Connect with us
Επιμελητηρίο

Events

Υπερθέαμα χορού υπόσχεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού KALAMATA DANCE CUP – Beyond Limits

Ανέβηκε

στις

Υπερθέαμα χορού υπόσχεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού KALAMATA DANCE CUP - Beyond Limits 5
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές – χορευτές κάθε ηλικίας δίνουν ραντεβού στην Καλαμάτα, για το 4ο Διεθνές Κύπελλο Χορού στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Ένα υπερθέαμα χορού και καλλιτεχνικής έκφρασης, με πάνω από 1.500 παραστάσεις χορού, θα «στηθεί» στο  Δημοτικό κλειστό «Τέντα» Καλαμάτας στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2022. Ο λόγος για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού KALAMATA DANCE CUPBeyond Limits που επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από κάθε άλλη φορά, με δυναμικό Dance Challenge Πρωτάθλημα’ καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ.

Συμμετέχοντες ηλικίας από 3 έως 73 ετών, σε διάφορα είδη χορού, θα αναδείξουν το έργο τους σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της και θα συναγωνιστούν με ευγενή άμιλλα για την διεκδίκηση του Κυπέλλου Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες, από κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας, και από 11 χώρες συμμετοχής θα δώσουν χρώμα και λάμψη στη φετινή διοργάνωση, η οποία προμηνύεται μοναδική, έχοντας το σύνθημα «Visit Kalamata to dance» και επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η Καλαμάτα είναι η «Πόλη του Χορού».

Υπερθέαμα χορού υπόσχεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού KALAMATA DANCE CUP - Beyond Limits 6

Πάνω από 5 ξενοδοχεία και πολλαπλά λοιπά καταλύματα θα φιλοξενήσουν και φέτος τους καλλιτέχνες χορευτές και τον κόσμο του Kalamata Dance Cup απ’ όλα τα μέρη, με λεωφορεία αλλά και με πολλά ΙΧ να καταφτάνουν στην Καλαμάτα για να συμμετέχουν στο μεγάλο αγώνα χοροαθλητισμού. Με χαρά λοιπόν αναμένουμε και την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το Φεστιβάλ που συνδυάζει τέχνη, αθλητισμό και τουρισμό στο πλαίσιο του πολιτιστικού – αθλητικού τουρισμού.

Είναι η επιβράβευση της συντονισμένης προσπάθειας μέσα από συνέργειες που γίνεται από το διοργανωτή φορέα τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΚαλαμάταςDance Challenge’ και την PolisArt Κοιν.Σ.επ., καθώς φέτος το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Καλαμάτας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

 

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Το νέο ισχυρό πάνελ της Κριτικής Επιτροπής του KDC αποτελείται από 38 διακεκριμένους διεθνείς Κριτές χορού του Διαγωνισμού, μεγάλα ονόματα του χώρου, επαγγελματίες ταλαντούχους χορογράφους στο σύγχρονο χορό αλλά και στο λάτιν, αστέρες της τηλεοπτικής show biz και όχι μόνο! Οι εγγεγραμμένοι έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις περσινές συμμετοχές, με τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πρώτο πλάνο, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο χοροαθλητισμός έχει πλέον αποτελέσει μία από τις δημοφιλέστερες μορφές άθλησης για μικρούς και μεγάλους στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη και εμείς συμβάλουμε ενεργά στη διάδοση του. Η Καλαμάτα σε πρώτο πλάνο, δίνει το δυναμικό της παρόν καθώς αποτελεί αναμφισβήτητα μια μεγάλη χορευτική καλλιτεχνική δύναμη.

Το ευχάριστο είναι το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Kalamata Dance Cup όχι μόνο από διάφορες χώρες αλλά και από διάφορες ηπείρους. Φέτος για το 2022 έχουμε  Ευρώπη, Αυστραλία και Αφρική. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα υποδεχτούμε μια μεγάλη ομάδα 25 χορευτών από το Congo της Αφρικής το GOUPE FOLKLORIQUE ELIMA INTERNATIONAL στο πλαίσιο συνεργασίας Ευρωπαίων και Αφρικανών καλλιτεχνών του χορού που είχαμε ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά ως Σύλλογος με ενδοκοινοτικές πανεπιστημιακές επικοινωνίες μας, πάνω στις έννοιες της Κοινότητας, της Μετάβασης και της Ευρω-Αφρικανικής Ανταλλαγής.

Εμείς από την πλευρά μας, θα πράξουμε πάλι τα μέγιστα, με όποιο τίμημα, προκειμένου να προσφέρουμε ένα φαντασμαγορικό φεστιβάλ χορού κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ελπίζοντας τις επόμενες χρονιές το Φεστιβάλ να έχει τους οικονομικούς πόρους να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του για ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου.

Να ενημερώσουμε το κοινό μας πως όλο το διήμερο του Φεστιβάλ θα μεταδίδεται LIVE μέσα από το κανάλι του KALAMATA DANCE CHALLENGE στο Youtube https://bit.ly/2yDSBkQ, αλλά και από το χοροαθλητικό ελληνικό κανάλι στο Facebook DanceSport Live Tv https://www.facebook.com/profile.php?id=100081958050684

Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση, με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας που έρχεται να ενισχύσει τουριστικά τη Μεσσηνία και να προσθέσει υπεραξία και στο πολιτιστικό της προιον.

Υπερθέαμα χορού υπόσχεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού KALAMATA DANCE CUP - Beyond Limits 7

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η διήμερη διοργάνωση θα ξεκινήσει με το διαγωνιστικό μέρος  το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022 το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30/10.

Το παγκόσμιας προβολής χορευτικό φεστιβάλ KALAMATA DANCE CUP, είναι χωρισμένο σε δύο σκέλη: Στο “Kalamata Dance Challenge Festival” με παραστάσεις χορού, που αναδεικνύει την αξία της συμμετοχής και επιβραβεύει ξεχωριστά κάθε χορευτή, χωρίς να τους διαχωρίζει σε νικητές και ηττημένους, καθώς και στο “Kalamata Dance Cup”, το οποίο έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και πρόκειται να προσφέρει θέαμα κορυφαίου επιπέδου, σε σόλο, ντουέτα, τρίο και ομάδες όλων των χορών και ηλικιών. Το νέο ισχυρό πάνελ Κριτών του Διαγωνισμού, αποτελείται από μεγάλα ονόματα του χώρου, επαγγελματίες ταλαντούχους χορογράφους στο σύγχρονο χορό αλλά και στο λάτιν, αστέρες της τηλεοπτικής show biz.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ‘KALAMATA DANCE CUP’ που έχει γίνει πλέον θεσμός στην Καλαμάτα και χρόνο με το χρόνο γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία, περιλαμβάνει επίσης αρκετές παράλληλες δράσεις όπως, ομαδικές art performances σύγχρονων κοινωνικών φαινομένων, χοροθεάματα ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία, προβολές, εκθέσεις, αφιερώματα, μικρές ξεναγήσεις στην πόλη, παιδικές παραστάσεις, γευσιγνωσία, γνωριμία με τοπικά προϊόντα κ.α.

«Επιθυμία μας είναι να αποδειχθεί η φετινή διοργάνωση μεγαλύτερη στα χρονικά του θεσμού, αλλά και καλύτερη από οργανωτικής πλευράς. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και εργαζόμαστε εντατικά, έτσι ώστε να προσφέρουμε σε όλους τους συμμετέχοντες την καλύτερη δυνατή υποστήριξη, ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες με τήρηση των κανονισμών του διαγωνισμού αλλά και υπέροχη φιλοξενία στην πόλη μας. Η φροντίδα μας επικεντρώνεται στο πώς θα αναδειχθεί πλήρως η ομορφιά των παραστάσεων Τέχνης στο Gala και των αγωνιστικών προγραμμάτων. Με τη βοήθεια όλων των συντελεστών και φυσικά των εθελοντών μας, ευελπιστούμε ότι θα αφήσουμε όλους τους συμμετέχοντες, συνοδούς και θεατές απόλυτα ευχαριστημένους, για άλλη μια χρονιά, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε η Υπεύθυνη Διοργάνωσης και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού Καλαμάτας, Νίνα Δράκου.

Η επίσημη Τελετή έναρξης Gala, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα στις 19:30

 

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Κάθε χρόνο, η Οργανωτική Επιτροπή, τα μέλη και οι συνεργάτες με φρέσκιες ιδέες, επίκαιρες ή διαχρονικές, μεταφέρουν μέσα από την τέχνη του χορού τα δικά μας ανθρώπινα μηνύματα, αυτά που μας απασχόλησαν και μας απασχολούν, αυτά που μόνο οι καλλιτέχνες χορευτές μπορούν να τα αποτυπώσουν με το σώμα τους.

Εισαγωγή στην Τελετή Έναρξης θα κάνει η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμάτας για το καλωσόρισμα των επισκεπτών μας, ενώ την αυλαία φέτος θα ανοίξουν όπως κάθε χρόνο, άτομα Με και Χωρίς Αναπηρία από την προσκεκλημένη – καταξιωμένη και έμπειρη ομάδα καλλιτεχνών Dagipoli Dance Co” με την πολύχρονη δράση τους στο χώρο της Τέχνης & του Πολιτισμού τόσο στα Ελληνικά όσο και στα διεθνή καλλιτεχνικά ύδατα.

Τί θα μας παρουσιάσουν οι συντελεστές ΑΜΕΑ; Το χοροθέαμα «EXODUS plus», σε σύλληψη-χορογραφία Γιώργου Χρηστάκη. «Για τις μεγάλες εξόδους που περιμένουν, για ότι καταπιέζει και βαραίνει την ανάσα του ανθρώπου, για όλα τα βάρη που σε έμαθαν να κουβαλάς, για ότι εγκλωβίζει την καρδιά το νου και το σώμα, για την ελευθερία της ψυχής και του ονείρου.

2ο χορόδραμα με τίτλο «STOP WAR»  που επιδιώκει να προσεγγίσει διαθεματικά την έννοια του πολέμου, την ανάγκη του ανθρώπου να προσφύγει να γίνεται πρόσφυγας του τόπου του, της ζωής του και καταλήγει στην Ειρήνη.

3ο χοροθέαμα με τίτλο «I RIZE» βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα της Μάγια Αγγέλου ‘Still I rise που επιδιώκει να αγγίξει το θέμα του ρατσισμού και της κακοποίησης όλων των αδυνάμων και κυρίως των γυναικών που έχει απασχολήσει την κοινωνία μας το τελευταίο διάστημα μεταφέροντας φυσικά μήνυμα αισιοδοξίας που αντανακλά την δύναμη των γυναικών στο να υπερπηδάνε τα εμπόδια των καιρών και να αποδεικνύουν ότι δεν είναι «αδύναμο φύλο».

4ο και τελευταίο χοροθέαμα με τίτλο «WONDERDANCE» , συμμετέχουμε στον “χορό των θαυμάτων” του κόσμου μας περνάμε στην γλυκιά γεύση του ‘τώρα’ που βιώνουμε ‘’Άλλοτε τρέχοντας, άλλοτε περπατώντας, άλλοτε χορεύοντας στα μονοπάτια της χαράς και της αισιοδοξίας!.

Η πετυχημένη αυτή φετινή συνεργασία του καλλιτεχνικού – χορευτικού κόσμου της πόλης μας προσθέτει υπεραξία και ενισχύει τον χαρακτηρισμό της Καλαμάτας ως ‘Πόλη του χορού’.

Μετά τις παραστάσεις ακολουθεί το υψηλό καλλιτεχνικό διαγωνιστικό υπερθέαμα χοροαθλητισμού από επαγγελματίες χορευτές επί σκηνής. Πρόκειται για τον χορό των professional χορευτών, επαγγελματιών και πρωταθλητών χορού που θα μας χαρίσουν φαντασμαγορικό θέαμα αθλητικού χορού DanceSport μέσα σε κλίμα χαοροαθλητικής ευγενούς άμιλλας. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές στους πρωταθλητές χορού του Κυπέλλου Καλαμάτας.

Προσδοκούμε τους φίλους επισκέπτες και δημότες της πόλης μας να παραβρεθούν στην Τελετή Gala του φεστιβάλ  Art – Sport – Gala το Σάββατο 29/10/2022 και ώρα 19:00 στην ‘Τέντα’ για να απολαύσουν το  καινοτόμο, εξωστρεφή και πρωτότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα φεστιβάλ που πλέον έχει γίνει θεσμός στην Καλαμάτα και συμβάλλει στη μέγιστη δυνατή προβολή και ενίσχυση της εικόνας της Καλαμάτας διεθνώς στο πλαίσιο του ‘θεματικού τουρισμού’.

Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν την είσοδο με ηλεκτρονική κράτηση μέσω Viva.gr ΕΔΩ προκειμένου να απολαύσουν τα χοροδράματα ΑΜΕΑ Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία, τα κοινωνικά χοροθεάματα, το χορευτικό υπερθέαμα με χορευτικά σχήματα και Performers, καθώς και διάσημες προσωπικότητες του χορού, κορυφαίους πρωταθλητές αθλητικού χορού που θα βρεθούν για 1η φορά στην Ελλάδα και στην Καλαμάτα και οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο μεταμορφωμένο χορευτικό παρκέ της ‘Τέντας’.

Τα εισιτήρια είναι διήμερα και μπορούν οι θεατές να απολαύσουν οποιοδήποτε μέρος του φεστιβάλ με διάφορα είδη χορού σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί στην επίσημη Ιστοσελίδα μας  https://www.kalamatadancecup.com/ καθώς και για κρατήσεις Vip / τραπέζι

Η είσοδος είναι δωρεάν για μαθητές δημοτικού και  Α.Μ.Ε.Α.

Προτρέπουμε τους μαθητές μέσω της επαφής μας με την πρωτοβάθμια και της δευτεροβάθμια εκπαίδευση να παραβρεθούν να γνωρίσουν όλα τα είδη χορού από την παιδική ηλικία, με στόχο την ενασχόλησή τους με τον αθλητικό χορό απ’ όπου προκύπτουν πολλαπλά οφέλη.

 

Πλήθος θεατών αναμένεται να παρακολουθήσει τις  1.500 περίπου χορευτικές παραστάσεις από 255 συνολικά  διαφορετικές κατηγορίες χορού που κρίνονται από 38 καταξιωμένους εγχώριους και διεθνείς Κριτές, όλη την ημέρα με κορύφωση την Τελετή Gala.

 

Κλείνοντας να ξαναπούμε πως:

Η προσέλκυση επισκεπτών της αθλητικής χορευτικής κοινότητας διεθνώς στα πλαίσια του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού στην Καλαμάτα αποτελεί πλέον γεγονός για την ενίσχυση του πολιτιστικού και τουριστικού μας προϊόντος. Το Φεστιβάλ υπόσχεται να προσφέρει για άλλη μια χρονιά πρόκληση και καινοτομία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόσο στο εύρος και στην ποικιλία των συμμετεχόντων, όσο και στους τομείς της διοργάνωσης και της γενικής παραγωγής και να αποτελέσει άλλη μια όμορφη εμπειρία με υπέροχη φιλοξενία για όλους τους συμμετέχοντες αλλά και για το κοινό που το τιμά με την παρουσία του.

 

Και αυτή τη χρονιά, ο Δήμαρχος της Καλαμάτας κος Θανάσης Βασιλόπουλος αγκαλιάζει ένθερμα τη διοργάνωση του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού, έχοντας αξιολογήσει τα πολλαπλά οφέλη που το φεστιβάλ χορού KDC προσφέρει στην πόλη καθώς και την εγχώρια αλλά και διεθνή αναγνωρισιμότητα της πόλης της Καλαμάτας. Σημαντική η δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο πολύτιμο έργο του Συλλόγου, που συμβάλλει στα έξοδα συμμετοχής των προσκεκλημένων χορευτών ατόμων ΑΜΕΑ για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ