Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σωτήρη Τσώνη

Ανέβηκε

στις

Το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σωτήρη Τσώνη 1
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/https://dimiourgikiprotovoulia.gr/https://dinamidimiourgias.gr/

Τα εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με την  ΔΑΣ, με την συνέντευξη τύπου πού παραχωρήσαν σήμερα καταγγέλλουν τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σωτήρη Τσώνη, πού αρνείται να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας για συνεδρίαση δια ζώσης με τα παρακάτω θέματα:

1 Εορτασμός πρωτομαγιάς

2 Νεό εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που ξεθεμελιώνει ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει.

Αναλυτικά:

Στις 15 του μήνα, με επιστολή μας ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του εργατικού κέντρου να συγκαλέσει συνεδρίαση της Διοίκησης με 2 θέματα για συζήτηση.

1 Εορτασμός πρωτομαγιάς

2 Νεό εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που ξεθεμελιώνει ότι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει.

Χθές,  σε τηλεφωνική επικοινωνία πού είχαμε με τον Πρόεδρο, μάς είπε , την θέση μας την ξέρετε, πάμε με την ΓΣΕΕ και δεν υπάρχει λόγος συνεδρίασης. Εσεις μάς είπε έχετε πάρει τις αποφάσεις σας. Στην επιμονή μας να συνεδριάσει το όργανο μας απάντησε άλλωστε είμαστε πλειοψηφία και δεν εχει νόημα η συνεδρίαση πού έτσι και αλλιώς την απόφαση την ξέρετε.

Δηλαδή τι θέλει να πεί με την άρνηση του για συνεδρίαση, ο κατά  τα άλλα ακομμάτιστος Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στέλεχος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Παναγόπουλου;

Στην  ουσία με την εδώ και ένα χρόνο απουσία του από τις αγωνίες της εργατικής τάξης

 

Βάζει πλάτη στην Κυβέρνηση να περάσει αναίμακτα όλες τις απαιτήσεις της Κυβέρνησης και του μεγάλου Κεφαλαίου.

Βάζει πλάτη να περάσει αναίμακτα το αντεργατικό νομοσχέδιο

ΠΟΥ

-Καταργεί το  8αωρο και καθιερώνει 10 ωρη απλήρωτη εργασία πέραν του 8ωρου

-Επιβάλει εργασία τα Σαββατοκύριακα.

-Βάζει πρόσθετα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα για απεργία.

-Υποχρεώνει 33% προσωπικό ασφαλείας σε περίπτωση προκήρυξη απεργίας.

-Ποινικοποιεί   την συνδικαλιστική δράση παρεμβαίνοντας στην εσωτερική διαπάλη των συνδικάτων, πού επιθυμούν να περιφρουρήσουν την απεργία.

-Παρεμβαίνει διαλυτικά στο δικαίωμα των εργαζομένων για συλλογική δράση μέσα από τις  δημοκρατικές διαδικασίες πού προβλέπονται από τα καταστατικά των συνδικάτων, προωθώντας τα ηλεκτρονικά μητρώα και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, χωρίς διάλογο ουσία και περιεχόμενο.

-Καθιερώνει την τηλεεργασία και μια σειρά αντεργατικές και αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις

  Καλούμε τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να καταδικάσουν την στάση του Προέδρου, να ζητήσουν άμεσα να συνεδριάσει το όργανο, να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στην εργατική τάξη πού είναι υποχρεωμένος να την εκπροσωπεί. Να ανοίξουμε την κουβέντα και να οργανώσουμε από κοινού την δράση μας για να μην φέρει η Κυβέρνηση στην βουλή το νέο αντεργατικό τερατούργημα.

   Τέλος καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία στις 6 Μάη, ημέρα πού συνδικάτα ομοσπονδίες εργατικά κέντρα και ΑΔΕΔΥ έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις. Μόνο ο  Παναγόπουλος και η παρέα του, στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν έχουν πάρει απόφαση. Χαιρετίζουμε την απόφαση απόφαση για απεργία στις 6 Μάη πού έχουν πάρει το εργατικό κέντρο της Σπάρτης και της Κορίνθου, ύστερα από συνεδριάσεις των οργάνων. Εδώ ο Πρόεδρος τι φοβάται αφού έχει τη  πλειοψηφία;. Να συνεδριάσουμε και ας  αναλάβουν όσοι συμμετάσχουν στην συνεδρίαση την ευθύνη. Μήπως φοβάται ο Πρόεδρος μην τυχών δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία; Η τους θεωρεί, τους δικούς του φυτά και μιλά για λογαριασμό τους;

    Με την λογική του Προέδρου ούτε η Βουλή πρέπει να συνεδριάζει αφού το Κυβερνητικό κόμμα έχει τη  πλειοψηφία.

    

  Απευθυνόμαστε και στα μέλη της Διοίκησης της πλειοψηφίας. 

  Είναι επικίνδυνη συνάδελφοι η  αντίληψη του Προέδρου για τη  λειτουργία του οργάνου πού πρέπει να την καταδικάσετε.

   Δεν σας τιμά η στάση του Προέδρου σας, πού σας θωρεί δεδομένους. Αν είναι έτσι τότε μην κρυβόσαστε. Απαιτείστε συνεδρίαση, πάρτε τον λόγω και αναλάβετε τις ευθύνες σας, απέναντι στους εργαζόμενους και στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας πού έδωσαν το αίμα τους για την καθιέρωση του 8ωρου πού εσείς τώρα, έστω με την  ανοχή σας βάζετε πλάτη στην εργοδοσία και το κεφάλαιο να καταργήσει.

    Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την  πλάτη σε αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους, να  δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργία στις 6 ΜΑΗ και στην απεργιακή συγκέντρωση πού από κοινού τα συνδικάτα θα αποφασίσουν. Τέλος κάνουμε αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση των συνδικάτων, Παρασκευή και ώρα  7 στην κεντρική πλατεία

Τα μέλη της Διοίκησης

 

Καράμπελας Παναγιώτης

Κουφαλάκος Παναγιώτης

Λαμπρόπουλος Ευάγγελος

Μπάκας Ευάγγελος

https://dimitrisptochos.gr/https://dimiourgikiprotovoulia.gr/https://stoupass.gr/ΔΡΑΚΟΥsesamisesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ