Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συνεδρίαση ΟΕΕΣΠ με πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς για θέματα και επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού

Ανέβηκε

στις

συνεδρίαση οεεσπ με πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς για θέματα και επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2020.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μεσσηνίας Αλέξανδρος Χαρίτσης (μέσω τηλεδιάσκεψης), ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Ευάγγελος Ξυγκώρος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτριος Τερζής και η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Κωνσταντίνα Γκλιάτα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις για καίρια θέματα που έχουν προκύψει στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς αναφέρθηκε στον νέο πτωχευτικό κώδικα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις μικρές επιχειρήσεις καθώς και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν πάνω σε αυτόν. Επίσης έκανε λόγο για την μεταφορά των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην ΑΑΔΕ και τα μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία ώστε να μην βρεθούν οι συνάδελφοι στο χείλος του γκρεμού, για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υλοποιούνται στις Περιφέρειες και που χρήζουν βελτίωσης ώστε να στηριχθούν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις, για τον ακατάσχετο λογαριασμό και το αφορολόγητο και τόνισε για ακόμα μια φορά την σημασία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και την επέκταση της έκπτωσης 40% στα ενοίκια μέχρι τέλος τους έτους με χρηματοδότηση απευθείας από το κράτος. Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.ΕΣ.Π. αποφάσισε α) ότι το λιανεμπόριο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, διότι αποδεδειγμένα δεν υπάρχει μετάδοση του ιού από τα εμπορικά καταστήματα εφόσον τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, β) ότι πρέπει να δοθεί οικονομική βοήθεια στις ΜμΕ ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον και να κατευνάσουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις συνέπειες που έχουν προκύψει ως προς την εικόνα τους, την κεφαλαιακή τους επάρκεια και την συνολική τους αξία, γ) να συσταθεί στην Ο.Ε.ΕΣ.Π. γραφείο ενημέρωσης για θέματα σχετικά με τον πτωχευτικό κώδικα και οδηγό συμπλήρωσης της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την βοήθεια του οικονομικού και νομικού συμβούλου της Ο.Ε.ΕΣ.Π. και τέλος, να  εκδώσει ψήφισμα για την άμεση κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών –Πύργου – Τσακώνα – Καλό Νερό χωρίς άλλη καθυστέρηση και να παρθούν μέτρα πρόληψης μέχρι να ολοκληρωθεί ώστε να μην τίθεται άλλο σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.

Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολλά, αλλά η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι η αναζήτηση ρευστότητας. Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει σχετική κυβερνητική  πρωτοβουλία για προσαρμογή του τραπεζικού συστήματος στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία και να δοθεί ένεση ρευστότητας χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς αυστηρά τραπεζικά κριτήρια.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ