Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

H υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μεσσήνη

Kalamata Times

Published

on

H υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μεσσήνη 1

Ολυμπιακή Φλόγα στη Μεσσήνη

Λαμπρή στιγμή έζησε χθες το βράδυ η Μεσσήνη, κατά την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία το ταξίδι της προς την Ιαπωνία η οποία θα φιλοξενήσει τους 32ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020». Σε μία λιτή τελετή, λόγω περιορισμών για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, η ιερή Φλόγα έφτασε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Καταχειροκροτούμενος εισήλθε στην πλατεία ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, ο ολυμπιονίκης μας στο άλμα εις μήκος Λούης Τσάτουμας, που μας έκανε πολλές φορές υπερήφανους στο παρελθόν με τις εξαιρετικές επιδόσεις και διακρίσεις του. Με τη δάδα του άναψε τον βωμό, προσφέροντας μια ξεχωριστή στιγμή σε όσους παραβρέθηκαν.

H υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μεσσήνη 2

 

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη διοργανώτρια Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τους εκπροσώπους της για την μεγάλη τιμή να υποδεχθεί η Μεσσήνη την ιερή Φλόγα: «Η Αφή της φλόγας και το ιερό της ταξίδι ως τη διοργανώτρια χώρα, στέλνει το μήνυμα σε κάθε γωνιά της γης για σεβασμό, αλληλεγγύη και συναδέλφωση των λαών, ενισχύει τη μοναδικότητα της ιερής φλόγας και αναπτερώνει τις ελπίδες μας. Δηλώνουμε ευγνώμονες που η Ολυμπιακή Φλόγα περνάει από τη Μεσσήνη, έστω και με αυτές τις συνθήκες. Όλοι οι Έλληνες, σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται στα σύνορά της, έχουμε την ανάγκη -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- να αναδείξουμε αυτά για τα οποία νιώθουμε υπερήφανοι για τους προγόνους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

H υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μεσσήνη 3

Ακολούθως, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, η εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής «Τόκυο 2020» Hiromi Kawamura και ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης. Τιμητική ήταν για τον Δήμο μας και η παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μεσσήνιου στην καταγωγή Σπύρου Καπράλου.

Ο κ. Αθανασόπουλος προσέφερε στους εκπροσώπους της διοργάνωσης βιβλίο με την ιστορία και το ανασκαφικό έργο της Αρχαίας Μεσσήνης και έλαβε από την κα Kawamura τη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020» και ένα ακριβές αντίγραφο του αγγείου αφής της ιερής Φλόγας από τον κ. Βασιλειάδη.

Ακολούθως, ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος μας, μεταμοσχευμένος μυελού των οστών Ηλίας Τσερπές, νικητής της ζωής, με το περίσσιο ψυχικό σθένος που τον χαρακτηρίζει, άναψε τη δάδα του από τον βωμό, απλώνοντας ρίγη συγκίνησης στους συγκεντρωμένους και κάτω από θερμά χειροκροτήματα, οδήγησε την ιερή φλόγα στην έξοδο της πόλης ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της στον επόμενο σταθμό.

H υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μεσσήνη 4

Ο Δήμος Μεσσήνης ευχαριστεί θερμά τους δύο λαμπαδηδρόμους για τη συμμετοχή τους στην χθεσινή υποδοχή, καθώς και τους εθελοντές από τον Δημοτικό Χορευτικό Όμιλο Μεσσήνης και τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης. Επίσης, ευχαριστεί για την συμβολή τους τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Δήμου, τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και το υπαλληλικό προσωπικό.

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Δεν θα λειτουργήσει η κατασκήνωση της Αγ. Μαρίνας στον Ταύγετο

Kalamata Times

Published

on

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Κατασκήνωση Αγ. Μαρίνας στον Ταύγετο

Ανακοινώνεται ότι κατά τη φετινή θερινή περίοδο, δεν θα λειτουργήσει η κατασκήνωση της Αγ. Μαρίνας Ταϋγέτου.

Η απόφαση ελήφθη, με αφορμή την πανδημία του Covid-19, οι κίνδυνοι της οποίας δεν έχουν παρέλθει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων. Σημειώνεται ότι η λειτουργία των εν λόγω κλειστών δομών, λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού, ιδιαίτερα των παιδιών, διέπεται από αυστηρότατα μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα, που επί της ουσίας ακυρώνουν την ελεύθερη χαρά και διασκέδαση, των συμμετεχόντων.

Η κατασκήνωση θα επαναλειτουργήσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Continue Reading

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Αθανασόπουλος σε χωριά της Μεσσήνης για τις επιπτώσεις στην φετινή παραγωγή

Kalamata Times

Published

on

Ο Αθανασόπουλος σε χωριά της Μεσσήνης για τις επιπτώσεις στην φετινή παραγωγή 15

Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος

Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος ΑθανασόπουλοςΕπισκέψεις σε ελαιοπερίβολα που έχουν υποστεί ζημιές από τις υψηλές θερμοκρασίες του Μαΐου, έκαναν την Τετάρτη 3 Ιουνίου το πρωί ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων σε χωράφια της Λευκοχώρας, του Νεοχωρίου, του Μάνεσι και του Πολυλόφου, συνάντησαν παραγωγούς και προέδρους των κοινοτήτων και συνομίλησαν μαζί τους για τις επιπτώσεις στην φετινή παραγωγή. Ο Δήμαρχος από τις ενδεικτικές επισκέψεις, εκτίμησε ότι όσο περνάει ο καιρός φαίνεται ότι η ζημιά είναι σε υψηλά ποσοστά, ενώ και οι παραγωγοί συμφώνησαν ότι μέρα με τη μέρα οι ζημιές είναι πιο διακριτές. Η εξέλιξη του φαινομένου θα συνεχίσει να παρακολουθείται και το επόμενο διάστημα.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς, προκειμένου να συλλεχθούν τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για την κατάρτιση του φακέλου που θα σταλεί στο Υπουργείο, στον ΕΛΓΑ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την αναζήτηση των χρηματοδοτικών εργαλείων αποζημίωσης.

 

Continue Reading

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συμβάσεις έργων 700.000 ευρώ στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Kalamata Times

Published

on

Νικας Αναστασοπουλος

Περιφερειάκη ενότητα Μεσσηνίας

Συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 736.796,17 ευρώ στην Π.Ε. Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 3 Ιουνίου, κατά την επίσκεψή του στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στους αναδόχους των εν λόγω έργων επισήμανε κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθούν παρατάσεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες εργασίες πολύ γρηγορότερα από τις ορισθείσες συμβατικές προθεσμίες, οι οποίες -όπως σημείωσε- είναι ήδη αρκούντως μεγάλες.

Τα εργα που συμβασιοποιήθηκαν είναι τα εξής:

α) Επισκευή μεταλλικών δεξαμενών πυρόσβεσης ανατολικής Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 74.383,04 ευρώ)

β) Επισκευή μεταλλικών δεξαμενών πυρόσβεσης δυτικής Μεσσηνίας (74.130,13 ευρώ)

γ) Βελτίωση και συντήρηση της 19ης επαρχιακής οδού, τμήμα Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Χριστιάνοι (245.000 ευρώ)

δ) Συστήματα αναχαίτισης οχημάτων στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας (200.000 ευρώ)

ε) Διευθέτηση ομβρίων υδάτων της 82ης εθνικής οδού Ασπρόχωμα – Πύλος, στον κόμβο Ριζόμυλου (100.000 ευρώ)

στ) Βελτίωση και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου – γεωτρήσεις (100.000 ευρώ).

Περιφερειάκη ενότητα Μεσσηνίας

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ