Connect with us
biostalis

Πολιτικά

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Δείτε τι απαιτουν για το άνοιγμα των σχολείων

Avatar

Ανέβηκε

στις

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Δείτε τι απαιτουν για το άνοιγμα των σχολείων 1
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Μήνες τώρα, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και σύλλογοι γονέων, έθεταν επιτακτικά στην κυβέρνηση της Ν.Δ. το θέμα της λήψης όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και η έναρξη του νέου σχολικού έτους να γίνει με τους απαραίτητους όρους υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αντ’ αυτού όμως, το Υπουργείο Παιδείας, ασχολιόταν με το να περάσει νέους αντιδραστικούς νόμους, π.χ. αυτόν για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στην Α’/βάθμια, που πέρα από αντιπαιδαγωγικός, δημιουργεί και το έδαφος για διασπορά του κοροναϊού. Οι κυβερνώντες, όχι μόνο δεν εξασφάλισαν χώρους ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη, όχι μόνο δεν διέθεσαν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αυξημένες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τώρα που είναι απαραίτητο να φτιαχτούν περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές, έρχονται κι από πάνω να στιβάξουν τα παιδιά του λαού στις αίθουσες. Κι ούτε λόγος φυσικά για την εξασφάλιση μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας για όλα τα σχολεία, ώστε να υπάρχει συχνός και καλός καθαρισμός, με βάση τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και όλα αυτά ενώ έχουμε φτάσει στο παρά πέντε της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς!!

Από την άλλη, συνεχίζουν το γνωστό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι της ατομικής ευθύνης, ρίχνοντάς την αυτή τη φορά ακόμα και σε μικρούς μαθητές απαιτώντας να μην έρχονται σε επαφή(!), αφήνοντας την ίδια στιγμή έκθετους στον κίνδυνο χιλιάδες εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή συναδέλφισσες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι δε θέλουν να αναλάβουν την κρατική – κυβερνητική ευθύνη σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων. Η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θεωρεί κόστος τις δαπάνες για τη μόρφωση και την υγεία του λαού, μπροστά στην ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’αυτό μοίρασε σε μεγαλοξενοδόχους, καναλάρχες κλπ. 70δις ευρώ, ενώ δεν βρήκε ούτε 1 ευρώ για επιπλέον αίθουσες, για περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Έπειτα, αν κρίνουμε από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο ιός εμφανίζει επιλεκτικότητα(!) και δεν μεταδίδεται εύκολα στις σχολικές αίθουσες, στα αεροπλάνα, στα καράβια με 85% πληρότητα, στους μεγάλους χώρους δουλειάς όπου συνωστίζονται οι εργαζόμενοι χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας, στα ΜΜΜ με τα οποία οι εργαζόμενοι μετακινούνται σαν παστωμένες σαρδέλες, μέσα στα ΚΥΤ όπου χιλιάδες μετανάστες και τα παιδιά τους ζουν σε καθεστώς μόνιμης καραντίνας!!…

Ναι, η θέση των παιδιών είναι στα σχολεία τους!! Όχι όμως με ανεξέλεγκτη λειτουργία των σχολείων χωρίς όρους πραγματικής ασφάλειας, ούτε με αντιπαιδαγωγικές λύσεις τύπου εκ περιτροπής διδασκαλίας, ούτε με οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της on-line μετάδοσης του μαθήματος, που θα παραμείνει πάλι στα χαρτιά, μιας και είναι καταδικασμένη στη συνείδηση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Η δια ζώσης συμμετοχή στη σχολική ζωή είναι καθοριστική για τη φυσιολογική, νοητική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και αυτό απαιτούμε να γίνει με όρους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο του παιδιού και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, όσο και των συναδέλφων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

ü Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη. Κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές. Άμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Πανελλαδικό σχέδιο για νέα σχολεία.

ü Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

ü Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση, στα τέλη Αυγούστου. Κανένας συνάδελφος να μην αποκλειστεί από τους πίνακες. Μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση). Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

ü Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

ü Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.

ü Προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ü Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.)

ü Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.

ü Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

ü Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

ü Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Αλέξης Χαρίτσης ενημερώθηκε για θέματα της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αλέξης Χαρίτσης ενημερώθηκε για θέματα της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας 8
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Συνάντηση είχε το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον βουλευτή Μεσσηνίας -και τ. Υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Στη μακρά συζήτηση που διημείφθη, έγινε ενημέρωση από την πλευρά του περιφερειάρχη για γενικότερα θέματα της Περιφέρειας, όπως το φυσικό αέριο, η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, κι ακόμα ζητήματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.

Συζητήθηκαν επίσης και θέματα της Μεσσηνίας, την οποία ο τ. υπουργός εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο.

“Ο Αλ. Χαρίτσης είναι αποδεδειγμένα φίλος της αυτοδιοίκησης προς δημάρχους και περιφερειάρχες διαφορετικών πολιτικών αποκλίσεων. Εχει σταθεί αρωγός σε πολλούς, μεταξύ των οποίων και εμού όταν ήμουν δήμαρχος Καλαμάτας και γι’ αυτό θα ήθελα -και δημόσια- να εκφράσω για μία ακόμα φορά τις ευχαριστίες μου, αλλά και την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό του, για τη συνολική συνδρομή του προς τον θεσμό της αυτοδιοίκησης” σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: «Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: «Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει» 9
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Με παρόντες και σήμερα τους πρώην βουλευτές Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ηλία Κασιδιάρη συνεχίζεται η εξέταση των αιτημάτων για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των καταδικασθέντων για τη Χρυσή Αυγή.

Λίγο πριν από τη μία ο Ηλίας Κασιδιάρης αυτοπροσώπως ζήτησε να ανασταλεί η εκτέλεση της εξοντωτικής, όπως την χαρακτήρισε ποινής των 13 ετών, τονίζοντας ότι έχουν παραβιαστεί όλα τα δικαιώματα του και δηλώνοντας για μια ακόμη φορά αθώος.

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζαν πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος ζητώ το δικαίωμα να πάω στο Εφετείο. Εάν δεν την πάρω δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να τελειώσει το Εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή», είπε.

«Ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό… Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο. Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος», κατέληξε.

«Αναστολή στον Μπούκουρα για να κάνει… πίτσες»

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα: Με τρεις Navtex απαντά η Αγκυρα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα: Με τρεις Navtex απαντά η Αγκυρα 10
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Με μια νέα «εμπρηστική» κίνηση, που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως απάντηση στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για τις τουρκικές προκλήσεις, η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε την Παρασκευή στην έκδοση τριών νέων οδηγιών προς ναυτιλλομένους, με τις οποίες δεσμεύει για στρατιωτικές ασκήσεις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, η υδρογραφική Υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε τρεις Navtex που αφορούν στη διενέργεια τριών διαφορετικών στρατιωτικών ασκήσεων: Η πρώτη έχει προγραμματιστεί στις 22-23 Οκτωβρίου στη Μεσόγειο, η δέυτερη στις 19-21 Οκτωβρίου στο Αιγαίο και η τρίτη άσκηση στις 19-20 Οκτωβρίου, επίσης στο Αιγαίο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ