Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Πρότυπος Δήμος: 15 προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας στο Δήμο Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

πρότυπος δήμος: 15 προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας στο δήμο καλαμάτας 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Βασίλης Τζαμουράνης – Πρότυπος Δήμος – 15 προτάσεις

Αντικειμενικά, όπως είναι φυσικό, στον δήμο μας εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών, παρά την προσπάθεια και τα όποια βήματα έχουν γίνει μέχρι τώρα στον τομέα αυτό από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές,

Του ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ
Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Καλαμάτας

Ο συνδυασμός μας, ο “Πρότυπος Δήμος”, για την ουσιαστική και αποτελεσματική βελτίωση της καθημερινής ζωής, στην πόλη και στα χωριά μας έχει σχεδιάσει:

 1. Την υιοθέτηση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις συναλλαγές του δημότη με τον δήμο (ψηφιακός δήμος), αποβλέποντας να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες, με τον οικονομικότερο τρόπο γι’ αυτούς.
 2. Δεσμεύουμε ετησίως ένα σημαντικό ποσό για ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων και για την αγροτική οδοποιία στα χωριά.
 3. Εντείνουμε την κατασκευή νέων και την συντήρηση των υπαρχόντων πεζοδρομίων σε όλο τον δήμο. Επεκτείνουμε το δίκτυο ποδηλατόδρομων και πεζοδρόμων, καθώς και την κατασκευή ραμπών για την ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ατόμων με κινητικά προβλήματα.
 4. Εμφαση στην ενίσχυση της προσπάθειας διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή και της ανακύκλωσης, για μια πόλη και έναν δήμο χωρίς σκουπίδια.
 5. Επέκταση του πρασίνου, αστικού και περιαστικού, με κατάλληλα κατά περίπτωση δέντρα και φυτά, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, με στόχο η πόλη μας να αποκτήσει χρώμα όλες τις εποχές του χρόνου.
 6. Περιποίηση των πάρκων και των παιδικών χαρών, προκειμένου οι δημότες και τα παιδιά τους να απολαμβάνουν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους
 7. Συστηματική φροντίδα των αθλητικών χώρων που υπάρχουν και κατασκευή νέων, κυρίως στην περιφέρεια και στα δυναμικά χωριά, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αθλητικούς συλλόγους.
 8. Εφαρμογή του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας με στόχο την βελτίωση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στην πόλη, δημιουργία χώρων στάθμευσης στις εισόδους της πόλης.
 9. Αναδιάρθρωση του δικτύου αστικών συγκοινωνιών με στόχο την επέκτασή τους, κατά το δυνατόν, σε όλες τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Καλαμάτας.
 10. Ουσιαστική μέριμνα και φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα, σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους και άλλους αρμόδιους φορείς.
 11. Συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους.
 12. Προτεραιότητα στην επέκταση του δημοτικού φωτισμού στους νέο-διανοιγόμενους δρόμους, στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά, μετά από προγραμματισμό σε συνεργασία με τη ΔΕΗ για την ταχύτερη ικανοποίηση των αιτημάτων.
 13. Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ετοιμόρροπων διατηρητέων, αλλά και των υπόλοιπων εγκαταλειμμένων και επικίνδυνων κτηρίων, βελτιώνοντας τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των περιοίκων.
 14. Βελτίωση της αισθητικής της πόλης, με την αντικατάσταση μεταξύ άλλων των παλαιών και φθαρμένων κάδων απορριμμάτων, των πινακίδων οδοσήμανσης και των στοιχείων κοινωνικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κλπ)
 15. Εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να μπορούν να επιλύσουν αυτοτελώς προβλήματα της καθημερινότητας στην περιοχή τους.

Πιθανόν να ακούγονται φιλόδοξα τα πιο πάνω, αλλά αποτελούν απόλυτα εφικτούς και υλοποιήσιμους στόχους για μια δημοτική αρχή με γνώση και εμπειρία, στο επίκεντρο της οποίας είναι ο άνθρωπος, ο δημότης.

 

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ