Connect with us
Επιμελητηρίο

Συμβουλές

Πως οι χειριστικοί άνθρωποι καταφέρνουν να σε έχουν υπό την καθοδήγηση τους;

Ανέβηκε

στις

Πως οι χειριστικοί άνθρωποι καταφέρνουν να σε έχουν υπό την καθοδήγηση τους; 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Μερικές σχέσεις στη ζωή μας είναι δύσκολες, είτε φιλικές, είτε ερωτικές, είτε επαγγελματικές. Οι χειριστικοί άνθρωποι έχουν την τάση να επηρεάζουν τις απόψεις των άλλων. Πάντα βλέπουν μια κατάσταση από τη δική τους πλευρά.

Συχνά οι χειριστικοί άνθρωποι δεν είναι ξεκάθαροι, χρησιμοποιούν την συναισθηματική χειραγώγηση ή τον εκβιασμό και προσπαθούν να δημιουργήσουν στον άλλον ενοχές, και φόβο. Ουσιαστικά, έχουν μια συγκεκριμένη μέθοδο, για την επίτευξη του στόχου τους, και μπορείτε να την αντιληφθείτε από μερικές φράσεις που τους προδίδουν.

Κάποιες γνωστές φράσεις είναι:

« Εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό»

Παραποιούν ή αποκρύπτουν την αλήθεια, λένε ψέματα, σου βάζουν λόγια στο στόμα, και όλα αυτά με χαμόγελο και πειθώ. Είναι πολύ πιθανό να αρνηθούν γεγονότα και συμβάντα που θυμάσαι ξεκάθαρα. Δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί, όταν κάποιος θέλει πάση θυσία να κερδίσει κάτι.

«Το παίζουν πάντα θύμα»

Σε κατηγορούν ότι φταις αποκλειστικά εσύ για ένα ζήτημα, και δεν παραδέχονται ποτέ τα δικά τους λάθη! Δημιουργούν όλες τις καταστάσεις εναντίον σου, και συμπεριφέρονται σαν να είναι πάρα πολύ αδικημένοι, περιμένοντας να κάνεις εσύ πίσω και να τους ζητήσεις συγνώμη.

«Δεν κατανοούν την σημασία των ορίων»

Δεν τους ενδιαφέρει η ψυχολογία του απέναντί τους, ούτε έχουν την επιθυμία να μπουν στη θέση του άλλου. Κοιτάνε τα πάντα από τη θέση του «εγώ».

« Σας γεμίζουν τύψεις και ενοχές»

Θέλουν να σας κάνουν να νιώσετε ενοχές επειδή τον απογοητεύσατε. Θα σας χαρακτηρίσει άσχημα, ώστε να νιώσετε ενοχές που θέσατε τα όριά σας, και θα σας ζητήσει αποδείξεις για τα λεγόμενα σας, με σκοπό να σας τουμπάρει και να κάνετε πίσω στα θέλω σας. Από τη στιγμή που προκαλεί σύγχυση, το χειριστικό άτομο αναλαμβάνει τον έλεγχο της διαφωνίας, και πάει τη συζήτηση εκεί που επιθυμεί.

«Πάντα δικαιολογούν τη δική τους συμπεριφορά με κάθε δυνατό τρόπο»

Βρίσκουν λογικές εξηγήσεις για όσα κάνουν οι ίδιοι, αλλά ποτέ δεν θα βρουν ελαφρυντικά στη δική σου συμπεριφορά ή στις δικές σου πράξεις.

Η συμπεριφορά αυτή έχει τις ρίζες της στο παρελθόν. Είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργικών σχέσεων που δημιούργησαν στα άτομα αυτά αισθήματα δυσαρέσκειας, θυμού και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Ένας χειριστικός άνθρωπος έχει εγκαταλειφθεί από άτομα που θεωρούσε πολύ σημαντικά στη ζωή του, και προφανώς δεν έλαβε την αγάπη που ήθελε.

Επειδή όλα αυτά πρέπει να μείνουν κρυφά, αποφασίζει να χτίσει ένα πάρα πολύ δυναμικό “εγώ” που θα καλύψει τις πληγές του. Έτσι θα διεκδικεί και θα παίρνει οτιδήποτε θελήσει με ευκολία.

Φυσικά ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το άψογο φιλοτεχνημένο προφίλ τους. Φοβούνται μην τυχόν και βγουν προς τα έξω, τα συμπλέγματα κατωτερότητας, και αυτό είναι το σοβαρότερο τρωτό τους. Να ένα σπουδαίο σημείο για να ξεκινήσεις!

Γεωργία Ρήγα

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ