Connect with us

Μεσσηνία

Μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση στην Καλαμάτα – Γιατί αποχώρησε το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

Ανέβηκε

στις

μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση στην καλαμάτα – γιατί αποχώρησε το ντ αδεδυ μεσσηνίας 5
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

ΑΔΕΔΥ Απεργιακή κινητοποίηση

Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε προχθές το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, της οποίας ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στο Εργατικό κέντρο Καλαμάτας όπου απεργοί ανάρτησαν το “κηδειόχαρτο” της κοινωνικής Ασφάλισης!

μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση στην καλαμάτα – γιατί αποχώρησε το ντ αδεδυ μεσσηνίας 6

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημήτρης Φαββατάς, πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ νομού Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Καράμπελας πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων νομού Μεσσηνίας.

Νέα κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη

Ο απολογισμός της προχθεσινής απεργίας ενάντια στο «αντιασφαλιστικό έκτρωμα» και το κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε νέα κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη.

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα που ξεπέρασαν τις χθεσινές και σημερινές (σ.σ. προχθεσινές) προβοκάτσιες της Κυβέρνησης, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και την απεργοσπαστική της στάση, που θα μείνει γραμμένη στις πιο μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος και συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας και ιδιαίτερα στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.

Οι σημερινές (προχθεσινές) συγκεντρώσεις έστειλαν μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση των εργαζομένων για να υλοποιήσει το τερατούργημα που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της υγείας. Δε θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να «επενδύονται» οι συντάξεις με όρους χαμηλού-μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο και σε όλη τη χώρα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πάλης, να οργανώσουν νέα μεγάλη αγωνιστική κινητοποίηση.

Να παλέψουμε για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, να μην περάσει ο σχεδιασμός για ασφαλιστικό με βάση τους 3 πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ, ένας μόνιμος μηχανισμός συντάξεων πείνας που τσακίζει τόσο τους σημερινούς συνταξιούχους όσο και τους νέους εργαζόμενους που εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας και κακοπληρωμένα. Να αγωνιστούμε για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Οι χθεσινοβραδινές προβοκάτσιες της κυβέρνησης που κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί με ανώνυμες-κυβερνητικές διαρροές, με ενορχηστρωτή το υπουργείο Εργασίας και αναφέρονταν σε «ξαφνικές-αιφνιδιαστικες για την κοινωνία απεργίες» και «απεργίες εργατοπατέρων», ώστε να δυναμώσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, έπεσαν στο κενό. Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία στην Αθήνα είχε αποφασιστεί από τις 5 Φλεβάρη!
Η κυβέρνηση αφού τα «έκανε πλακάκια» με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ θεώρησε πως «έχει δέσει το γάιδαρό της» και οι αντεργατικοί νόμοι της, θα περνούν χωρίς αντιδράσεις, χωρίς κινητοποιήσεις, σε συνθήκες σιωπητηρίου.

Τους εργατοπατέρες που αναφέρει η κυβέρνηση μέσω ανώνυμων κύκλων, χρησιμοποιώντας πρόθυμα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, να τους ψάξει στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που συνδιαλέγεται μαζί της καθημερινά. Ας μην προκαλεί με τη στάση του ο Υπουργός Εργασίας γιατί γνωρίζουν όλοι τη “συνδικαλιστική του δράση” ως επικεφαλής της ΔΑΚΕ Εφοριακών, με ευθύνη στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αφού απέτυχε για μια ακόμα φορά να περάσει γύψο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, με μια διαδικασία-πρόκληση. Ένα κατ’ όνομα «συνέδριο» λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο-όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της.

Ανήγγειλαν ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία, θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρηση της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει, στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες.
Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα! Στις 25 Φλεβάρη καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση με κάθε τρόπο. Με απεργία, με στάση εργασίας, με κάθε μορφή πάλης, οι εργαζόμενοι της Αττικής έχουν δικαίωμα να είναι παρόντες και να διαδηλώνουν απέναντι στη σήψη, την αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.»

μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση στην καλαμάτα – γιατί αποχώρησε το ντ αδεδυ μεσσηνίας 7

Αποχώρηση από την απεργία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

Απέχει και καταδικάζει τις όποιες διχαστικές λογικές και πρακτικές και επισημαίνει πως ο ρόλος του οφείλει να προάγει την συνδικαλιστική δεοντολογία και τον όποιας μορφής αγώνα διεκδίκησης.
Η ανακοίνωση του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, την οποία υπογράφει για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος Δημήτρης Γ. Φαββατάς, αναφέρει:

«Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ του νομού Μεσσηνίας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της συνδιοργάνωσης συγκέντρωσης σωματείων για την απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Φεβρουαρίου του 2020 στην πλατεία της 23ης Μαρτίου την ημέρα της απεργίας έχει να επισημάνει τα παρακάτω :
1. Αποφάσισε να συμμετέχει θεωρώντας πως δεν μπορεί να απουσιάζει από μια τέτοια κινητοποίηση ένα δευτεροβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους του νομού
2. Θεώρησε αυτονόητο πως η διαδικασία θα ήταν απόλυτα συμβατή με τον αγώνα για την υπεράσπιση του διεκδικητικού πλαισίου που ήταν και ο σκοπός της κινητοποίησης
3. Διαφωνεί με όποιας μορφής προσωπική επίθεση έγινε σε εκλεγμένους άλλου οργάνου και μάλιστα εν τη απουσία τους
4. Τα όρια της ελευθερίας όλων μας θεωρούμε πως φτάνουν μέχρι την επίσημη τεκμηριωμένη καταγγελία στους συναδέλφους μας και όχι σε αήθης ύβρεις διά βήματος του τύπου βραβεία γυναικείου ρόλου σε άνδρες.
Τέτοιες μέθοδοι θεωρούμε πως σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από την δίκαιη διεκδίκηση των αιτημάτων μας και την καταστροφική διαχρονικά λαίλαπα της καταπάτησης των δικαιωμάτων μας και ενδεχομένως να κατηγορηθούμε για συνέργειες.
Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ νομού Μεσσηνίας απέχει και καταδικάζει τέτοιες διχαστικές λογικές και πρακτικές και υπενθυμίζει πως ο ρόλος του είναι καθοδηγητικός, ενημερωτικός, διεκδικητικός και ο,τιδήποτε προάγει τόσο την συνδικαλιστική δεοντολογία αλλά και όποιας μορφής αγώνα διεκδίκησης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σέρνεται πίσω από οποιονδήποτε που προτάσσει τόσο την παράταξη του αλλά και την εμπάθεια του ή άλλες προσωπικές εμμονές και όχι το συμφέρον αυτών που εκπροσωπεί.
Διαχρονικά το επίπεδο των μελών του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας δεν επέτρεψε ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν αγανάκτηση στους συναδέλφους και απαξίωση σε κάθε δίκαια διεκδίκηση.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν κάνουν πολιτική και δεν είναι φερέφωνα κανενός, έχουν εργατική κουλτούρα, διεκδικούν – αγωνίζονται – κερδίζουν.
Μετά από συνεννόηση των εκπροσώπων των συνδυασμών Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία και ΔΑΚΕ Δημοσίων Υπαλλήλων έγινε αποχώρηση από την συγκέντρωση.»

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ