Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Αποχαιρετιστήρια επιστολή Γιώργου Μπέζου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αποχαιρετιστήρια επιστολή Γιώργου Μπέζου 1
Κοινοποιησέ το

Ο απερχόμενος διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, με επιστολή του, αποχαιρετά τους πρώην συνεργάτες του αλλα και εύχεται στη νέα Διοικήτρια, Ελένη Αλειφέρη και στον νέο Αναπληρωτή Διοικητή Δημήτρη Λαμπρόπουλο, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

Φίλες και φίλοι,
Με την επιστολή μου αυτή και ύστερα από την σημερινή δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ ΥΟΔΔ 832/6-10-2020, εκπληρώνω την ειλικρινή προσωπική ανάγκη ενός αποχαιρετισμού, τώρα πια που ολοκληρώθηκε η θητεία μου με την ιδιότητα του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.
Έντεκα σχεδόν χρόνια, αδιάλειπτης και παραγωγικής δουλειάς, είναι αρκετός χρόνος στον εργασιακό βίο του κάθε ανθρώπου. Ο καθένας μας μπροστά σε τέτοια σημαντικά προσωπικά ορόσημα, θα πρέπει να στέκεται με την ανάλογη ευθύνη που απαιτούν οι συνθήκες και οι στιγμές και να μετρά το «βιός του».
Προχωρώντας και εγώ σ’ αυτό το ζύγι, με μέτρο το έργο που πραγματοποιήθηκε, εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει αυτή τη προσπάθεια.
Ζυγίζοντάς το πάλι, με βάση εκείνο το Πυθαγόρειο παράγγελμα που λέει «πη παρέβην τι δ έρεξα τι μοι δέον ουκ ετελέσθη» δλδ. (τι έκανα που έπρεπε ή δεν έπρεπε και τι έπρεπε να κάνω και δεν το έκανα) το βρίσκω μικρό και ελάχιστο, μπροστά στο τεράστιο υπόλοιπο του ανθρώπινου χρέους να υπηρετεί τον Συνάνθρωπο και την Υγεία του.
Σήμερα το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει κατακτήσει ξεχωριστή θέση στον Υγειονομικό χάρτη της Χώρας.
Έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον πολιτισμένο και αξιοπρεπές, υγειονομικά-τεχνολογικά-εργασιακά και περιβαλλοντικά. Αποτελεί σε διάφορους τομείς τον φάρο και τον οδηγό για πολλά Νοσοκομεία της Χώρας.
Σε αυτό το μακρύ δρόμο είχα πάντα μαζί μου ικανούς και άξιους συνεργάτες που και σήμερα και για ακόμη μια φορά θέλω να τους εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Είμαι σίγουρος, ότι με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και με την νέα Διοίκηση, ώστε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος. Έχουμε αποδείξει ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ χρόνια τώρα, ότι ΌΛΑ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ. Μπροστά τους έχουν πολύ δουλειά, πολλά έργα που τα ωριμάσαμε μαζί, χρόνια τώρα δουλεύαμε σκληρά και συντονισμένα, με αγάπη και μεράκι και διασφαλίσαμε την χρηματοδότησή τους.
Τώρα ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη ή αλλιώς αυτό που συνηθίζω να λέω ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΈΡΓΩΝ.
Πέρα όμως απ’ αυτά αισθάνομαι και ένα βαρύ χρέος να ευχαριστήσω και κάποιες οικογένειες που η βοήθειά τους στάθηκε πολύτιμη και καταλυτική σε αυτή τη «διαχρονική» δημιουργική προσπάθεια. Και αναφέρομαι ονομαστικά στην οικογένεια της Βικτωρίας Καρέλια, στην οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και στην οικογένεια του Αθανασίου Μαρτίνου. Τρεις Άνθρωποι, τρία ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, που το Νοσοκομείο Καλαμάτας και η Μεσσηνιακή Κοινωνία τους οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη.
Αποχωρώ σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη για το χώρο της Υγείας, μεσούσης μιας Υγειονομικής Κρίσης λόγω της πανδημίας Covid-19.
Εύχομαι όπως μαζί περάσαμε την προηγούμενη 10ετία της σκληρής οικονομικής λιτότητας και της πρωτοφανούς οικονομικής καταιγίδας, χωρίς το Νοσοκομείο μας να χάσει ίχνος από την αξιοπρέπεια και την παραγωγικότητά του, έτσι και τώρα να ξεπεράσει κάθε δυσκολία με την τωρινή πανδημία και η κοινωνία μας να βγει αλώβητη.
Θέλω να ευχηθώ στη νέα Διοικήτρια, Ελένη Αλειφέρη και στον νέο Αναπληρωτή Διοικητή Δημήτρη Λαμπρόπουλο, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλη την Μεσσηνιακή Κοινωνία που από την πρώτη στιγμή της έλευσής μου με αγκάλιασε και μου έδινε συνεχώς δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό που είχαμε ξεκινήσει.
Εύχομαι σε όλους κάθε καλό, οικογενειακό, προσωπικό, εργασιακό και πάνω απ’ όλα ΥΓΕΙΑ.
Γιώργος Μπέζος
Διοικητής Γ.Ν. Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Η Καλαμάτα στολίζεται εν μέσω καραντίνας για τα Χριστούγεννα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Καλαμάτα στολίζεται εν μέσω καραντίνας για τα Χριστούγεννα 14
Κοινοποιησέ το

Η  Καλαμάτα εν μέσω καραντίνας βάζει τα γιορτινά της, θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας καθώς ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς ο στολισμός στις 4 Δεκεμβρίου και με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Φυσικά, η πανδημία δεν θα μας επιτρέψει να χαρούμε Χριστούγεννα όπως συνηθίζαμε όλα τα χρόνια, όμως καμία γρίπη δεν μπορεί να περιορίσει την απαράμιλλη ομορφιά της πόλης μας!

Εορταστικό κλίμα θα υπάρχει και στο λιμάνι της Καλαμάτας με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου καραβιού όπως επίσης και η Χριστουγεννιάτικη μπάλα στο Ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η Καλαμάτα στολίζεται εν μέσω καραντίνας για τα Χριστούγεννα 15

Η Καλαμάτα στολίζεται εν μέσω καραντίνας για τα Χριστούγεννα 16


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Συντονιστικό για επικαιροποίηση σχεδίων ενόψει του χειμώνα – Συζήτηση και για θέματα σεισμών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συντονιστικό για επικαιροποίηση σχεδίων ενόψει του χειμώνα - Συζήτηση και για θέματα σεισμών 17
Κοινοποιησέ το

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, με θέματα:

1. «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών».

2. «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από χιονοπτώσεις – παγετό».

Στη συνεδρίαση προήδρευσαν ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας  Γιάννης Μπάκας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της 77 ΜΕ, της 120 ΠΕΑ, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, της ΔΕΥΑΚ, της ΔΕΔΔΗΕ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, πρόεδροι Κοινοτήτων και εθελοντικές οργανώσεις.

Συζητήθηκαν θέματα συντονισμού και ετοιμότητας  των εμπλεκόμενων, επισημάνθηκαν τα πεδία συνεργασίας, η αναγκαιότητα ασκήσεων για την καλύτερη προετοιμασία, τα μέσα και το δυναμικό που διαθέτει κάθε υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι η σύγκληση του Σ.Τ.Ο. για θέματα σεισμών είναι πάγια ετήσια υποχρέωση των Δήμων.

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΔΗΜΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»

DSC 1145 Medium

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στην εισήγησή του ανέφερε ότι στόχος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις είναι ο καλύτερος συντονισμός των φορέων που εμπλέκονται λόγω αρμοδιότητας στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα της Η.Δ. σχετικά με τα θέματα σεισμών, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αποτελεί ετήσια υποχρέωση των Δήμων η σύγκλιση του Σ.Τ.Ο. και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε σεισμογενή περιοχή, έχουν περάσει αρκετά χρόνια που δεν έχουμε βιώσει έναν ισχυρό σεισμό και γι’ αυτό πρέπει ανά τακτά διαστήματα να ελέγχουμε τα επίπεδα ετοιμότητας». Φέτος εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών και σε αυτό το πλαίσιο έχει εκπονηθεί το αντίστοιχο τοπικό σχέδιο και έχει κατατεθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή προς έγκριση  και στη συνέχεια θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στόχος της προετοιμασίας είναι η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων ενός σεισμού και η προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπονται συγκεκριμένες φάσεις ενεργειών. Ενέργειες που ως  Δήμος έχουμε αποτυπώσει μέσα από τα μνημόνια που έχουμε επικυρώσει και μέσα από τους σχεδιασμούς που έχουν εγκρίνει τα συλλογικά μας όργανα.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει προετοιμασία από πλευράς Δήμου και επικεντρωνόμαστε στο άμεσο μέλλον στην ενημέρωση του κοινού, ώστε να υπάρχει το αίσθημα ασφάλειας».

Σε ότι αφορά την προετοιμασία ενόψει του χειμώνα, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Οι κύριες κατά κανόνα επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από χιονοπτώσεις και παγετό, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο «Ξενοκράτης, είναι επιπτώσεις στην υγεία ανθρώπων και ζώων, επιπτώσεις σε γεωργία και κτηνοτροφία, διακοπή συγκοινωνιών, αποκλεισμοί περιοχών, αδυναμία αποκατάστασης βλαβών σε δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκλωβισμός ατόμων. Παρότι η εμφάνιση τέτοιων φαινομένων στη χώρα μας δεν διαρκεί πολύ, προβλήματα παρουσιάζονται  στο οδικό δίκτυο αλλά κυρίως στις ορεινές Κοινότητες. Η αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό διαχωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες έργων και δράσεων:

  • συντονισμός φορέων χειμερινής συντήρησης για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο, με στόχο την αποφυγή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης
  • σχεδιασμός και λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών.

Βασική υποχρέωση του Δήμου είναι η συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς του.

Από πέρυσι έχουμε προμηθευτεί δύο αλατιέρες, μία για τα χωριά του Ταϋγέτου και μια για Πολιανή, ορεινά Αρφαρά. Είναι έτοιμες, υπάρχει αλάτι και ανάλογα με τις συνθήκες θα προμηθευτούμε και επιπλέον.

Έχουν οριστεί υπεύθυνοι μηχανικοί ανά Δημοτική Ενότητα για τη χειμερινή περίοδο αλλά σημαντικό ρόλο έχουν και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων.

Ο δήμος Καλαμάτας παρά το ότι δεν έχει την επιχειρησιακή αρμοδιότητα , εμπλέκεται σε όλα τα στάδια Πολιτικής Προστασίας, πρόληψη- μετριασμό των συνεπειών- αποκατάσταση. Για να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε θα πρέπει να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία και απόλυτη συνεργασία μεταξύ των φορέων.

Σημαντικός είναι ο ρόλος όλων των εθελοντικών οργανώσεων, τις οποίες ο Δήμος επιβραβεύει και ενισχύει έμπρακτα. Έχουν δοθεί στολές και υλικά στην Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και στον Ερυθρό Σταυρό. Έχει προβλεφθεί με το νέο προϋπολογισμό η οικονομική τους ενίσχυση για καύσιμα καθώς και η επιχορήγηση των υπόλοιπων ομάδων.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που έχουν αναπτύξει, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων όλους τους εθελοντές και βέβαια όλους εσάς για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε και τα αποτελέσματα της τα εισπράττει η τοπική κοινωνία».


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Αναπτυξιακό δάνειο 4.000.000,00€ για τις διανοίξεις των οδών στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Κοινοποιησέ το

Στη λήψη μίας σημαντικής απόφασης, με μεγάλη πλειοψηφία, προχώρησε το Δ.Σ. Καλαμάτας κατά την 24/2020 συνεδρίαση του Σώματος. Πρόκειται για την έγκριση αναγκαιότητας λήψης δανείου για τη διάνοιξη και κατασκευή οδών. Συγκεκριμένα το Σώμα αποφάσισε θετικά για την αναγκαιότητα λήψης ενός αναπτυξιακού δανείου, το συνολικό ποσό του οποίου, ανέρχεται στο ύψος των 4.000.000,00€ για τις διανοίξεις των οδών Βουλγαροκτόνου, Μ. Αλεξάνδρου, Μεθώνης, Υψηλάντου, Κορώνης και Παπανικολή. Από το δάνειο, 2.113.725,50€ είναι απαιτήσεις του Δήμου από τις ιδιοκτησίες που περιλαμβάνονται στην πράξη και που θα εισπραχθούν από το Δήμο σε ρυθμιζόμενες δόσεις και σύμφωνα με όπως ο νόμος ορίζει.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

dimarxos 04 Medium

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε για το θέμα: «Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα αναπτυξιακό δάνειο. Ο Δήμος μας έχει την πιστοληπτική ικανότητα και τηρεί όλες τις προϋποθέσεις που είναι, το συνολικό χρέος να μην υπερβαίνει το 60% επί των συνολικών εσόδων του και το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης της δημόσιας πίστης να μην υπερβαίνει το 20% των ετήσιων τακτικών του εσόδων, το οποίο σήμερα είναι 4,48% και θα διαμορφωθεί στο 5,48%. Να τονίσουμε ότι τώρα ξεκινάει η διαδικασία και κάθε τμήμα του δανείου θα έρχεται προς συζήτηση στο Δ.Σ.

Επί της ουσίας, το δάνειο θα μας δώσει την δυνατότητα να διανοίξουμε το σύμπλεγμα των οδών, Βουλγαροκτόνου – Μ. Αλεξάνδρου- Μεθώνης –  Υψηλάντου και το σύμπλεγμα των οδών Μεθώνης – Κορώνης – Παπανικόλη αλλά και Μαιζώνος.

Αν θέλουμε να δούμε την παραλιακή όπως την ονειρευόμαστε και όπως της αξίζει θα πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες. Διότι οι ευρύτερες αναπλάσεις και οι διανοίξεις αυτές θα επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, η κυκλοφορία των οχημάτων θα βελτιωθεί, θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης και γενικότερα θα αναβαθμιστεί η παραλιακή ζώνη. Συγχρόνως θα έχει έσοδα ο Δήμος, μέσα από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και μέσα από τα τέλη χρήσης υπονόμων μόλις αξιοποιηθούν οι περιουσίες.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στο Δ.Σ. για τις τοποθετήσεις τους αλλά και την ψήφο τους, στηρίζοντας την απόφασή μας».

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Αναλυτικά η σύναψη του αναπτυξιακού δανείου, αφορά την υλοποίηση των σημαντικών και αναγκαίων έργων υποδομής, στις εξής περιοχές :

I. Σύμπλεγμα των οδών Βουλγαροκτόνου, Μ. Αλεξάνδρου, Μεθώνης και Υψηλάντου, που βρίσκεται στο παραλιακό τμήμα της πόλης, στα ΟΤ 34,35, 38-42, 39, 43,46, 47 του Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας και μεταξύ των οδών Κρήτης και Ναυαρίνου, νότια του 10ου  Δημοτικού Σχολείου. Περιοχή παρέμβασης για την οποία έχει κυρωθεί η 4/2010 Πράξη τακτοποίησης, προσκυρώσεως και αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας.

II. Σύμπλεγμα των οδών Μεθώνης, Κορώνης, Παπανικολή, όπου έχει κυρωθεί η 3/2015 Πράξη τακτοποίησης, προσκυρώσεως και αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας και ειδικότερα:

a. Μεθώνης μεταξύ των Ο.Τ. (68-53), (69-56), και (1344-630) από Παπανικολή εως Εθνικού Σταδίου,

b. Κορώνης μεταξύ των Ο.Τ. (53-54) από Παπανικολή εως Ηρώων,

c. Παπανικολή μεταξύ των Ο.Τ. (51-54) και (50-53) από Σανταρόζα εως Μεθώνης

d. Και μεταξύ των Ο.Τ. (46-68) του ρυμοτομικού σχεδίου Καλαμάτας.

III. Επί των οδών Μαιζώνος και Ν.Μανδηλαρά, όπου έχει συνταχθεί η 1/1995 πράξη τακτοποίησης, προσκυρώσεως και αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας και πιο συγκεκριμένα:

a. επί της οδού Μαιζώνος μεταξύ των οδών Βας. Όλγας και Βας. Σοφίας.

b. Επί της οδού Ν. Μανδηλαρά, μεταξύ των οδών Φαρών και Μαιζώνος

Η αναγκαιότητα λήψης του Δανείου, ενισχύεται από τα εξής :

1. Οι περιοχές Ι και ΙΙ, βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Καλαμάτας, στο οποίο η ζήτηση γης για κατοικία και ίδρυση-λειτουργία επιχειρήσεων τουρισμού, είναι αυξημένη. Με την εφαρμογή των Πράξεων αναλογισμού και τις διανοίξεις των οδών :

a. Θα επιτραπεί στους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους

b. Η αξία γης των παρόδιων ιδιοκτητών της ευρύτερης περιοχής θα αυξηθεί.

c. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την περιοχή θα βελτιωθεί, ώστε να είναι δυνατή η μείωση της κίνησης στην παραλιακή οδό της Ναυαρίνου.

d. Θα διατεθεί περισσότερος χώρος για την στάθμευση οχημάτων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η επισκεψιμότητα της περιοχής είναι αυξημένη.

2. Η περιοχή ΙΙΙ, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και η εφαρμογή των αναλογισμών έχει χρονίσει, ενώ η διάνοιξη των τμημάτων της πράξης θα ανακουφίσει την κινητικότητα στην περιοχή και θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες την αξιοποίηση της περιουσίας τους.

Ο Δήμος Καλαμάτας αφενός μεν υλοποιεί την πράξη ως επισπεύδων, σύμφωνα με τις πράξεις Αναλογισμού, αφετέρου δε προτίθενται να υλοποιήσει τα έργα υποδομής, σύμφωνα με μελέτες που ήδη υπάρχουν, αλλά και με αυτές που θα ωριμάσουν στον επόμενο χρόνο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ