Connect with us

Πολιτικά

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης συγχαίρει την Καπνοβιομηχανία Καρέλια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

χρυσομαλλης

Μίλτος Χρυσομάλλης – Καπνοβιομηχανία Καρέλια

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη Μεσσηνιακή Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε. και φυσικά την οικογένεια Καρέλια, για την άμεση ανταπόκρισή της στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Δε χρειάστηκε παρά ελάχιστος χρόνος για να αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την κοινωνική της ευαισθησία, δωρίζοντας 50 πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ένας αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% των υφιστάμενων κλινών στη χώρα μας.

Σε μια περίοδο που όλοι μας δοκιμαζόμαστε από τις συνέπειες της πανδημίας και καλούμαστε στο πλαίσιο της ατομικής μας ευθύνης να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας στην προστασία του υπέρτατου αγαθού της Υγείας, η προσφορά της οικογένειας Καρέλια είναι ακόμα μια τρανή απόδειξη ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση και σύντομα να την ξεπεράσουμε.

Και πάλι συγχαίρω την οικογένεια Καρέλια για τη σημαντική συμβολή της στην κοινή μας προσπάθεια και ελπίζω η προσφορά της να συνεχίζει να βρίσκει μιμητές.

Μίλτος Χρυσομάλλης
Βουλευτής Μεσσηνίας

Πολιτικά

Μαντάς για τουρισμό: “Πρέπει να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

μαντας

Περικλής Μαντάς για τουρισμό

«Το τουριστικό μας κεφάλαιο οφείλει να βασίζεται στις εμπειρίες. Φυσικό περιβάλλον, γαστρονομία, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ζεστή φιλοξενία. Η Ελλάδα μας μπορεί να τις προσφέρει απλόχερα. Σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε και έχουμε το πλεονέκτημα να ξεχωρίσουμε, μέσα σε αυτή την κρίση». Σε αυτό το σημείο στάθηκε ιδιαίτερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ακόμα ότι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς του διπτύχου «ήλιος-θάλασσα», που τα τελευταία χρόνια σχεδόν μονοπωλεί το τουριστικό μας προϊόν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καρπωθούμε περισσότερα από τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, όλες τις εποχές του έτους και όχημά μας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αφενός η ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού (αγροδιατροφικός, συνεδριακός, θρησκευτικός, ιατρικός, πολιτιστικός, ποδηλατικός, αναρριχητικός τουρισμός κλπ.), αλλά και αφετέρου η στήριξη των τουριστικών επενδύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο κ. Μαντάς επίσης στάθηκε στο ζήτημα κατά πόσο μπορεί να συνυπάρξει η προστασία του περιβάλλοντος με την επενδυτική ανάπτυξη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στη χώρα μας υπάρχει τα τελευταία χρόνια «ένας ιδιότυπος περιβαλλοντικός φασισμός, με στόχο τη δήθεν προστασία από την επιχειρηματική ασυδοσία», όμως όπως απέδειξε στην πράξη ο Καπετάν-Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και η Costa Navarino, με την εμβληματική τους επένδυση και τις αδιάκοπες προσπάθειές τους για 25 και πλέον χρόνια, οι βιώσιμες αναπτυξιακές επενδύσεις μπορούν και πρέπει να στηρίζονται πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε πάντα να κινούμαστε.

Τέλος ο κ. Μαντάς στάθηκε στην προσπάθεια πλειοδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την πλευρά των μικρομεσαίων επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της ήταν αυτή που πήγε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%, που αύξησε την προκαταβολή φόρου στο 100%, που κατήργησε το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που συνέδεσε τις ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα και που οδήγησε σε φορολογική ασφυξία το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Πέτσας: Πάμε σε άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Τι είπε για τις επιχειρήσεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πέτσας: Πάμε σε άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Τι είπε για τις επιχειρήσεις 9

Άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Στα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, στάθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, τις τουρκικές προκλήσεις και τη στήριξη των επιχειρήσεων

Όπως είπε αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου πρόκειται να ανακοινωθεί η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία, μετά την εισήγηση των ειδικών. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορούν να ανοίξουν.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και το σχέδιο στήριξής τους, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει μέρος του μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που είδαν μείωση του τζίρου τους μεγαλύτερη από 20%.

«Εντασσόμενοι στο πρόγραμμα συνεργασία και σε άλλες ρυθμίσεις δεν θα κάνουν απολύσεις και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.»

Στη συνέχεια, είπε: «Προσδοκούμε γρήγορη ανάκαμψη. Πράγματα που τα είχαμε για τέλη Ιουνίου μπορεί να γίνουν γρηγορότερα αν συνεχίσουμε έτσι. Τα κρούσματα είναι μονοψήφια και βοηθούν την άρση και άλλων μέτρων.»

Στο ερώτημα για εκλογές ο κ. Πέτσας τόνισε πως «δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ο κ. Πέτσας είπε ότι έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό θα κάνουμε.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Χαμός στη Βουλή: Σπρωξιές και βρισιές! «Είσαι προβοκάτορας» – «Είσαι κότα λυράτη»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χαμός στη Βουλή: Σπρωξιές και βρισιές! «Είσαι προβοκάτορας» – «Είσαι κότα λυράτη» 10

Σπρωξιές και βρισιές από Πολάκη – Κυρανάκη

Πιάστηκαν στα χέρια στην προανακριτική – Εκφράσεις… πεζοδρομίου και απειλές.

Σκηνές… απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (21/05) στο Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη στην προανακριτική επιτροπή.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι απέφευγε να δώσει απαντήσεις.

Υπήρξε εκνευρισμός, με τον κ. Πολάκη να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση, αποκαλώντας «προβοκάτορα» τον βουλευτή της ΝΔ κι εκείνον να τον χαρακτηρίζει «κότα λυράτη».

Τα αίματα άναψαν για τα καλά, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, σύμφωνα με άλλες πηγές, κατευθύνθηκε στο έδρανο του κ. Κυρανάκη και χειροδίκησε εναντίον του.

Άλλες πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο κ. Κυρανάκης πήγε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλωντας τους «κότες». Και οι δύο πλευρές παραδέχονται ότι ο κ. Γκιόλας τον έσπρωξε. Λίγο αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγνώμη.

Ο διάλογος:

-Κ. Κυρανάκης: Γιατί ο Τσιπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;

-Π. Πολάκης: Είναι δικαίωμα του ΠΘ να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του

-Κ. Κυρανάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;

-Π. Πολάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικου ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκος, Λίβανιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;

-Κ. Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς.

-Π. Πολάκης: Δεν θα δεχτώ άλλες ερωτήσεις απ αυτόν.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ