Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Έκλεισε καφετέρια στην Καλαμάτα λόγω κρούσματος κορονοϊού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η διεύθυνση του Blossom Owl, έκανε γνωστό το προσωρινό κλείσιμο του καταστήματος (Βαλαωρίτου 7), λόγω θετικού κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενο.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση από την επαγγελματική σελίδα του καταστήματος:

“Με το μέγιστο αίσθημα ευθύνης που μας διακρίνει θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω θετικού κρούσματος Covid-19 ενός (1) εργαζομένου του καταστήματός μας αποφασίσαμε να παραμείνουμε κλειστοί μέχρι νεωτέρας.
Κατόπιν επικοινωνίας με το ΕΟΔΥ ενημερωθήκαμε ότι το κλείσιμο της επιχείρησης δεν είναι ούτε υποχρεωτικό, ούτε απαραίτητο όμως με δικιά μας πρωτοβουλία και για την ασφάλεια όλων αποφασίσαμε την άμεση αναστολή λειτουργίας του καταστήματός μας.
Όλοι οι εργαζόμενοι και η διεύθυνση του καταστήματός θα παραμείνουμε αυτοβούλως στα σπίτια μας σε καραντίνα.
Θα υποβληθούμε επίσης προληπτικά όλοι σε τέστ ανίχνευσης κορωνοϊού!
Φυσικά το κατάστημά μας θα απολυμανθεί άμεσα σε όλους του χώρους του από ειδικό συνεργείο.

Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας που η επιχείρηση μας έλαβε και τήρησε από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι ο ιός βρήκε τρόπο να μας επισκεφτεί.
Αντιδράσαμε όμως άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς με μοναδικό σκοπό της προστασία της δημόσιας υγείας!

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και υπομονή για τον δύσκολο χειμώνα που φαίνεται να έρχεται.
Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε ξανά όλοι μαζί κοντά σας!

Η διεύθυνση του Blossom Owl”


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Μανώλης Μάκαρης: Γιατί σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας οι αναθέσεις του Δήμου Καλαμάτας;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μανώλης Μάκαρης
Κοινοποιησέ το

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε  ότι στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις η δημοτική αρχή Καλαμάτας προχώρησε σε αναθέσεις –χωρίς διαγωνιστική διαδικασία- σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα:

1.για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση (επιχειρησιακός σχεδιασμός) με απόφαση δημάρχου έγινε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία που εδρεύει στην Ζήρια Αχαΐας και ιδρύθηκε προ έτους.

  1. για την μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας έγινε προγραμματική σύμβαση (μέσω Περιφέρειας Πελοποννήσου) με την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν οι δήμοι Ευρώτα , Μονεμβασιάς, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και όχι ο δήμος Καλαμάτας.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν και δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή είναι τα ακόλουθα:

1.γιατί δεν προτιμήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο;

2.γιατί δεν προτιμήθηκαν αντίστοιχες εταιρείες της Μεσσηνίας παρομοίου αντικειμένου(πχ Αναπτυξιακή Μεσσηνίας στην οποία μετέχει ο Δήμος Καλαμάτας);

Ειδικά για την ανάπλαση της Μικρής Μαντίνειας η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου Καλαμάτας αλλά και της τοπικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη αφού ο δήμος Καλαμάτας δεν μετέχει στο ΔΣ της Αναπτυξιακής του Πάρνωνα.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και θα πρέπει να γίνει με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας και της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και σαφώς να συμπεριλάβει και την περιοχή έμπροσθεν του κληροδοτήματος Παναγιώταρου που θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα παραθάλασσιο πάρκο αναψυχής.

Μανώλης Μάκαρης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασιλόπιτες εκοψαν οι τάξεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο 6ο Δημοτικό σχολείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή πίτας, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται για τη μη διασπορά της πανδημίας.

Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες μοιράστηκαν σε όλα τα τμήματα όλων των τάξεων του σχολείου και οι τυχεροί παρέλαβαν μια δωροεπιταγή.

Στο τέλος, οι δάσκαλοι του σχολείου έκοψαν και τη δική τους βασιλόπιτα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Δήμος Καλαμάτας: Eνταξη για χρηματοδότηση δράσης από το Πράσινο Ταμείο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μία ακόμα απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση δράσης, αυτή τη φορά από το Πράσινο Ταμείο για την πρόταση με τίτλο «Ενεργειακή παρακολούθηση και υπολογισμός ανθρακικού αποτυπώματος κτηρίων και εγκαταστάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση», έλαβε ο Δήμος Καλαμάτας. Η πρόταση υπεβλήθη μέσω της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2019» του Πράσινου Ταμείου.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ GIS, ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ

Η εν λόγω δράση περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την εγκατάσταση στο Δήμο Καλαμάτας, ψηφιακής πλατφόρμας GIS, η οποία θα παρακολουθεί το ανθρακικό αποτύπωμα και τις ενεργειακές καταναλώσεις δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων.

Η εφαρμογή της πλατφόρμας θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων και εγκαταστάσεων βοηθώντας το Δήμο να σχεδιάσει στοχευμένες παρεμβάσεις είτε ενεργειακής αναβάθμισης είτε ενεργειακής διαχείρισης και να μειώσει τις καταναλώσεις, το κόστος και το ανθρακικό τους αποτύπωμα συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και στη μακροχρόνια στρατηγική της Ελλάδας και της Ευρώπης για τη μείωση των αέριων εκπομπών μέχρι το 2050. Επιπλέον, θα ενισχύσει και θα συμπληρώσει τα υφιστάμενα Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος που εξελίσσονται στους Δήμους, καθώς και όσα βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού τους.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ