολούνται στον χώρο της εστίασης, στον τουρισμό και γενικά στην βιομηχανία των τροφίμων

Σκοπός της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων τόσο στους πιθανούς μολυσματικούς παράγοντες στο περιβάλλον των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων με τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό, καθώς και η εξοικείωση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ειδικών κατηγοριών πελατών και η δυνατότητα αναγνώρισης των ειδικών αναγκών τους.

Ομιλητές και τα θέματα που θα αναλυθούν είναι τα εξής:

 

 • Εξαδάχτυλος Αθανάσιος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπ. Υγείας

 

 • Χατζηχριστοδούλου Χρήστος, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπ. Υγείας

 

Συντονιστές της Ημερίδας θα είναι :

 • Γεωργιάδης Νικόλαος Πρόεδρος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου

 

 • Ναστούλης Κωνσταντίνος Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου

 

Στην πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι σωματείων από όλες τις περιφέρειες της χώρας

Θεματολογία

Ενημέρωση: Προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας.

 

 • Εστίαση και Μεταδοτικότητα.

 

 • Άνοιγμα της εστίασης, μέτρα πρόληψης διασποράς του ιού και τρόποι προστασίας.

 

 • Διαχείριση των πιθανών κρουσμάτων σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

 

 • Πρέπει η εστίαση να εμβολιαστεί με προτεραιότητα;

 

 • Πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα είναι χρήσιμο στην εστίαση;

 

 • Απαντήσεις σε ερωτήματα.

 

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ και η παρακολούθηση της μπορεί να γίνει ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

 • Live on Facebook: 

Σελίδα Estiasigreece https://www.facebook.com/EstiasiGreece

 

 • Live on YouTube: ΚανάλιMenoumeoloimaziEstiasigreece 

           https://www.youtube.com/channel/UCySjia4EUPu7vwYvGnva8ZA


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ