Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Πρότυπος Δήμος: 15 προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας στο Δήμο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρότυπος Δήμος: 15 προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας στο Δήμο Καλαμάτας 1
Κοινοποιησέ το

Βασίλης Τζαμουράνης – Πρότυπος Δήμος – 15 προτάσεις

Αντικειμενικά, όπως είναι φυσικό, στον δήμο μας εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών, παρά την προσπάθεια και τα όποια βήματα έχουν γίνει μέχρι τώρα στον τομέα αυτό από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές,

Του ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ
Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Καλαμάτας

Ο συνδυασμός μας, ο “Πρότυπος Δήμος”, για την ουσιαστική και αποτελεσματική βελτίωση της καθημερινής ζωής, στην πόλη και στα χωριά μας έχει σχεδιάσει:

 1. Την υιοθέτηση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις συναλλαγές του δημότη με τον δήμο (ψηφιακός δήμος), αποβλέποντας να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες, με τον οικονομικότερο τρόπο γι’ αυτούς.
 2. Δεσμεύουμε ετησίως ένα σημαντικό ποσό για ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων και για την αγροτική οδοποιία στα χωριά.
 3. Εντείνουμε την κατασκευή νέων και την συντήρηση των υπαρχόντων πεζοδρομίων σε όλο τον δήμο. Επεκτείνουμε το δίκτυο ποδηλατόδρομων και πεζοδρόμων, καθώς και την κατασκευή ραμπών για την ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ατόμων με κινητικά προβλήματα.
 4. Εμφαση στην ενίσχυση της προσπάθειας διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή και της ανακύκλωσης, για μια πόλη και έναν δήμο χωρίς σκουπίδια.
 5. Επέκταση του πρασίνου, αστικού και περιαστικού, με κατάλληλα κατά περίπτωση δέντρα και φυτά, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, με στόχο η πόλη μας να αποκτήσει χρώμα όλες τις εποχές του χρόνου.
 6. Περιποίηση των πάρκων και των παιδικών χαρών, προκειμένου οι δημότες και τα παιδιά τους να απολαμβάνουν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους
 7. Συστηματική φροντίδα των αθλητικών χώρων που υπάρχουν και κατασκευή νέων, κυρίως στην περιφέρεια και στα δυναμικά χωριά, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αθλητικούς συλλόγους.
 8. Εφαρμογή του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας με στόχο την βελτίωση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στην πόλη, δημιουργία χώρων στάθμευσης στις εισόδους της πόλης.
 9. Αναδιάρθρωση του δικτύου αστικών συγκοινωνιών με στόχο την επέκτασή τους, κατά το δυνατόν, σε όλες τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Καλαμάτας.
 10. Ουσιαστική μέριμνα και φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα, σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους και άλλους αρμόδιους φορείς.
 11. Συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους.
 12. Προτεραιότητα στην επέκταση του δημοτικού φωτισμού στους νέο-διανοιγόμενους δρόμους, στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά, μετά από προγραμματισμό σε συνεργασία με τη ΔΕΗ για την ταχύτερη ικανοποίηση των αιτημάτων.
 13. Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ετοιμόρροπων διατηρητέων, αλλά και των υπόλοιπων εγκαταλειμμένων και επικίνδυνων κτηρίων, βελτιώνοντας τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των περιοίκων.
 14. Βελτίωση της αισθητικής της πόλης, με την αντικατάσταση μεταξύ άλλων των παλαιών και φθαρμένων κάδων απορριμμάτων, των πινακίδων οδοσήμανσης και των στοιχείων κοινωνικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κλπ)
 15. Εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να μπορούν να επιλύσουν αυτοτελώς προβλήματα της καθημερινότητας στην περιοχή τους.

Πιθανόν να ακούγονται φιλόδοξα τα πιο πάνω, αλλά αποτελούν απόλυτα εφικτούς και υλοποιήσιμους στόχους για μια δημοτική αρχή με γνώση και εμπειρία, στο επίκεντρο της οποίας είναι ο άνθρωπος, ο δημότης.

 


Κοινοποιησέ το

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 14
Κοινοποιησέ το

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 15
Κοινοποιησέ το

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 16


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 17
Κοινοποιησέ το

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 18Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 19

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 20


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ