Connect with us

Πολιτικά

Πρωτοβουλία Περικλή Μαντά για την Ειδική Αγωγή

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρωτοβουλία Περικλή Μαντά για την Ειδική Αγωγή 1
Κοινοποιησέ το

Πρωτοβουλία Περικλή Μαντά για την Ειδική Αγωγή

Επιστολή προς τους συλλόγους θεραπευτών ειδικής αγωγής απέστειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, προκειμένου να βρεθεί λύση και να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο στην ειδική αγωγή. Στην επιστολή του ο κ. Μαντάς ζητά από τους θεραπευτές να συστήσουν ομάδα εργασίας και να καταρτίσουν από κοινού ένα ενιαίο, πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ειδική αγωγή. Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, θα υπάρξει η δυνατότητα το σχέδιο αυτό να υποβληθεί προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε μετά από σχετική διαβούλευση, να προκύψει μια οριστική και κοινά αποδεκτή λύση.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Μαντάς, «τα τελευταία χρόνια η ειδική αγωγή έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Η ευθύνη βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία χοντροκομμένα και άκομψα προσπάθησε να επιβάλλει συμβάσεις και voucher στους θεραπευτές. Στην ουσία όμως δημιούργησε μια ακραία κατάσταση χωρίς εμπιστοσύνη, η οποία διατηρείται στοιχειωδώς εν ζωή μέσω 3-μηνων παρατάσεων. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, γονείς και θεραπευτές συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται κάθε μέρα, μην γνωρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που είτε παιδιά αναγκάστηκαν να διακόψουν τις θεραπείες τους, είτε οικογένειες και θεραπευτές επωμίστηκαν ένα σημαντικό οικονομικό βάρος, για υπηρεσίες που το κράτος όφειλε να διασφαλίζει ότι παρέχονται στους πολίτες».

 

Και ο κ. Μαντάς κατέληξε λέγοντας, «τα ίσα δικαιώματα και οι ίσες ευκαιρίες είναι στον ιδεολογικό πυρήνα μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης, όπως η δική μας. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση».

 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μαντά:

 

 

Αθήνα 19/11/2019

 

ΠΡΟΣ:

1.    Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών –

Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ)

2.    Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ)

3.    Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοθεραπευτών – Ειδ. Παιδαγωγών (ΠΕ)

4.    Σωματείο Λογοθεραπευτών – Λογοπεδικών Ελλάδος (ΣΛΛΕ)

5.    Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιοκτητών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για Παιδιά, Εφήβους και Οικογένειες

6.    Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών ΝΠΔΔ (ΠΣΕ)

 

 

Θέμα: «Δρομολόγηση επίλυσης θεμάτων ειδικής αγωγής»

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας μας, αναφορικά με την αντιμετώπιση των διαφόρων θεμάτων που ταλαιπωρούν τον κλάδο της ειδικής αγωγής τα τελευταία χρόνια, καθώς και με γνώμονα το εποικοδομητικό και παραγωγικό κλίμα της άτυπης συνάντησης με εκπροσώπους συλλόγων θεραπευτών τον περασμένο Οκτώβριο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επικοινωνούμε εκ νέου μαζί σας προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε συντονισμένα στα επόμενα βήματα αυτής της προσπάθειας. Σε αυτό το πλαίσιο, από την πλευρά μας θεωρούμε ότι η κοινή μας δράση θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βασικά στάδια:

 

 

  1. Κατάρτιση ενός ενιαίου, πλήρους και ολοκληρωμένου σχεδίου αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής στην χώρα μας.

Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να έχει την μορφή μιας ολοκληρωμένης πρότασης, στην οποία να αντιμετωπίζονται θέματα όπως, η αποτύπωση των πραγματικών αναγκών του πληθυσμού, η κατάρτιση του ΕΚΠΥ και των παραρτημάτων του, οι παθήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτά, ο τρόπος αποζημίωσης, οι τρόποι αναθεώρησης και επικαιροποίησης των κανονισμών, οι προϋποθέσεις για την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής, η πιστοποίηση των παρόχων, η ουσιαστική μείωση γραφειοκρατίας, κλπ.

Εν ολίγοις, θα πρέπει σε αυτή την πρόταση να διαμορφώνεται ένα όσο το δυνατόν πληρέστερο πλαίσιο για την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής και να αγγίζει όλα τα σχετικά θέματα.

 

  1. Υποβολή του σχεδίου αυτού προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και πραγματοποίηση σχετικών διαβουλεύσεων με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου και του Οργανισμού, προκειμένου να εμπλουτισθεί η υποβληθείσα πρόταση με τις πτυχές και τα ζητήματα από την πλευρά του κράτους, να επιλυθούν θέματα που πιθανώς θα ανακύψουν και τελικά να καταρτισθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την ειδική αγωγή, που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

 

  1. Ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και έγκριση του νέου πλαισίου για την ειδική αγωγή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η τελική πρόταση, η οποία θα απολαμβάνει της έγκρισης όλων των εμπλεκόμενων μερών, θα πρέπει να ακολουθήσει την διαδικασία που προβλέπεται για να γίνει νόμος του ελληνικού κράτους.

 

Από την δική μας πλευρά θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την πρόθεσή μας για την επίτευξη μιας οριστικής, βιώσιμης και ρεαλιστικής λύσης, όσον αφορά στην ειδική αγωγή.

Είναι γεγονός ότι η ειδική αγωγή αγγίζει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών και ενηλίκων στην χώρα μας. Ταυτόχρονα όμως αφορά και σε χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου που πραγματοποιούν ένα σημαντικό κοινωνικό έργο με αυτή την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Οφείλουμε λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι οι πάροχοι των υπηρεσιών θα συνεχίσουν να διαθέτουν τις υπηρεσίες τους, ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες και προδιαγραφές, αλλά και με οικονομικά βιώσιμο για τους ίδιους τρόπο. Παράλληλα θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι οι λήπτες των υπηρεσιών αυτών θα έχουν πράγματι πρόσβαση σε αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες.

Σε αυτήν την προσέγγιση όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον τρίτο βασικό πυλώνα της ειδικής αγωγής, τους δημόσιους φορείς δηλαδή που στηρίζουν οικονομικά την παροχή αυτών των υπηρεσιών. Έτσι λοιπόν το κράτος θα πρέπει να έχει την δυνατότητα ελέγχου της δαπάνης που πραγματοποιεί, καθώς και να διαθέτει το κατάλληλο πλαίσιο που θα του επιτρέπει να υλοποιεί τον εποπτικό του ρόλο.

 

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε ότι συμφωνείτε με την ανωτέρω προσέγγιση, προκειμένου να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε από κοινού την δράση μας.

Επίσης δεδομένου ότι στο εγχείρημα αυτό εμπλέκεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συλλόγων θεραπευτών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την τακτική επικοινωνία μεταξύ μας, θα μας διευκόλυνε σημαντικά ο ορισμός ενός προσώπου από μέρους του Συντονιστικού Θεραπευτών, το οποίο να είναι αρμόδιο για την μεταξύ μας επικοινωνία.

Και τέλος για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της προσπάθειάς μας, θεωρούμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας που θα επιμεληθεί την πρόταση του βήματος (1) και στην οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει και ένα στέλεχος του δικού μας πολιτικού γραφείου.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ και παραμένουμε στην διάθεσή σας για ό,τι επιπλέον χρειαστείτε.

Περικλής Π. Μαντάς
Βουλευτής Μεσσηνίας

Πρωτοβουλία Περικλή Μαντά για την Ειδική Αγωγή


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Π. Σκουρλέτης: Δωρεάν μάσκες και όχι πρόστιμα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Π. Σκουρλέτης: Δωρεάν μάσκες και όχι πρόστιμα 8
Κοινοποιησέ το

Πάνος Σκουρλέτης

«Είναι αναγκαίο να πειστεί ο κόσμος για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων» και να «να μην είμαστε αντιφατικοί στην πολιτική μας», «πρέπει να πείσουμε, όχι να τιμωρούμε, για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό», υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε τους προηγούμενους μήνες για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό, δημόσιο σύστημα υγείας.

«Θα προτιμούσα αυτές τις μέρες, που βλέπω τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την αστυνομία να μπαίνουν μέσα στα λεωφορεία, αντί να μοιράζουν πρόστιμα να μοιράζουν δωρεάν μάσκες», είπε ο κ. Σκουρλέτης. «Φανταστείτε πόσες μάσκες θα μπορούσαμε να πάρουμε εάν είχαμε μία γλάστρα λιγότερη, από αυτές που έχει βάλει ο δήμαρχος Αθηναίων στον “Μεγάλο Περίπατο”», σχολίασε.

Σε σχέση με την οικονομία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, με βάση όσα έχουν διαρρεύσει για την Επιτροπή Πισσαρίδη, εισηγείται ένα εκούσιο μνημόνιο χωρίς να είμαστε σε μνημόνια. «Η εμμονή να ιδιωτικοποιήσεις την επικουρική ασφάλιση, να ιδιωτικοποιήσεις τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και νερού, το να αποδιαρθρώσεις πλήρως τις εργασιακές σχέσεις καταργώντας στην πράξη τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όλα αυτά είναι βαριές, σκληρές μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες εκούσια η κυβέρνηση θέλει να υιοθετήσει μέσω της περίφημης Επιτροπής Πισσαρίδη», είπε.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τη λογική των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση» και πως, αντίθετα, «απαιτείται ένα σχέδιο, το οποίο θα προβλέπει παρεμβάσεις σε αυτό που ονομάζουμε παραγωγικό μοντέλο». Αυτό για να στηριχθεί, τόνισε, προϋποθέτει ότι δεν θα έχεις μείωση της εσωτερικής ζήτησης, αλλά θα έχεις θέσεις εργασίας εν ζωή, δεν θα έχεις απολύσεις, θα υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα που θα στηρίζει την κατανάλωση και όλες τις αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο.

Αναφορικά με την Τουρκία είπε ότι ο διάλογος θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο της στρατηγικής σου και να δημιουργείς τις προϋποθέσεις που θες και εσύ ως χώρα, για να εξυπηρετήσεις τελικά τα συμφέροντά σου. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «διπλωματία σημαίνει μια διαρκής προσπάθεια κινήσεων στη διεθνή “σκακιέρα”, σύναψη συμμαχιών και προφανώς μια επιλογή διαλόγου, για την ειρήνη, διαλόγου για την επίλυση των ζητημάτων. Κι αυτά αποτυπώνονται σε συμφωνίες».

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύει σταθερά στη βελτίωση του συστήματος υγείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης
Κοινοποιησέ το

Μίλτος Χρυσομάλλης για το σύστημα υγείας

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύει σταθερά στη δημόσια υγεία και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Το ζήσαμε με την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης. Επενδύει όμως επίσης και στη συγκροτημένη και ορθά δομημένη αξιολόγηση των υπηρεσιών με βασικό στόχο τη βελτίωση και τη καλυτέρευση του συστήματος υγείας και των παροχών του. Ο στόχος μας είναι ένας και έχει ως κέντρο τον ασθενή και πώς θα του παρασχεθούν οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για την ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία.

Το θεμελιώδες συνταγματικό αγαθό της δημόσιας υγείας συνιστά υπέρτερο συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και ως τέτοιο πρέπει να διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας καθολικά σε όλους τους πολίτες. Επομένως, η ίδρυση και η λειτουργία ενός φορέα όπως ο ΟΔΙΠΥ δεν είναι απλώς απαραίτητη, αλλά  αδήριτη ανάγκη. Συστήνεται επομένως ένας δημόσιος οργανισμός κοινής ωφέλειας που θα στελεχωθεί μέσω ΑΣΕΠ και θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των μονάδων υγείας, μέσα από μία σειρά κριτηρίων αξιολόγησης που βασίζονται σε διεθνείς καλές πρακτικές και επιστημονικά πρότυπα. Ο στόχος του θα είναι η επισήμανση κενών, προβλημάτων ή δυσλειτουργιών στην παροχή υπηρεσιών υγείας και η αντιμετώπισή τους.

«Χρειαζόμαστε, ναι ή όχι, έναν φορέα διασφάλισης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας; Χρειαζόμαστε μια αξιολόγηση των υπηρεσιών που παρέχει το δημόσιο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας ναι ή όχι; Σε αυτά πρέπει να απαντήσουμε. Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία η απάντηση σε όλα είναι ναι! Αν τελικά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το θέλετε κι εσείς, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη στηρίξετε τη δημιουργία του ΟΔΙΠΥ, όσο και αν διαφωνείτε σε σχέση με το νομικό καθεστώς του. Κατανοητό αυτό. Οποιαδήποτε άλλη θέση σας απλά επιβεβαιώνει τη γνωστή δυσανεξία σας γενικά στην έννοια της αξιολόγησης από όπου κι αν προέρχεται και όπως κι αν εφαρμόζεται».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μεσσήνιος βουλευτής ανέφερε: «Αφήστε στην άκρη τις ταμπέλες περί νεοφιλελευθερισμού, ιδεολογικού DNA, γονιδίου ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, αφήστε τις κορώνες περί εύνοιας στον ιδιωτικό τομέα και κακού δημοσίου ή προβληματικού δημοσίου και σταθείτε στην ουσία. Προσπαθήστε να δείτε πέρα από τις ιδεοληψίες σας, πέρα από την διαγνωσμένη άρνησή σας για κάθε μορφή αξιολόγησης και καταλάβετε ότι σήμερα σας δίνετε η δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλό για όλους τους Έλληνες πολίτες, να θέσουμε μαζί τις βάσεις για ένα καλύτερο ποιοτικό σύστημα υγείας για όλους μας. Κι ο ελληνικός λαός περιμένει από εσάς να του εξηγήσετε την όποια άρνησή σας, αλλά αυτή τη φορά με πειστικά και δικαιολογημένα επιχειρήματα».

Κλείνοντας, ο Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Κυριάκου Βελόπουλου: «Δεν έχω καταλάβει γιατί αυτός ο εκνευρισμός του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι τον έχει ενοχλήσει; Η στιβαρή αντίδραση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία ανάγκασε τον Ερντογάν να πάρει πίσω τον στόλο; Μήπως γιατί με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να πουλήσει ο ίδιος όπως θέλει πολιτικά τον εθνικολαϊκισμό του και την πατριδοκαπηλία του; Και έρχεται τώρα να παραφράσει τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, δίνοντας στην ουσία άλλοθι σε όλες τις φωνές των εθνομηδενιστών, που θέλουν ακριβώς έναν διάλογο με την Τουρκία όχι επί ίσοις όροις. Μας μίλησε για την κριτική στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα, όπως λέει, που κατέστρεψαν τη χώρα και κυβέρνησαν σαράντα χρόνια. Αλήθεια, ο  κ. Καρατζαφέρης, στον οποίο ανδρώθηκε πολιτικά, από παρθενογένεση είχε έρθει; Και επειδή είδα την ήπια κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τι ονειρεύεται; Να γίνει ο νέος κ. Καμμένος και να συγκυβερνήσουν; Να τον χαίρεστε, αν τον καλοδέχεστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ!».


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μητσοτάκης προς επιδημιολόγους: Πείτε μας να πάρουμε νέα μέτρα εάν το κρίνετε αναγκαίο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητσοτάκης προς επιδημιολόγους: Πείτε μας να πάρουμε νέα μέτρα εάν το κρίνετε αναγκαίο 9
Κοινοποιησέ το

Μητσοτάκης προς επιδημιολόγους

Τα πάρτι στις παραλίες και ο συνωστισμός στα αστικά κέντρα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν τεθεί στο στόχαστρο των λοιμωξιολόγων, με το κυβερνητικό επιτελείο να επιστρατεύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αποφυγή νέων εστιών υπερμετάδοσης. Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα δεδομένα και διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Τονίστηκε, όμως, με έμφαση, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου θα ενισχυθούν οι έλεγχοι. «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στους επιστήμονες.

Ανέφερε δε ότι οι τακτικές τηλεδιασκέψεις, όπως η σημερινή, για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης,  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

Το γεγονός μάλιστα ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα παραμένουν ακόμη γεμάτα με το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων τους λόγω κορωνοϊού δημιουργεί εικόνες συνωστισμού σε συρμούς και λεωφορεία, ιδίως τις ώρες αιχμής, εντείνοντας την επιτήρηση στο εξής, τόσο ως προς τη χρήση μάσκας, αλλά και ως προς την τήρηση αποστάσεων.

Η νέα καλοκαιρινή πραγματικότητα, με την Αθήνα γεμάτη, φέρνει και νέα δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς, ώστε να επιμεριστεί καλύτερα ο όγκος των επιβατών, με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αναλαμβάνει ρόλο εποπτείας σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται η περαιτέρω εντατικοποίηση των μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους ψυχαγωγίας τις επόμενες ημέρες, με την κυβέρνηση να έχει σημάνει κατά πληροφορίες συναγερμό και για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ