Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Στο επίκεντρο οι εμπορικές και τουριστικές συνεργασίες με το Μεξικό

Ανέβηκε

στις

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Στο επίκεντρο οι εμπορικές και τουριστικές συνεργασίες με το Μεξικό 5
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Στο επίκεντρο οι εμπορικές και τουριστικές συνεργασίες με το Μεξικό 6

Νέες προοπτικές για την ενίσχυση των εξαγωγών των μεσσηνιακών προϊόντων και την ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού και της κρουαζιέρας ανοίγει η επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας από την αντιπροσωπεία του Μεξικού.

Την Α.Ε. Πρέσβη του Μεξικού στην Ελλάδα, Alejandro García Moreno, και την Πρόεδρο του Ελληνο-Μεξικανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Nadya Delgado, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ευάγγελος Ξυγκώρος. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γεώργιος Εγγλέζος, καθώς και μέλη των διοικήσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Εμπορικού Συλλόγου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η ανάπτυξη διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών, με βασικό στόχο την ενίσχυση του εξαγωγικού εμπορίου, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που δημιουργεί η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Μεξικού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της Μεσσηνίας στη δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά του Μεξικού. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π., οι Ελιές Καλαμάτας Π.Ο.Π., τα αποξηραμένα σύκα, το βαλσάμικο ξύδι και άλλα τοπικά προϊόντα, με στόχο τη δημιουργία νέων και αποτελεσματικών δικτύων διανομής που θα ενισχύσουν την εξαγωγική τους παρουσία.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και της κρουαζιέρας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον κλάδο της φιλοξενίας. Όπως επισημάνθηκε, το ενδιαφέρον επισκεπτών από το Μεξικό για την Ελλάδα παρουσιάζει αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες και για τη Μεσσηνία.

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Στο επίκεντρο οι εμπορικές και τουριστικές συνεργασίες με το Μεξικό 7

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος Ευάγγελος Ξυγκώρος τόνισε ότι τέτοιου είδους επιχειρηματικές επαφές συμβάλλουν ουσιαστικά στην καλύτερη κατανόηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε οικονομίας, αλλά και στην ανάδειξη των κοινών σημείων που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για νέες συνεργασίες.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς συνεργασίας των επαγγελματικών φορέων με τις πρεσβείες και τους εμπορικούς εκπροσώπους των χωρών, ώστε να διευκολύνονται οι εξαγωγές, να προσελκύονται νέες επενδύσεις και να διαμορφώνονται οι συνθήκες για μακροχρόνια επιχειρηματική ανάπτυξη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται για την προώθηση κοινών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece, με στόχο την προβολή της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου ως προορισμού υψηλής ποιότητας και τόπου παραγωγής εκλεκτών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν νέες επαφές, προκειμένου να εξειδικευτούν οι κοινές δράσεις και να τεθούν σε εφαρμογή τα πρώτα βήματα της ελληνομεξικανικής επιχειρηματικής συνεργασίας.

https://spourgitis.gr/en/https://spourgitis.gr/en/kafemauroeidis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ