Connect with us

Πολιτικά

ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Όλοι στην κινητοποίηση στις 29/11 στις 18:00

Ανέβηκε

στις

παμε μεσσηνιασ: όλοι στην κινητοποίηση στις 29/11 στις 18:00 1
Κοινοποιησέ το

ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Όλοι στην κινητοποίηση στις 29/11 στις 18:00

Βάζουμε στο επίκεντρο της δράσης μας την αντιπαράθεση με την επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, που γίνεται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Μαζί με την επίθεση στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων θέλουν να ολοκληρώσουν ένα παζλ, που θα ρίχνει βορά στο κεφάλαιο τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τα αποθεματικά των Ταμείων.» αναφέρει στην ανακοίνωση – κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας να σταθούν απέναντι στο «νέο προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης» φωνάζοντας «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας καλεί τα σωματεία να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση της Παρασκευής, 29 Νοέμβρη, στις 18:00 στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελούν ένα νέο προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελούν συνέχεια και εμβάθυνση της αντιασφαλιστικής πολιτικής όλων των προηγούμενων χρόνων από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, “κορωνίδα” της οποίας αποτελεί ο νόμος Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο νόμος Κατρούγκαλου και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων οδήγησε σε ποσοστά αναπλήρωσης κάτω από το 40% του συντάξιμου μισθού, από 80% περίπου που ήταν την προηγούμενη δεκαετία. Θεσμοθετήθηκε η ρήτρα βιωσιμότητας των Ταμείων με την οποία αίρεται η υποχρεωτική καταβολή των επικουρικών συντάξεων, που οδηγεί με ακρίβεια στη μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδώρημα και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Διαχωρίστηκε η κύρια σύνταξη σε εθνική και ανταποδοτική, που οδηγεί στην παροχή μιας βασικής σύνταξης φτώχειας από το κράτος και στην απόσυρση της εγγύησής του από την ανταποδοτική σύνταξη.

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, την ίδια στιγμή διατηρεί και εδραιώνει οριστικά όλο το πλαίσιο των μειώσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στις συντάξεις.

Πάνω σε αυτό το έδαφος πατά σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και βάζει σε νέα φάση την πορεία της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να αντικαταστήσουν τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα με ιδιωτικά και αμιγώς κεφαλαιοποιητικά συστήματα. Να αντικαταστήσουν την κρατική δέσμευση για συγκεκριμένες παροχές στο τέλος του εργάσιμου βίου με το τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων χωρίς καμία εγγύηση. Να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο την χρηματοδότηση από την εργοδοσία και το κράτος της (η οποία έτσι κι αλλιώς προκύπτει από τον μόχθο των εργαζομένων) και να περιορίσουν ακόμα περισσότερο – σε ένα ελάχιστο επίπεδο προνοιακού επιδόματος πείνας – το ύψος της δημόσιας σύνταξης.

Επιδιώκουν να απαλλαγούν κράτος και εργοδότες από την υποχρέωση καταβολής εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, να απαλλαγεί οριστικά το δημόσιο και από την τυπική εξασφάλιση της χορήγησης επικουρικής σύνταξης, να δώσουν τις εισφορές στους ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν τζογάροντας τα χρήματα των εργαζομένων και επειδή θα είναι “ελεύθερη” η επιλογή, θα είναι και ευθύνη τους αν δεν πάρουν στο τέλος καμία σύνταξη…

Η εμπειρία εξάλλου των 4 επικουρικών Επαγγελματικών Ταμείων δείχνει με την τεράστια μείωση συντάξεων και παροχών το τι περιμένει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός «κρατικού επενδυτικού φορέα» που μέσω πακέτων διαχείρισης ασφαλιστικών προγραμμάτων χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου οι ασφαλισμένοι θα επιλέγουν ένα από τα 3 παραπάνω προγράμματα και οι εισφορές τους θα πηγαίνουν στο μεν χαμηλού ρίσκου στην δημόσια ασφάλιση, του μεσαίου και υψηλού ρίσκου θα αποδίδονται συνολικά σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα έχουν επιλεγεί από τους ενδιαφερόμενους.
Και μπορεί το “ξήλωμα του πουλόβερ” να ξεκινά από τις επικουρικές συντάξεις, ωστόσο στόχος είναι η επέκταση της ιδιωτικοποίησης στο σύνολο της Δημόσιας Ασφάλισης. Στο επίκεντρο βρίσκεται το χτύπημα του ίδιου του πυρήνα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη μετατροπή της Ασφάλισης σε αυστηρά ατομική υπόθεση.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Να μην τσιμπήσουμε στη βρώμικη προπαγάνδα όσων θέλουν να μας πείσουν ότι είναι «τελειωμένη υπόθεση», ότι οι νέοι εργαζόμενοι και οι επόμενες γενιές δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη, όσων θέλουν να μας σπρώξουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.

Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, για επαναφορά όλων των απωλειών που υπέστησαν οι συντάξεις (μνημονιακές μειώσεις, επανυπολογισμός, 13η και 14η σύνταξη κλπ), να παλέψουμε ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να βάζουν στον κουμπαρά τους τα δισεκατομμύρια ευρώ των ασφαλιστικών μας εισφορών.
Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τους αγώνες των προηγούμενων γενιών. Δεν ξεχνάμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους με σκληρούς αγώνες.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει.
Όλοι στην κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 29 Νοέμβρη στις 18:00 στην πλατεία 23ης Μαρτίου

ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Όλοι στην κινητοποίηση στις 29/11 στις 18:00

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ