Connect with us

Πολιτικά

Χαρίτσης: Δεν πρέπει να χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας ούτε να δούμε νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χαρίτσης: Δεν πρέπει να χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας ούτε να δούμε νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις 1

Αλέξης Χαρίτσης

«Άμεσες και εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις» στο μέτωπο της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Αυτό που δεν πρέπει να γίνει, είναι να χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας και να δούμε λουκέτα στις επιχειρήσεις» πρόσθεσε, καλώντας «για ριζοσπαστικά μέτρα και γενναία ένεση ρευστότητας στην αγορά, ώστε να σταθούν στα πόδια τους επιχειρήσεις και εργαζόμενοι».

«Έχουμε τις δημιοσιονομικές δυνατότητες για δομικές παρεμβάσεις», τόνισε, αναφερόμενος στη μη ισχύ των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα, τη μη εγγραφή των δαπανών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στον προϋπολογισμό, καθώς και «στο μαξιλάρι ασφαλείας των 35 δισ. ευρώ που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και μας δίνει μία δημοσιονομική ισορροπία που δεν είχε ποτέ η χώρα μας».

Ο Αλ. Χαρίτσης αντέτεινε ότι «την ώρα που η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία προβαίνουν σε γενναίες παρεμβάσεις άνω του 20% του ΑΕΠ, την ώρα που η Γερμανία, ενώ κλείνει τα μάτια για τις άλλες χώρες, στο εσωτερικό της δίνει άνω του 50% του ΑΕΠ, τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αγγίζουν μόλις το 3,5% του ΑΕΠ». «Όμως, οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης ήρθαν για να μείνουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με μέτρα-ασπιρίνες», υπογράμμισε.

Για το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας, ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «καθυστερημένη και κατώτερη των περιστάσεων την πρόταση της κυβέρνησης για την ένταξη των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας», κάτι που «εξαρχής είχαμε ζητήσει καθώς «τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντέξουν αυτό το φορτίο». «Πρέπει να αξιοποιηθούν οι 125 Τοπικές Μονάδες Υγείας που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης. Ενώ έθιξε εμφατικά την κρισιμότητα «των μέσων ατομικής προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που βλέπουμε να μετρά πολλά θύματα σε άλλες χώρες. Οι ομοσπονδίες των γιατρών και νοσηλευτών σε ανακοινώσεις τους, εκφράζουν την αγωνία τους για τις ελλείψεις».

Σχετικά με τις προσλήψεις στο τομέα της υγείας, τόνισε πως «δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει δώσει πλήρη εικόνα ούτε για την πορεία των 2.000 προσλήψεων» τις οποίες χαρακτήρισε ανεπαρκείς, και ζήτησε να «ξεπαγώσει η διαδικασία για τις 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που είχαν προκηρυχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ τους πρώτους μήνες του 2019 και ακόμη εκκρεμούν». Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «το 2015-2019 έγιναν συνολικά 19,5 χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού υγειονομικού προσωπικού» και ότι ήταν «ο ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε να επαναφέρει τον κανόνα 1 προς 1 για τις προσλήψεις στην υγεία».

Τέλος, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει επιδείξει αίσθημα υπευθυνότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης, ίσως περισσότερο από ότι σε άλλες χώρες», και ότι «είναι υψίστης σημασίας η συλλογική ευθύνη που εκφράζεται από τη συντεταγμένη πολιτεία». «Είμαστε μια ανοικτή, δημοκρατική κοινωνία, και δεν μπορούμε να επιβάλλουμε μόνο περιορισμούς», κατέληξε.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Πολιτικά

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έβρο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έβρο 12

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ελληνοτουρκικά

Οι ΗΠΑ εργάζονται συστηματικά για τη μείωση των εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης στη δεξαμενή σκέψης German Marshall Fund, ο κ. Πάλμερ διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την Αθήνα και την Άγκυρα με στόχο να αμβλυνθούν με διπλωματικά μέσα τα διάφορα σημεία τριβής και να μην εξελιχθούν σε ενδεχόμενες κρίσεις.

«Υπάρχουν προκλήσεις με υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη, τις οποίες έχει τονίσει η ελληνική κυβέρνηση. Και πάλι, συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την προώθηση του διαλόγου, για την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των τομέων που καταγράφονται διαφωνίες και για την άμβλυνση των σημείων τριβής πριν εξελιχθούν σε κρίσεις. Αυτό δεν είναι νέο ζήτημα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε για πολλά χρόνια και μερικά από αυτά τα σημεία τριβής υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό», τόνισε ο Αμερικανός υφυπουργός.

Σχετικά με τα γεγονότα στον Έβρο, ο κ. Πάλμερ υπενθύμισε την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη τον Μάρτιο, λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις πιέσεις που ασκούνται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα οποία είναι τα σύνορα της Τουρκίας με την Ε.Ε.

«Ενθάρρυνα την Τουρκία να εργαστεί για να μειώσει αυτές τις εντάσεις. Έκτοτε, έχουμε δει την ένταση στα σύνορα να αποκλιμακώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μαντάς για τουρισμό: “Πρέπει να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

μαντας

Περικλής Μαντάς για τουρισμό

«Το τουριστικό μας κεφάλαιο οφείλει να βασίζεται στις εμπειρίες. Φυσικό περιβάλλον, γαστρονομία, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ζεστή φιλοξενία. Η Ελλάδα μας μπορεί να τις προσφέρει απλόχερα. Σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε και έχουμε το πλεονέκτημα να ξεχωρίσουμε, μέσα σε αυτή την κρίση». Σε αυτό το σημείο στάθηκε ιδιαίτερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ακόμα ότι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς του διπτύχου «ήλιος-θάλασσα», που τα τελευταία χρόνια σχεδόν μονοπωλεί το τουριστικό μας προϊόν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καρπωθούμε περισσότερα από τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, όλες τις εποχές του έτους και όχημά μας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αφενός η ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού (αγροδιατροφικός, συνεδριακός, θρησκευτικός, ιατρικός, πολιτιστικός, ποδηλατικός, αναρριχητικός τουρισμός κλπ.), αλλά και αφετέρου η στήριξη των τουριστικών επενδύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο κ. Μαντάς επίσης στάθηκε στο ζήτημα κατά πόσο μπορεί να συνυπάρξει η προστασία του περιβάλλοντος με την επενδυτική ανάπτυξη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στη χώρα μας υπάρχει τα τελευταία χρόνια «ένας ιδιότυπος περιβαλλοντικός φασισμός, με στόχο τη δήθεν προστασία από την επιχειρηματική ασυδοσία», όμως όπως απέδειξε στην πράξη ο Καπετάν-Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και η Costa Navarino, με την εμβληματική τους επένδυση και τις αδιάκοπες προσπάθειές τους για 25 και πλέον χρόνια, οι βιώσιμες αναπτυξιακές επενδύσεις μπορούν και πρέπει να στηρίζονται πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε πάντα να κινούμαστε.

Τέλος ο κ. Μαντάς στάθηκε στην προσπάθεια πλειοδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την πλευρά των μικρομεσαίων επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της ήταν αυτή που πήγε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%, που αύξησε την προκαταβολή φόρου στο 100%, που κατήργησε το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που συνέδεσε τις ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα και που οδήγησε σε φορολογική ασφυξία το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Πέτσας: Πάμε σε άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Τι είπε για τις επιχειρήσεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πέτσας: Πάμε σε άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Τι είπε για τις επιχειρήσεις 13

Άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Στα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, στάθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, τις τουρκικές προκλήσεις και τη στήριξη των επιχειρήσεων

Όπως είπε αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου πρόκειται να ανακοινωθεί η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία, μετά την εισήγηση των ειδικών. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορούν να ανοίξουν.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και το σχέδιο στήριξής τους, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει μέρος του μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που είδαν μείωση του τζίρου τους μεγαλύτερη από 20%.

«Εντασσόμενοι στο πρόγραμμα συνεργασία και σε άλλες ρυθμίσεις δεν θα κάνουν απολύσεις και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.»

Στη συνέχεια, είπε: «Προσδοκούμε γρήγορη ανάκαμψη. Πράγματα που τα είχαμε για τέλη Ιουνίου μπορεί να γίνουν γρηγορότερα αν συνεχίσουμε έτσι. Τα κρούσματα είναι μονοψήφια και βοηθούν την άρση και άλλων μέτρων.»

Στο ερώτημα για εκλογές ο κ. Πέτσας τόνισε πως «δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ο κ. Πέτσας είπε ότι έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό θα κάνουμε.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ