Connect with us

Πολιτικά

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Δείτε τι απαιτουν για το άνοιγμα των σχολείων

Ανέβηκε

στις

παμε εκπαιδευτικών: δείτε τι απαιτουν για το άνοιγμα των σχολείων 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Μήνες τώρα, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και σύλλογοι γονέων, έθεταν επιτακτικά στην κυβέρνηση της Ν.Δ. το θέμα της λήψης όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και η έναρξη του νέου σχολικού έτους να γίνει με τους απαραίτητους όρους υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αντ’ αυτού όμως, το Υπουργείο Παιδείας, ασχολιόταν με το να περάσει νέους αντιδραστικούς νόμους, π.χ. αυτόν για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στην Α’/βάθμια, που πέρα από αντιπαιδαγωγικός, δημιουργεί και το έδαφος για διασπορά του κοροναϊού. Οι κυβερνώντες, όχι μόνο δεν εξασφάλισαν χώρους ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη, όχι μόνο δεν διέθεσαν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αυξημένες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τώρα που είναι απαραίτητο να φτιαχτούν περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές, έρχονται κι από πάνω να στιβάξουν τα παιδιά του λαού στις αίθουσες. Κι ούτε λόγος φυσικά για την εξασφάλιση μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας για όλα τα σχολεία, ώστε να υπάρχει συχνός και καλός καθαρισμός, με βάση τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και όλα αυτά ενώ έχουμε φτάσει στο παρά πέντε της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς!!

Από την άλλη, συνεχίζουν το γνωστό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι της ατομικής ευθύνης, ρίχνοντάς την αυτή τη φορά ακόμα και σε μικρούς μαθητές απαιτώντας να μην έρχονται σε επαφή(!), αφήνοντας την ίδια στιγμή έκθετους στον κίνδυνο χιλιάδες εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή συναδέλφισσες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι δε θέλουν να αναλάβουν την κρατική – κυβερνητική ευθύνη σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων. Η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θεωρεί κόστος τις δαπάνες για τη μόρφωση και την υγεία του λαού, μπροστά στην ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’αυτό μοίρασε σε μεγαλοξενοδόχους, καναλάρχες κλπ. 70δις ευρώ, ενώ δεν βρήκε ούτε 1 ευρώ για επιπλέον αίθουσες, για περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Έπειτα, αν κρίνουμε από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο ιός εμφανίζει επιλεκτικότητα(!) και δεν μεταδίδεται εύκολα στις σχολικές αίθουσες, στα αεροπλάνα, στα καράβια με 85% πληρότητα, στους μεγάλους χώρους δουλειάς όπου συνωστίζονται οι εργαζόμενοι χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας, στα ΜΜΜ με τα οποία οι εργαζόμενοι μετακινούνται σαν παστωμένες σαρδέλες, μέσα στα ΚΥΤ όπου χιλιάδες μετανάστες και τα παιδιά τους ζουν σε καθεστώς μόνιμης καραντίνας!!…

Ναι, η θέση των παιδιών είναι στα σχολεία τους!! Όχι όμως με ανεξέλεγκτη λειτουργία των σχολείων χωρίς όρους πραγματικής ασφάλειας, ούτε με αντιπαιδαγωγικές λύσεις τύπου εκ περιτροπής διδασκαλίας, ούτε με οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της on-line μετάδοσης του μαθήματος, που θα παραμείνει πάλι στα χαρτιά, μιας και είναι καταδικασμένη στη συνείδηση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Η δια ζώσης συμμετοχή στη σχολική ζωή είναι καθοριστική για τη φυσιολογική, νοητική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και αυτό απαιτούμε να γίνει με όρους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο του παιδιού και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, όσο και των συναδέλφων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

ü Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη. Κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές. Άμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Πανελλαδικό σχέδιο για νέα σχολεία.

ü Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

ü Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση, στα τέλη Αυγούστου. Κανένας συνάδελφος να μην αποκλειστεί από τους πίνακες. Μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση). Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

ü Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

ü Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.

ü Προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ü Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.)

ü Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.

ü Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

ü Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

ü Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ