Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Παρουσίαση της πρότασης «Καλαμάτα 2021. Η επανάστασή μου» από τον Δήμο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παρουσίαση της πρότασης «Καλαμάτα 2021. Η επανάστασή μου» από τον Δήμο Καλαμάτας 1
Κοινοποιησέ το

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είχε σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 συνάντηση με τον Αθανάσιο Κανταρτζή, Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τον Ιωάννη Τρίγκα, από το Τμήμα Συντονισμού με Ο.Τ.Α. και Φορείς.

Κατά τη συζήτηση έγινε αναλυτική παρουσίαση της πρότασης με τίτλο «Καλαμάτα 2021. Η επανάστασή μου» την οποία έχει υποβάλει ο Δήμος Καλαμάτας στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Επιτροπής, πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση η οποία συνοδεύεται από ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο δεν μένει απλά στον εορτασμό της επετείου αλλά «βλέπει» προς το αύριο της Καλαμάτας, περιλαμβάνοντας αναπτυξιακές δράσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό.

Η πρόταση αναμένεται να αξιολογηθεί θετικά από την Επιτροπή και να τύχει της αιγίδας και υποστήριξής της.

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε η παρουσίαση σε σχέση με τις δράσεις εξωστρέφειας και προβολής σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που περιλαμβάνονται στην πρόταση και βασίζονται στην ανάδειξη και αξιοποίηση της επιστολής «Προειδοποίησις προς τας ευρωπαϊκάς αυλάς» του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Γερουσίας, η οποία αποτελεί το πρώτο διπλωματικό έγγραφο της χώρας. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε οι σχετικές ενέργειες να υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Βουλή των Ελλήνων και κεντρικούς φορείς της χώρας, μιας και αφορούν εθνικού βεληνεκούς αντικείμενο.

Η Καλαμάτα βαδίζει προς τον στόχο της ο οποίος είναι να κάνει τον καλύτερο εορτασμό στη χώρα για την επέτειο του 2021 μέσω μιας σύγχρονης «επανάστασης» της Καλαμάτας, όχι αναπολώντας το παρελθόν αλλά κοιτάζοντας στο μέλλον.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Αντικαθίστανται παλαιοί φωτεινοί σηματοδότες με σύγχρονης τεχνολογίας LED

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Αντικαθίστανται παλαιοί φωτεινοί σηματοδότες με σύγχρονης τεχνολογίας LED 14
Κοινοποιησέ το

Εγκρίθηκε από την Ο.Ε. η μελέτη: «Αντικατάσταση Πεπαλαιωμένων Φωτεινών Σηματοδοτών Πόλης και Συντήρηση Φωτεινών Σηματοδοτών Πόλης» προϋπολογισμού 180.000 €.

Η μελέτη αφορά την αντικατάσταση του εξοπλισμού (ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού) σε συγκεκριμένους κόμβους φωτεινών σηματοδοτών λόγω παλαιότητας, διότι παρατηρούνται πλέον ελλείψεις των απαραίτητων ανταλλακτικών που απαιτούνται για την συντήρηση τους λόγο του γεγονότος ότι οι εταιρίες κατασκευής έχουν πάψει πλέον να τα διαθέτουν στην αγορά.

Συνεπώς θα αντικατασταθεί η συσκευή φωτεινής σηματοδότησης στην θέση της οποίας θα τοποθετηθεί νέα σύγχρονης τεχνολογίας κατάλληλη για φωτεινούς σηματοδότες LED. Παράλληλα θα αντικατασταθούν όλα τα φωτιστικά σώματα (φανάρια) με λαμπτήρες πυρακτώσεως με τα αντίστοιχα τεχνολογίας LED.

Οι κόμβοι που θα αντικατασταθούν στα πλαίσια της παρούσας μελέτης είναι

α) Κόμβος του Νοσοκομείου.

β) Κόμβος Ασπροχώματος θέση (Ζαφείρη)

γ) Κόμβος Αρτέμιδος – Ηρώων Πολυτεχνείου

δ) Κόμβος Βασιλέως Γεωργίου (Παπαφλέσσα) – Ακρίτα.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΗΣ

Επίσης η μελέτη περιλαμβάνει την πρόβλεψη συντήρησης των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης που είναι τοποθετημένοι σε όλη την έκταση του Δήμου Καλαμάτας. Οι εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης που βρίσκονται σε λειτουργία και χρήζουν περιοδικής συντήρησης είναι τοποθετημένες στις παρακάτω θέσεις του οδικού δικτύου του Δήμου Καλαμάτας :

1. Αριστομένους – Φραντζή

2.  Φαρών – (Παπαφλέσσα – Β. Όλγας – Β. Κωνσταντίνου) – τριπλός κόμβος

3. Φαρών – Κρήτης

4. Κρήτης – Ακρίτα

5. Κρήτης – Ηρώων

6. Λακωνικής – Παπαφλέσσα

7. Παπαφλέσσα – Ακρίτα

8. Αρτέμιδος – Είρας (Παλιό ΚΤΕΛ)

9. Αρτέμιδος – Ηρώων Πολυτεχνείου

10. Διασποράς

11. Ασπρόχωμα (θέση Χάνια)

12. Αθηνών (Πολυκλαδικό Λύκειο) Διάβαση πεζών

13. Ναυαρίνου – Καρακούση

14. Παπαφλέσσα – Ηρώων

15. Αρτέμιδος – (Κεφάλα – Κλαδά) – διπλός κόμβος

16. Αρτέμιδος – Λεΐκων

17. Κρήτης – Αύρας

18. Κρήτης – Φιλελλήνων

19. Θουρία

20. Ασπρόχωμα (θέση Ζαφείρη)

21. Νοσοκομείου – διπλός κόμβος

22. Αυτοκινητόδρομος (Γιαννιτσάνικα τέλος περιφερειακού δρόμου)


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Στον Δήμαρχο εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στον Δήμαρχο εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας 15
Κοινοποιησέ το

Τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σωματείου Π. Κουφαλάκο, στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν, καταθέτοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.

Ανάμεσα στ’ άλλα, το Σωματείο διεκδικεί «άμεσα μέσα προστασίας της υγείας του λαού με προσλήψεις μόνιμου Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων», ενώ τάσσεται «ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, που καταργεί δια νόμου το 8ωρο και νομιμοποιεί την 10ωρη εργασία, με απλήρωτες τις υπερωρίες».


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Γεωργία Φάσσου: Ανοιχτή επιστολή προς δήμαρχο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γεωργία Φάσσου: Ανοιχτή επιστολή προς δήμαρχο Καλαμάτας 16
Κοινοποιησέ το

Προς δήμαρχο Καλαμάτας 
Δήμαρχε, διάβασα ότι σου ζήτησαν να συμβάλλεις στην επιμόρφωση των παιδιών με την παροχή tablets (550)στον αριθμό και Αρνήθηκες… Δύο, τρεις μέρες μετά διαβάζω ότι με απευθείας ανάθεση αλλάζεις τις κεντρικές πόρτες εισόδους του Δημαρχείου με σκοπό των περιορισμό του covid19!!!
Ειλικρινά δυσκολεύομαι να πιστέψω τον τραγελαφο σας…
Καταρχάς ποιος σας είπε – υπάρχει δηλαδή επίσημο έγγραφο από την επιστομονικη κοινότητα και τον κύριο Χαρδαλια)-που να λέει ότι οι αυτοποιημενες πόρτες φοβιζουν τον covid19 κι έτσι εσείς προχωράτε με δικά μας χρήματα δήμαρχε Καλαμάτας σε ένα κόστος που θα υπερκαλυπτε τις ανάγκες των μαθημάτων μας στο πλαίσιο της Πανδημίας για να μην χάσουν τη χρονιά τους;!!!
Δήμαρχε Καλαμάτας ως εδώ!!! 
Για την κατασπαταλησει των χρημάτων των καλαματιανων να είστε σίγουρος ότι θα αναζητηθούν ευθύνες… 
Κι επειδή δεν μου αρέσει να γκρινιάζω, αλλά να μιλάω ξεκάθαρα σας προτείνω : 
Καταρχάς να ζητήσετε Συγνώμη κυρίως στους μαθητές!!! 
 
Και δύο προτάσεις
 
1.Από τα 30000 ευρώ που σας έδωσαν το Μάρτιο από το υπουργείο εσωτερικών για την κοινότητα των τσιγγάνων και δεν τα έχετε ξοδέψει να χρησιμοποιήσετε μέρος αυτών για αγορά tablets
2. Αξιοποιήστε μια εξαιρετική πρόταση που έκανε η Αλεξάνδρα Καραγιάννη
 ( εργάζεται στη Γ. Γ. Καταπολέμησης της Φτώχειας) 
 ” Το 2019 το Υπουργείο Εσωτερικών μοίρασε 12.000 ολοκαίνουργια tablets και 4.500 κινητά σε δικαστικούς αντιπροσώπους προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ευροεκλογών, των εθνικών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών μια ώρα νωρίτερα…”
Κάντε αίτημα στον υπουργό εσωτερικών να σας διάθεση όσα χρειάζονται…
Επισυνάπτω σχετικό έγγραφο για τα 30000 ευρώ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ