Connect with us
Επιμελητηρίο

Θέατρο

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση ” Όνειρο e-λεκτρονικής Νύχτας”

Ανέβηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση " Όνειρο e-λεκτρονικής Νύχτας" 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία θεατρική παράσταση με δημιουργούς παιδιά εκτός από την ψυχαγωγία και τη χαρά που τους προσφέρει η δημιουργική θεατρική διαδικασία, έχει στόχο να δημιουργήσει στους ίδιους αλλά και στους θεατές, προβληματισμό, γνώσεις και ενσυναίσθηση όλων των συνθηκών και των κοινωνικών προβλημάτων που μας αγκαλιάζουν ασφυκτικά.
Η παράσταση ” Όνειρο e-λεκτρονικής Νύχτας” του Γιάννη Καλατζόπουλου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία 4.5.6 Μαρτίου σε μια δύσκολη συγκυρία μιας πολεμικής σύρραξης σε μια γειτονική χώρα. Είναι ένα έργο που υμνεί την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία των λαών. Είναι ένα κείμενο που παρόλο που γράφτηκε 20 χρόνια πριν, έγινε όσο περισσότερο επίκαιρο σήμερα παρά ποτέ.
Είναι ένα έργο που υμνεί την αγάπη, την αλληλεγγύη και καταδικάζει το κυνήγι του χρήματος και του πλουτισμού (σημαντικός μοχλός για τους πολεμοκάπηλους), την υποκρισία, την αναξιοκρατία και τη δύναμη των ισχυρών του κόσμου να αποφασίζουν για τις τύχες των λαών.
Δεν είναι εύκολες έννοιες για παιδιά, παρόλα αυτά μας έκανε εντύπωση ότι μαθητές ακόμα και του δημοτικού, αναφέρθηκαν ότι ήταν μία από τις καλύτερες παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής.
Αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί για μια ακόμα φορά μας απέδειξαν ότι τα παιδιά έχουν πολύ ευαίσθητες κεραίες ενσυναίσθησης και καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα πράγματα από εμάς τους μεγάλους.
Όμως πρέπει να ομολογήσουμε ότι η συγκεκριμένη παράσταση
αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Πέρασε δηλαδή από σαράντα κύματα λόγω Πανδημίας, κρουσμάτων και άλλων διαφόρων μικροπροβλημάτων που μας ταλαιπώρησαν. Δημιούργησε αναβολές, απουσίες, ανασφάλεια.
Ευτυχώς όμως όλα αυτά δεν έγιναν εμπόδιο να χαρούν με την ψυχή τους όλα τα παιδιά της θεατρικής ομάδας και το team των νέων και ταλαντούχων συντελεστών. Της σκηνοθέτιδας Γιώλικας Πουλοπούλου, του μουσικού Χρήστου Καλαϊτζόπουλου, της χορογράφου Ανθής Η. Δρίλλια και του σκηνογράφου Βενετσάνου Μπαλόπουλου.
Αυτό το συναίσθημα της χαράς το μεταλαμπάδεψαν με όλη τους τη δύναμη στους θεατές που γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας.
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση " Όνειρο e-λεκτρονικής Νύχτας" 4
Αγαπητοί φίλοι,
Είναι δύσκολες εποχές για δημιουργία και πολιτισμό. Ο φόβος της Πανδημίας, της αρρώστιας , του θανάτου έχει εισχωρήσει βαθιά στις φλέβες μας και στην ψυχή μας.
Εμείς πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά και να παλέψουμε να συνεχίσουμε τη θεατρική δραστηριότητα, γιατί ο Πολιτισμός είναι φάρμακο για την ψυχή μας και πιο πολύ για τα παιδιά μας και για το μέλλον τους.
Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις την πολιτιστική δημιουργική πορεία της, για τη δεύτερη παράσταση, την παράσταση του καλοκαιριού της εφηβικής ομάδας κι ας μην καταφέρνουμε να βγουν ποτέ τα έξοδα μιας παράστασης.
Καλούμε όσους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου επιθυμούν να πάρουν μέρος στην παράσταση του καλοκαιριού που θα ανέβει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου να έρθουν στην πρώτη συνάντηση της ομάδας το Σάββατο 19/3/22 ώρα 5.30-8.00 στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής , Ευριπίδου 2. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή ώρα 5.30-8.00.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721021653 και 6977437279.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της τελευταίας παράστασης, τη θεατρική ομάδα, τους συντελεστές, και τους θεατές που την αγκάλιασαν!
Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που μας στηρίζουν πάντα!
Ήδη έχει ξεκινήσει παράλληλα με τη, εφηβική – μαθητική ομάδα και θεατρική ομάδα φοιτητών να προετοιμάζεται υπό την καθοδήγηση της Γιώλικας Πουλοπούλου.
Τέλος είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας για τις 22-29 Μαΐου 2022, για το οποίο θα έχετε εκτενή ενημέρωση σύντομα.
Υ.Σ. Οι φωτογραφίες που σας στέλνουμε είναι από το τέλος της παράστασης και αντικατοπτρίζουν όλη τη χαρά και την ικανοποίηση των παιδιών που πήραν μέρος.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ