Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Παρουσίασε τον συνδυασμό της η Ελένη Αλειφέρη για τον δήμο Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την αίθουσα του πολυχώρου ”ΦΑΟΣ” στην Καλαμάτα, επέλεξε η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη Καραθανάση, για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα, όπου παρουσίασε τα σύμβολα της δημοτικής της παράταξης «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ», καθώς και τα πρώτα 24 ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό της εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι βασική της προτεραιότητα είναι να γίνει η Καλαμάταη πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό,  αναγνώριση και διεθνή προβολή, με γνώμονα την ευημερία των πολιτών, με ενισχυμένο το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας, με δομές πρόνοιας, παιδείας, με αναπτυξιακό πρόγραμμα σύμφωνο με την δυναμική του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον, αξιοποίηση πόρων, διαχείριση και ανάδειξη των ισχυρών πλεονεκτημάτων της.

Στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου της κας Αλειφέρη, έδωσαν το «παρών» στελέχη της Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, με τους περισσότερους να προέρχονται από την παράταξη του Παναγιώτη Νίκα, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Νατάσα Κυριακοπούλου, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαμάτας Άντζελα Σκληκα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Παναγιώτης Στρατικόπουλος και πλήθος απλού κόσμου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της υποψήφιας δημάρχου Καλαμάτας:

Αγαπητές φίλες και φίλοι των ΜΜΕ,

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε για μια ακόμα φορά στο κάλεσμά  μας.

Η επικοινωνία μας, όπως ήδη σας είχα αναφέρει, θα είναι τακτική και με συνέπεια.

Ο λόγος της σημερινής  συνάντησης  μαζί σας είναι γιατί ο συνδυασμός μας είναι εδώ, δυνατός, ενωμένος και έτοιμος να σας παρουσιάσει το επίσημο όνομα και λογότυπό του.

Πριν προχωρήσουμε θα ήθελα να πω δυο λόγια για το πόσο σημαντικό είναι για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ ενώπιων σας, να απευθύνομαι μέσα από εσάς στους  συμπολίτες μας και να έχω μαζί μου τους πρώτους υποψήφιούς μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την κάθε μία και τον καθένα υποψήφιο ξεχωριστά για την απόφασή του να συνασπιστεί μαζί μου και μαζί να οδηγήσουμε το Δήμο Καλαμάτας στην επόμενη ημέρα, την επόμενη ημέρα στην οποία οραματιζόμαστε ο Δήμος να είναι ακόμα πιο δυνατός και η αναπτυξιακή πορεία του να είναι μόνο ανοδική.

Όταν μιλάμε για ανάπτυξη θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι μόνο σε οικονομικούς όρους και αριθμούς. Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει επίσης κοινωνική πρόοδος, κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και μέριμνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Εμείς όλοι είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία, γνώσεις, ικανότητες και ουσιαστικό αίσθημα προσφοράς, στοιχεία τα οποία θέλουμε να μετουσιώσουμε σε έργο για το συμφέρον των συνδημοτών μας και κατ επέκταση του Δήμου μας στο σύνολό του. Ο Δήμος της Καλαμάτας είναι ένας προικισμένος Δήμος. Είναι ένας Δήμος που κατοικείται από αξιόλογους ανθρώπους, ανθρώπους όλων των  κοινωνικών τάξεων, ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους, ανθρώπους που προσφέρουν και μοχθούν καθημερινά.

Οφείλουμε στην πόλη και τα χωριά μας, οφείλουμε  στους δημιουργικούς συνδημότες μας και στη δυναμική αυτού του Δήμου και κυρίως οφείλουμε στην Ιστορία αυτού του τόπου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων μας.

Από την ημέρα που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Καλαμάτας συναναστρέφομαι καθημερινά με τους πολίτες και όλους εσάς που ζούμε την πόλη μας και το Δήμο μας. Όλους εσάς οι οποίοι μαζί με εμάς αγωνιούν και επιθυμούν το καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί όλοι εσείς δεχθήκατε με ενθουσιασμό την υποψηφιότητά μου και είμαι υπερήφανη γιατί λαμβάνω πολύ θετικά μηνύματα προς το πρόσωπό μου. Η εμπιστοσύνη σας αυτή με γεμίζει ευθύνη αλλά αποτελεί και κινητήριο δύναμη της προσπάθειάς μας. Χαίρομαι που οι στόχοι μας ταυτίζονται, χαίρομαι γιατί επιθυμούμε όλοι το άριστο για τον τόπο μας.

Άλλωστε πειραματισμοί, προσωπικές πολιτικές αγωνίες και φιλοδοξίες δεν αρμόζουν στο Δήμο Καλαμάτας.

Θα  πω και σήμερα απευθυνόμενη προς όλους τους συμπολίτες μου ότι ακρογωνιαίος λίθος της υποψηφιότητάς μου, αλλά και της μέχρι σήμερα αυτοδιοικητικής μου πορείας ήταν και  είναι η σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης την οποία έχουμε δομήσει χρόνια τώρα και την οποία θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε.

Βασικές αρχές του συνδυασμού μας είναι η αξιοπιστία,  η ευγενής άμιλλα, η σκληρή δουλειά. Ξέρετε όλοι σας ότι δεν είμαι άνθρωπος που υιοθετεί  τη στείρα κριτική, δεν επιθυμώ να  συμμετέχω σε αντιπαλότητες, διαδικασίες πόλωσης και διχασμού των πολιτών. Γνωρίζετε επίσης ότι όταν χρειάζεται, όταν απαιτείται, μπορώ και το έχω αποδείξει να υπερασπιστώ τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μου  αποτελεσματικά και με συνέπεια, και κυρίως  χωρίς καμία σκοπιμότητα,.

Όλα αυτά σας τα ανέφερα γιατί αποτελούν κάποια από τα βασικά στοιχεία τα οποία θέλαμε να αποτυπώσουμε στο όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού μας.

Για εμάς πάνω από όλα είναι ο πολίτης· ….οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα, οι πεζόδρομοι, οι ποδηλατοδρόμοι, , το Μέγαρο Χορού και τόσα άλλα που κοσμούν την πόλη της Καλαμάτας είναι τα μέσα για να έχουμε ευτυχισμένους πολίτες. Για να έχουμε ευτυχισμένους πολίτες πρέπει να έχουμε ενεργούς πολίτες, που όλοι μαζί συμμετέχουμε στον ίδιο σκοπό έχουμε το ίδιο όραμα,.

Την ποιότητα ζωής των πολιτών και την οικονομική  ανάπτυξη.  Ο Δρόμος για την επίτευξη των στόχων μας  είναι αυτό που μας γεμίζει.

Το όραμά μας για τον Δήμο της Καλαμάτας είναι πολύ απλά να γίνει η Καλαμάτα μας, η Πρώτη Πόλη, η Πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου, με Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό  Αναγνώριση και Διεθνή προβολή.

Ο συνδυασμός μας δε θα μπορούσε να έχει άλλο όνομα λοιπόν από αυτό που επιθυμούμε τόσο πολύ, από αυτό το οποίο δεσμευόμαστε να πετύχουμε.

«ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ»

Η Πρωτεύουσα Δύναμη είναι ο Δήμος μας, είστε όλοι εσείς, είμαστε όλοι εμείς, είμαστε όλοι μαζί που θέτουμε αυτό το στόχο, είμαστε όλοι αυτοί που θέτουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, είμαστε όλοι εμείς που θα κάνουμε τον τόπο μας ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ της Πελοποννήσου, της Ελλάδας.

Το όραμα μου για το Δήμο Καλαμάτας δεν είναι ούτε ουτοπικό, ούτε άπιαστο. Είναι το όραμα κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Είναι το ώριμο αίτημα της κοινωνίας μας, που για εμένα και τους συνεργάτες μου, είναι διαταγή, είναι Δέσμευση.

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε δεν είναι να είναι ο Δήμος Καλαμάτας απλά γεωγραφική πρωτεύουσα.

Θέλουμε να είναι Πρωτεύουσα ανάπτυξης και πολιτισμού. Πρωτεύουσα, με σεβασμό στον άνθρωπο και στις αυτονόητες ανάγκες της καθημερινότητάς του, με ενισχυμένο το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας, με δομές πρόνοιας, παιδείας, με αναπτυξιακό πρόγραμμα σύμφωνο με την δυναμική του τόπου, με σεβασμό στο περιβάλλον, αξιοποίηση πόρων, διαχείριση και ανάδειξη των ισχυρών πλεονεκτημάτων της.

  Όπως μπορείτε να δείτε κυρίαρχο στο λογότυπο του συνδυασμού μας είναι το γράμμα «Π». Πρόκειται για ένα γράμμα σύμβολο, είναι η Πόρτα που ανοίγουμε στο μέλλον του Δήμου μας. Είναι η Πύλη της ανάπτυξης  με αιχμή του δόρατος το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι. Είναι ο Ποιοτικός Προορισμός που θέλουμε να γίνει η Καλαμάτα. Θέλουμε να αναδείξουμε την Καλαμάτα όχι μόνο ως τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό αλλά και ως πύλη και  αφετηρία επιχειρηματικότητας, οικονομίας της γνώσης, καινοτομίας και ανάπτυξης για όλη την Πελοπόννησο.

Να γίνει ο Δήμος Καλαμάτας Πρωτεύουσα Δύναμη της Πελοποννήσου, όπως ταιριάζει στους συμπολίτες μας και στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.

Μέσα στο γράμμα «Π» σχηματίζεται ένα βέλος το οποίο καταλήγει σε ένα καθαρό «Δ». Είναι η δύναμή μας, η δύναμη των ανθρώπων που απαρτίζουν τη δημοτική μας παράταξη, η δύναμη των συμπολιτών μας που πλαισιώνουν την προσπάθειά μας, η δύναμη όλων των υγιών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, η δύναμη του ίδιου του τόπου μας και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων.

Αυτό που θέλουμε να είναι ξεκάθαρο σε όλους, είναι ότι ο Δήμος Καλαμάτας αξίζει μόνο ανοδική πορεία. Όπως ακριβώς δείχνει το βέλος στο λογότυπό μας.

Τα χρώματά μας. Το πράσινο του λαδιού και της ελιάς, συμβολίζει τον βασικό παραγωγικό τομέα του τόπου μας. Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, η διασφάλιση  των ΠΟΠ προϊόντων μας,  η δημιουργία κινήτρων για καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις, η προάσπιση των συμφερόντων του αγροτικού τομέα αποτελούν βασική μας προτεραιότητα.

Το πορτοκαλί το χρώμα που έχει συνδυαστεί με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό αποτελεί μέρος του λογοτύπου  μας. Ο Δήμος Καλαμάτας με τη μακρά ιστορία του, το πολιτιστικό του απόθεμα αλλά και τις σύγχρονες καλλιτεχνικές του εκφάνσεις, η αθλητική δραστηριότητα της πόλης είναι βασικοί αναπτυξιακοί μας πυλώνες αλλά και τομείς που χρίζουν μέριμνας και αξιοποίησης.

Και φυσικά το μπλε της θάλασσας και του ουρανού, το χρώμα που περικλείει το μαγευτικό πίνακα του Δήμου μας, αυτό που αντικρίζουμε κάθε ημέρα και παίρνουμε δύναμη και ενέργεια όλοι μας. Βασικό στοιχείο του τόπου μας. Όπως ήδη σας ανέφερα το λιμάνι και το αεροδρόμιο αποτελούν αιχμή του δόρατος του αναπτυξιακού μας οράματος.

Αυτό λοιπόν είναι το όνομα του συνδυασμού μας «Πρωτεύουσα Δύναμη».

Σας περιμένουμε όλους σας, ! Ελάτε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας, ελάτε μαζί μας.

Σε αυτές τις εκλογές,  πρώτα θα  ακούσουμε, θα μιλήσετε εσείς, οι πολίτες και οι δημιουργικές δυνάμεις   της Καλαμάτας, θα κάνουμε αυτό που ο νέος εκλογικός νόμος ορίζει, θα απελευθερώσουμε αλλά και ταυτόχρονα  θα  Ενώσουμε Δυνάμεις,

Όμως ένας συνδυασμός δεν είναι ένα άψυχο αντικείμενο. Τουναντίον ένας συνδυασμός είναι οι άνθρωποι που θα υλοποιήσουν το όραμα.

Νοιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τα πρώτα μέλη του συνδυασμού μας τα οποία θα σας παρουσιάσω ευθύς αμέσως. Είμαι πολύ υπερήφανη γιατί είναι άνθρωποι με αρχές, με αξίες, με ικανότητες, με γνώσεις και δεξιότητες  με κοινωνική παρουσία,  αλλά κυρίως είναι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους χωρίς να προσβλέπουν σε προσωπικά οφέλη.

Είναι οι πρώτοι  υποψήφιοι του Δημοτικού Συνδυασμού Δήμου Καλαμάτας «Πρωτεύουσα Δύναμη».

Είναι οι πρώτοι  υποψήφιοι με τους οποίους «Ενώνουμε Δυνάμεις»!

Ξεκινάμε με ……

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 1. Αγγελής Τάσος, Πολιτικός Μηχανικός επί πολλά έτη μέλος του ΤΕΕ και του Συλλόγου Μηχανικών του Δημοσίου.
 2. Αδαμόπουλος Γιάννης, Γιατρός, Διευθυντής Aιματολογικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
 3. Αθανασόπουλος Δημοσθένης, ηλεκτρονικός και Προεδρεύων Συλλόγου Κτηματομεσιτών.
 4. Γιαννακόπουλος Νίκος, Αγιογράφος – Δάσκαλος
 5. Γουρνάκης Λεωνίδας, Ιδιωτικός υπάλληλος
 6. Δημητροπούλου Πόλυ, Συνταξιούχος τραπεζικός Μέλος ΝΟΔΕ Μεσσηνίας
 7. Εξηνταβελώνη Σταυρούλα, Νοσηλεύτρια – ταμίας Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας
 8. Καλοκάθης Μαρίνος, Οικονομολόγος – επιχειρηματίας
 9. Κανελλόπουλος Ηλίας, Καθηγητής Θεολόγος Υποδιευθυντής 5ο Γυμνασίου Καλαμάτας
 10. Κοκκώνα Γωγώ, Νηπιαγωγός εργαζόμενη σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό
 11. Μαλαπάνη Σταυρούλα, Χρηματοοικονομικά Ασφαλιστικά – ιδιωτική Υπάλληλος, διαιτητής ποδοσφαίρου
 12. Μουργής Παναγιώτης, Δικηγόρος Μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
 13. Μπαρούνη Μαρία, Επιχειρηματίας
 14. Μπούρας Νικήτας, μέτοχος και πρώην Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας
 15. Ξανθάκη Αθηνά, Καθηγήτρια γαλλικών –Μεταφράστρια
 16. Παπαδέας Γεώργιος,  Συνιδιοκτήτης της εταιρείας μεταφορικών υπηρεσιών Τουρισμού
 17. Πράσινος Γεώργιος, Υπάλληλος Καπνοβιομηχανίας Καρέλια και εκπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο
 18. Σκάρπα Άννα, Φιλόλογος – Διαχειρίστρια Ασφαλίσιμων Κινδύνων.
 19. Σκοπετέας Αναστάσιος,  Μηχανικός ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής μεταπτυχιακός φοιτητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Αναπληρωτής Γραμματέας ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πανεπιστήμιων Ελλάδας, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ
 20. Σμέρλα Μάρθα, Καθηγήτρια Φιλόλογος, Ιστορικός, Ειδική Παιδαγωγός.
 21. Φερέτου Σταυρούλα, Λογοθεραπεύτρια, Εθελόντρια στο Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 22. Φωτεινάκης Γιώργος, Γεωπόνος, εξειδικευμένος στην φυτοπροστασία.
 23. Φωτόπουλος Θεόδωρος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, κάτοχος start up , Υπεύθυνος Υποδομών Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας ΝΔ
 24. Χρυσανθακοπούλου – Διπλάρη Χρύσα, Καθηγήτρια – Διευθύντρια 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Εμείς θα είμαστε η ήρεμη αλλά ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ  Δύναμη

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  δηλώνουμε  ότι   και ΜΠΟΡΟΥΜΕ  και   ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ   να υπηρετήσουμε το Δήμο Καλαμάτας.

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ