Connect with us
Επιμελητηρίο

Μεσσηνία

2nd Kalamata Dance Cup – Χορευτές απ’ όλα τα μέρη διεκδικούν το Κύπελλο Καλαμάτας στην ‘Τέντα’

Ανέβηκε

στις

2nd Kalamata Dance Cup - Χορευτές απ’ όλα τα μέρη διεκδικούν το Κύπελλο Καλαμάτας στην ‘Τέντα’ 5
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

2nd Kalamata Dance Cup – Χορευτές απ’ όλα τα μέρη διεκδικούν το Κύπελλο Καλαμάτας στην ‘Τέντα’

Με περίπου 1200 χορευτές, συνοδούς και συνεργάτες από 8 χώρες πραγματοποιείται ο 2ος Διεθνής Αγώνας Αθλητικού Χορού στην Καλαμάτα 2nd Kalamata Dance Cup –Beyond The Limits με πολλαπλές παραστάσεις χορού το Σάββατο στις 30 Νοεμβρίου 2019,  για την κατάκτηση του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου ‘Τέντα’ από τις 8:00 η ώρα το πρωί, έως αργά το βράδυ. Την επόμενη μέρα την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από τις 10:00 το πρωί πραγματοποιούνται διαλέξεις – σεμινάρια σε διάφορα είδη χορού, που θα λάβουν χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στην αίθουσα Πινακοθήκη της Λαϊκής Βιβλιοθήκης. Οι συμμετέχοντες και συνοδοί του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού χορού θα βρίσκονται στην πόλη μας από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

2nd Kalamata Dance Cup - Χορευτές απ’ όλα τα μέρη διεκδικούν το Κύπελλο Καλαμάτας στην ‘Τέντα’ 6

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο ξενοδοχείο “Elysian Luxury Hotel & Spa”, που είναι ο χρυσός χορηγός της διοργάνωσης, όπου μίλησαν επίσης οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, που υποστηρικτές του “2nd Kalamata Dance Cup –Beyond The Limits”, αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη και αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης.

Από την Ελλάδα θα μετάσχουν 45 σύλλογοι – σχολές  από διάφορες πόλεις, από την Καλαμάτα, από Αθήνα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα, Κρέστενα, Τρίπολη, Κόρινθο, Μεσολόγγι, Άργος, Σπάρτη, Γύθειο, Ζάκυνθο, ενώ 8 προέρχονται από Κύπρο, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία και Ιταλία που πάλι φέτος πρωτοστατεί.

Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στο αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου της χορευτικής κοινότητας κυρίως της Πελοποννήσου, αλλά και υπόλοιπης Ελλάδας,  αλλά και στην ποιότητα και επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, που λειτούργησε πολύ θετικά για την φετινή διοργάνωση που  πάει να γίνει ‘θεσμός’ και αυτό φαίνεται τόσο από την ανταπόκριση του κόσμου, όσο και από το ενδιαφέρον των συμμετοχών όλων των ηλικιών, αλλά και συνοδών – θεατών που είναι λάτρεις της τέχνης, του πολιτισμού, του αθλητισμού.

Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση, με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας που έρχεται να ενισχύσει τουριστικά τη Μεσσηνία σε περίοδο μη τουριστική.

Από τις 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019, οι δικοί μας ταλαντούχοι χορευτές της πόλης μας του Νομού μας, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές χορού και εκπρόσωποι της Διεθνούς χορευτικής κοινότητας αναδεικνύουν το έργο τους σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της και συναγωνίζονται με ευγενή άμιλλα για την διεκδίκηση του Κυπέλλου Καλαμάτας.

Πλήθος θεατών αναμένεται να παρακολουθήσει τις  1.300 περίπου χορευτικές παραστάσεις από 245 συνολικά  διαφορετικές κατηγορίες χορού που κρίνονται από 34 καταξιωμένους εγχώριους και διεθνείς Κριτές, όλη την ημέρα με κορύφωση την Τελετή Gala.

Τελετή Gala

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο Γήπεδο ‘ΤΕΝΤΑ’ Καλαμάτας, όπου θα παραστούν εκατοντάδες θεατές δημότες και φιλότεχνοι επισκέπτες, καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι από διάφορους φορείς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία μας με τον σημαντικό κοινωνικό φορέα την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’ από την Αθήνα ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο που θα ανοίξει με τιμή την αυλαία μας στην Τελετή Gala. Aξίζει όλοι να παραβρεθούμε να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε την προσκεκλημένη μας χορευτική ομάδα ‘Ρόδι/Ρόδα των 20 ατόμων με και χωρίς αναπηρία στην χορευτική παράσταση ‘Φτου ξελευτερία’ να μας μεταφέρουν κοινωνικό μήνυμα, πως H ΤΕΧΝΗ δεν κάνει διακρίσεις καθότι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας που είναι ισότιμα και ισοδύναμα. Ακολουθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Δυτικής Μάνης για έναρξη και καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών του χορού στην πόλη μας, με ειδική παρέλαση των χορευτών και τελετή παρουσίασης των Διεθνών Κριτών. Έπεται το διαγωνιστικό μέρος της τελετής μας με τα ‘Professional’ εκθαμβωτικά ζευγάρια, ομάδες και σόλο αθλητικού χορού (DanceSport) που θα μας απογειώσουν σε επαγγελματικό επίπεδο χορού, προσφέροντας ένα υπερθέαμα για όλους, μικρούς-μεγάλους! Στη φετινή διοργάνωση έχει ανέβει ο πήχης ψηλότερα και ο συναγωνισμός έχει χτυπήσει κόκκινο με την παρουσία επαγγελματιών χορευτών, παγκόσμιων και ευρωπαϊκών πρωταθλητών χορού από  8  χώρες συμμετοχής γι’ αυτό και φυλάμε ένα επίσης ζεστό χειροκρότημα για τους τελικούς που θα ακολουθήσουν! Οι καλύτεροι της ημέρας θα μας μεταδώσουν ατμόσφαιρα αίγλης με τεχνική έμπνευσης, ρυθμού, ζωντάνιας και λάμψης αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού. Υπόσχονται να μας μεταδώσουν όλη την glamorous ενέργεια των Professional Champions celebrities και την αίγλη που προσδίδουν όλοι οι αστέρες του χορού όταν βρίσκονται στο καλλιτεχνικό διαγωνιστικό χώρο.  Η βραδιά θα κλείσει με τις Απονομές των επιτυχόντων, που θα συνοδευτούν από βραβεύσεις & δώρα!

Σας περιμένουμε με χαρά να ζήσουμε μαζί μια σπουδαία διεθνή διοργάνωση, την όμορφη γιορτή χορού που συνδυάζει Τέχνη και αθλητισμό, στο 2ο Διεθνές Κύπελλο Χορού ‘2nd Kalamata Dance Cup & Training Camp’

Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου ‘Τέντα’. Η είσοδος είναι με ειδικό βραχιόλι εισόδου και μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου, θα διατεθεί για τις ανάγκες της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Για τους μαθητές δημοτικού και τα Α.Μ.Ε.Α η είσοδος είναι δωρεάν. Προτρέπουμε τους μαθητές μέσω της επαφής μας με την πρωτοβάθμια και της δευτεροβάθμια εκπαίδευση να παραβρεθούν να γνωρίσουν όλα τα είδη χορού ως προτροπή για την ενασχόληση με τον αθλητικό χορό και τα οφέλη αυτού από την παιδική ηλικία.

Διοργάνωση – Υποστήριξη – Αιγίδα

Ο Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός χορού σε όλα τα είδη για όλες τις ηλικίες, που καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διεθνούς κύρους και σημασίας, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο εκδηλώσεων ‘Dance Challenge’ υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ, την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της PolisArt Κοιν.Σ.επ. Να σημειωθεί δε, ότι ο νέος καινοτόμος θεσμός του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού συστήνεται και προωθείται από πολλούς άλλους σημαντικούς φορείς της πόλης μας. Σημαντική είναι φέτος η στήριξη του Ξενοδοχείου Elysian Hotel όπου θα φιλοξενηθούν ξένοι καλεσμένοι, των εταιριών Agrovim, Alpha System Γκούζος, The Shoe Mart, του Belvedere Hotel και πλήθους ιδιωτικών επιχειρήσεων της πόλης μας (όλοι οι χορηγοί της διοργάνωσης αναγράφονται μόνιμα στο επίσημο site: www.kalamatadancecup.com).

Ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός Χορού όπως και ο προηγούμενος, συμβάλλει στην εξέλιξη και αναβάθμιση της Τέχνης του Χορού, τηρώντας πάντα την παράδοση και την αφετηρία του. Συμβάλλει επίσης στη διάδοση του αθλητικού χορού στην περιοχή της Μεσσηνίας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, Η διοργάνωση αυτή είναι μοναδική για την Πελοπόννησο, καθόσον διακρίνεται για την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπει και στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Ο Διεθνής Διαγωνισμός χορού ως θεσμός, κάθε χρόνο, μετατρέπει την Καλαμάτα σε πόλο έλξης όχι μόνο όλης της Πελοποννήσου, αλλά της Ελλάδας και του εξωτερικού και δίνει την ευκαιρία μιας ευχάριστη συνάντησης των ασχολούμενων με τον χορό να έλθουν σε επαφή με τις νεότερες τάσεις που επικρατούν στο χώρο, να αποκτήσουν τεχνογνωσία από εξειδικευμένους χοροδιδασκάλους, να πειραματιστούν σε νέα είδη χορού, αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό.

2nd Kalamata Dance Cup - Χορευτές απ’ όλα τα μέρη διεκδικούν το Κύπελλο Καλαμάτας στην ‘Τέντα’ 7

Στη συνέντευξη τύπου η γραμματέας του «Dance Challenge», Γιώτα Τσίγκου, διάβασε χαιρετισμό από την κα Οικονόμου, πρόεδρο της Εταιρείας Σπαστικών «Ανοιχτή Πόρτα»

Δείτε το βίντεο:

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού χορού και ο Σύλλογος Dance Challenge, προσκαλεί με χαρά τους δημότες και επισκέπτες στην Τέντα, να παραβρεθούν να παρακολουθήσουν τις διαγωνιστικές παραστάσεις χορού σύμφωνα με το πρόγραμμα, και να απολαύσουν πρωτίστως την Τελετή του βραδινού Gala το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 8 η ώρα το βράδυ σε ένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα που γοητεύει, με πλούσιες αισθήσεις και έντονες συγκινήσεις.

 

Πρόγραμμα παραστάσεων διαγωνισμού 2nd KALAMATA DANCE CUP 2019 σε 10 μέρη / Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

8:00 Part I – Aerial Acrobatics / Εναέριος ακροβατικός χορός

11:30 Part II – American Rhythm Dance/ Λατινοαμερικάνικοι κοινωνικοί χοροί

12:00 Part III – Musical, Argent. Tango, Salsa, Bachata, Fit Dance, Acro Dance, Show Dance

11:30 Part IV – Ελληνικοί Χοροί (Χασάπικο – Ζαμπείκικο)

13:30 Part V – Oriental, Bollywood, Tribal Fusion/Belly Dance / Ανατολίτικοιινδικοί

15:00 Part VI – Hip Hop, Break Dance, Jazz Funk, Reggaeton, Dance Hall, High Heels Commercial17:00 Modern, Contemporary  / Street Style

16:30 Part VII – Modern & Contemporary Dance / Σύγχρονος και μοντέρνος χορός

18:00 Part VIII – Latin International, Pro/Am Latin, Solo Latin, Duo Latin / Διεθνές λάτιν ερασιτεχνικό

20:00 Part IXΤελετή – GALA  

Latin International Amateur – Professional (Groups, Solo, Couples) / Διαγωνιστικός αθλητικός επαγγελματικός χορός λάτιν

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

 

 

 

 

 

 

Μήνυμα κ. Δράκου Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Υποσχόμαστε για άλλη μια χρονιά μια επιτυχημένη διοργάνωση με διάχυση στην πόλη, με τουριστικό και οικονομικό αποτύπωμα, με δημοσιότητα και προβολή της Καλαμάτας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η απήχηση του Kalamata Dance Cup στηρίζεται στην πολύ καλά οργανωμένη δουλειά, στην συνέπεια και στην σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχουμε χτίσει με τις χορευτικές κοινότητες και τους φορείς πανελλαδικά και διεθνώς. Στόχος μας κάθε φορά είναι οι επισκέπτες μας να μένουν ενθουσιασμένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ποιότητα της διοργάνωσης αλλά και την φιλοξενία στην υπέροχη πόλη μας. Για φέτος έχουμε πληρότητα 6 ξενοδοχείων και διαφόρων άλλων καταλυμάτων.

 

Μήνυμα κ. Γιώτας Τσίγκου Γραμματέως Συλλόγου Διοργάνωσης

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΟΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 – ΠΝΑΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (αίθουσα Πινακοθήκη)

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή  1 Δεκεμβρίου από το πρωί το πρωί μέχρι το απόγευμα διενεργούνται σεμινάρια – διαλέξεις χορού σε διάφορα είδη που απευθύνονται και στους διαγωνιζόμενους αλλά και σε όλους τους δημότες μας από ειδικούς χοροδιδάσκαλους στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στην πανέμορφη αίθουσα της Πινακοθήκης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους επισκέπτες της χορευτικής κοινότητας να θαυμάσουν από κοντά τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας που στεγάζονται οι δύο βιβλιοθήκες της πόλης: η Λαϊκή Βιβλιοθήκη και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων και το Ελληνικό Κέντρο θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.). Σκοπός των εκπαιδευτικών σεμιναρίων είναι η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού περιεχομένου, η τροφοδότηση των μαθητών με σημαντικά ερεθίσματα καθώς και η υποστήριξη των ταλέντων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτου ηλικίας και χορευτικού επιπέδου. Η αφίσα και το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει αναρτηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και αφορά 7 διαφορετικά είδη χορού (Λατιν, σύγχρονο, οριεντάλ, break dance, hip hop, commercial, musical jazz). Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα μας: www.kalamatadancecup.com

Την ίδια μέρα το μεσημέρι, στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες και επισκέπτες μιας Κυριακάτικης βόλτας με ξεναγό του Συλλόγου μας, διασχίζοντας την πόλη από τον ποδηλατόδρομο, και μιας μικρής ξενάγησης στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, στο Κάστρο και στη Μαρίνα Καλαμάτας με σκοπό την γνωριμία τους με την πόλη.

 

 

 

 

 

Μήνυμα Υφυπουργού Τουρισμού Μάνος Κόνσολας

 

Κύριοι διοργανωτές

 

Το Υπουργείο Τουρισμού με μεγάλη χαρά στηρίζει τη διοργάνωση Kalamata Dance Cup που γίνεται για δεύτερη φορά, με στόχο να μεταδώσει στα νέα παιδιά την αγάπη για τον χορό, να διδάξει το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας και να μας θυμίσει ότι η προσωπική μας εξέλιξη είναι η καλύτερη ανταμοιβή του αγώνα και της ακούραστης προσπάθειας.

Στόχος μας είναι ανάλογες πρωτοβουλίες να δημιουργηθούν στην Περιφέρεια που θα προβάλλουν την αγάπη και το πάθος των Ελλήνων για το χορό που ακτινοβολεί παγκοσμίως.

Ο χορός αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γι’ αυτό και είναι στόχος μας να στηρίξουμε τη διοργάνωση μικρών και μεγάλων χορευτικών φεστιβάλ, σεμιναρίων, μαθημάτων και χορευτικών εκδηλώσεων που θα συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ευημερία της περιοχής, και των κατοίκων.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκδήλωση και στους διαγωνιζόμενους

 

 

Μηνυμα κας Οικονόμου, Προέδρου της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’

 

Θα ήθελα να μεταφέρω την χαρά όλων των συμμετεχόντων του τμήματος μας στη Διοργάνωση του 2ου Kalamata Dance Cup στην όμορφη Μεσσηνιακή πόλη Καλαμάτα. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που ανοίγουμε την αυλαία της Τελετής Gala αυτού του Διεθνούς πολιτιστικού γεγονότος στην κατεξοχήν ‘πόλη του χορού’, αναγνωρισμένη και από το φεστιβάλ της.  Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή αποβλέπει στη δημιουργία ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας, ώστε ο άνθρωπος με αναπηρία να βρίσκει τη θέση που δικαιούται και που του αρμόζει στην κοινωνία των συνανθρώπων του. Με την πεποίθηση ότι η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στην ζωή κάθε ανθρώπου, η καλλιτεχνική μας ομάδα θα παρουσιάσει το χορευτικό δρώμενο ‘ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ’ εμπνευσμένο από ομαδικά παιχνίδια όπου μέσα από τη μουσικοκινητική επεξεργασία αναμνήσεων και συμβόλων μας προσκαλεί να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανάγκη να ξαναγίνουμε παιδιά, να βρούμε ένα καταφύγιο στη χαμένη παιδική μας ηλικία και να απελευθερωθούμε από το βάρος της σύγχρονης εποχής.. H TEXNH δεν κάνει διακρίσεις, ο χορός είναι για όλους! Ευχαριστούμε πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διοργάνωσης ‘Dance Challenge’ για την πρόσκληση και την φιλοξενία του. Θα χαρούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την  ομάδα μας που αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία,  τα οποία μέσα από την κίνηση και τον χορό επιθυμούν να εξερευνήσουν άγνωστα μέρη, να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους  και να επικοινωνήσουν με όλους εσάς  χωρίς λέξεις, μονάχα με την γλώσσα της κίνησης!

2nd Kalamata Dance Cup – Χορευτές απ’ όλα τα μέρη διεκδικούν το Κύπελλο Καλαμάτας στην ‘Τέντα’

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ