Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συμπαρασταση στον αγώνα των υγειονομικών που είχαν κηρύξει πανυγειονομική απεργία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Επιτροπή Αγώνα συνταξιούχων Τριφυλίας – Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας, μέλος της ΟΓΕ

Η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας, μέλος της ΟΓΕ, πραγματοποίησαν την Τρίτη (16/6/2020), συγκέντρωση έξω από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των υγειονομικών που είχαν κηρύξει πανυγειονομική απεργία διεκδικώντας λύσεις σε σοβαρά προβλήματα που αφορούν την προστασία της υγείας του λαού και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Την ίδια ώρα που η πανδημία ανέδειξε με τραγικό τρόπο σε όλο τον κόσμο τη χρεοκοπία των εμπορευματοποιημένων συστημάτων υγείας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θέτοντας σε εφαρμογή τον Ν. 4413/2016 που ψήφισε η κυβέρνηση Σύριζα, για να ικανοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, ξαναβγάζει στο τραπέζι ακόμα πιο επιτακτικά τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της Ε.Ε. για παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας, για συγχωνεύσεις, αλλαγή χρήσης Νοσοκομείων, για τη μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, για την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο 75% του συνόλου των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό Τομέα, η μετατροπή των νοσοκομείων σε Ν.Π.Ι.Δ. και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών, ενώ η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων θα μεγαλώσει την εντατικοποίηση για τους υγειονομικούς.

Καλούμε το λαό της Τριφυλίας να συσπειρωθεί στα σωματεία του και να διεκδικήσει:

  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση.
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για να στελεχωθούν πλήρως το Νοσοκομείο Κυπ/σίας, τα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, τα προνοιακά ιδρύματα και το ΕΚΑΒ.
  • Να εξασφαλιστεί η προμήθεια σε όλες τις μονάδες Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό, ώστε να γίνονται όλες οι εξετάσεις μέσα σ΄αυτές και να παρέχεται πλήρης υγειονομική φροντίδα.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων (επικουρικοί μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου).
  • Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε με την Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικός Σύμβουλος, Κουκούμης Σαράντος.

Επιτροπή Αγώνα συνταξιούχων Τριφυλίας
Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας, μέλος της ΟΓΕ.


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – Ο χάρτης των κρουσμάτων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα ανακοινώνουμε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 150479, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5813 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46236 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 205 (70.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1050 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5570 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3286 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με την κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια:


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Στη Β’ φάση πέρασε ο διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Το πρώτο οδικό ΣΔΙΤ της χώρας περνά στη Β’ φάση. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου είναι 312,23 εκατ. ευρώ.

Στη Β’ φάση πέρασε ο διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το μεγάλο οδικό έργο-ΣΔΙΤ, «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα–Ριζόμυλος–Πύλος-Μεθώνη, με Σ.Δ.Ι.Τ.».

Στη Β’ φάση πέρασαν όλοι οι Υποψήφιοι που κατέθεσαν Φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Πιο συγκεκριμένα είναι οι: Άβαξ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Intrakat, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία Acciona Concesiones – Μυτιληναίος.

Να θυμίσουμε πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2019, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου με το ΦΠΑ είναι 312,23 εκατ. ευρώ. Είναι το πρώτο οδικό ΣΔΙΤ της χώρας που περνά στη Β’ φάση (στην Α’ φάση είναι το τμήμα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος-Νεάπολη και το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης).

Το αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος και Πύλος – Μεθώνη, που έχει συνολικό μήκος 50 χλμ. Θα διαθέτει τετράιχνο άξονα στο μεγαλύτερο τμήμα του, νέα γέφυρα στον ποταμό Πάμισο, παρακάμψεις σε Μεσσήνη και Βελίκα και σύνδεση με το υπόλοιπο τμήμα Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη.

Η Β’ φάση, η οποία περιλαμβάνει 2 στάδια:

α) ανταγωνιστικός διάλογος και

β) υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Η διάρκεια της σύμβασης της ΣΔΙΤ θα είναι 360 μήνες (30 χρόνια). Η αποπληρωμή του έργου θα γίνει με πληρωμές διαθεσιμότητας ή άλλες τμηματικές καταβολές, κατά την περίοδο λειτουργίας. Στο πλαίσιο της σύμβασης σύμπραξης, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (Ι.Φ.Σ.) καλείται να αναλάβει τα ακόλουθα:

α) εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών, για την κατασκευή του έργου, με βάση τις διατιθέμενες από την αναθέτουσα αρχή μελέτες, τον οριστικό σχεδιασμό του έργου που θα προκύψει, κατά τη διαδικασία ανάθεσης και την περιβαλλοντική αδειοδότησή του

β) κατασκευή του συνόλου των εργασιών, οι οποίες προβλέπονται στις μελέτες του κατασκευαστικού σχεδιασμού του έργου, με στόχο την πλήρη λειτουργική απόδοση και ετοιμότητα του έργου

γ) χρηματοδότηση του έργου, όπως θα προκύψει, βάσει του οριστικού σχεδιασμού

δ) συντήρηση, λειτουργία του οδικού τμήματος «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», όπως αυτό θα προβλέπεται στον οριστικό σχεδιασμό, για όλη τη διάρκεια της σύμπραξης

ε) επιστροφή του έργου στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση, στο τέλος τής συμβατικής περιόδου.

ΠΗΓΗ News247.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Προμήθεια 3.000 πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ως γνωστόν τους τελευταίους δυο μήνες παρατηρήθηκε έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Το πρόβλημα προσωρινά αντιμετωπίστηκε με 100 ζεύγη πινακίδων που δόθηκαν από άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, οι οποίες και εξαντλήθηκαν σύντομα. Τελικά μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού προμήθειας πινακίδων από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δόθηκε εντολή, κατά προτεραιότητα, στον ανάδοχο να παραδώσει και για την Π.Ε. Μεσσηνίας 3000 ζεύγη πινακίδων.

Αναμένεται την προσεχή Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, να παραδοθούν στην Π.Ε. Μεσσηνίας οι πινακίδες, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί το πρόβλημα που είχε προκύψει.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ