Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Στήριξη των επαγγελματιών της Μεσσηνίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στήριξη των επαγγελματιών της Μεσσηνίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Περικλής Μαντάς – Βαγγέλης Ξυγκώρος

Συνάντηση με θέμα τις επιπτώσεις των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19) στις επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρου, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός και εμπορικός κόσμος της Μεσσηνίας, κυρίως όσον αφορά στα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα ο κ. Ξυγκώρος ενημέρωσε τον κ. Μαντά για τις θέσεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και συγκεκριμένα για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τα οποία κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο ο κ. Ξυγκώρος επισήμανε ότι αυτά δεν θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου που πλήττονται άμεσα από τον κορωνοϊό, αλλά να επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Ξυγκώρο οι επιπτώσεις των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού πλήττουν έμμεσα πάρα πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη διενέργεια συνεδρίων, την πραγματοποίηση εκδρομών, τον τουρισμό εν γένει, αλλά και άλλες εμπορικές δραστηριότητες, ενώ δεν περιορίζονται μόνο σε τρεις νομούς, αλλά επηρεάζουν όλη την επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να σχεδιαστούν επιπλέον εθνικά μέτρα ανακούφισης που να αφορούν ένα μεγάλο εύρος επιχειρήσεων και να βασίζονται στην αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και τραπεζικών δόσεων για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μαντάς εξέφρασε την βαθειά του ανησυχία και τον προβληματισμό του για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στην χώρα μας η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει τόσο συνολική, όσο και ατομική ενεργοποίηση και συμμόρφωση, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας και να κερδηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος.

Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Ξυγκώρο για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου.


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό νέων αθλητικών έργων στη Μεσσηνία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στάθης Αναστασόπουλος
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνο για αθλητικά έργα, κ. Ιωάννη Μαντζούνη συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Βασίλης Καπέλιος, κ. Άννα Καλογεροπούλου, κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας κ. Αναστάσιος Σαρδέλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκαν τα στάδια υλοποίησης των αθλητικών έργων του προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς επίσης συζητήθηκε και ο προγραμματισμός νέων έργων, αναγκαίων για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του νομού.

Επίσης συζητήθηκαν δράσεις σχετικά με τον περιορισμό της διασποράς του Covid -19, μεταξύ αθλητών, καθώς και η διαδικασία για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων εθνικής κατηγορίας του νομού.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Κινητοποιήσεις για την παιδεία στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας από την Ένωση γονέων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κινητοποιήσεις για την παιδεία στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας από την Ένωση γονέων 6
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Σε ανακοίνωση της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, κάνει γνωστό τη συγκέντρωση – κινητοποίηση για την παιδεία στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας την Πέμπτη 24-09-2020 και ώρα 19:00’ καθώς και τα αιτήματα τους.

Από σήμερα το πρωί δεκάδες πανό αναρτούνται έξω από τις πύλες των σχολείων και του δημαρχείου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές της πόλης μας να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση για την Παιδεία που συνδιοργανώνει η Ένωση γονέων με την Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεσσηνίας

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  1. Μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών/μαθητριών σε κάθε τμήμα με ανώτερο επιτρεπτό όριο 15 μαθητές/μαθήτριες,
  2. Κάλυψη με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας όλες τις σχολικές μονάδες καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας,
  3. Γενναία επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες σε υλικά ατομικής υγιεινή, καθαριότητας και ευπρεπισμού,
  1. Καμία ώρα κενή λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών,
  1. Λειτουργία του ολοήμερου ανά τμήμα και όχι ανά σχολείο,
  2. Μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλής μετάβασης του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο (να μην στοιβάζονται στα Μ.Μ.Μ.),
  3. Γενναία αύξηση χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές,
  1. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων,
  1. Εξασφάλιση δωρεάν τεστ για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.
Ενωση Συλλογων Γονεων του Δημου Καλαματας

24ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Άγγελος Χρονάς: «Τήρηση των κανόνων χωρίς να υπάρχει πανικός ο τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άγγελος Χρονάς Μαρία Τομαρά
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στην Μαρία Τομαρά μίλησε, το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς.

Ο κ. Χρονάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αριθμό των κρουσμάτων που είναι ιδιαίτερα χαμηλός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά επεσήμανε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά ταυτόχρονα και να προετοιμαζόμαστε σε περίπτωση που αλλάξει η κατάσταση.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Πελοποννήσου και λόγω της ιδιότητάς του, ως γιατρός, δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία σε όλα τα νοσοκομεία ώστε να μετατραπούν σε νοσοκομεία covid-19, αν αυτό απαιτηθεί από τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν.

Μίλησε αναλυτικά στη συνέχεια για τις κινήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προσωπικά του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία αλλά και για τη λειτουργία των υπηρεσιών Υγείας που έχει στην ευθύνη της η Περιφέρεια.

Ο κ. Χρονάς επανέλαβε πως θα πρέπει να αποφεύγουμε τις χειραψίες, να φοράμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια μας περισσότερες φορές , γιατί διαπιστώνει μία σχετική χαλαρότητα.

Τήρηση των κανόνων χωρίς να υπάρχει πανικός, είναι ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε τον ιό, επεσήμανε ο κ. Χρονάς, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Για τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών που δεν έχουν γίνει ακόμα ο κ.Χρονάς τόνισε πως εμείς μπορούμε μόνο να πιέζουμε. Είναι θέμα του Υπουργείου. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις ή έστω να γίνει εξαρχής αναμόρφωση του οργανογράμματος του κάθε νοσοκομείου. Είναι χρόνιο πρόβλημα αλλά κάθε Κυβέρνηση οφείλει να βάζει το

λιθαράκι της. Εμείς πιέζουμε από το πόστο που έχουμε, ώστε να υπάρξει μόνιμο προσωπικό γιατρών.

Κατέληξε λέγοντας πως οι μήνες που έρχονται θα είναι δύσκολοι, αφού έχουμε γενικότερα έξαρση ιώσεων και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του κ.Χρονά στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ