Connect with us

Θέατρο

Ολοκλήρωση του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

ολοκλήρωση του 5ου διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθέατρου καλαμάτας 3
Κοινοποιησέ το

Παρόλο που το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας έχει ρίξει Αυλαία από τις 10 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, η παρουσία του είναι ακόμα νωπή εξαιτίας των   επιστολών που δεχόμαστε καθημερινά από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.
Η πραγματική λήξη του όμως θα πραγματοποιηθεί με την τελευταία παράσταση μακριά από την έδρα του που θα δοθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με  το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τη Σχολή Θεατρικών Σπουδών. 
Παράσταση και εργαστήριο από την ομάδα “Οι δύτες” της Φαίης Τσίτου.
(Στοιχεία υπάρχουν στα επισυναπτόμενα αρχεία)
Κλιμάκιο από το Δ.Σ. της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας θα δώσει το παρόν του στην τελευταία δράση του Φεστιβάλ, σφραγίζοντας έτσι μια σημαντική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Σας στέλνουμε το Δελτίο τύπου και την αφίσα των εκδηλώσεων στο Ναύπλιο που θα λάβουν χώρα παρουσία των μεταπτυχιακών φοιτητών της σχολής και ενήλικου κοινού.
 Όπως επίσης σας επισυνάπτουμε και την τελευταία σημερινή επιστολή που λάβαμε από μία ομάδα θεάτρου κούκλας και αφήγησης που δραστηριοποιείται στο Βερολίνο.
Η  επιστολή αυτή όπως και οι υπόλοιπες που λάβαμε μας γεμίζουν με χαρά και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο για να πραγματοποιήσουμε το επόμενο Φεστιβάλ που θα υλοποιηθεί 22-29 Μαΐου 2022.
 Ήδη έχει ξεκινήσει η διοργάνωση του επόμενου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας . Έχουμε έρθει σε επαφή με τις ενώσεις  Κουκλοθέατρου την Ελλάδα  (UNIMA HELLAS) και το Εξωτερικό (UNIMA INTERNATIONAL) και μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουμε μία σαφή εικόνα των συμμετεχόντων και του προϋπολογισμού του Φεστιβάλ.
Αναμένουμε την ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης τριετούς οικονομικής στήριξης του Φεστιβάλ με το Υπουργείο Πολιτισμού, την τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
ολοκλήρωση του 5ου διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθέατρου καλαμάτας 4

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών  Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση  & το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, παρουσιάζει στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, τη δραματοποιημένη αφήγηση με χάρτινες φιγούρες, κούκλες & αντικείμενα

Παρθεναγωγείο Βόλου -Ένα σχολείο μέσα στη ζωή και τη φύση

για εφήβους και ενήλικο κοινό

ομάδα κουκλοθέατρου Οι δύτες

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, ώρα έναρξης παράστασης: 20:30 (διάρκεια: 60΄).

Αίθουσα Λήδα Τασοπούλου (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Ναύπλιο).

 

Είσοδος ελεύθερη

H είσοδος στην αίθουσα πραγματοποιείται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης Covid-19.

 

Στις αρχές του 20ου αιώνα επιχειρείται για πρώτη φορά η εφαρμογή των αρχών του εκπαιδευτικού δημοτικισμού στη Μέση Εκπαίδευση. Το 1908, ο νεαρός Αλέξανδρος Δελμούζος φτάνει στον Βόλο για να αναλάβει τη διεύθυνση του Ανώτερου Δημοτικού Παρθεναγωγείου. Το καινοτόμο παιδαγωγικό σύστημα που ακολουθείται στο σχολείο οδηγεί στην κατάργηση του το 1911. Η παράσταση βασίζεται στην  αλληλογραφία του πρωτοπόρου παιδαγωγού με προσωπικότητες της εποχής του και με τη μετέπειτα σύζυγο του Φροσύνη, σε προφορικές μαρτυρίες των πρώην μαθητριών, καθώς και στα πρακτικά της Δίκης του Ναυπλίου. Βασική πηγή για το κείμενο της παράστασης υπήρξε το δίτομο έργο του Χαράλαμπου Χαρίτου «Το Παρθεναγωγείο του Βόλου».

Σκηνοθεσία, εμψύχωση, δραματουργική επεξεργασία, κούκλες: Φαίη Τσίτου Σκηνικά, κούκλες, φώτα, βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Μπουνάτσος Ηχογραφημένες φωνές: Γιάννης Καραούλης, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Γιώτα Φέστα, Στέφανος Μπαρμπαλιάς, Γιάννης Μπαρμπαλιάς, Βασίλης Μπουνάτσος, Φαίη Τσίτου.

Την ίδια ημέρα (13 Νοεμβρίου), πριν την παράσταση θα πραγματοποιηθεί

δίωρο εργαστήριο χάρτινου θεάτρου για τους φοιτητές του ΠΜΣ.

 

Απολογισμός από την ομάδα Vagabondes 

 

Το φεστιβάλ τελείωσε, οι μέρες πέρασαν… Κ τώρα..  ένα μήνα μετα, ακόμα συζητάμε τις ωραίες μέρες του μαζί.

Παραστάσεις η μια μετά την άλλη, φαγητό όλοι μαζί, γέλια, κουβέντες, βόλτες μετά από κάθε παράσταση κ πάλι κουβέντες κ αγκαλιές κ δε συμμαζεύεται! Ένα συλλογικό σώμα. Επιτέλους! Ξανά.

Πόση ζωή μας έδωσε το φεστιβάλ δε μπορεί να περιγραφεί ακριβώς με λέξεις.

Καταλάβαμε ακόμα μια φορά πόσο πολύ έλειψαν τα φεστιβάλ κ οι συναντήσεις..μέσα σε αυτό τον μεσαίωνα Πολιτισμού που ζούμε, σε αυτή την τρελή εποχή της πανδημίας.

 

Καμία συμβουλή δεν έχουμε για το φεστιβάλ της Καλαμάτας.

Μονάχα μια ευχή να κρατάει γερά. Κ εμείς θα είμαστε εκεί να στηρίζουμε. Θα είμαστε μαζί να δημιουργούμε κ να ανθίζει η ψυχή κ το μυαλό.

 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ από την καρδιά μας, όλους κ όλες σας για την ψυχή που δίνετε στο φεστιβάλ!

Να είστε καλά!

 

Αλεξάνδρα & Σεμπάστιαν

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ