Connect with us
Επιμελητηρίο

Θέατρο

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας από τις 21-29 Μαΐου 2022

Ανέβηκε

στις

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας από τις 21-29 Μαΐου 2022 7
Κοινοποιησέ το

Το 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ είναι πλέον έτοιμο να παρουσιαστεί 21-29 Μαΐου 2022 στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Το Φεστιβάλ κουκλοθέατρου γίνεται με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας  Πελοποννήσου.

Αναμένεται η απάντηση από τα αιτήματα στήριξης που έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε Πολιτιστικά Ιδρύματα .

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας από τις 21-29 Μαΐου 2022 8

Θα φιλοξενηθούν καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό (Γερμανία, Ισπανία, Βουλγαρία)

 • Θα πραγματοποιηθούν 31 παραστάσεις σε 4 κλειστές αίθουσες και σε 2 ανοιχτούς χώρους.
 • Θα φιλοξενηθούν 58 καλλιτέχνες από 18 θιάσους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν 19 καλλιτεχνικές παραγωγές για παιδιά αλλά και για ενήλικες.
 • Θα γίνουν δωρεάν παραστάσεις στους σχολικούς χώρους ειδικών σχολείων.
 • Θα πραγματοποιηθούν 3 θεατρικές ανοιχτές παραστάσεις δωρεάν στο κοινό της Καλαμάτας
 • Θα οργανωθεί 2 φορές ένα μουσικό δρώμενο με πολυμελή μπάντα κρουστών σε μία εντυπωσιακή παρέλαση με κούκλες που θα μπορέσουν να πάρουν μέρος οι φίλοι του κουκλοθέατρου
 • Θα διοργανωθούν 2 εργαστήρια.  Ένα ανοιχτό δωρεάν για παιδιά με θέμα « κατασκευή θεατρικής κούκλας- μαρότας» στο πάρκο ΟΣΕ και 2. Ένα δεύτερο για ενήλικες διάρκειας 6 ωρών σε 2 ημέρες  από τον δάσκαλο –κουκλοπαίκτη Francisco Brito με θέμα: «Κατασκευή και εμψύχωση  κούκλας με απλά υλικά» . Το εργαστήρι θα περιέχει : Βασικές οδηγίες εμψύχωσης -Βασικές οδηγίες σκηνοθεσίας -Δημιουργία μιας ιστορίας- Παρουσίαση της ιστορίας

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας από τις 21-29 Μαΐου 2022 9

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 2014 με αφορμή  την πρόταση πραγματοποίησης ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στα πλαίσια της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης ‘21, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει το 2017 το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας. Τα πρώτα τέσσερα Φεστιβάλ ήταν πανελλήνια και αγκαλιάστηκαν από το κοινό της πόλης ενώ αναγνωρίστηκαν στη διεθνή κοινότητα των κουκλοπαικτών για την οργάνωση και τη φιλοξενία τους. Το 2021 το 5ο Φεστιβάλ, παρά τις δύσκολες συνθήκες της Πανδημίας,  έλαβε διεθνή χαρακτήρα φιλοξενώντας βραβευμένους θιάσους από την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας είναι ένα πολιτιστικό γεγονός με καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. . Οι δράσεις τους εστιάζουν στα εξής πεδία: α) Καλλιτεχνικό Έργο, β) Επιστημονικό Πλαίσιο, γ) Εξειδικευμένη Επιμόρφωση και δ) Παιδαγωγική προσφορά. Λειτουργεί επίσης ως πόλος έλξης  για την πόλη μας, εμπλουτίζοντας έναν ήδη ακμαίο τουριστικό τομέα, αυτόν του φεστιβαλικού τουρισμού. Η ψυχαγωγία, η αισθητική και καλλιτεχνική εκπαίδευση μέσα από το θέαμα, τη μουσική και το λόγο, καθώς και η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μέσα από την δραματοποίηση κοινωνικών θεμάτων που αφορούν τα παιδιά, αποτελούν κάποιους από τους βασικούς λόγους που ο σύλλογος επέλεξε να διοργανώσει ένα τέτοιου είδους φεστιβάλ. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε μία μικρή πόλη, όπου τα ποιοτικά θεάματα για τα παιδιά είναι περιορισμένα, κάνουν την ύπαρξή του ακόμη πιο σημαντική.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από ένα δίκτυο δημιουργικών εθελοντών που εργάζονται αφιλοκερδώς, με μεράκι και αγάπη για τον πολιτισμό και τα παιδιά της περιοχής.

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας από τις 21-29 Μαΐου 2022 10

ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούμε όλους τους φίλους που πιστεύουν

– την καλλιτεχνική αξία της τέχνης του κουκλοθέατρου,

-την ψυχαγωγική και εκπαιδευτική προσφορά του στα παιδιά και στους ενήλικες

– την αναγκαιότητα ύπαρξης του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην πόλη μας,

 να πλαισιώσουν την ομάδα δημιουργικών εθελοντών στους κάτωθι τομείς:

 • Επικοινωνία με social media
 • Ταξιθεσία
 • Οργάνωση φιλοξενίας
 • Παρουσίαση παραστάσεων
 • Προώθηση
 • Δημόσιες σχέσεις
 • Διαφήμιση
 • https//puppetfest.gr

https://www.peiramatikiskinikalamatas.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e mail: puppetfestkalamata@gmai.com

Τηλέφωνα: 27210 21653, 6971540945, 6977437279

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ