Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Κατάθεση προτάσεων Αντωνίας Μπούζα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κατάθεση προτάσεων Αντωνίας Μπούζα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1
Κοινοποιησέ το

Μπούζα – 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, κατέθεσε προτάσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο.

Αναλυτικά:

« Φροντίδα, συντήρηση και μέριμνα για τους εμβληματικούς τόπους της Πελοποννήσου, που συνδέονται με τα  200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»

Βρισκόμαστε λίγο πριν τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ανάγκη καλλιέργειας της ιστορικής συνείδησης των Ελλήνων, συντήρησης της εθνικής μνήμης και των διδαγμάτων που αυτή μας παρέχει, επιβάλλει ο κάθε ένας από εμάς και από τη θέση ευθύνης του, να συμβάλλει για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ώστε να μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές τη γνώση, το ενδιαφέρον και την ανάγκη κοινωνικής ενότητας, με συμμετοχική διάθεση στην προσπάθεια αυτή.

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να αναδεικνύονται στην Περιφέρειά μας , υστερήσεις, ελλείψεις και εγκατάλειψη σε εμβληματικούς τόπους, οι οποίοι συνδέονται με τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων του 1821. Επειδή η Πελοπόννησος πρωταγωνίστησε στον απελευθερωτικό αγώνα και σε κάθε γωνιά της ξεπηδάει και η ιστορική μνήμη , είναι πολλές οι τοποθεσίες που συνδέονται με την Ελληνική Επανάσταση.

Τόποι καταγωγής ηρώων, τόποι όπου έγιναν σημαντικές μάχες που έκριναν τον απελευθερωτικό αγώνα, τόποι που συνδέθηκαν με τη διακυβέρνηση του Ελληνικού κράτους , μνημεία, αγάλματα και κάθε τι σε όλη την Πελοπόννησο, το οποίο θεωρεί η επιτροπή στην οποία έχετε αναλάβει την ευθύνη ως σημαντικό και υποβοηθητικό της συλλογικής αυτής προσπάθειας για τον λαμπρό εορτασμό των 200 χρόνων, θα πρέπει εγκαίρως και σε απόλυτη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄βαθμού, καθότι δεν αποτελεί μονοσήμαντη αρμοδιότητα, να προσεχθεί , να συντηρηθεί, να αξιοποιηθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα και εγκαίρως, για να μην αποπνέει εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Προτείνω μετά την δική σας καταγραφή και επιτόπια αξιολόγηση, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, να κάνουν παρεμβάσεις αποκατάστασης , καθαριότητας, συντήρησης κλπ για να αποδοθούν στην κοινωνία φροντισμένοι οι εμβληματικοί τόποι,  αποδεικνύοντας εμπράκτως το δέοντα σεβασμό και τη μέριμνα που απαιτείται, ενημερώνοντας φυσικακαι το Περιφερειακό μας Συμβούλιο.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

 


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη: Απομακρύνθηκαν κάτοικοι του οικισμού Καλύβια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη: Απομακρύνθηκαν κάτοικοι του οικισμού Καλύβια 10
Κοινοποιησέ το

Πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Σκουτάρι της ανατολικής Μάνης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει δασική έκταση ενώ στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες, 21 οχήματα,δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική λίγο πριν τις 19:30, η φωτιά, που κατευθύνεται ανατολικά, είναι σε ύφεση ενώ έχουν απομακρυνθεί πολίτες από τον οικισμό Καλύβια. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής είχε εισηγηθεί την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

 

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συνολικά 226 κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνολικά 226 κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 11
Κοινοποιησέ το

Κρούσματα κορονοϊού

Επιπλέον 7 κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Πέμπτη 6 Αυγούστου, ανεβάζοντας σε 226 τον αριθμό των προσβληθέντων.

Τρία καταγράφονται στην Κορινθία, δύο στην Αργολίδα και δύο στη Μεσσηνία, εκ των οποίων το ένα αφορά εισαγόμενο περιστατικό σε επισκέπτη. Το ένα από τα εν λόγω περιστατικά νοσηλεύεται.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται επτά νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τρία περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας, δύο περιστατικά στην Π.Ε. Αργολίδας και δύο περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας, εκ των οποίων, ένα σημειώνεται ως εισαγόμενο σε επισκέπτη. Ενα εκ των περιστατικών νοσηλεύεται.

Για τα ανωτέρω κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους είκοσι έξι (226)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: οκτώ (8) + δύο (2) εισαγόμενα: (10) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν εβδομήντα δύο (172)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: τέσσερα (4) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο πέντε (5)*  Αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*  + ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: είκοσι έξι (26) + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο εικοσιοκτώ (28)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1) + ένα (1) εισαγόμενο : σύνολο δύο (2)**  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου και δεν προσμετρούνται**

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκαπέντε (15) + τέσσερα (4) εισαγόμενα : σύνολο δεκαεννέα (19)***  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν είκοσι εννέα άνδρες (129) και ενενήντα επτά γυναίκες (97).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δεκαεννέα (19) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε εικοσιοκτώ (28). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 06/08/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Προβληματισμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα κρούσματα κορονοϊού, αναφέρθηκαν 25 τις τελευταίες 5 ημέρες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Περιφέρεια Πελοποννήσου,
Κοινοποιησέ το

Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα κρούσματα κορονοϊού

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία αναφέρθηκαν συνολικά 25 μέσα στο τελευταίο πενθήμερο.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του, σημειώνει ότι είναι απολύτως απαραίτητο οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο που διαγράφεται θα πρέπει να περιοριστούν οι δημόσιες εκδηλώσεις τονίζοντας ότι πλέον η Περιφέρεια δεν θα τις συνδράμει.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια διαθέτει πίστωση 800.000 ευρώ η οποία προορίζεται να καλύψει τη δαπάνη συνολικά 31 προσλήψεων διετούς διάρκειας για την κάλυψη θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων στις Διευθύνσεις Υγείας.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ