Connect with us
Επιμελητηρίο

Θέατρο

Δύο εκδηλώσεις από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

Δύο εκδηλώσεις από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 3
Κοινοποιησέ το

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας διοργανώνει στις άμεσα επόμενες ημέρες δύο εκδηλώσεις.

1. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται για την παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου, με τίτλο “Ταξιδευουμε με ένα βιβλίο” και σε συνεργασία με το 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το Βιβλιοπωλείο Book mark -Λυκούργος Καρολεμέας και τη Λέσχη Ανάγνωσης “Η Αφύπνιση” του συλλόγου”, το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, ώρα 12,00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Βιβλιοπωλείου ΒΟΟΚ ΜΑΡΚ, οδός Αντωνοπούλου 2.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία στον κόσμο, από τη συγγραφέα Λίλα Γκλεγκλέ και τη Νηπιαγωγό Ευαγγελία Μακρή. Στη συνέχεια θα ζωντανέψει ένα σύγχρονο παραμύθι με κούκλες από τη Λέττα Πετρουλάκη και θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά με θεμα: “Κατασκευάζω τον ήρωα του παραμυθιού” .
 
2. Η δεύτερη εκδήλωση είναι η θεατρική παράσταση από τη ομάδα των φοιτητών-τριών της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας με τίτλο “Μια χώρα, δύο Αιώνες μετά” του Ανδρέα Φλουράκη.
Μια απολαυστική σάτιρα που ανεβαίνει στις 12.13.14 Απριλίου 2024, ώρα 21.00, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.
Δύο εκδηλώσεις από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 4

Τι έγινε λοιπόν 200 χρόνια πριν; Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα; Τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα τα τελευταία 200 χρόνια;

Η εσωστρέφεια της εποχής του κορονοϊού σηματοδοτεί το θέατρο και καλεί μέσω του έργου το κοινό να συμμετάσχει ενεργά. Το θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη αναφέρεται με μαύρο χιούμορ στο πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και πως τη δημιουργούν.
Το κείμενο ισορροπεί ανάμεσα στον ρεαλισμό και στην κωμωδία, με αναγνωρίσιμους χαρακτήρες που φλερτάρουν, φιλοσοφούν, χορεύουν, τσακώνονται, εξομολογούνται….
Οι Έλληνες είναι πολύ περήφανοι για τους αγώνες που έδωσε ο Ελληνικός λαός στην Επανάσταση του 1821.
Άραγε τι σχέση έχει ο σημερινός νεοέλληνας με τους αγωνιστές του 1821, στη συμπεριφορά, στους στόχους, στη λειτουργία, στα οράματα, στους στόχους;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα θα φέρουν πολύ θεατρικό γέλιο!!!!!

Λίγα λόγια για το έργο.

Μάρτιος του 2021. Μία φιλήσυχη ομάδα πολιτών παραβρίσκεται, παρά τον κίνδυνο του κορονοϊού, σε μια αίθουσα όπου θα γιορταστούν, όπως έχει ανακοινωθεί, τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21 με δόξες και τιμές. Η εκδήλωση αναβάλλεται και αντί να φύγουν, τιμούν εκείνοι την Ελλάδα με αναφορές στο παρελθόν της, ιστορικές αλήθειες και ανακρίβειες, ευχές, παιχνίδια και μεγάλες δόσεις χιούμορ. Τελικά ποιοι είναι οι σύγχρονοι Έλληνες; Πόσο διαφορετικοί είμαστε και γιατί; Μπορούμε να ζούμε αρμονικά και πως θα κατευνάσουμε τα πνεύματα για να “πάμε μπροστά”;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Γιώλικα Πουλοπούλου
Σκηνογραφία- κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Λέττα Πετρουλάκη
Μουσική επιμέλεια: Γιώλικα Πουλοπούλου
Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Ηλιόπουλος, Χρήστος Συκάς
Αφίσα- φωτογραφίες- βιντεοσκόπηση: Νίκος Τζαβάρας
Παίζουν οι:

Ευαγγελία Τζαβέλλα, Χρήστος Αλεφαντζής, Βενετία Σύρκου, Μυρτώ Πλατσή, Υρώ Αντωνοπούλου, Κατερίνα Κριθαρούλα, Μιχάλης Κραουνάκης, Ηλίας Τζουβάρας, Φωτεινή Μπενοβία, Μαριάντα Καραμέρου, Σωτηρία Βόντα.

Σας περιμένουμε σε μια παράσταση που θα ψυχαγωγήσει, θα προβληματίσει και θα μας κλείσει το μάτι χαμογελώντας.

Προπώληση εισιτηρίων 10 και 8 ευρώ στο τηλέφωνο : 6971540945, 2721021653

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ